Заглавие: Vivisector: Beast Within Публикувано на: 15 Юли 2019 21:33
//// Преди няколко дни се сетих, че когато бях малък, сигурно десет или единадесет годишен, играх някаква игра, в която трепеш животни. Само, че те бяха адски силни, но като ги стреляш, то сякаш им махаш кожата, мускулатурата, тъканите и стомасите им стават празни, д'ге. Ето че вчера видях клип на Civvie11 за тази стреляница и мигновено бях поразен от спомени за нея и как не можах да мина и първото ниво, защото човеците ме стреляха от едни кули.
//// Веднага отворих GoG, за да я купя от магазина, но, за жалост, липсваше. Няма нищо, пиратски сайтове има колкото щеш. Изтеглих я от myabandonware, с два пача, които променят езика на играта от полски на английски и добавят още кървища. Между другото, Vivisector е от същата украинска компания, която създаде Cryostasis от 2009. Независимо от факта, че тази е излязла през 2005, една година след Far Cry и Half-Life 2, а през същата излязла и F.E.A.R., графиката е ниво 2002.
//// Всъщност, не ме бърка, много харесвам как изглеждат ранните 3Добразни игри (1996-2003). Даже, бих предпочел повечето игри днес да бяха с подобна графика. Просто не мога да се наситя на слабо-полигонирани модели с реалистични текстури. Друга причина е, че новите игри не ми стават на бръкмата.
//// Така де, пускам играта. Разпад до работния плот. Пускам я отново, зарежда, макар и със засечка, показва анимираните логота на 1C company, Action Forms и Nvdia. Тук добре.
//// Показва менюто, с пълно рендирана графика и анимации на труп на медицинско легло. Изглежда страхотно. Обожавам такива 3D менюта. Xcom Interceptor също има яко 3D меню. Още преди самата игра да е започнала, почувствам тръпки, докато гледам различните био-механизирани крайници на животинския хибрид. Амбианса е потискащ. Давам нова игра, давам най-лесната трудност, 'щото съм путьо, и зарежда. Зарежда втори път, което е странно. Зареди. Зареди едно клипче, което дори не е от двигателя на играта, а някакъв видео файл. Баси.
//// Самия клип е егати странния. Човека ни и екипа се качват на самолет за мисия, бившето му гадже иска да му каже нещо, което ще се разбере на края на играта, разбира се, но на него не му дреме какво тя иска да каже. Някаква експозиция в самолета по-късно и изведнъж, без истинска транзиция, почваш играта на един остров. Наистина, за половин дъх се прехвърлят от небето на земята. Егати.
//// Значи, знам, че написах по-нагоре, че нямам проблем с графиката, но всички тези руски/украински игри винаги имат ужасни хълмове и планини. Знам, че са полски народи, ама, айде сега, не са ли виждали как изглеждат Урал, или Карпатите? На хайтмепа са дали по-висока височина, на места са сложили кал, вместо трева, и готово, и това им е хълма, егати.
//// Помня тази част добре, влизам в една бърлога - разбирам, че всички са били умрели( ма се оказва, че имало много жива по-нататък), пуска се клипче, животни се телепортирват и ни ебат майката, включително бившата ни. Синеокия ни протагонист трябва да се измъкне от острова. Играта почва. Играта ми крашва.
___________________________________ "Carthago delenda est"
|