Автор |
Съобщение |
-Stormrаge-
|
 |
|
|
|
|
|
 |
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
 |
|
|
Заглавие: Re: Darkest Dungeon Публикувано на: 28 Яну 2016 14:45
Само добави и Стийм линка, плс. Играта си заслужава 20те кинта, лично аз съм я купил 3 пъти на различни акаунти/хора. Зверска е. Озвучението е 11/10. Геймплей 10/10. Ако имате някво мнение, че сте RPG играч, пробвайте я 
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
 |
indigo
|
 |
В момента играе: RL - worst game ever.
|
|
Заглавие: Re: Darkest Dungeon Публикувано на: 29 Яну 2016 13:32
Познах разказвача, слушал съм негови прочети на Лъвкрафт книги в ютюб. Добър избор, и доста добра игра като цяло. Жалко че разработчиците се вързаха на протестите срещу трупове и сърдечни удари и ги понамалиха/оставиха опция да се махнат. не трябва да се позволява на коментари да променят дизайна на играта по този начин.
Проблем е и че излиза толкова близо до XCOM2, която има доста пободна идея - контролираш новаци, рано или късно повечето умиарт, които останат стават корави ветерани и искаш да ги пазиш, екипираш ги по-добре, висок елемент на шанс и риск, трябва да внимаваш какво правиш. Различна тема, но сходна игра, и може да се изгубят продажби заради това. Щяха да са по-успешни ако я бяха направили за преди Коледа.
___________________________________ What's a real girl? Is it something fap-able? indeedhewasshady.
|
|
|
|
 |
Kambino
|
 |
В момента играе: Starbound, Don't Starve Together
|
|
Заглавие: Re: Darkest Dungeon Публикувано на: 29 Яну 2016 15:13
Ако някои има някакви "tips", които може да даде за начинаещите би било яко. Играта определено не е лесна. Докато осъзная какво се случва започнах отначало за трети път. Все още имам проблеми с поддържането на стреса и все още се опитвам да намеря кои четирима си взаимодействат най-добре. Мен това което ме дразни е голямото RNG. Особено при Occultist хеал-а няма такъв късмет.
|
|
|
|
 |
-Stormrаge-
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Darkest Dungeon Публикувано на: 29 Яну 2016 19:11
Моя най-здрав билд за сега е > Oculltist - Abyssal Artillery, Wyrd Reconstruction Vestal - Dazzling Light, Divine Grace Hellion - Breakthrough, Wicked Hack Crusarder - Zealous Accusation, Smite
Иначе ся експериментирам с Arbalest - Sniper Shot, Sniper Mark, Bola HoundMaster - Hound's Rush, Hound's Harry, Target Whistle Bounty Hunter - Collect Bounty, Mark for Death, Uppercut Leper - Chop, Revenge, Solemnety
като тука играе непрестанно маркване/стънване и ползване на съответното умение срещу маркиран противник. Проблема остава липсата на хилър който решавам донякъде заменяйки Arbalest-а с Oculltist...
|
|
 |
indigo
|
 |
В момента играе: RL - worst game ever.
|
|
Заглавие: Re: Darkest Dungeon Публикувано на: 30 Яну 2016 14:22
Е то зависи къде отиваш. На някои места имат високи bleed резисти, на други високи plague резисти, може и да взимаш хора с +damage to eldritch или към зверове, ако противниците на някое място пускат много блийдове трябва да вземеш съответните герои (примерно доктора) и така нататък. Не може да кажеш че това или онова парти е най-добро, защото много зависи от къде отиваш, какви тринкети имаш, какви пасивни умения имаш по героите и така нататък.
Иначе хийлъра изобщо не е задължителен, спокойно може да правиш кратките рънове без никакъв хийл. Доста герои могат да си пускат на тях някакъв мизерен, колкото да не умрат, много начини има да се намали демиджа който идва, а класа Man-at-arms целия му дизайн е да намалява демиджа който партито поема.
Аз най-много харесвам Plague Doctor и Hellion, могат да убиват съпортите отзад, и имат начини да се бият с противници с висок протекшън. Доста надеждни са като цяло. Abomination е много силен, но не ми харесва да го ползвам, лимитира кой друг мога да взема с мен и общо взето задължително ти трябва и Jester да донесеш, което пък означава че сигурно няма да имаш хилйър, и създава проблеми с таргетването на съпортите отзад и такива неща.
Абе имаш няколко отбора, комбинирай ги, гледай какви пасивки имат и къде ще ги водиш, какви резисти имат противниците там, преценявай си според ситуацията.
___________________________________ What's a real girl? Is it something fap-able? indeedhewasshady.
|
|
|
|
 |
-Stormrаge-
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Darkest Dungeon Публикувано на: 31 Яну 2016 21:19
Баунтито разплаква майки с Collect Bounty умението си при маркирани противници особено тея с target whistle на Houndmaster-а. И как останах неприятно изненадан след като развих едно парти до по-висок левел и в крайна сметка не ме допусна с тях да ръшна лоу левел куестовете 
|
|
 |
Sentry
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Darkest Dungeon Публикувано на: 01 Фев 2016 00:00
Медикаментите се използват след като получиш кървене/отрова/дебъф. Съкровищата дават пари. Family Heirlooms се използват за развитие на имението. Труповете са механика, която прави играта малко по-интересна, без тях избиваш всичко наред, но може да се disable-нат, ако не те кефи. Като level-неш герой над level 3 и той отказва да ходи в easy quest-ове.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
 |
dr_gilotin
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Darkest Dungeon Публикувано на: 01 Фев 2016 13:14
Те се използват за някой луут-ове, да ги отвориш и ти премахват дебъфове (незнам какда се изрека по-точно, не помян имена смао механики... жалко понякога) С някой от итемите нали може да отваряш шкафове, с светена вода да слагаш в бокалите (или там както се казваха) с билките правиш съшите неща и ли лекуваш геройте. При шарантие мода влзеш и да излекуваш половината си парти ако имап късмет. Играта е Яка по-лесна е в началото отколкото в началото когато я играх (е бетата). Има интересни неща, играя е чат пат да не ми омръзне бързо. Абе направи ли ви впечатление че някой партита има име като например : Crusaider, THE HIGHWAYMAN и Leper като ги гложиш в едно парти и ти изпислва - The good, bad and the ugly ?  Някакви други намирали ли сте вие ?
|
|
|
|
 |
doggymien4o
|
 |
В момента играе: Квот фана
|
|
Заглавие: Re: Darkest Dungeon Публикувано на: 01 Фев 2016 13:41
Кат гледах клипета читава ми се струва играта, мое да взема да я дръпна от маймундата да я разцъкам, мда
___________________________________ жената трябва да прави само 70 неща - 69 и мусака ...master freakout... ...the world is full of shit...
|
|
|
|
 |
AcTivE
|
The King of Kings |
 |
|
|
Заглавие: Re: Darkest Dungeon Публикувано на: 01 Фев 2016 16:47
Играя с малък отряд, за да вдигат по-бързо опит. Подреждам ги по ред на най-често ползване. Танк - Hellion, Crusader, резерва Abomination Среда-отпред- - Highwayman, Bouny Hunter, резерва Houndmaster Среда-отзад - Arbalest, Joker, резерва Vestal II Съпорт - Plague doctor, Vestal I Повечето ги направих по трети левъл, ъпгрейдвани докрай, докато не запалих някаква факла, която ме запрати в друго измерение и някакъв лилав динозавър ми изпотрепа елитната четворка (бутонът retreat постоянно отказваше - бъгна се или такъв беше замисълът, така и не разбрах). Като цяло различните комбинации със скилове и класове е каймака на играта. Общо взето голяма част от успеха зависи от тяхната подредба спрямо спецификата на съответното подземие. Въпреки това на мен лично след седмия час играта ми стана еднообразна. Ще ми се подземията да бяха малко по-богати на съдържание. И не съм съгласен, че лечителите са излишни - аз винаги имам един на една от задните позиции и не съм имал смъртен случай, с изключение на кланицата, за която споменах по горе. С малко протакане накрая на битката, лечителят може да превърне осакатената групичка в пълноценни бойци, което на практика почти сигурно докарва куеста до успешен край. Имат си и добро стънче. Забелязах един недостатък - за разлика от танковете , който много често развиват благоприятна черта на характера след висок стрес при лечителите е обратно. И тримата ми лечители, единия от който изгоних от бандата са съответно hopeless x2 и selfish. При другите класове не забелязах такава тенденция. https://www.youtube.com/watch?v=Oyr53tQFG78
|
|
 |
AcTivE
|
The King of Kings |
 |
|
|
Заглавие: Re: Darkest Dungeon Публикувано на: 01 Фев 2016 18:17
Не, пак си с четирима в подземията, имах предвид, че в ротациите си използвам не повече от 9-10 героя.
|
|
 |
AcTivE
|
The King of Kings |
 |
|
|
Заглавие: Re: Darkest Dungeon Публикувано на: 01 Фев 2016 20:26
Разбира се, че влияе. Exp вземат само тези герои, които участват в куеста. Следователно колкото повече герои ротираш, толкова по-бавно ще качват левъли. Иначе след едно недомислено охарчване за ъпгрейди и аз останах с недостатъчно пари за експедиция. Продадох чармове от сташа, иначе и аз щях да се окажа в твоето положение. Това определено е недомислица от страна на разработчика. Иначе стреса на мен толкова не ми е фактор. Даже и стресирани, винаги имам един, който да ги надъхва и не ми пречи на играта. Този бинтования ми е най-лесния, трепа го като хлебарка с чехъл. Иначе и свинете също са лесни, стига да подходиш по-стратегически в битката с тях. Общо взето дърпаш със скил range-тата напред, а танка остава назад, трепеш първо carry-то, което е с малко hp и най-много dmg и така.
|
|
 |
Sentry
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Darkest Dungeon Публикувано на: 01 Фев 2016 22:21
Идеята е, че като имаш повече хора гриндиш повече за да ги доведеш всичките до едно определено ниво, което отнема повече време. Иначе xp-то в един run не зависи от това колко човека имаш общо.
Хубаво е да имаш поне един персонаж във всяко парти, който да heal-ва stress damage - или crusader, или jester, или houndmaster. Друг вариант е да вкараш хора в medium dungeon, да вземеш само храна, да използвваш огъня в началото като heal-неш малко стрес по този начин и след това до където стигнеш без факли и излизаш с някакво съкровище.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
 |
dr_gilotin
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Darkest Dungeon Публикувано на: 02 Фев 2016 22:32
нелегален написа: Мерси за отговорите бтв, помогнаха ми! Само това за шараните не го разбрах. Елдричите в coves ли имаш предвид?
ииии... така и не разбрах за скъпоценните камъни. Пише че струват нещо, но след куеста не ги виждам в инвентара си, за да ги продам. Може би златото се добавя автоматично?
За та вам става дума, има едни Eerie Coral ползваш медицината като ги отваряш и ти премахват куиркове негативни. Относно камъните, забележи след всяка тъмница ти дава злато от клуеста и от това какво имаш в инвентара, там ти показва златото от камъните. За факлите мисля че е на определени метри които минаваш, както и отделно има скилове които ти "вдигат" факлата, както и такива които ти я "намалява" - има стратегии с тях според куирковете- основно за нанасянето на щетите. Когато отваряш определените неща с лопата или ключ, няма да имаш вероятност да не вземеш лут, както и няма да ти изпише че е трабпант и да получиш, я заболяване, я нещо друго. Всеки treаsure си има такава механика. Иначе луута не е по-голям, просто с тях ти е подсигурен и няма да получиш негативи.
|
|
|
|
 |
dr_gilotin
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Darkest Dungeon Публикувано на: 02 Фев 2016 22:58
нелегален написа: ок мерси.
Само едно нещо: Лопата може освен за премахване на препятствия да се използва и за съкровища, така ли? Да можеш да отваряш с нея сандъци и шкафове.
|
|
|
|
 |
Sentry
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Darkest Dungeon Публикувано на: 02 Фев 2016 23:31
Най-яко е да сложиш факлата на червения кристал и после да се чудиш за чий си го направил.
|
|
|
|
 |
dr_gilotin
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Darkest Dungeon Публикувано на: 02 Фев 2016 23:37
Sentry написа: Най-яко е да сложиш факлата на червения кристал и после да се чудиш за чий си го направил. хахах да това е многоо яко, задълже да се пробва иначе игрането няма да е пълноценно 
|
|
|
|
 |
AcTivE
|
The King of Kings |
 |
|
|
Заглавие: Re: Darkest Dungeon Публикувано на: 06 Фев 2016 03:33
Учудвам се, че тази садистична игра може да задържи интереса на някой (нормален) за повече от ден игра. Като цяло най си уважавах ротиращите магии. Общо взето цаката е да ги разбуташ редицата, например кери-рейндж-танк, за да не могат да си ползват топ-уменията. Ще е добре да ползваш Жокер и Арбалетка, първия има много готино комбо, а втората е един от най-универсалните персонажи в играта. Чумичката в началото е силна, но в последствие става сравнително безполезна.
|
|
 |
shub niggurat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Darkest Dungeon Публикувано на: 15 Фев 2016 08:31
нелегален написа: Убих първия си бос - The Swine Prince.
След толкова много хайпване относно босовете и лоши стартове, бая се бях стресирал, но се оказа, че битката е елементарна. Изобщо не схванах кое му е трудното? Трудно е, ако му скочиш докато си още пресен в играта и не знаеш кое как работи. Вече един месец се пише в тая тема и се изговориха един тон чалъми и тактики, еба го да те затрудни най-първия бос Като цяло той е и най-лесния от всичките. Поне от тези, които аз съм минавал. P.S. http://9gag.com/gag/aW6jWEx/his-resolve-was-being-tested 
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|