Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: PS3 на старите телевизори???
Публикувано на: 08 Сеп 2010 17:12

Няма нужда да снима - разучих и се оказа че има и орязана серия без DVI пусната на евтиния.

Цитат:
По мое мнение запазен и качествен "стар" CRT кинескоп надминава по качество евтините TN матрици. Единствения недостатък е по-ниската резолюция, но това не при всички игри е от значение.

Абе всъщост си е огромно значение ниската резолюция. Досега не съм видял някой да се радва на преход от висока резолюция към ниска, но виж обратното обикновено се описва с думата "родих се" и се използва главно от хора игра на CRT 640 x 478 И преминали на каквото и да е 1024 x 768 и нагоре.

Профил

Публикувано на: 08 Сеп 2010 17:15

Радостин Стефанов написа:
Няма нужда да снима - разучих и се оказа че има и орязана серия без DVI пусната на евтиния.

:( ее тва не го знаех,карай ще се опитам да го подкарам на ТВ-то.И много благодаря за помощта. :D

Профил

Публикувано на: 08 Сеп 2010 17:23

Ако ще подкарваш на телевизора задължително си намери такъв кабел
https://www.ozone.bg/games/product/ps2/ ... cart_cable

иначе просто не се живее .

Ето едно филмче да те ориентира
http://www.youtube.com/watch?v=j29RUYMU ... re=related

composite са трите чинча (няма значение дали ги вкарваш в Скарт - пак са три чинча ако така излизат от конзолата)
Компонент е Скарт кабела (трапецовидния)

Профил

Публикувано на: 08 Сеп 2010 19:06

Мерси! :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Сеп 2010 08:53

Това да играеш игри за пс3 на стар Тв граничи със мазохизъм... за парите които ще дадеш за игри за пс3 1-2 години можеше да си земеш свестно Тв....

Профил WWW

Публикувано на: 09 Сеп 2010 09:34

и 1-2 години да не играе нищо :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Сеп 2010 09:44

Радостин Стефанов ами по добре да не играе кво ще видиш на старо ТВ.... пс3 екслузивите са с най добрата графика какво ще види на това ТВ от нея? не си заслужава да играеш на конзоли ако нямаш поне 37 инча тв за мене... тотално безмислено ми се вижда... губиш ефекта...

Профил WWW

Публикувано на: 09 Сеп 2010 12:21

Глупости - аз си ползвам 22 инчов компютърен монитор и си ми е кеф - никакъв ефект не губя.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Сеп 2010 12:22

dx4 стига си говорил глупости бе. Притежаваш ли current gen конзола изобщо?

Профил

Публикувано на: 09 Сеп 2010 12:24

Митовете за 40 " телевизор винаги са забавни.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Сеп 2010 13:03

Радостин Стефанов ами губиш давам ти съвсем прост пример това е като да гледаш филм пред компютъра и на кино ето това е разликата.... усещането на големия екран пред киното предполагам ти харесва повче отколкото пред монитора нали? разликат от 22 до 40 или дори 37 инча се усеща тотално.

Nathan Drake да със х кашон съм от 3 години дотогава бях играл само на монитора си за това мога да ти кажа каква е разлиакта да играеш на 37 инча телевизор сега...

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 09 Сеп 2010 13:15

То по тая логика и без нещо такова си за никъде тогава.

Профил

Публикувано на: 09 Сеп 2010 13:32

Значи това е сложна тема, но простата логика ни сочи че щом никой не се е оплакал графично от това че играе на монитор на компютъра си дадена игра, то няма логика същата игра рязко да е влошила качеството си само заради това че входа към монитора е заменен от компютър към конзола.

В смисъл - никой не оспорва предимството на големия екран, но изказвания че едва ли не графиката ти пада главоломно ми се струват пресилени. Пък и не си задължен да стоиш на 3 метра пред екрана , аз например стоя на метър и не мога да обхвана с поглед по-голям от 24 инча екран - физически е невъзможно. А чисто техническите резолюцията ми и детайлите които виждам са същите като по големия екран.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Сеп 2010 13:43

Радостин Стефанов ти измести темата "леко" въпроса беше разлика между стар ТВ и монитор или ЛСД ТВ.Ако ще играе на стар ТВ там резолюцията е ужасна... и напълно безмислено да пускаш ПС3 игри и да ги играеш на резолюция по ниска и от 640х480......

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 09 Сеп 2010 13:50

dx4 написа:
Радостин Стефанов ти измести темата "леко" въпроса беше разлика между стар ТВ и монитор или ЛСД ТВ.Ако ще играе на стар ТВ там резолюцията е ужасна... и напълно безмислено да пускаш ПС3 игри и да ги играеш на резолюция по ниска и от 640х480......

а и такова нещо кога съм казал? "но изказвания че едва ли не графиката ти пада главоломно ми се струват пресилени" не съм казал че пада качество на малък монитор говорех за качество на екрана на стар ТВ

Профил WWW

Публикувано на: 09 Сеп 2010 14:19

Не знам защо се цитираш сам но спора тръгна от изказването
Цитат:
не си заслужава да играеш на конзоли ако нямаш поне 37 инча тв за мене... тотално безмислено ми се вижда... губиш ефекта...

А преди това изказване просто споменах че според мен не е много смислено да имаш телевизор а да нямаш игри. В крайна сметка вземаш конзолата с цел игри.

Но си прав тотално че е безидейно да ползваш стар телевизор защото просто няма да видиш никаква графика а точно графиката е едно огромно предимство на плейстейшъна. Аз навремето ползвах един кинескопник за бокса , играеше се но в момента в който се сбобих с HD монитор не мога да си представя че може да става и дума за сравнение.

Като цяло най-изгодно ми се струва компромисния вариант да си вземеш монитор хубав който не е повече от 300-320 лева и да имаш повечко игрици за избор.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Сеп 2010 14:32

Под "ефекта" за 37 инча имах предвид големината на екрана не че графиката става по добра за цитирането сам e грешка просто права 100 неща на work.....
По принцип конзолите са предназначени да се играт на добри телевизори както казах усеща се пробвай някой път....

Профил WWW

Публикувано на: 09 Сеп 2010 20:38

Е добре де някой може ли да качи снимка или нещо такова за да видя как горе долу изглежда картината на стар тв,и да разбера какво и е толкова "ужасното"??? :roll:

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Сеп 2010 21:07

Абе въобще не е толкова ужасно. Някой хора забравиха добре изглеждащите PS2 заглавия и топ моделите 21 инчови CRT-тa от близкото минало. Просто ако има нещо дребно в играта (дребни текстове или разни детайли по графиката) няма да се виждат добре. Смятам че не при всички игри това е от голямо значение, защото не всички са толкова детайлни. Лошото при кинескопите е че с времето картината им се влошава - черното става сиво, констраста и яркоста намаляват и т.н, просто се износват. Докато LCD-тата нямат такъв проблем или поне се проявява в по-малка степен.
Абе във всички случай старото CRT би ти свършило добра работа поне временно, докато си купиш HD LCD.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Сеп 2010 22:27

sega mega
ами зле е реално това как ще ти изглежда картината на екрана зависи от главно от резолюцията а тя на последните по стари ТВ максимума беше някъде 720 x 576 което е ниско за сравнение новите телефони са с 800х480 реално тв то ти изкарва по лоша картина и от екран на телефон в момента.... като включим и другите екстри на лсд мониторите i TV нещата изглеждат тотално зле на старо ТВ...... пича над мене ми говори за пс2... еми да пич пс2 е идеална конзола за старите ТВ та... защото е с ниска резолюция ама и боска и пс3 имат 1080п(1920х1080) и 720п(1280х720) които като изкараш играта на 720 x 576 на старо тв е верно се едно играеш пс2 заглавие.....

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com