Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Любими ретро игри
Публикувано на: 30 Мар 2015 21:35

Темата си казва всичко. Казвайте любимите си ретро игри - за NES, SNES, Genesis, Turbografx 16, SEGA CD и така нататък.Може и да не са ви любими, а просто да са добри и да искате да кажете на другите за тях. Аз ще започна с една игра, която наскоро преигравам - Technos Ice Hockey или както е известна в Япония (ако не се бъркам) Ultimate Nekketsu Hockey за NES. Това между другото ми е и любимата спортна игра.

https://www.youtube.com/watch?v=nbgqYniVLcA

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Заглавие: Re: Любими ретро игри
Публикувано на: 30 Мар 2015 22:04

NES-а при мен доминира като количество и изиграно време. Невъзможно е да се изброи цялата колекция от игри, които съм свалил и си разцъквам както на компа така и на телефона.

Имам и десетина игри за SNES и двадесетина за MAME.

За MAME в частност
1. Ultimate Mortal Kombat 3
2. Mortal Kombat 2
3. Pang
4. Tumblepop
5. King of Dragons
6. Snow Bros
7. Bubble Bobble
8. Nightslashers
9. Mercs
10. Final Fight

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 30 Мар 2015 22:18

Морталите, меркс,фф и краля естествено съм ги играл, а панг не е ли Buster brothers? Другите ще се пробват задължително.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 30 Мар 2015 22:49

Не знам, аз Pang си я знам като Pang. Бтв, днеска си сложих и МАМЕ емулатор на телефона, да мога да разцъквам Pang и Mortal Kombat, уви поради спецификата на тези игри, мога да подкарам само първия от Морталите.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 31 Мар 2015 01:02

Battletoads и Battletoads & Double Dragons !

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 31 Мар 2015 01:54

С квото израснах на сега мега драйва:
1. MK3
2. Sonic 3
3. Desert Storm mai beshe
4. Two Crude Dudes - първата ми игра ЕВЪР, и дори беше ЛЕГАЛНО купена - бях лапе на 9 май и с наште я взехме от един магазин на "Пиротска" (в София), the best day in my life, ей просълзих се. :') Не ме интересува на колко съм, наште са много яки.

И танковете за НЕС се чупехме с две приятелчета на селото ми докато бях пак на тази възраст нейде.

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Мар 2015 10:49

Serious Sam написа:
Не знам, аз Pang си я знам като Pang. Бтв, днеска си сложих и МАМЕ емулатор на телефона, да мога да разцъквам Pang и Mortal Kombat, уви поради спецификата на тези игри, мога да подкарам само първия от Морталите.

Как успя да подкараш MAME емулатор на телефон? Аз пробвах два-три и все неуспешно. В момента на моя телефон съм с Genesis, NES, SNES, Gameboy, Gameboy color и GBA емулатори и всичко си върви екстра включително и морталите. А ако не си пробвал GBA емулатора и игрите му, те съветвам (а и всички останали) да им обърнеш внимание. Има адски много заглавия и голяма част от тях наистина си заслужават и времето, и усилията.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 31 Мар 2015 18:16

Ами свалих си MAME4droid емулатор и някои игри тръгват, други не, но то още в readme-to е написано че е малко сложна работата и не всички тръгват.

Профил Skype

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 31 Мар 2015 20:12

Като малък бях основно фен на спортните игри. Единствената конзола, която съм притежавал е PS единица и яко съм разцъквал на нея и на комп разните фифа, нба, нхл, нфс и ф1 игри от края на деветдесетте. Други са били railroad tycoon поредицата, simcity-тата, tiberian sun, aoe 1 и естествено мортал комбатите и техният по-неизвестен близнак от midway - Wargods (която дълго време ми беше любимата игра евър)

https://www.youtube.com/watch?v=stYMjSOxk70

всички комбота, спешъл магийки и фаталитита съм ги научавал сам в продължение на времето

когато бях успял да направя първото си 10+ hits комбо, бях най-щастливото момче на света :D

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Мар 2015 20:58

denik написа:
Като малък бях основно фен на спортните игри. Единствената конзола, която съм притежавал е PS единица и яко съм разцъквал на нея и на комп разните фифа, нба, нхл, нфс и ф1 игри от края на деветдесетте. Други са били railroad tycoon поредицата, simcity-тата, tiberian sun, aoe 1 и естествено мортал комбатите и техният по-неизвестен близнак от midway - Wargods (която дълго време ми беше любимата игра евър)

https://www.youtube.com/watch?v=stYMjSOxk70

всички комбота, спешъл магийки и фаталитита съм ги научавал сам в продължение на времето

когато бях успял да направя първото си 10+ hits комбо, бях най-щастливото момче на света :D

Фен съм на файтър игрите, но не бях чувал за wargods или поне не помня да съм чувал. Ще се пробва задължително!

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 01 Апр 2015 16:31

всичките са си ретро. :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 17 Май 2015 04:01

Comix Zone трябва да бъде спомената, все още е доста уникална, десетилетия след излизането си.

Профил

n00b playa
Аватар
Публикувано на: 21 Май 2015 08:59

hyper` написа:
Comix Zone трябва да бъде спомената, все още е доста уникална, десетилетия след излизането си.

Въх малеееееее, Comix Zone според мен е една от най-добратите игри правени за Сегата . Скъсвал съм се да я играя (на емулатор, но и преди много време я цъках и на самата СЕГА) . Музика, Графика, История - всичко е 6 . Много исках да направят продължение на тази игра, но това едва ли ще стане . Превъртал съм я много, ама много пъти, даже и спийдрън съм правил (за 16 минути) на нея . Много се равам, че някой помни тази игра !

Профил

n00b playa
Аватар
Публикувано на: 21 Май 2015 09:01

kamengtaiv написа:
hyper` написа:

Въх малеееееее, Comix Zone според мен е една от най-добратите игри правени за Сегата . Скъсвал съм се да я играя (на емулатор, но и преди много време я цъках и на самата СЕГА) . Музика, Графика, История - всичко е 6 . Много исках да направят продължение на тази игра, но това едва ли ще стане . Превъртал съм я много, ама много пъти, даже и спийдрън съм правил (за 16 минути) на нея .Макар и доста underrated, много се радвам, че някой помни тази игра !

Профил

Аватар
В момента играе: Футбол, ама навън
Публикувано на: 23 Май 2015 13:55

The Hobbit играта от 2003 г. Кара филмите на Джаксън да изглеждат като аматьорщина. Направена стриктно по книгата. Страхотен геймплей, един от най-добрите саундтраци изобщо, правилният Смауг! Игра от времето, когато на Вивенди всъщност им пукаше какви игри ни дават! Който не я е играл, да инсталира моментално.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Май 2015 14:13

Roller Coaster Tycoon
Pharaon
Worms

достатъчно ретро ли са :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Май 2015 15:46

The Hobbit?!?!? Тази бъгава игра за деца е това, което така горещо препоръчваш?! :lol:

https://youtu.be/SEbkQa8J3S8?t=410

Иначе човекът беше казал ретро до 16-битови конзоли, иначе тук всички можем да кажем поне 50 любими "ретро" 32-битови игри.

Профил

Аватар
В момента играе: Футбол, ама навън
Публикувано на: 23 Май 2015 15:50

hyper` написа:
The Hobbit?!?!? Тази бъгава игра за деца е това, което така горещо препоръчваш?! :lol:

https://youtu.be/SEbkQa8J3S8?t=410

Иначе човекът беше казал ретро до 16-битови конзоли, иначе тук всички можем да кажем поне 50 любими "ретро" 32-битови игри.

Всеки с вкуса си. На теб не ти е направила впечатление, за мен е основна част от детството.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Май 2015 16:18

Все ми се струва, че човек като отрасне малко, трябва да може да знае кои игри харесва просто заради носталгията, а не че са добри.
И аз бих разцъкал най-първия Принц на Персия, но за някой по-млад това ще е бавна ръбеста игра и ще е прав, затова не го величая много-много.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 23 Май 2015 18:36

Бтв, играя принца на персия ся и съм зациклик на трето ниво. Играта въпреки, че е леко бавна и мудна си е предизвикателство.

Турнах и СНЕС емулатор на телефона и цикъла е завършен 8)

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost