Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Предпочитам РС
Публикувано на: 15 Юли 2011 12:38

PC > ALL

Профил

Аватар
Местоположение: In the mountains In the mountains In the mountains...
В момента играе: LoL ,най-тъпата игра на света...
Публикувано на: 15 Юли 2011 19:51

Bobby Kotick написа:
PC > ALL

Глупости, в ПЦ-то няма пари, колкото в конзолите :D

Профил

Аватар
В момента играе: Квот фана
Публикувано на: 15 Юли 2011 21:26

Sabaka написа:
Bobby Kotick написа:
PC > ALL

Глупости, в ПЦ-то няма пари, колкото в конзолите :D

А ти пък нямаш акъл и за 5 стинки в тая тиква, дето ти е за глава :P

Профил

Аватар
В момента играе: на Телевизор
Публикувано на: 15 Юли 2011 21:30

Явно ти за 5 поне имаш? Конзолите абсолютно доминателно положиха хипер експозия над пц в продажбите и в обратната връзка с клиентите си.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Юли 2011 00:03

И двамата над мен сте шибани идиоти.
PC > all продажбите нямат значение.Има значение индивидът.Демек дали ТИ ще играеш на ПЦ, и дали на ТЕБ ще ти хареса.Майната им на другите.Какво начение имат продажбите?Няма да спрат да правят игрите.
doggymien4o ти сарказъм/ирония/трол подобни неща познаваш ли?Искам да кажа, не че човека, който каза pc> all няма ник Котик.

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 17 Юли 2011 13:12

Реших да се намеся в спора по възможно най-обективния начин, след като наскоро прочетох и коментарита в тази статия:
http://pcmania.bg/Microsoft-%D0%BF%D1%8 ... ewsId=2840

Има два основни момента, които феновете и от двата лагера трябва да признаят. Първият е технически. Истината е, че от чисто техническа гледна точка няма НИЩО което да пречеи на РС-то да изпълнява всички функции на конзолата. Освен, очевидните предимства, като липса на ограничения в хардуера и удобството на играта с клавиатура и мишка за някои видове игри, РС-то може съвсем спокойно да потдържа всякаква форма на периферия, вкл. падове, джойстици, волани и т.н. Може дори да се върже за телевизор, така че ако човек му е кеф да седи на дивана си и да джитка с пад в ръка досущ както с PS3 или XBOX360. Освен това нека не забравяме, че всеки човек се нуждае от РС така или иначе за да върши всекидневните си работи. Следователно е чисто технически по-рационално да се притежава една машина вместо две. В добавка мога да каже, че в днешно време съществуват и достатъчно мощни лаптопи, които да потдържат най-новите игри, не по-зле от конзолите. Ако търсихме чисто техническото решение за платформа, то конзолите са напълно неоправдани.

Тук обаче идва вторият момент, който е икономическият и е свързан с фирмената политика на производителите на игри. Всеизвестно е че РС геймърите са най-големите пирати и приходите от продажбата на дискове предназначени за РС са в ПЪТИ по-малки от тези за различните видове конзоли. И преди някои хора да започнат с това "какво ти пука за печалбите" ще кажа, че щом играем голяма част от игрите безплатно, то нямаме право да се оплакваме, че ни пренебрегват. РС геймърите, в това число и аз самият, трябва да спрат да се оплакват от фирмената политика на "големите корпорации" и да признаят, че вината за това че РС-то е последен приоритет за разработчиците си е тяхна. Истината е че ако игрите за РС се купуваха повече от игрите за конзоли, то тогава те щяха да са водещите. И докато и аз самия си тегля игри безплатно поне нямам намерение да се оплаквам, че повечето са конзолни портове.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 18 Юли 2011 23:12

Да ама за РС няма Halo, Gears, Uncharted, Killzone, Forza, Gran Turismo, и куп други игри. Повечето които излизат за РС са конзолни портове които са ужасни. По начало спора е измислен, защото всеки има компютър и реално РС или конзола трябва да е -> РС или РС + конзола. Ако е РС или конзола трябва да спорят хора които нямат компютър в тях :Д А аз не намирам лошо да имам конзола и да си поцъквам и на компа :roll:

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Юли 2011 01:01

Но пък има Blizzard

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Юли 2011 12:49

@Lich King: Аз говорех за чисто технически погледнато. Технически няма причина всички игри да не излизат за РС. Както казах във втората част от поста си причините за съществуването на конзолите изобщо е чисто икономически - така производителите на игри си осигуряват продажбите. Което при сегашното положение на нещата си е честна игра според мен. Ако един ден покупките на РС игри започнат да надминават тези на конзолите тогава и повече игри ще се правят за РС.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 19 Юли 2011 16:19

Истината е че не пиратството, а алчността водят до развитието на конзолите. Майкрософт, Сони - всички искат да се купува тяхната конзола, затова е направено така че всяка нова платформа си идва с франчайзите и екслузивите, да могат чичковците да се гушат в пари. Сигурен съм че до 10 години конзоли ще имат и Apple и всички други масови компании. Много е просто, патентоват си там някакви заглавия, които са масово играни, сглобяват що годе добра машина и казват - ако ви се играе еди какво си - вземети си нашата машина. Другите казват, ако ви се играе еди що си, взимате нашата машина. Всичко е елементарно, въпроса е че работи.

Аз също харесвам конзолите и някой от техните екслузиви, но в момента просто нямам какво да ги правя. Просто много лесно се излъгват хората, които имат излишни пари.

Най-лесния пример е хейлото. Нищо не им пречи да го направят за комп и да му сложат яка защита и да е невъзможна играта му онлайн или кооп и хората да са принудени да го купуват. Но понеже МС са алчни те са решили, че освен играта, могат да вземат още 300 долара и за конзола. Сега Кинектите и Муувовете освен конзола, изискват и допълнителни пари и настройки. Просто всичко е направено да точи пари от потребителя, затова оптималния вариант е като видиш някоя игра на друга платформа, която да ти се играе да си кажеш - ебал съм и мамата, имам и по-интересни неща да правя.

Ако имате излишни пари, още по-добре - ще можете да си позволите всичко, но не всеки може да е така.

Профил

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 19 Юли 2011 20:08

BC2 има такава защита или каквото там. Пиратски сървъри няма :) (сигурно знаеш де :Д )

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Юли 2011 22:44

Става въпрос, че това може и в сингъл да се направи, ако рекат, но никой няма да тръгне да се занимава, като не е там проблема.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Юли 2011 12:37

По тази логика доста големите фирми производителки на компютърен хардуер като Nvidia и Intel имат интерес хардуера им да се продава. Все пак конзолата си я купуваш веднъж и караш с нея 10 години, докато има хора които си ъбгрейтват компа всяка година. Пак казвам, големите печалби не идват от хардуера, ами от софтуера т.е. игрите. Естествено че Microsoft са си направила Halo-то за тяхната конзола, но повечето игри не се правят от Microsoft. Нищо не задължава ЕА или Ubisoft или за когото се сетите там да прави игри за конзоли, правят се главно заради пиратството. Вижда се че на местата където пиратството може да се предотврати (като игрите на Blizzard) заглавията се правят за РС. Но не във всички жанрове това е възможно поради което имаме цели клонове от гейминга, където нещата се правят почти само за конзоли.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 22 Юли 2011 04:55

Andrey358 написа:
Реших да се намеся в спора по възможно най-обективния начин, след като наскоро прочетох и коментарита в тази статия:
http://pcmania.bg/Microsoft-%D0%BF%D1%8 ... ewsId=2840

Има два основни момента, които феновете и от двата лагера трябва да признаят. Първият е технически. Истината е, че от чисто техническа гледна точка няма НИЩО което да пречеи на РС-то да изпълнява всички функции на конзолата. Освен, очевидните предимства, като липса на ограничения в хардуера и удобството на играта с клавиатура и мишка за някои видове игри, РС-то може съвсем спокойно да потдържа всякаква форма на периферия, вкл. падове, джойстици, волани и т.н. Може дори да се върже за телевизор, така че ако човек му е кеф да седи на дивана си и да джитка с пад в ръка досущ както с PS3 или XBOX360. Освен това нека не забравяме, че всеки човек се нуждае от РС така или иначе за да върши всекидневните си работи. Следователно е чисто технически по-рационално да се притежава една машина вместо две. В добавка мога да каже, че в днешно време съществуват и достатъчно мощни лаптопи, които да потдържат най-новите игри, не по-зле от конзолите. Ако търсихме чисто техническото решение за платформа, то конзолите са напълно неоправдани.

Тук обаче идва вторият момент, който е икономическият и е свързан с фирмената политика на производителите на игри. Всеизвестно е че РС геймърите са най-големите пирати и приходите от продажбата на дискове предназначени за РС са в ПЪТИ по-малки от тези за различните видове конзоли. И преди някои хора да започнат с това "какво ти пука за печалбите" ще кажа, че щом играем голяма част от игрите безплатно, то нямаме право да се оплакваме, че ни пренебрегват. РС геймърите, в това число и аз самият, трябва да спрат да се оплакват от фирмената политика на "големите корпорации" и да признаят, че вината за това че РС-то е последен приоритет за разработчиците си е тяхна. Истината е че ако игрите за РС се купуваха повече от игрите за конзоли, то тогава те щяха да са водещите. И докато и аз самия си тегля игри безплатно поне нямам намерение да се оплаквам, че повечето са конзолни портове.

^^^ Пропускаш няколко неща:

1.Като си свържеш компютъра към големия телевизор в хола и добавиш геймпад, получаваш една голяма, шумна и скъпа тухла имитираща конзола. И ще ти трябва мишка, най-малкото да можеш да цъкнеш на .exe-то на играта.
Конзолата е малка, евтина и тиха, и можеш спокойно да я носиш навсякъде, и да я включваш там където има ТВ.

2. Хората искат просто да играят игри, не им трябва да инсталират ОС, драйвъри и програми, да настройват контроли на геймпада или да се интересуват непрекъснато от някакви цифри (мегахерци, мегабайти, температури и т.н) Да поддържаш геймърски компютър е скъпо, заробващо и свързано с определени знания. Ако интересът ти е само в игрите, без да те интересува техниката изборът е конзолата. За да се стигне до ситуацията от т.1 има да се правят доста работи, а конзолата просто я включваш, слагаш диска and have fun.

3. Колкото и да е технологично НЕограничен компютъра, след 2 години ще е се окаже слаб и трябва да го сменяш. Хората правещи хардуер работят целогодишно. Трябва някой да купува платките, че да имат какво да ядат производителите

4. Някои хора са по-вманиачени в игрите и за тях е психологически по-добре да имат машина предназначена само за игри.

5. На конзоли също се пиратства. Пиратската дейност е най-развита в държавите от третия свят като България. В същото време гейминга е най-популярен в развитите държави. Пиратстването не е заради малкия доход, ами заради малкия умствен багаж. Има хора с пари да си купят най-мощното PC но оригинални игри са виждали само на картинка, защото това били "пари за глупости".
Пиратстването въобще не е фактор за разликата в продажбите на PC и конзолни игри.

Компютърът може да прави много неща, но не всичко е еднакво комфортно, лесно и практично да се прави на PC. Затова се правят разни специализирани устройства.
Компютърът е по-добрата платформа за игри, за хората които ценят игрите по-малко и се вълнуват повече от технологичната част отколкото към художествената част в игрите.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Юли 2011 08:37

Еми извинявай ама това което казваш няма никаква логика. Първо обясняваш, че конзолите били за хора на които не им се занимавало много, после казваш, че хората които играели на РС не ценели игрите :shock: И ми е интересно как така хората които предпочитат РС се интересуват по-малко от "художествената част" когато именно РС-то ти дава по-малко ограничения в графиката и физиката. Реално творците създаващи игри са ограничени от непроменящия се едно десетилетие хардуер на конзолите.

И отново казвам, като изключим ИКОНОМИЧЕСКИТЕ причини главно свързани с пиратството, няма друга причина за съществуването на конзолите. Аргументите ти са просто несъстоятелни. Първо да започнем с това че има малки и тихи и вече не много скъпи преносими компютри, които могат да се справят не по-зле от всяка конзола + че могат да се използват и за куп други неща. От техническа гледна точка, абсолютно нищо не пречи домашният компютър да бъде една интегрирана система, която да обединява в себе си работна станция и система за забавления. Това че нещата не са насочени в тази посока, а се правят конзоли, погледни по-горе ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ПРИЧИНИ.

Аргументът който съм чувал и друг път а именно:

Цитат:
2. Хората искат просто да играят игри, не им трябва да инсталират ОС, драйвъри и програми, да настройват контроли на геймпада или да се интересуват непрекъснато от някакви цифри (мегахерци, мегабайти, температури и т.н) Да поддържаш геймърски компютър е скъпо, заробващо и свързано с определени знания. Ако интересът ти е само в игрите, без да те интересува техниката изборът е конзолата.

е повече от несъстоятелен. Аз лично мога да потвърдя това. Определям се като нормален геймър, не някакъв маниак. Купих си машината преди 3 години на цена по-ниска от тогавашните конзоли (без монитора). И до момента подкарвам абсолютно всички игри които излизат на пазара за РС. Вярно последната Crysis 2 не я играх на най-високи детайли, но пък конзолите също винаги изостават от топ РС-тата. Потдържането на геймърски компютър е точно толкова скъпо, колкото ти си го направиш, а ползването му за игри е точно толкова лесно колкото ти се иска. Това че РС-то ти дава ВЪЗМОЖНОСТТА да си поиграеш с настройките за да получиш още по-добро качество си е само предимство, което е въпрос на личен избор, дали да се занимаваш или не. Специално на моя компютър, който отново казвам не е нищо особено в 95% от случайте просто цъкваш инстал изчакваш да се инсталира и играеш. Ако на някой това му се струва прекалено трудно и заробващо не знам.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 22 Юли 2011 09:31

Andrey358 написа:
Еми извинявай ама това което казваш няма никаква логика. Първо обясняваш, че конзолите били за хора на които не им се занимавало много, после казваш, че хората които играели на РС не ценели игрите :shock: И ми е интересно как така хората които предпочитат РС се интересуват по-малко от "художествената част" когато именно РС-то ти дава по-малко ограничения в графиката и физиката. Реално творците създаващи игри са ограничени от непроменящия се едно десетилетие хардуер на конзолите.

Явно не към се изказал ясно.
Конзолите са за хората които се интересуват от игри, а компютрите за хората които се интересуват от цифри - версия та DX, кадри в секунда, мегахерци, овърклок, точки от бенчмаркове и т.н, и чак тогава обръщат внимание на играта. Пак е зарибяващо, не отричам, но това не е гейминг.
Под "художествена част" имам предвид историята, музиката, дизайна на нивата, атмосферата, геймплея, абе цялото усещане от играта, много голяма част от което не се дължи на мощния хардуер, ами на таланта на разработчиците. Защото съм играл на старото Нинтендо (NES) игрички по 250 килобайта или някакви пикселизирани PS1 игрички, които са много по-качествени от един Crysis 2 например.
Andrey358 написа:
И отново казвам, като изключим ИКОНОМИЧЕСКИТЕ причини главно свързани с пиратството, няма друга причина за съществуването на конзолите. Аргументите ти са просто несъстоятелни.

Това не го разбирам. Така или иначе пиратството не е никакъв фактор. Защото и на конзоли, и на компютри се пиратства. Продажбите на конзолни заглавия са повече, не са защото по-малко се пиратства, ами защото просто повече хора играят на конзоли отколкото на компютри. Ако човек е любител на игрите си ги купува, независимо дали ще са за конзолата или за компютъра. Ако не е такъв фен ами си цъка само да запълни малко свободно време и смята, че няма смисъл да дава пари за глупости или е бедняк, ще си дръпне заглавието от някой торент сайт, независимо дали става дума за конзолно или компютърно заглавие.
Andrey358 написа:
Първо да започнем с това че има малки и тихи и вече не много скъпи преносими компютри, които могат да се справят не по-зле от всяка конзола + че могат да се използват и за куп други неща

Искам да го видя това лаптопче за 600лв (най-много толкова струва една конзола) което може да върти игрите като конзолата и да се пусне на телевизора в хола на HD резолюция. А пък на играенето на малък 15 инчов нискокачествен LCD екран е пълна скръб.

Аз лично съм и в двата лагера. Фен съм и на PC-то, и на конзолата. Обаче разграничавам ясно какво ми дава едното, и какво ми дава другото, а не ги противопоставям. Говоря като човек, видял и двете страни на монетата. Мога да се обзаложа, че ти на конзола никога не си играл, а пък плюеш по конзолите. Както всъщност правят и повечето "PC фенове" А тия спорове са глупави :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Юли 2011 14:46

Явно всички РС геймъри днес научиха нещо ново за себе си. Не сме играли на РС заради игрите играли сме го заради цифрите :shock: Наистина? Сериозно!?! Разбирам, че има и хора които са зарибени по това, но дори при тях причината е желанието да постигнат възможно най-доброто качество при игра. Т.е. отново играта е в основата.

Цитат:
Под "художествена част" имам предвид историята, музиката, дизайна на нивата, атмосферата, геймплея, абе цялото усещане от играта, много голяма част от което не се дължи на мощния хардуер, ами на таланта на разработчиците.

Именно. Аз не виждам с какво конзолата като платформа допринася за по-доброто потапяне в атмосферата. И точно защото мощния хардуер не е определящ за атмосферата (поне при повечето хора) точно за това нищо не ти пречи да караш с един компютър години наред без да му мислиш много.

Цитат:
Това не го разбирам. Така или иначе пиратството не е никакъв фактор. Защото и на конзоли, и на компютри се пиратства. Продажбите на конзолни заглавия са повече, не са защото по-малко се пиратства, ами защото просто повече хора играят на конзоли отколкото на компютри.

Е как ще не е никакъв фактор :D Не само, че е фактор, ами е основния фактор поради който разработчиците на игри се оттеглиха от РС-то като платформа. Сега вярно е че принципно игрите могат да се изпиратстват и на конзоли, но специално за PS3 това е възможно съвсем от скоро. А и за Xbox360 е необходимо да си хакнеш конзолата иначе не става. Съгласи се, че това в страни като България може да е Ок, но на запад където са повечето продажби, малко хора ще тръгнат да си хакват конзолите. Най-малкото ако го направиш гаранцията спира да ти важи. Изобщо пиратстването на РС особено за сингълплейър е безкрайно по-лесно.

Продажбите на конзолни заглавия са повече защото просто много повече игри се правят за конзоли, което пак казвам не може да се обясни с някакво техническо приемущество на конзолите като платформа. Единственото обяснение цели жанрове почти да отсъстват от РС сцената е, че те биха станали лесна плячка на пиратсвото. Да вземем например файтинг игрите. Всички си спомняме МК4. Кой не я е играл с приятел на една клавиатура. И макар, че отново казвам падовете спокойно може да се сложат и на РС, МК4 я играехме без падове и не си спомням за някого това да е било проблем. И въпреки това такива игри почти не излизат за РС (единия стриит файтър и това е). ЗАЩО? Очевидно защото много по-малко игри ще се продадат за РС, не защото малко хора ще го играят, а просто защото на РС милиони копия бързо ще бъдат БЕЗПЛАТНО разпространени.

Цитат:
Аз лично съм и в двата лагера. Фен съм и на PC-то, и на конзолата. Обаче разграничавам ясно какво ми дава едното, и какво ми дава другото, а не ги противопоставям. Говоря като човек, видял и двете страни на монетата. Мога да се обзаложа, че ти на конзола никога не си играл, а пък плюеш по конзолите. Както всъщност правят и повечето "PC фенове" А тия спорове са глупави

И какво ти дава РС-то - цифри? Еми съжелявам ама така и не разбрах какво ти дава конзолата което РС-то не може да ти го даде? Освен разбира се заглавията които не са излезли за РС. Но това както казах още в първия си пост не е поради техническа невъзможност, а е политика на производителите продиктувана от...пиратството.
Що се отнася до конзолите играл съм ги имал съм конзола преди да имам РС. Също така без да притежевам съм играл на PS2, на новото поколение конзоли признавам че само съм разцъквал, но така или иначе принципа не се е променил много. Притежаването на конзола си заслужава от гледната точка на това, че има заглавия които си заслужават да бъдат изиграни, но просто не се предлагат за РС. Не плюя по конзолите, просто изказвам обективната истина, че от техническа гледна точка няма нищо което конзолата да ти дава което РС-то да не може. Политиката на разработчиците обаче налага конзолите като водеща платформа защото така те си гарантират приходите. И отново за да сме справедливи ще кажа, че аз като РС геймър не се оплаквам толкова много защото са ми ясни причините да е такова положението.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 22 Юли 2011 15:27

Офф човече, принципно казваш и неща с които съм съгласен, но сега не ми се спори, много ми е горещо :D Айде все пак ще кажа нещо.

Съгласен съм, че пиратствато при компютърните игри е по-разпространено. Ако хората играят на компютър защото може да се пиратства, защо тогава повечето геймъри играят на конзоли щом при тях пиратстването е толкова трудно? Казваш, че от конзолите няма смисъл, защото има компютри, но един голям процент от геймърите не смятат така.

Какво повече ми дава конзолата не мога да кажа, но мога да кажа, че като седна пред компютъра, игрите и кефа от тях остава на заден план, защото при компютъра има повече за бъзикане, а аз съм от хората които обичат да бъзикат и да гледат всичко how its works, затова самият компютър за мен се е превърнал в игра :D

Сега мога да направя още един дълъг пост, но няма смисъл, както казах това са глупави спорове. Нищо лично :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Юли 2011 16:12

Цитат:
Какво повече ми дава конзолата не мога да кажа
Halo, Gears, Bionetta, God of war, Vanquish, Soul Calibur, Sonic, Mario, Zelda i tn.

Профил

Публикувано на: 24 Юли 2011 18:06

iddqd написа:
Цитат:
Какво повече ми дава конзолата не мога да кажа
Halo, Gears, Bionetta, God of war, Vanquish, Soul Calibur, Sonic, Mario, Zelda i tn.

Serious Sam (Xbox), Serious Sam: Next Encounter (PS2), MK 2011... :(

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost