Автор |
Съобщение |
Vermic
|
|
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 31 Дек 2010 12:36
Нашия език е западен ;/ набляга на глаголите което е нормално за повечето западни страни.
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
|
Sabaka
|
|
Мнения: 484 Местоположение: In the mountains In the mountains In the mountains...
В момента играе: LoL ,най-тъпата игра на света...
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 31 Дек 2010 13:51
Мисля ,че вече няма нужда да се пише тук.Авторе ,направо отивай в парламента и им представи идеята си.Може по новините да видим що за урод си.
|
|
|
OhMyGosh
|
|
В момента играе: HL2DM; CRYSIS2; QUAKE 4; TRACKMANIA; PORTAL
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 31 Дек 2010 17:33
Ми ако наистина няма правило тук да се пише на кирилица, то значи просто съм сбъркал форума.... Но съм сигурен, че поне 40% от вас ще се възмутят, като видят писано на "шлиокавица".... В момента полазвам абв кирилизатор, тъй като pc-то си го ползвам главно за игри, и до такава степен го поддържам изчистен от разни излишни service-и и process-и, че всичко на всичко в момента(и по време на игра) са ми активни само 20-21 процес-а и към 40 от задължителните service-и.... Даже антивирусна не ползвам, тъй като не "сърфирам" на random. Да си качвам кирилица, за да мога да напиша нещо за секунда в няк'ъв форум.. Но както и да е, всеки чува каквото иска. Вие искахте спор, и ви се стори съвсем ясно, че казах "are daite да се продадем, и да ни наибат здравата, че и без тва сме зле".... много грешно сте разбрали, и ме е яд, че сте толкова некадърни, все пак със такива като вас живея... Предразсъдъци и контрасти - това сте вие с две думи. Говорех за нещо съвсем различно, но явно не сте свикнали да получавате конкретна,директна, изчистена информация, без заобикалки и тонове излишна информация. Та обяснено на език, като за вас: имах предвид, че ще е много по-лесно, (според мен) ако целия свят е единен, говори на един език, има една валута и ако трябва да има религия, то да е една. Само че хората като цяло винаги са били наплашени, и са егоисти, отделно има различия между различните раси, и всеки инстинктивно си търси начин, да си направи собствена крепост. Езика е начин да се почустваш "единен". Имало едни братя, дето решили, че ако си измислят свои собствени думи, със собствено звучене и различаващи се значения от чуждите езици, че така ще им покажем ние на тях... Само дето не са били чак толкова грамотни, че да се усетят, че мозъка работи с химични асоциации (100% няма да ме разберете за кво говоря де), а българските думи са думи, които имат много малко значения, тоест по-малко асоциации, което води до неосезаем спад на интелекта. Не сте ли забелязали, че в зависимост от това какъв език научи като основен едно новородено, в следствие характера коренно се изменя и различава? Забелязали ли сте, че всички италианци имат нещо, което ги кара да са такива емоционални и чуствителни? Не сте ли забелязали начина, по които говорят езика си? Просто езика им ги кара да са такива... Забележете, също така, че руснаците и българите имаме доста подобен език, и не случайно сме такива "бай ганьовци", крайни и страшно агресивни? Опитайте се да наблюдавате някои ваш приятел, които ще има дете, което мисли да го учи на чужд език, с цел миграция... Забележете как, въпреки, че ще расте в БГ, то чуждия език ще стимулира мисленето му, асоцияциите, които мозъка му прави, и то ще стане едно съвсем различно дете, което чак в училище ще го сочат като "различен", за добро, или лошо... Не сте ли забелязали, че когато мислите наум, вие мислите основно със български думи?? Представете си, сега, че наистина има някаква невидима разлика в езиците, която представлява ефективност за пренос на информация... Е дали няма в такъв случай наистина да е по-добре да научите добре "ефективния" език? А вече защо английския е по-ефективен от българския, това вече е доста сложна тема, но като цяло основното са значенията на думите, които предават прекалено малко асоциации, и смешното меко звучене, което на нас не ни прави впечатление, а и к'во ни интересува, нали сме егоисти? Нека им веем средния пръст в лицето на чужденците, пък после защо не ни искат никъде и ни смятат за диваци... Би трябвало малко толеранс да покажем. Пак повтарям, не е нужно да си "хвърляме старите гащи", все пак те са си наши, хора са умряли за тях, макар и без те да не са били съвсем наясно какво са целяли с това, но нас това не ни интересува, ние трябва да сме съпричастни, и да запазим езика като една културна ценност.... Така, както, си пазим антиките, така и езика, не го хвърляме, използваме го, но само, когато е нужно. А то ще е нужно, само ако не разбираме чужд език, тоест до 2-3 поколения, би трябвало не би трябвало да има проблеми с това. Btw аз съм един от ужасно малкото, които са успели да се измъкнат от лапите на херойна, така че сами си правете извода, дали наистина има някаква заченка на мисъл в мене... Нямате си идея, какво ми е взела и дала опиевата зависимост, основно какво прозрях, и за себе си, и за света като цяло. Не говоря за някакви измислени мъдрости по време на друсане. Говоря за крайностите, до които един индивид може да стигне, в следствие на липсата на дадено вещество в мозъка. Почти същото е било и едно време със храната. Та доста ясно и контрастно видях и щастие, и болка, доста по-добре се познавам сега, изпадал съм в крайности, които малко от вас, мамините дечица в къщи, които на топличко си цъкат на купения от мама PC, и само много знаят по форумите, не сте си и представяли дори, че са възможни такива действия, когато положението е толкова крайно, обикновенно завършващо със смърт, или доживотна мъка за вас и вашите близки... Не се гордея, че съм започнал, но се гордея, че съм спрял и ако така си остана, то ще съм един доста ефективен индивид, които "прави връзка с главния" - много точен израз. Та ако нямате какво да кажете по темата, било то и поне нещо хумористично, то по-добре не пишете, или всъщност, ако пишете, за да понатрупате малко "точки" в очите на другите, като например колко яко знаете да обиждате и псувате, и какви яки фрази сте заучили, по-добре не пишете..?
___________________________________ АКО ИМА КУЕЙКЪРИ ИЛИ ДРУГИ ЯКО ЗАРИБЕНИ ПО OLDSCHOOL ARENA FPS-ИТЕ - http://www.facebook.com/ohmy2
|
|
|
|
|
Vermic
|
|
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 31 Дек 2010 17:39
Ако всичко беше еднакво нямаше да интересно :/ С твоите идеи може да отидем до луната да се изкенза ме и да се върнем.Предполагам че си и на мнение че бялата раса е най-добрата И не съм ти чел целия пост понеже едва ли има нещо умно написано ;/
|
|
|
|
|
Sabaka
|
|
Мнения: 484 Местоположение: In the mountains In the mountains In the mountains...
В момента играе: LoL ,най-тъпата игра на света...
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 31 Дек 2010 17:44
"Да покажем малко толерантност" = заеби си езика и почвай да говориш на техния. Ръкопляскам ти.
|
|
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 31 Дек 2010 18:03
Баси и proll-а* честно, потресен съм *proll - professional troll
___________________________________ Трева в котенцата...
|
|
|
|
|
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
В момента играе: Football Manager 2007 Pro Evolution Soccer 2013
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 31 Дек 2010 18:26
Баси малоумника верно, кофите очакват да приютят изгниването ти.
___________________________________ WeAreGettingClose
|
|
|
|
|
Vermic
|
|
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 31 Дек 2010 18:37
Еми нали вика че бил на хероин и метадон какъв искаш да е?Айнщайн на 21 век?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 31 Дек 2010 19:02
От къде на къде аз ще ставам длъжен да говоря на езика на англичаните? Да го знам по собствено желание с цел по-широк кръгозор - ок, няма проблеми. Но да ми казваш едва ли не, че трябва да се срамувам от езика си, щото някой дрислив пишман глобалист решил, че не е хубав - айде без, а? Може да си мразя държавата, но поне си уважавам родния език и се старая да го използвам правилно всеки път, когато ми се налага, особено в Интернет... Накратко - да ви еба в пишман европейците с жалките претенции и нулеви умствени и физически възможности. Като сте решили да ставате стадо от унифицирани говеда, мен не ме бройте в него...
П.С. Честита ви там к'вото беше довечера, забравих... П.П.С. Само не разбрах какво общо има хероина с цялата работа с отхърлянето на родния език и какво сме ти виновни ние "мамините детенца", че си бил каун и си проявил слаба воля да се поддадеш на тея лайна? За справка - тези които не друсат и не си провалят живота се наричат "нормални", провери какво значи в анлийско-байганьовския си речник...
___________________________________ Трева в котенцата...
|
|
|
|
|
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 31 Дек 2010 19:08
Vermic написа: Еми нали вика че бил на хероин и метадон какъв искаш да е?Айнщайн на 21 век? Ба ли го, не съм му чел всичките простотии
|
|
|
|
|
- Алминатора -
|
|
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 31 Дек 2010 19:27
Език свещен на моите деди език на мъки, стонове вековни, език на тая, дето ни роди за радост не - за ядове отровни.
Език прекрасен, кой те не руга и кой те пощади от хули гадки? Вслушал ли се е някой досега в мелодьята на твойте звуци сладки?
Разбра ли някой колко хубост, мощ се крий в речта ти гъвкава, звънлива - от руйни тонове какъв разкош, какъв размах и изразитост жива?
Не, ти падна под общия позор, охулен, опетнен със думи кални: и чуждите, и нашите, във хор, отрекоха те, о, език страдални!
Не си можал да въплътиш във теб създаньята на творческата мисъл! И не за песен геният ти слеп - за груб брътвеж те само бил орисал!
Тъй слушам сè, откак съм на света! Сè туй ругателство ужасно, модно, сè тоя отзив, низка клевета, що слетя всичко мило нам и родно.
Ох, аз ще взема черния ти срам и той ще стане мойто вдъхновенье, и в светли звукове ще те предам на бъдещото бодро поколенье;
ох, аз ще те обриша от калта и в твоя чистий бляск ще те покажа, и с удара на твойта красота аз хулниците твои ще накажа.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Жив е той, жив е! Там на Балкана,
потънал в кърви лежи и пъшка
юнак с дълбока на гърди рана,
юнак във младост и в сила мъжка.
На една страна захвърлил пушка,
на друга сабля на две строшена;
очи темнеят, глава се люшка,
уста проклинат цяла вселена!
Лежи юнакът, а на небето
слънцето спряно сърдито пече;
жътварка пее нейде в полето,
и кръвта още по–силно тече!
Жътва е сега... Пейте, робини,
тез тъжни песни! Грей и ти, слънце,
в таз робска земя! Ще да загине
и тоя юнак... Но млъкни, сърце!
Тоз, който падне в бой за свобода,
той не умира: него жалеят
земя и небе, звяр и природа
и певци песни за него пеят...
Денем му сянка пази орлица,
и вълк му кротко раната ближи;
над него сокол, юнашка птица,
и тя се за брат, за юнак грижи!
Настане вечер – месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее, –
Балканът пее хайдушка песен!
И самодиви в бяла премена,
чудни, прекрасни, песен поемнат, –
тихо нагазят трева зелена
и при юнакът дойдат, та седнат.
Една му с билки раната върже,
друга го пръсне с вода студена,
третя го в уста целуне бърже, –
и той я гледа, – мила, зесмена!
"Кажи ми, сестро де – Караджата?
Де е и мойта вярна дружина?
Кажи ми, пък ми вземи душата, –
аз искам, сестро, тук да загина!"
И плеснат с ръце, па се прегърнат,
и с песни хвръкнат те в небесата, –
летят и пеят, дорде осъмнат,
и търсят духът на Караджата...
Но съмна вече! И на Балкана
юнакът лежи, кръвта му тече, –
вълкът му ближе лютата рана,
и слънцето пак пече ли – пече!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
В тъги, в неволи младост минува, кръвта се ядно в жили вълнува, погледът мрачен, умът не види добро ли, зло ли насреща иде... На душа лежат спомени тежки, злобна ги памет често повтаря, в гърди ни любов, ни капка вяра, нито надежда от сън мъртвешки да можеш свестен човек събуди! Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита: "Богат е", казва, пък го не пита колко е души изгорил живи, сироти колко той е ограбил и пред олтарят бога изамамил с молитви, с клетви, с думи лъжливи. И на обществен тоя мъчител и поп, и черква с вяра слугуват; нему се кланя дивак учител, и с вестникарин зайдно мъдруват, че страх от бога било начало на сяка мъдрост... Туй е казало стадо от вълци във овчи кожи, камък основен за да положи на лъжи свети, а ум човешки да скове навек в окови тежки! Соломон, тоя тиран развратен, отдавна в раят найде запратен, със свойте притчи между светците, казал е глупост между глупците, и нея светът до днес повтаря - "Бой се от бога, почитай царя!" Свещена глупост! Векове цели разум и совест с нея се борят; борци са в мъки, в неволи мрели, но кажи, що са могли да сторят! Светът, привикнал хомот да влачи, тиранство и зло и до днес тачи; тежка желязна ръка целува, лъжливи уста слуша с вяра: млъчи, моли се, кога те биять кожата ти да одере звярът и кръвта да ти змии изпият, на бога само ти се надявай: "Боже, помилуй - грешен съм азе" думай, моли се и твърдо вярвай - бог не наказва, когото мрази... Тъй върви светът! Лъжа и робство на тая пуста земя царува! И като залог из род в потомство ден и нощ - вечно тук преминува. И в това царство кърваво, грешно, царство на подлост, разврат и сълзи, царство на скърби - зло безконечно! кипи борбата и с стъпки бързи върви към своят свещени конец... Ще викнем ние: "Хляб или свинец!"
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
/thread.
P.S.
Девет годин той
скита се бездомен, без сън, без покой,
под вънкашност чужда и под име ново
и с сърце порасло и за кръст готово,
и носи съзнанье, крепост, светлина
на робите слепи в робската страна.
Думите му бяха и прости и кратки,
пълни с упованье и надежди сладки.
Говореше често за бунт, за борба,
кат за една ближна обща веселба,
часът на която беше неизвестен;
изпитваше кой е сърцат, сиреч честен,
участник да стане във подвига свят;
всяк един слушател беше му и брат.
В бъдещето тъмно той гледаше ясно.
Той любеше свойто отечество красно.
Той беше скиталец и кат дете прост
и като отшелник живееше в пост.
Горите, полята познати му бяха;
всичките пътеки кракът му видяха,
пустинята знайше неговия глас,
хижата го знайше и на всеки час
вратата й за него отворена беше.
Той се не боеше, под небето спеше,
ходеше замислен, сам-си без другар.
Тая заран млад е, довечера стар,
одеве търговец, сега просяк дрипав,
кога беше нужно - хром, и сляп, и клипав;
днес в селото глухо, утре в някой град
говореше тайно за ближний преврат,
за бунт, за свобода, за смъртта, за гробът,
и че време веч е да въстане робът;
че щастлив е оня, който дигне пръв
народното знаме и пролее кръв,
и че трябва твърдост, кураж, постоянство,
че страхът е подлост, гордостта - пиянство,
че равни сме всички в големия час -
той внасяше бодрост в народната свяст.
И всякоя възраст, класа, пол, занятье
зимаше участье в това предприятье;
богатий с парите, сюрмахът с трудът,
момите с иглата, учений с умът,
а той беден, гол, бос, лишен от имотът,
за да е полезен дал си бе животът!
Той беше безстрашлив. Той беше готов
сто пъти да умре на кръста Христов,
да гори, кат Хуса или кат Симона
за правдата свята да мре под триона.
Смъртта бе за него и приятел и брат,
зашил беше тайно в ръкава си яд,
на кръста му вярно оръжье висеше,
за да бъде страшен, кoга нужда беше.
Той не знайше отдих, ни мир, нито сън,
обърнал се беше не дух, на огън.
Думата си цяла лейше в едно слово,
понявга чело си мръщеше сурово,
и там се четеше и укор и гняв,
и душа упорна, и железен нрав.
Той беше невидим, фантом, или сянка.
Озове се в черква, мерне се в седянка.
Покаже се, скрий се без знак и без след,
навсякъде гонен, всякъде приет.
Веднъж във събранье едно многобройно
той влезна внезапно, поздрави спокойно,
и лепна плесница на един подлец,
и излезе тихо из малкий градец.
Името му беше знак зарад тревога,
властта беше вредом невидима, строга,
обсаждаше двайсет града изведнъж,
да улови тоя демон вездесъщ.
От лице му мрачно всички се бояха,
селяните прости светец го зовяха
и сбрани, сдушени във тайни места
слушаха със трепет, с зяпнали уста
неговото слово сладко и опасно,
И тям на душата ставаше по-ясно.
.................................
.................................
И семето чудно падаше в сърцата
и бързо растеше за жътва богата.
Той биде предаден, и от един поп!
Тоя мръсен червяк, тоя низък роб,
тоз позор за Бога, туй пятно на храма
Дякона погуби чрез черна измама!
Тоз човек безстиден със ниско чело,
пратен на земята не се знай защо,
тоз издайник грозен и божий служител,
който тая титла без срам бе похитил,
на кого устата, пълни с яд и злост,
изрекоха подло: "Фанете тогоз!"
На кого ръката не благословия,
а издайство сърши, и гръм не строши я,
и чието име не ще спомена
от страх мойта песен да не оскверна,
и кого родила една майка луда,
който равен в адът има само Юда
фърли в плач и жалост цял народ тогаз!
И тоз човек йоще живей между нас!
Окован и кървав, във тъмница ръгнат,
Апостолът беше на мъки подвъргнат
ужасни. Напразно! Те нямаха власт
над таз душа яка. Ни вопъл, ни глас,
ни молба, ни клетва, ни болно стенанье
не издаде в мрака туй гордо страданье!
Смъртта беше близко, но страхът далеч.
И той не пошушна предателска реч.
И на вси въпроси - грозно изпитанье -
един ответ даде и едно мълчанье
и казваше: "Аз съм Левски! Ей ме на!"
И никое име той не спомена.
Но тиранът люти да убий духът
една заран Левски осъди на смърт!
Царете, тълпата, мръсните тирани
да могат задуши гордото съзнанье,
гласът, който вика, мисълта, що грей,
истината вечна, що вечно живей,
измислиха всякой по една секира
да уморят всичко, дето не умира:
зарад Прометея стръмната скала,
ядът за Сократа с клеветата зла,
синджир за Коломба, кладата за Хуса,
кръста на Голгота за кроткий Исуса -
и по тоя начин най-грозний конец
в бъдещето става най-сяен венец.
Той биде обесен.
О, бесило славно!
По срам и по блясък ти си с кръста равно!
Под теб ний видяхме, уви, да висят
много скъпи жъртви и да се тресят
и вятърът южни с тях да си играе,
и тиранът весел с тях да се ругае.
О, бесило славно! Теб те освети
смъртта на геройте. Свещено си ти.
Ти белег си страшен и знак за свобода,
за коя под тебе гинеше народа,
и лъвът, и храбрий: и смъртта до днес
под тебе, бесило, правеше ни чест.
Защото подлецът, шпионът, мръсникът
в ония дни мрачни, що "робство" се викат,
умираха мирни на свойто легло
с продадена съвест, с позор на чело,
и смъртта на тебе, о, бесилко свята,
бе не срам, а слава нова на земята
и връх, от където виждаше духът
към безсмъртието по-прекия път!
___________________________________ САМО АЗ СЪМ ОТ КЪРДЖАЛИ ПУТКИ
Все аркадаши сме...!
|
|
|
|
|
Vermic
|
|
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 31 Дек 2010 20:57
Абе не разбрахте ли че езика ни не струва!Да го продадем на Грузинците че техния е толкова гаден че направо ми става смешно като го слушам!
|
|
|
|
|
indigo
|
|
В момента играе: RL - worst game ever.
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 01 Яну 2011 02:59
OhMyGosh написа: Ми ако наистина няма правило тук да се пише на кирилица, то значи просто съм сбъркал форума.... Но съм сигурен, че поне 40% от вас ще се възмутят, като видят писано на "шлиокавица".... В момента полазвам абв кирилизатор, тъй като pc-то си го ползвам главно за игри, и до такава степен го поддържам изчистен от разни излишни service-и и process-и, че всичко на всичко в момента(и по време на игра) са ми активни само 20-21 процес-а и THE GAME 2012 към 40 от задължителните service-и.... Даже антивирусна не ползвам, тъй като не "сърфирам" на random. Да си качвам кирилица, за да мога да напиша нещо за секунда в няк'ъв форум.. Но както и да е, всеки чува каквото иска. Вие искахте спор, и ви се стори съвсем ясно, че казах "are daite да се продадем, и да ни наибат здравата, че и без тва сме зле".... много грешно сте разбрали, и ме е яд, че сте толкова некадърни, все пак със такива като вас живея... Предразсъдъци и контрасти - това сте вие с две думи. Говорех за нещо съвсем различно, но явно не сте свикнали да получавате конкретна,директна, изчистена информация, без заобикалки и тонове излишна информация. Та обяснено на език, като за вас: имах предвид, че ще е много по-лесно, (според мен) ако целия свят е единен, говори на един език, има една валута и ако трябва да има религия, то да е една. m00t is a newfag Само че хората като цяло винаги са били наплашени, и са егоисти, отделно има различия между различните раси, и всеки инстинктивно си търси начин, да си направи собствена крепост. Езика е начин да се почустваш "единен". Имало едни братя, дето решили, че ако си измислят свои собствени думи, със собствено звучене и различаващи се значения от чуждите езици, че така ще им покажем ние на тях... Само дето не са били чак толкова грамотни, че да се усетят, че мозъка работи с химични асоциации (100% няма да ме разберете за кво говоря де), а българските думи са думи, които имат много малко значения, тоест по-малко асоциации, което води до неосезаем спад на интелекта. Не сте ли забелязали, че в зависимост от това какъв език научи като основен едно новородено, в следствие характера коренно се изменя и различава? Забелязали ли сте, че всички италианци имат нещо, което ги кара да са такива емоционални и чуствителни? Не сте ли забелязали начина, по които говорят езика си? Просто езика им ги кара да са такива... Забележете, също така, че руснаците и българите имаме доста are we having fun yet? подобен език, и не случайно сме такива "бай ганьовци", крайни и страшно агресивни? Опитайте се да наблюдавате някои ваш приятел, които ще има дете, което мисли да го учи на чужд език, с цел миграция... Забележете как, въпреки, че ще расте в БГ, то чуждия език ще стимулира мисленето му, асоцияциите, които мозъка му прави, и то ще стане едно съвсем различно дете, което чак в училище ще го сочат като "различен", за добро, или лошо... Не сте ли забелязали, че когато мислите наум, вие мислите основно със български думи?? Представете си, сега, че наистина има някаква невидима разлика в езиците, която представлява ефективност за пренос на информация... Е дали няма в такъв случай наистина да е по-добре да научите добре "ефективния" език? А вече защо английския е по-ефективен от българския, това вече е доста сложна тема, но като цяло основното са значенията на думите, които предават прекалено малко асоциации, и смешното god is a dj меко звучене, което на нас не ни прави впечатление, а и к'во ни интересува, нали сме егоисти? Нека им веем средния пръст в лицето на чужденците, пък после защо не ни искат никъде и ни смятат за диваци... Би трябвало малко толеранс да покажем. Пак повтарям, не е нужно да си "хвърляме старите гащи", все пак те са си наши, хора са умряли за тях, макар и без те да не са били съвсем наясно какво са целяли с това, но нас това не ни who killed kenny? интересува, ние трябва да сме съпричастни, и да запазим езика като една културна ценност.... Така, както, си пазим антиките, така и езика, не го хвърляме, използваме го, но само, когато е нужно. А то ще е нужно, само ако не разбираме чужд език, тоест до 2-3 поколения, би трябвало не би трябвало да има проблеми с това. Btw аз съм един от ужасно малкото, които са успели да се измъкнат от лапите на херойна, така че сами си правете извода, дали наистина има някаква заченка на мисъл в мене... Нямате си идея, lololol какво ми е взела и дала опиевата зависимост, основно какво прозрях, и за себе си, и за света като цяло. Не говоря за някакви измислени мъдрости по време на друсане. Говоря за крайностите, до които един индивид може да стигне, в следствие на липсата на дадено вещество в мозъка. Почти същото е било и едно време със храната. Та доста ясно и контрастно видях и щастие, и болка, доста по-добре се познавам сега, изпадал съм в крайности, които малко от вас, мамините дечица в къщи, които на топличко си цъкат на купения от мама PC, и само много знаят по doh! форумите, не сте си и представяли дори, че са възможни такива действия, когато положението е толкова крайно, обикновенно завършващо със смърт, или доживотна мъка за вас и вашите близки... Не се гордея, че съм започнал, но се гордея, че съм спрял и ако така си остана, то ще съм един доста ефективен индивид, които "прави връзка с главния" - много точен израз. Та ако нямате какво да кажете по темата, било то и поне нещо хумористично, то по-добре не пишете, или всъщност, ако пишете, за да понатрупате малко "точки" в очите на другите, като например колко яко знаете да обиждате и псувате, и какви яки фрази сте заучили, по-добре не пишете..? tl;dr lololol
___________________________________ What's a real girl? Is it something fap-able? indeedhewasshady.
|
|
|
|
|
Vermic
|
|
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 01 Яну 2011 05:21
Не беше нужно да го копираш целия ;д
|
|
|
|
|
OhMyGosh
|
|
В момента играе: HL2DM; CRYSIS2; QUAKE 4; TRACKMANIA; PORTAL
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 01 Яну 2011 09:57
Аз давам факти, а вие давате само мнения. @butters - незнам дали знаеш, но значението на думата " нормално" е относително, така, както и "бяло" и "черно", така, както и "добро" и "зло". Въпрос на гледна точка, но се приема, че мнозинството са прави, когато се говори за неща като "правилно" и " нормално". Така, че за мнозинството, "нормален" е човека, които желае благополучие за близките си, и човечеството като цяло (за разлика от теб), уважава законите, не изпада в крайности (като теб), старае се да вниква в нещата (за разлика от теб), старае се да допуска минимално грешки, и ако допусне, ги поправя, съпричастен е, и като цяло се старае да дава повече, отколкото получава. И не е глупав. И 'земете опишете нещо различно от възмущението си към болезнените факти, говорете с факти, недеите просто да давате мнения без покритие. Ебаси, 100 пъти повторихте колко много съм бил тъп, и "забавни" идеи, за какво трябвало да направя.. Е, че, с това ли сте по-умни от мен, че само се чудите каква обида да измислите... Ок, нека да сравним правописите ни, а? Открийте една моя правописна грешка, докато аз веднага ви казвам грешките от последните 2 поста: "И не съм ти чел целия пост понеже едва ли има нещо умно написано" - слага се запетайка преди понеже "Ако всичко беше еднакво нямаше да интересно" - слага се запетайка след еднакво А ти ли ще плащаш за това" интересно", като толкова искаш да е шарено и интересно?Ето, аз давам само факти, не изразявам мнения. Вие с какво ще ми докажете, че сте прави, и по-умни от мен? Пак ви казвам, нито сте забавни, нито споделяте нещо полезно, по-добре спрете да ми усирате темата, и форума като цяло, спрете да мразите другите, задето сметките ви никога не излизат, не са ви виновни те! Спрете да четете между редовете, и да виждате, каквото искате. Търсихте заяжданица, получихте я, това е, значи сте много спрели и точка. Ще се радвам, ако някой, що-годе трезвомислещ, напише нещо смислено по темата.. Не е да няма какво да се обсъжда, но пък като се замисля, надали има останали интелектуалци в този форум, преобладаващ със толкова ясно изразени социопати, които се противят на всичко, което не им изнася, и търсят себеподобни, че да се подкрепят и да пречат на развитието. Докато те всъщност си вярват, че щом го "чувстват" така, то значи е така. Те са объркани хора, поради факта, че интелекта им е слаб, и усещат емоциите и инстинктите като "господ". Според тях, гневът им показва глупостта, и към който изпитват силен такъв, то той трябва да бъде утъпкан показно, въпреки, че го правят не с цел поука, ами чисто и просто да "трупат зрелищни точки".. Ето това са социопатите, или така наречените "не-нормални", които индивиди абсолютно винаги са убедени, че те са правите, без да изпитват съмнения. Така, че, не ми казвайте, че аз съм бил не-нормалния, тъй като аз съм този, който има много по-голям шанс да еволюира и да направи здраво поколение, и най-вече да бъде щастлив... Аз винаги ще се разбирам с хората, даже и с глупците, като вас. А вие ще сте тези, които са вечно в конфликти, поради собствените си неуспехи, и ще пречите на нормалните, докато не започнете да сте пречка, когато вече ще се наложи да ви спрем.
___________________________________ АКО ИМА КУЕЙКЪРИ ИЛИ ДРУГИ ЯКО ЗАРИБЕНИ ПО OLDSCHOOL ARENA FPS-ИТЕ - http://www.facebook.com/ohmy2
|
|
|
|
|
Vermic
|
|
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 01 Яну 2011 10:52
Къш бе да те еба!КЪШ!
|
|
|
|
|
->Изход<-
|
|
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 01 Яну 2011 13:15
tl;dr ама ВИЕ СТЕ КУРВИ
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 01 Яну 2011 13:55
OhMyGosh написа: Открийте една моя правописна грешка, докато аз веднага ви казвам грешките от последните 2 поста: OhMyGosh написа: асоцияциите OhMyGosh написа: херойна и какви факти даваш бе? това че английския предразполагал хората, които го говорят да са по-умни от хората, които говорят други езици не е факт, а пълна щуротия.
|
|
|
|
|
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 01 Яну 2011 14:17
"все пак със такива като вас живея..." Да те еба в неграмотника шибан, излез!
|
|
|
|
|
Съселче
|
|
|
|
Заглавие: Re: За и против кирилизирането Публикувано на: 01 Яну 2011 15:02
Хора, успокойте се. Оставете го това лекенце да си живее на спокойствие. Където и да изрази мнението си ще бъде оплют.
@OhMyGosh
Наистина незнам обаче от къде идва тази наглост да изразиш това мнение. Имай си го, но си го дръж за себе си. Национализмът ни почти никъкъв го няма, а тази част от него, която е останала, е обединена около езикът ни, който преди всичко е уникален.
Не мога да разбера как можеш да обиждаш езикът, на който са те учили да говориш, четеш и пишеш. Момченце, никога ли не си чел българска поезия? Яворов, Лилиев, Ботев, някой? Или за теб това са просто имена, които малко по-ерудирани личности около теб споменават? Наистина се засрами. Не можеш да наречеш езикът ни груб и (перефразирам) измислен от двама братя, просто 'щото така са решили. Първо - Кирил и Методий са дали на славянските народи(не само на нас) нещо, с което да се отличат от гръцкото(византийското по онова време) влияние. Второ - всеки наш поет или белетрист е говорил на този "грозно звучащ" език и е писал произведенията си на него, въпреки че е "смешно изглеждащ". Езикът ни звучи твърдо и да - понякога грубо. Но тези хора са взели този груб език и са го моделирали в едни невероятни лирически и прозаически произведения, които карат българите да се гордеят с тях, независимо че са минали десетки години от смъртта на тези творци. И познай какво. Има хора, които все още продължават да пишат и да прославят българският език.
Може би приемам твърде лично обидите ти към кирилицата и българския език, но така съм възпитана - с уважение не към страната, а към езика и литературата на България. Не ме разбирай грешно, нямам нищо против английския, дори ще го използвам за да се махна от Бг. Той вече е международен език. Където и да отидеш се използва. Но не си прав да предлагаш той да замени всички езици и азбуки. Ще ти цитирам учебник по история: за да се отличат жителите на една държава като народ те трябва да имат общ език, обща територия, обща история и общи обичаи. И, не мерси, не искам да се наричам американка или британка и дори да отида в чужбина и заживея там отново ще се възприемам като българка и ще продължа да пиша на родния си език, ще науча и децата си да пишат на него и да не забравят, че идват от България
___________________________________ I am willing to believe they would pay for a smile
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|