Gipo написа:
Ъъъ някъде видях сравнение между филма 2012 и Аватар.
Защо покрай 2012 нямаше хайп? Защото беше болезнено тъп филм, според мен.
Защо покрай Аватар имаше толкова много хайп? Защото е достатъчно добър филм, че да се хареса на повечето хора, които са го гледали.
Щото единият половината му бюджет отиде за реклама, а другият просто разчиташе на т'ва, че има няк'во популярно заглавие, коет' е в тон с модните обсешъни на хората.
Gipo написа:
Редно е, преди да говорите, да се замислите. Хората не дават мнение за филма, преди да са го гледали, а след като са го гледали. Съответно мнението/оценката им няма как да дойде наизуст.
А пък да твърдиш, че някой е харесал филма, защото повечето други го харесват е нещо доста наивно.
Аз искам в този розов свят, в който ти живееш, да съм и аз
Факт е, че масово хората се водят по мнението на другите - кат' всички около теб кажат "копелеее, аватар е ебасия якият филм!" - в голяма част от случаите сурваш подире им. С "Хари Потър" беше същото едно време - всичко го четат, следователно трябва да е яко, следователно супер много ме кефи. А то е безбожната тъпотия -.-' Музика - същото. Целия поп е това, което е, защото хората слушат, каквото всички останали слушат. Оттам е и поп-ular, сеш'ли се
Факт - хората сме си голямо стадо, за много неща се водим от стаден инстинкт.
Everlast написа:
Май някои хора много обичат да са на контра на всичко, просто за да са на контра и готини.
Абсолютно Стиляне, 'ма поправи ме ако греша, ама не седеше ли и ти също да обясняваш едно време, че Аватар не струва?
Фактът е, че филмът на ниво сюжет, актьорска игра, персонажи не предлага нищо ново, а някои образи (визирам военния типаж) са толкова mind numbingly клиширани, че ми се обръща стомаха само кат' се сетя за тях. Зарад' едните специални ефекти (за пореден път - дори не чак толкова впечатляващи, имайки предвид, че Pixar, Dreamworks и стотици гейм студиа т'ва го правят от години) и маркетинга, чийто бюджет си съперничи, а в повечето случаи надминаваше, бюджетите за цели други филми. Факт, хората се хванаха на въдицата и седят и цвилят от кеф на Аватар. А там няма нищичко за цвилене
Може би мацката от "Пришълците", в интерес на истината, и толкоз'.
Самата бозавост на филма, между другото, изобщо нямаше да ме интересува, ако не бяха всичкиет малоумници, които седят и го гледат, все едно е най-якото нещо, от рязания хляб насам >.> Само по себе си е няк'во поносимо гледаемо, въпреки че аз и двата пъти заспах - три часа е горе-долу час и половина над attention-span-a, който мога да отделя на някакъв филм, който не разказва нищичко.
Сравнете сега т'ва, с единия "How to Train Your Dragon". За филмчето на Dreamworks, впрочем, имаше едно много готино ревю, в което пише, че "Avatar for simpletons. But that title is already taken, by Avatar". Факт, в "Дракона" се привързваш за героите и ти става поне малко жал, когат' режисьора очаква да изпиташ нек'ва емоция и като цяло ти е интересно през цялото време, защото нещо се случва, а не е "guided tour" из въображението на Камерън (ебал съм го във въображението, на филма адски му личи, че е бил замислен 70-те години - и ако го беше направил тогава, току-виж историята вземе, че се хареса някому . . .).
С две думи - бля.