Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Заглавие: 20 години Serious Sam
Публикувано на: 21 Мар 2021 20:24

Не мога да повярвам, че любимата игра днес става на 20 кръгли години... Играя я от самото ѝ излизане и не ми е омръзвала нито за миг.

Спомням си, когато я видях за първи път - беше вечерно време, в една гаражна заличка, до едно малко паркче, близо до вкъщи. Навън вече се смрачаваше. Шефовете - родители на един мой приятел - тъкмо инсталираха играта. Той също май беше наоколо, нямам спомен. Дали седях по това време и играех, или наблюдавах приятел отстрани - не помня. Спомням си, че някой от няколкото души, които следяха процеса по инсталация и тестово пускане, подхвърли нещо от рода на "...ти луд ли си 'е, т'ва ще стане по-популярно от CS-а...". Погледнах - не ми се стори много по-вълнуваща на пръв поглед, неособено различна в цветово отношение, една ръка с револвер, бродеща из някакви древни руини. Но си спомням, че си помислих "Дано!". Мразех CS, беше ми тотално отлбъскваща, може би единствените игри, които мразех повече бяха спортните симулатори и рейсърите.

Любовта дойде с първия опит - как да не се влюбиш в игра, която има minigun, тонове муниции и тонове врагове срещу които да ги използваш... Пък и част от чийткодовете бяха почти идентични с тези от Quake 2 - може би любимата ми PC игра до този момент. 11-годишното ми "аз" беше впечатлено от възможността да играеш с 1 револвер, дори когато имаш 2, да караш минигъна да продължи да се върти, дори когато изчерпаш мунициите, или пушека който излизаше от него в този момент и прочее абсолютно незначителни дреболии.

Спомням си и някакви визуални гличове. Например по първото ниво - не знам защо, но веднъж се беше сбъгясало, така че пода менеше цвета си с всеки изстрел в него. Нямам идея какво го причиняваше.

Спомням си картата, която представляваше екрана за зареждане - и до днес ми се струва най-интересния loading screen, който съм виждал.

Профил Skype

Аватар
Заглавие: Re: 20 години Serious Sam
Публикувано на: 22 Мар 2021 19:49

Готина историйка, показваща какво е да си истински фен на компютърна игра. :D

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: