Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Draven
Заглавие: Лаптоп?
Публикувано на: 24 Май 2014 16:45

Здравейте! Бая нуубски въпрос, но може ли да ми предложите някакво лаптопче да кажем до 1300 което що-годе да подкарва новите игрици. Далече съм от от мисълта за геймърски (3000 кожи +) но някоя машинка, която да е прилична за цената си. Разглеждах родните вериги магазини и нещо не одобрих..

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Лаптоп?
Публикувано на: 24 Май 2014 17:06

http://www.vario.bg/391/14686/lenovo-ideapad-y510p-7

Профил

Аватар
В момента играе: Квот фана
Публикувано на: 24 Май 2014 18:14

За 1300 ще си вземеш адското PC, не взимай лаптоп, преебавка е.

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Май 2014 18:19

За тия пари може да си глобиш PC на което да ти тръгват игрите дори след 2-3 години,а ако е лаптоп ще умре след една!!!

Профил Skype

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 24 Май 2014 19:28

ем то за тия пари можеш да си вземеш и конзола +5 игри и ше подържаш сичко ново което излезе в близките около 8 години

ама

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 24 Май 2014 19:40

Човекът е написал лаптоп, значи иска лаптоп.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 24 Май 2014 19:42

лапай тоя топ:

Профил Skype

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 24 Май 2014 21:22

И аз имам същия въпрос за лаптоп и моят таван е около 1300. Леново верно ли са дръпнал и толкова много? Някой да има представа как са новите НР-та? Старите бяха известни с прегряването си...

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Май 2014 21:27

За тези пари само Lenovo - то дет постнах става.Call of Duty Ghost върви на макс без лаг и Battlefield 4 също е така.Самж леко е шумен ама съм със слушалки и не го чувам

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Май 2014 22:14

Мога да препоръчам Acer-ите.И в часност Aspire.Имат много добро съотношение качество-цена,само че моделите от по-долните класове имат много малоумни охлаждания!

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Заглавията които си заслужават...
Публикувано на: 24 Май 2014 22:30

Братле, личен съвет! По добре за тези пари си сглоби/купи PC!

Профил Skype

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 24 Май 2014 23:10

Аз съм с Dell в същия ценови клас, но ако покупката ми предстоеше сега - Lenovo :!:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 25 Май 2014 00:14

абе стига сте му предлагали да си купува пц бе
тъпи ли сте
пц-то е пц, лаптопа е лаптоп
още малко ще му предложите телефон да си купи

Профил Skype

Публикувано на: 25 Май 2014 01:32

пц > топлап

Профил Skype

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 25 Май 2014 02:51

Той може примерно да си има пц което да му подкарва всички най-нови игри, но да му трябва и лаптоп. Стига сте пускали малоумни коментари ами давайте съвети по темата. Тоалетен Маг, защо Леново ?

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Май 2014 07:12

Аз вече съм се убедил, че това да се избира лаптоп според съотношението цена/производителност e най-грешният подход. Защото колкото е да е евтин лаптопа, мощния процесор и видео карта струват пари и заради тях се орязва качеството на самата сглобка, както и от охладителя. А това е ташак, защото по-мощните чипове и греят повече. Общо взето всички "геймърски" лаптопи до 1400 лева са китайски боклуци, няма значение дали ще е Lenovo, Acer, Dell и т.н. В началото е яко нали, защото лаптопа ти е нов и лъскав и производителността му е горе долу приемлива. Проблема е че след гаранционния срок, не се знае дали и година ще продължи да работи, като между временно вече ще се смята за бавен, а повредите свързани с кофти сглобката ще бъдат вече дразнещи.

Незнам дали да обяснявам калко съм се нервил на точно един такъв "геймърски" лаптоп ideapad y560. Подлъгах се с него щото нали много мощен и лъскав, а "само" 1400лв. За кратко време охладителя му се прецака в следствие на което се прееба мощното видео, евтината тънка пластмаса по корпуса се напука, единия високоговорител умря на третия месец, а уж нали е голямата работа щото JBL. Един ден като отворих лаптопа, едната пантичка се откърти от евтиното пластмасово шаси, преебания охладител уби видеото, след това използвах бавното интелско вградено видео. Най-накрая обаче дори и с него и въпреки че смъкнах честотата на процесора до 700Mhz, лаптопа се излючваше на 5-6 минута и стана неизползваем.
Трябва да отбележа, че никога не съм оставал лаптопа да се пълни с прашоляк, редовно го почиствах и сменях термопастата с mx-2, ама файда никаква.

И това не е само при мене, не познавам никой с подобна машина, който за 2-3 години да не се е сблъсквал с част от тия проблеми. Имам познати които за 4 години смениха 2-3 такива "геймърски" лаптопа. Чудя им се на акъла как може да подкрепят тази индустрия бълваща нискокечествени продукти. Голяма работа че се бил повредил, нали и без това бил "за смяна" и айде купуваме следващия модел, който разбира се е същия боклук, ама с повече рам, по-мощен процесор и т.н.

С кеф разпродадох останките от тоя Боклук и си купих втора ръка Thinkpad t61 и направо се преродих. Разликата е като ролс ройс и голф 2-ка. Да не става за тежки/нови игри, ама е мега удобен и надежден и може и да ме надживее. За интерет и филми е идеално бърз, ако искам пърформънс ще използвам настолната щайга.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Май 2014 07:46

Една охлаждаща подложка на Razer няма ли да помогне?Имам същия Леново и нямам проблеми.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Май 2014 10:12

Може би
http://www.pcstore.bg/bg/laptop-ultrabo ... l?___SID=U
или
http://www.pcstore.bg/bg/laptop-ultrabo ... l?___SID=U
но каквото ида избереш ще трябва да го сменяш след максимум 2-3 години, както заради охлаждането, така и заради слабата видео карта.

Профил

Аватар
В момента играе: PoE
Dark Souls
Публикувано на: 25 Май 2014 11:34

http://laptop.bg/laptops-hp-Probook_450 ... 50_H0V97EA -1000lv

http://laptop.bg/laptops-hp-Probook_450 ... 50_E9Y44EA -1300lv

Това са перфектни варианти. Огромен плюс на тази серия е и това, че изключително лесно може да имаш достъп до дъното на лаптопа при нужда от почистване и тн.
Друго, което може да погледнеш е Lenovo, който са известни със сравнително добро build quality за цената им и не лоши характеристики. Евтините Acer и Asus имат лоши дисплеи и сравнително ниско качество на клавиатурата и изработката като цяло.
Dell са известни като компанията, която ще те кара да посещаваш сервиз най-често, така че не бих ти ги препоръчал, въпреки че има хора, който имат подобни проблеми и с HP.
Това, че игрите не вървят добре на подобни лаптопи е пълна глупост изказвана от некъдърници, които си нямат представа как стоят нещата. При резолюция 1366x768 няма да имаш много проблеми в скоро време.
Аз в момента съм с Acer кошница на 4 години с скапан пентиум т4400/ 4gbrm/ 1gb видео и съм играл Crysis3 без никакъв лаг.
Да си копуваш десктоп през 2014 е жалко.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Май 2014 12:00

и аз чувам хубави работи за Леново. в тая ценова граница е доста ок
иначе тва " геймърски лаптоп " е някъв мираж :D от опит го знам - на Duke Nukem Forever вентилатора се пускаше толко силно, че не чувах звука от играта
ся ако говорим за някви Alienware изроди, може да има изключение

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com