Автор |
Съобщение |
Avempartha
|
 |
|
|
Заглавие: Любими ретро игри Публикувано на: 30 Мар 2015 21:35
Темата си казва всичко. Казвайте любимите си ретро игри - за NES, SNES, Genesis, Turbografx 16, SEGA CD и така нататък.Може и да не са ви любими, а просто да са добри и да искате да кажете на другите за тях. Аз ще започна с една игра, която наскоро преигравам - Technos Ice Hockey или както е известна в Япония (ако не се бъркам) Ultimate Nekketsu Hockey за NES. Това между другото ми е и любимата спортна игра. https://www.youtube.com/watch?v=nbgqYniVLcA
|
|
|
|
 |
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
 |
В момента играе: Serious Sam
|
|
Заглавие: Re: Любими ретро игри Публикувано на: 30 Мар 2015 22:04
NES-а при мен доминира като количество и изиграно време. Невъзможно е да се изброи цялата колекция от игри, които съм свалил и си разцъквам както на компа така и на телефона.
Имам и десетина игри за SNES и двадесетина за MAME.
За MAME в частност 1. Ultimate Mortal Kombat 3 2. Mortal Kombat 2 3. Pang 4. Tumblepop 5. King of Dragons 6. Snow Bros 7. Bubble Bobble 8. Nightslashers 9. Mercs 10. Final Fight
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
|
|
|
|
 |
Avempartha
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Любими ретро игри Публикувано на: 30 Мар 2015 22:18
Морталите, меркс,фф и краля естествено съм ги играл, а панг не е ли Buster brothers? Другите ще се пробват задължително.
|
|
|
|
 |
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
 |
|
|
Заглавие: Re: Любими ретро игри Публикувано на: 30 Мар 2015 22:49
Не знам, аз Pang си я знам като Pang. Бтв, днеска си сложих и МАМЕ емулатор на телефона, да мога да разцъквам Pang и Mortal Kombat, уви поради спецификата на тези игри, мога да подкарам само първия от Морталите.
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Любими ретро игри Публикувано на: 31 Мар 2015 01:02
Battletoads и Battletoads & Double Dragons !
|
|
|
|
 |
hyper'
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Любими ретро игри Публикувано на: 31 Мар 2015 01:54
С квото израснах на сега мега драйва: 1. MK3 2. Sonic 3 3. Desert Storm mai beshe 4. Two Crude Dudes - първата ми игра ЕВЪР, и дори беше ЛЕГАЛНО купена - бях лапе на 9 май и с наште я взехме от един магазин на "Пиротска" (в София), the best day in my life, ей просълзих се. :') Не ме интересува на колко съм, наште са много яки.
И танковете за НЕС се чупехме с две приятелчета на селото ми докато бях пак на тази възраст нейде.
|
|
|
|
 |
Avempartha
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Любими ретро игри Публикувано на: 31 Мар 2015 10:49
Serious Sam написа: Не знам, аз Pang си я знам като Pang. Бтв, днеска си сложих и МАМЕ емулатор на телефона, да мога да разцъквам Pang и Mortal Kombat, уви поради спецификата на тези игри, мога да подкарам само първия от Морталите. Как успя да подкараш MAME емулатор на телефон? Аз пробвах два-три и все неуспешно. В момента на моя телефон съм с Genesis, NES, SNES, Gameboy, Gameboy color и GBA емулатори и всичко си върви екстра включително и морталите. А ако не си пробвал GBA емулатора и игрите му, те съветвам (а и всички останали) да им обърнеш внимание. Има адски много заглавия и голяма част от тях наистина си заслужават и времето, и усилията.
|
|
|
|
 |
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
 |
|
|
Заглавие: Re: Любими ретро игри Публикувано на: 31 Мар 2015 18:16
Ами свалих си MAME4droid емулатор и някои игри тръгват, други не, но то още в readme-to е написано че е малко сложна работата и не всички тръгват.
|
|
|
|
 |
denik
|
Дидко Бандитко |
 |
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Любими ретро игри Публикувано на: 31 Мар 2015 20:12
Като малък бях основно фен на спортните игри. Единствената конзола, която съм притежавал е PS единица и яко съм разцъквал на нея и на комп разните фифа, нба, нхл, нфс и ф1 игри от края на деветдесетте. Други са били railroad tycoon поредицата, simcity-тата, tiberian sun, aoe 1 и естествено мортал комбатите и техният по-неизвестен близнак от midway - Wargods (която дълго време ми беше любимата игра евър) https://www.youtube.com/watch?v=stYMjSOxk70всички комбота, спешъл магийки и фаталитита съм ги научавал сам в продължение на времето когато бях успял да направя първото си 10+ hits комбо, бях най-щастливото момче на света 
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
 |
Avempartha
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Любими ретро игри Публикувано на: 31 Мар 2015 20:58
denik написа: Като малък бях основно фен на спортните игри. Единствената конзола, която съм притежавал е PS единица и яко съм разцъквал на нея и на комп разните фифа, нба, нхл, нфс и ф1 игри от края на деветдесетте. Други са били railroad tycoon поредицата, simcity-тата, tiberian sun, aoe 1 и естествено мортал комбатите и техният по-неизвестен близнак от midway - Wargods (която дълго време ми беше любимата игра евър) https://www.youtube.com/watch?v=stYMjSOxk70всички комбота, спешъл магийки и фаталитита съм ги научавал сам в продължение на времето когато бях успял да направя първото си 10+ hits комбо, бях най-щастливото момче на света  Фен съм на файтър игрите, но не бях чувал за wargods или поне не помня да съм чувал. Ще се пробва задължително!
|
|
|
|
 |
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
 |
|
|
Заглавие: Re: Любими ретро игри Публикувано на: 01 Апр 2015 16:31
всичките са си ретро. 
|
|
|
|
 |
hyper'
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Любими ретро игри Публикувано на: 17 Май 2015 04:01
Comix Zone трябва да бъде спомената, все още е доста уникална, десетилетия след излизането си.
|
|
|
|
 |
kamengtaiv
|
n00b playa |
 |
|
|
Заглавие: Re: Любими ретро игри Публикувано на: 21 Май 2015 08:59
hyper` написа: Comix Zone трябва да бъде спомената, все още е доста уникална, десетилетия след излизането си. Въх малеееееее, Comix Zone според мен е една от най-добратите игри правени за Сегата . Скъсвал съм се да я играя (на емулатор, но и преди много време я цъках и на самата СЕГА) . Музика, Графика, История - всичко е 6 . Много исках да направят продължение на тази игра, но това едва ли ще стане . Превъртал съм я много, ама много пъти, даже и спийдрън съм правил (за 16 минути) на нея . Много се равам, че някой помни тази игра !
|
|
 |
kamengtaiv
|
n00b playa |
 |
|
|
Заглавие: Re: Любими ретро игри Публикувано на: 21 Май 2015 09:01
kamengtaiv написа: hyper` написа: Comix Zone трябва да бъде спомената, все още е доста уникална, десетилетия след излизането си. Въх малеееееее, Comix Zone според мен е една от най-добратите игри правени за Сегата . Скъсвал съм се да я играя (на емулатор, но и преди много време я цъках и на самата СЕГА) . Музика, Графика, История - всичко е 6 . Много исках да направят продължение на тази игра, но това едва ли ще стане . Превъртал съм я много, ама много пъти, даже и спийдрън съм правил (за 16 минути) на нея .Макар и доста underrated, много се радвам, че някой помни тази игра !
|
|
 |
newcomer
|
 |
В момента играе: Футбол, ама навън
|
|
Заглавие: Re: Любими ретро игри Публикувано на: 23 Май 2015 13:55
The Hobbit играта от 2003 г. Кара филмите на Джаксън да изглеждат като аматьорщина. Направена стриктно по книгата. Страхотен геймплей, един от най-добрите саундтраци изобщо, правилният Смауг! Игра от времето, когато на Вивенди всъщност им пукаше какви игри ни дават! Който не я е играл, да инсталира моментално.
|
|
|
|
 |
Till.Lindemann
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Любими ретро игри Публикувано на: 23 Май 2015 14:13
Roller Coaster Tycoon Pharaon Worms достатъчно ретро ли са 
|
|
|
|
 |
hyper'
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Любими ретро игри Публикувано на: 23 Май 2015 15:46
The Hobbit?!?!? Тази бъгава игра за деца е това, което така горещо препоръчваш?! https://youtu.be/SEbkQa8J3S8?t=410Иначе човекът беше казал ретро до 16-битови конзоли, иначе тук всички можем да кажем поне 50 любими "ретро" 32-битови игри.
|
|
|
|
 |
newcomer
|
 |
В момента играе: Футбол, ама навън
|
|
Заглавие: Re: Любими ретро игри Публикувано на: 23 Май 2015 15:50
hyper` написа: The Hobbit?!?!? Тази бъгава игра за деца е това, което така горещо препоръчваш?! https://youtu.be/SEbkQa8J3S8?t=410Иначе човекът беше казал ретро до 16-битови конзоли, иначе тук всички можем да кажем поне 50 любими "ретро" 32-битови игри. Всеки с вкуса си. На теб не ти е направила впечатление, за мен е основна част от детството.
|
|
|
|
 |
hyper'
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Любими ретро игри Публикувано на: 23 Май 2015 16:18
Все ми се струва, че човек като отрасне малко, трябва да може да знае кои игри харесва просто заради носталгията, а не че са добри. И аз бих разцъкал най-първия Принц на Персия, но за някой по-млад това ще е бавна ръбеста игра и ще е прав, затова не го величая много-много.
|
|
|
|
 |
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
 |
|
|
Заглавие: Re: Любими ретро игри Публикувано на: 23 Май 2015 18:36
Бтв, играя принца на персия ся и съм зациклик на трето ниво. Играта въпреки, че е леко бавна и мудна си е предизвикателство. Турнах и СНЕС емулатор на телефона и цикъла е завършен 
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|