Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: опаааааа
Заглавие: Re: За и против кирилизирането
Публикувано на: 05 Яну 2011 18:30

Ае да направим протест!Да се откажем от Кирил и Методи и да ги преотстъпим на Македония че тя вика че от 10к години са техни граждани.

Профил Skype

Публикувано на: 12 Яну 2011 19:57

OhMyGosh написа:
Какъв смисъл намирате в кирилизирането? Или това е просто поредния комплекс на тази част от българите, които си вярват, че като говорят и пишат на този смешно звучащ и изглеждащ език, ще са нещо повече от другите, тъй като си вярват, че като го докарват на вид като националист, и наистина са такива... Като се погледне на нещата реално, тоест с факти, ще се види съвсем ясно, че писането на кирилица не само, че не е по-добро и красиво, ами е неудобно, грозно, назадничаво, и хич не ни помага да се приобщим към правилно-развиващите страни, и ни отчуждава още повече от наистина разумните хора, които използват най-разпространения език, на които са всички нови технологии. А за задължаването на писане на кирилица във форумите, просто нямам думи - крайно неудобно и безсмислено е да си инсталираш кирилица, да си правиш бутони за смяна, и да се учиш кой клавиш на коя буква отговаря, и то само защото някои нърд-админ иска да усети властта. Нека някой ми каже една полза от писнаето на кирилица във форумите? Да не би да кирилцата да е по-красива или благозвучна от латиницата?? Или може би като пишем на кирилица, ще станем по-добри хора, уважаващи повече страната ни? Просто това е поредното действие, продиктувано от първичния човешки инстинкт, наречен комплекс за малоценност... Смисъла е точно нулев, нито е красив език, нито звучи хубаво, трябва ти време, за да го инсталираш, отделно никоя програма не работи с кирилица, а и най-важното - латинските езици са много по-добри за изразяване, и предаване на информация.

Обясни ми само едно. При все че толкова мразиш кирилицата, защо в целият ти пост не открих нито една правописна, пунктоационна и каквато и да е грешка и изобщо - защо е написан на кирилица?

Профил

Аватар
В момента играе: Red alert 3
Публикувано на: 13 Яну 2011 01:40

До колкото му следя и останалите теми, пича е трол. Доста е интелигентен и дори може и да не си вярва на написаното, но има време за губене и го ползва , за да ни дразни, което не е и толкова трудно всъщност. Винаги като му чета, някой пост ми иде да навра РПГ в задника му, и да го напсувам едно хубаво на латиница, но гледам да не му се връзвам на акъла.

Профил

Публикувано на: 25 Фев 2011 17:40

Твърдо за кирилицата съм. Нашата азбука си харесвам и не искам да я заменям. Да, уча английски, но майчиния ми език е един! Нека авторът да "мрази"(силно не вярвам, че е така) българският език, просто не му се връзвайте. :)

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com