Автор |
Съобщение |
OhMyGosh
|
|
В момента играе:
|
|
Заглавие: За и против кирилизирането Публикувано на: 30 Дек 2010 10:14
Какъв смисъл намирате в кирилизирането? Или това е просто поредния комплекс на тази част от българите, които си вярват, че като говорят и пишат на този смешно звучащ и изглеждащ език, ще са нещо повече от другите, тъй като си вярват, че като го докарват на вид като националист, и наистина са такива... Като се погледне на нещата реално, тоест с факти, ще се види съвсем ясно, че писането на кирилица не само, че не е по-добро и красиво, ами е неудобно, грозно, назадничаво, и хич не ни помага да се приобщим към правилно-развиващите страни, и ни отчуждава още повече от наистина разумните хора, които използват най-разпространения език, на които са всички нови технологии. А за задължаването на писане на кирилица във форумите, просто нямам думи - крайно неудобно и безсмислено е да си инсталираш кирилица, да си правиш бутони за смяна, и да се учиш кой клавиш на коя буква отговаря, и то само защото някои нърд-админ иска да усети властта. Нека някой ми каже една полза от писнаето на кирилица във форумите? Да не би да кирилцата да е по-красива или благозвучна от латиницата?? Или може би като пишем на кирилица, ще станем по-добри хора, уважаващи повече страната ни? Просто това е поредното действие, продиктувано от първичния човешки инстинкт, наречен комплекс за малоценност... Смисъла е точно нулев, нито е красив език, нито звучи хубаво, трябва ти време, за да го инсталираш, отделно никоя програма не работи с кирилица, а и най-важното - латинските езици са много по-добри за изразяване, и предаване на информация.
___________________________________ АКО ИМА КУЕЙКЪРИ ИЛИ ДРУГИ ЯКО ЗАРИБЕНИ ПО OLDSCHOOL ARENA FPS-ИТЕ - http://www.facebook.com/ohmy2
|
|
|
|
|
Vermic
|
|
В момента играе:
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 30 Дек 2010 10:56
Детенце това нещо ако го напишеш в Китай ще те разстрелят на стадиона.
Само по искането ти разбирам че си на 10-13 години.Има една истина и тя е че ако един чужденец дойде да живее в България и се научи на български ще може да чете без проблем написаното на български във форумите.Няма да му бъде лесно да прочете qz mi ablqta...
Просто като ти прочетох тъпия коментар си помислих че е някаква ебавка...Един ден когато постъпваш на работа си напиши автобиография-та на латиница.Да еба тъпия ти лешпер!
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
|
Съселче
|
|
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 30 Дек 2010 12:22
Не мога да повярвам, че някой българин би написал такова нещо. Момченце, майка ти в момента сигурно се чуди при кои далечни роднини на избяга, а баща ти сигурно вече се е обесил на полилея в хола. Прародителите ти със сигурност са се объръщали в гроба на всяка дума, която си тайпвал. Направи услуга на нас, комплексираните българи, и вземи се удави в тоалетната или полегни на някой газов котлон.
От къде си се сдобил с такава наглост, че говориш по този начин за родния си език? Сега мога да се впусна в дълги исторически отклонения докато обяснявам как се е появил езикът ни, но съм твърде бясна за да го направя. Ще кажа само, че ако този "смешно звучащ и изглеждащ език" не беше създаден сега щеше да говориш на гръцки или турски.
Заради такива пикльовци като теб езикът ни остава недооценен. Такива като теб не са прочели един стих на Вазов или Ботев и не са чули една народна песен. Заради такива като теб, хора без елементарно културно и историческо възпитание в каквито се превръща цялата ни нация, българи, изнесли се в чужбина, ги е срам да кажат че са българи. Децата им не познават корените си, не говорят родния си език.
Какви факти искаш да бъдат погледнати? За какво приобщаване към другите страни говориш? Нима трябва да се превърнем в подлоги на страните с латинска азбука и да загърбим собствената си писменост? И кое е назадничево по-точно? Това, че по форумите се пише грамотно ли?
Момченце, скрий се в някоя миша дупка и се срамувай, че си написал този пост. Срамувай се, че обиждаш език, за чието спасение са загивали хора. Не, не съм националистка или патриот, но знам че съм българка. Говоря на този език от 16 години, пиша и чета на него от 11 години. След като за теб той е безмислен - емигрирай и не се връщай. Заради такива гъзодавници пред западната култура ни третират като трета ръка хора.
Засрами се! Или още по-добре- сложи край на безмисленото си съществуване.
___________________________________ I am willing to believe they would pay for a smile
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе:
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 30 Дек 2010 13:01
rISs, мила, трябва да започнеш да обмисляш възможността да не се хабиш със стени от текстове за хора, които най-вероятно тролят или, ако не тролят, то са БЕЗУМНО тъпи и отново не си заслужават усилието.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
Съселче
|
|
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 30 Дек 2010 13:14
___________________________________ I am willing to believe they would pay for a smile
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 30 Дек 2010 13:54
Според мен майката на Рис е учителка по български, или най-малкото по литература.
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
Vermic
|
|
В момента играе:
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 30 Дек 2010 14:59
|
|
|
|
|
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
В момента играе:
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 30 Дек 2010 15:13
А според мен го е копи-пейстнал от някъде. Щото я се замислете как си противоречи - за кво да пишем на кирилица, а пък то самия текст на какво написан?! Вероятно е трол, на умственото ниво на Алмито. И Рис - ВЪОБЩЕ, НИКОГА, не си прави труда да се обясняваш в ТОЗИ форум. Няма "пише ми се", няма "скучно ми е", просто не го прави. Не ти забранявам, а те съветвам, за да не си трошиш излишно нервите, m'kay?
___________________________________ WeAreGettingClose
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе:
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 30 Дек 2010 15:52
Ахахахах, не ти забранявам вика
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
|
|
|
|
|
Sabaka
|
|
Мнения: 484 Местоположение: In the mountains In the mountains In the mountains...
В момента играе:
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 30 Дек 2010 20:25
newfag...не мога да повярвам че казах това. Кирилицата е далеч по-удобна за четене ,отколкото български думи написани с латиница.А колко хора според теб могат да пишат английски правино?Майната му на прибщяването.Дано като умреш чичо Кирил и батко Методий да ти ударят един цигански зад ухото.
трол.
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 30 Дек 2010 22:09
аз не разбрах пича какво предивид - да пишем на български с латински букви или да пишем просто на английски език. все тая де, и в двата случая е тъп
|
|
|
|
|
Съселче
|
|
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 30 Дек 2010 22:17
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 30 Дек 2010 22:48
Или пък от турчин с ромънско потекло.
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
Nookni
|
|
В момента играе:
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 30 Дек 2010 23:07
Ох.А аз си мислех че глупоста има таван.... Както и да е, явно създателя (умопомрачително тъп и с мозък колкото зърно от кафе) иска причина защо трябва да се пише на български по българските сайтове, форуми и т.н. Е най-основателната е че живеем в Република България, израстнали сме тук, тук е живота ни, това е езика на предците и родителите ни. Ако не ти харесва, напусни страната. Поеми на юг. Продължавай докато стигнеш до страна, в която има само сняг и лед. Там ще срещнеш едни много любезни птици, облечени в смокинги. Помоли ги за мозък.
___________________________________ My philosophy is things are just as wrong as they seem I believe it's gonna end this way, atrocity Do you believe in love? Like I believe in pain? Nobody died for you, somebody pray for me!
|
|
|
|
|
OhMyGosh
|
|
В момента играе:
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 31 Дек 2010 04:53
Ето защо се срамувам от сънародниците си: Вие сте първични и агресивни - типично за животните. Вие само заемате място. Егоисти сте, и позволявате на инстинктите ви да ви водят, отхвърляте интелекта като следващата стъпка на еволюцията. Не се опитвате да вникнете зад въпроси като: "какво стои зад всичко това, човекоподобен белобрад старец ли е наистина, както предците ми твърдят?", и често "отправяте молитви", вместо да погледнете смело болезнените факти... Кажете ми, този един чужденец като дойде, и като чуе дума като "ПУИЛЕСОС" (на руски означава прахосмукачка), дали няма да ви се изсмее в лицето.. Естествено той е интелигентен, и няма да реши, че сме тъпи, само защото си защитаваме езика, даже ще се възхити, как толкова време сме говорили толкова смешен и неефективен за изразяване език, как сме го отстоявали, но аз лично мисля, че е крайно време да преминем към латиницата(английски по-точно), на която вече сигурно и вашия господ говори, и да се опитаме да станем тази следваща стъпка, да не сме просто "mighty waste of space"... Та вие само се чудите как да се размножите, превърнали сте се в стъпка назад, най-важното за вас, е най-зрелищното, според вас "скоростта на светлината" е най-бързата, според вас доматът е зеленчук, и според вас най-красивата кола е и най-бързата.... Какво повече да коментирам.... Btw аз съм на 25, на heroin&methadone съм и се друсам яко до просветление.(rofl) Та много по-лесно ще се разбираме, без да си губим времето да учим задължителния ВЕЧЕ чужд език, време което можем да използваме, примерно физика или математика да понаучим малко.. Никъде не се преподава български... Само руски, и то просто защото голяма част от населението на света са руски неандерталци... А те са доста опасни в очите ми, тъй като най-опасен е човекът, които не знае какво прави, а не злонамерения.. Но това е друга тема, която вие, мили дечица със искрици в очите, просто няма как да проумеете. А това, че сте толкова агресивни, че чак да ме псувате, заради проявената от мене заченка на полезна обществена мисъл, и да ми пожелавате разни злощастия, само говори за вас колко сте наза-а-ааад... )
___________________________________ АКО ИМА КУЕЙКЪРИ ИЛИ ДРУГИ ЯКО ЗАРИБЕНИ ПО OLDSCHOOL ARENA FPS-ИТЕ - http://www.facebook.com/ohmy2
|
|
|
|
|
Sabaka
|
|
Мнения: 484 Местоположение: In the mountains In the mountains In the mountains...
В момента играе:
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 31 Дек 2010 05:19
Aз имам нова идея за тебе OHMyGosh.Започни да пишеш само и единствено на английски.Що за идиот пише анти-кирилица текст на...кирилица?А под ВСЕКИ пост на другите...ЖИВОТНИ пиши само "eng plz". Не не не...Имам още по-добра идея.Хайте да пратим тебе и още някой от форума да открадне тайния пръстен ,който показва кой е владетеля на България.След това ще продадем България на Фидел Кастро.Кой знае ,може да те направи негов наследник! Всъщност най-добрата идея ще е ние българите на направим Третата световна война.Тогаве ще накараме целия свят да говори и пише български.А ти ще останеш в историята като великия мъченик ,пръв паднал под остриетата на фанатизираните българи!(щат сега не сме във перфектно бойно положение и ще сражаваме войната със вилици)!Ще троят статуи в твое име!!! По дяволите ,дано някой ми прочете глупостите и после да на напсува.Тревата днеска беше супер.
|
|
|
|
|
OhMyGosh
|
|
В момента играе:
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 31 Дек 2010 05:51
@Moridin @Dexter
Вие кво, да не би да сте някви супер-готини пичове, дето знаят решението на всеки проблем? Да не се обяснява някои си, просто защото ти не правиш разлика между СПАМ/ТРОЛЛИНГ и наченка на интелектуален разговор?? Ако за тебе да изпсуваш някой е същото, като да му обясниш къде е сгрешил, добре, стои си настрана, и си мисли, че си нещо повече, но недей да сееш глупост... А, и ви гарантирам, че еволюцията е безмилостна за такива типажи като вас. Аз също никога не се включвам в разговори, в които се обменя излишна информация, като "Милка в хартийка или във фолийце", но ако някои от вас си мисли, че темата за милка е по-важна от това, да си покажеш мнението, и евентуално, макар и с малък шанс, да помогнеш на някой да прозре истина, то тогава спамете си в темата за милка, и обиждайте хората, които ви водят напред (или поне желаят това).
@sabaka
Не знам дали знаеш, но в този форум се пише само на кирилица... Нали точно за това се противя, бе малоумно момче такова! Аз веднъж като видях windows на кирилица, аз се хванах за главата!! Нема такова животно!! Се едно нов windows някъв... И за кво? Задето на такива като тебе им е трудно да научат английски... Аз нямам нищо против да си говорим българския като втори език, ама, да ме задължават и да ме санкционират, че съм писал с латински букви, е па тва вече е некво крайно комплексарско и типично за такива крайни народи като българия/русия... Това само ни спира, в япония примерно всеки знае английски, и може да го говори, даже по центровете на градовете, където се очакват чужденците, почти всичко е написано на английски, и естествено, във форумите, където искат да привлекат чужденци, не ги задължават да пишат на японски, ами 'сичко си е на английски език. Вече някои форуми в тесен кръг, си пишат на японски, като им е по-удобно.. И не забравяйте, че те са доооооооооо-оооста по велика нация от наш'та, почти липсва егоизма при тях...
|
|
|
|
|
Vermic
|
|
В момента играе:
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 31 Дек 2010 09:51
Автора на темата е 100% от FoR Play Is GaY!Бил на хероин и метадон бахти злетака и тръгнал да ми обяснява някакви си негови глупости.......
И цялата тази тема е защото на този идиот не му се пишело на български?!?!Еми пиши ако искаш на еврейски!Може да пишем и на китайски че те са най-голямата нация и един ден ще ни окупират защо да не им научим езика?!
Бахти педала прост въри се дрогираи и умри по-бързо че в България има две класи хора богати и бедни....Нямаме нужда от толкова много бедни.
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 31 Дек 2010 11:24
пич, съгласен съм с теб, че ще е по-добре ако в целия свят се говори 1 език, защото наистина ще е много по-удобно така и няма да се налага всеки да учи по 1-2-3 езика или там по колкото е необходимо, за да си намери хубава работа примерно и т.н. и този един език наистина най-добре да е английския, тъй като е най-разпространен. но това ако изобщо се случи ще е след много време и ще стане много трудно. иначе всичко друго, което написа са пълни глупости. звучал смешно българския. може и да е смешен, но поне до голяма степен каквото се пише, такова се произнася за разлика от английския. и защо да пишем във форума на английски като тука няма чужденци? ако форума беше известен като ютюб например щеше да си прав ама тука шанса да пише някой чужденец е нулев. и кой те спира да пишеш на английски? пиши си, само дето има шанс не всички да те разберат. тука в тоя форум за много по-сериозни неща не баннват, така че предполагам няма да има проблем да си пишеш на английски като толкова искаш
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе:
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 31 Дек 2010 11:33
Батенце, из тоя форум съм видял толкова много вече... И пак се намери някакъв, дето ми наби шамар през лицето с т'ва, че не съм се аргументирал защо трябва да запазим езика и азбуката си вместо да ползваме западните Не знам просто, давайте да свършва тоя свят вече, че МАЙКАТА СИ Е ЕБАЛО. АБЕ НАЧЕНКА НА ИНТЕЛЕКТУАЛЕН РАЗГОВОР МИ ВИКА БЕ!!
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|