Знам, че закъснях доста с отговора , но все пак превъртях Bayonetta , както обещах.Бях доста зает тези няколко месеца и нямах време да играя пък и си бях решил да превъртя първо Uncharted 1 и 2 , но да преминем по същество.Първо да кажа за Байонета - уникална игра - признавам. Честно казано бях доста скептично настроен за нея , тъй като ми изглеждаше доста странна на геймплей клиповете , които гледах , но мнението ми коренно се промени докато играх. Благадаря на Радостин Стефанов , че ми я препоръча и го поздравявам за добрия избор на игра. Наистина ме убеди , че уникална признавам , но не ме убеди , че е по-яка от GOW, това си е мое лично мнение.Нека да кажа все пак какво й харсевам. Първо за външния вид на Байонета(Iереза) , нещо уникално , наистина доста интересно хрумване е тя да остава без дрехи, когато си прави магиите, движенията й , действията й , начина , по който ходи , самочувстивето, с което говори , е Данте май си е намерил жена
.Атмосферата е наистина на ниво - тук мога да изтъкна само един малък недостатък , в началото нещо музиката ми беше странна ,но после й се изкефих и даже ме въвлече още повече в атфосферата. Историята ми беше може би най-интересния компонент от играта , защото до края ми оставаше неизяснено какъв е точно смисъла и защо Байонета не помни нищо
, наистина велика история и наистина велик край , последния един час от играта беше просто истинско удоволствие за мен.За бойната система на ниво - наистина Байонета се бие със стил.А бос битките наистина са супер зрелищни , най-много ми харесваше начина , по който ги довършваш особено final battle , страхотно решение да викаш чудовища , които премазват босовете и направо им се гаврят
, най-смешно ми беше имаше един бос ,той беше нещо като кубчето на рубик само че беше като топка и можеше да става на змия и просто начинът , по който му се изгаври ме изкефи максимално
.Страхотна история , невероятен фреймрейт , убиийствен геймплей ,неповторима атмосфера , наистина тази игра ми харесва повече от DMC , но това е друга тема , както добавим към всичко това и впечатляващата работа по детайлите - адмирации за Platinum games . И все пак тук искам да напиша нещо друго. Според мен тази игра не е по-добра от GOW 3. Защото :
Първо да вземем историята като цяло и при двете тя е уникална, но честно казано тъй като играх Байонета дълго време като я почнех пак ми трябваше време да се сетя какъв беше сюжета и ще ви кажа защо - защото просто историята не ми е позната. Т.е. сега ще обясня . GOW се базира на гръцката митология всеки знае нещо за нея , а феновете като мен сме чели и за пророчествата и за по-сложните сюжети - т.е като го играеш си казваш , о ,това съм го чел , о , това го знам. И просто сякаш това те кара да влезнеш много по-лесно в атмосферата. И все пак при GOW нещата не са като при игра по книга или нещо такова , ти знаеш сюжетите , но не знаеш как ще ги свържат, това ми харесва много. Да , на Байонета може да кажете , че историята е по-оригинална , пък и нищо чудно и сюжета да се основава на нещо , но то не е толкона известно. За мен по-хубавото е историята да е на база на нещо познато , но разказана по по-различен начин, както при GOW.Познатото ми в сюжета на Байонета беше The trinity of realms-Hell ,Paradise and Earth , и светът Purgatory , но тях ги знам просто , защото съм фен на Darksiders и Supernatural сериала.В смисъл в дългосрочен план , даже и си го доказах историята на GOW ми остава по-лесно в съзнанието.
Второ сега аз си мислех , че GOW 3 е кратка пък е последна част от поредицата и е 7 часа и нещо , докато Байонета превъртях за 6 и 20 , не мисля , че е нормално за първа игра толкона кратка. И мисля , че знам защо е така ,защото много по-лесно се поддържа високо качество за 6 часа - тук още една точка за GOW.
Графика - мисля , че няма съмнение къде е точката, при Байонета е хубава , но GOW ми харесва много повече
Геймплей-тук може да се поспори - признаам , че бойната система и начина на игра е уникален при Байонета , но на мен на Gow си ми харесва такъв какъвто е.Тоест въпрос на вкус , на Байонета няма какво да изкривявам нещата е може би малко по-изпипан откъм контрол на нещата , но пък определено давам огромна точка за GOW при speeds kill system . Тя ми е любима. Така , че аз тука признавам ,че като че ли малко по-добре направено е при Байонета огромен плюс са чудовищата любимата ми част но на мен лично ми харесва на GOW повече , просто е по-чист(при Байонета е като Торнадо не виждам кой пада, какво става ,кой стрелям и честно 2-3 пъти след като свърших ме болеше глава , светлините са в повече) и отново кефи ме точно speeds kill system на gow .
Като главен персонаж просто не може да ме убедите , че Байонета е на нивото на GOW , просто не могат да се съпреживяват нещата така с нея както с Кратос , и музиката и атмосферата те надъхва при GOW - типично мъжко,надъхващ , а аз това търсех груб, недодялан мъжки персонаж, прецакан толкова пъти от кой ли не.В смисъл за този жанр игри ми допада такъв персонаж.
А да музиката- за мен soundtracka на GOW няма равен , просто когато я играя все едно си пускам яка надъхваща музика , но тя си е там и е най-подходящата ,GOW нямаше да е същата игра без нея.
Много изписах. Като цяло Байонета е най-хубата игра с женски персонаж ,която съм играл, допада ми повече от DMC, но за миналата година - за мен не е на нивото даже на Darksiders , която те държи в продължение на 15 часа , въпреки , че си има своите недостатъци. Да е игра на годината от този жанр за мин. година не мисля.Единственото, с което може би превъзхожда GOW e може би фреймрейт , за геймплей казах аз намерих това , което търсех в GOW , а не тук , а тук намерих любимите ми чудовища , жалко , че умряха 2 от тях
. До всичко останало GOW за мен е на по-високо ниво и то видимо.Като казвах игра на годината при Action Adventure едва , в тройката , ако AC не я броим в този жанр тогава да . Колкото до игра като цяло на годината- още по-малък шанс - сега искам да изиграя Heavy Rain i Red Dead и тогава ще мога да направя пълна оценка.
Накрая ще кажа много яка, ,must play игра , благодаря , че ми я препоръчахте , колкото до мнението ми , то си е лично мое , ще се радвам и да чуя и вашите . С моя коментар не ви налагам мнение все пак игрите са само за забавление , а не за заяждане , но и двете игри са имам една дума LEGENDARY.