Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Thurstmaster dual analog 4
Публикувано на: 26 Мар 2014 13:33

Здравейте. Вчера си взех един Thurstmaster dual analog 4 и имам проблем с настройването му. Принципно използвам емулатор, защото не всички игри разпознават тези китайски джойстици, но при мен десният analog stick отказва да работи при натискане нагоре и надолу.
По дефолт с него се върти камера. Ляво и дясно работят без проблем но при нагоре и надолу не става нищо а с мищката без никакъв проблем въртя камерата на 360 градуса. Използвам x360ce и в настройките когато местя sticka във всички посоки има една стойност, която се променя до 0 когато натисна sticka нагоре и се удвоява, когато преместя sticka надолу, което ме кара да си мисля, че програмата го отчита, с други думи не е повреден.
Може ли някой, който разбира повече от мен да ми помогне да го настроя или да ми препоръча друг емулатор, защото става наистина изнервящо и все още не мога да го ползвам.
Не успях да открия никой със сходен проблем в Гугъл.

Профил

Аватар
В момента играе: junglist
Заглавие: Re: Thurstmaster dual analog 4
Публикувано на: 27 Мар 2014 11:33

на всички игри ли ти прави проблем?
на x360ce долу от падащото меню с присетите избери logitech rumble pad 2 cordless, защото поне за него съм сигурен, че има същия лейаут на бутоните като на 360 контролер.
пробвай също така с друга версия на x360ce. или в папката на играта сложи само exe-то, без librari-тата, за да си направи сам помощните файлове.

честно казано не съм ползвал други емулатори, защото с този не съм имал сериозни проблеми досега.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Мар 2014 11:46

Проблемът е, че не е map-нат правилния axis на контролера към правилния axis на x360 интерфейса. Ако погледнеш от двете страни на interface-а има Stick Axis X, Stick Axis Y, които са съответно за левия и десния alanalog stick. Като цъкнеш върху падащото меню там можеш да избереш коя от default-ните axis-и да използваш. Това, което виждаш, че се променя, предполагам, че са стойностите на горните trigger бутони, които също работят на axis-и. Малко е играчка, но трябва да избереш така бутоните и axis-ите, че като натиснеш съответния бутон/stick/trigger да светва желаната част на нарисувания gamepad на interface-а.

Профил

Публикувано на: 27 Мар 2014 23:40

Предположих че е нещо свързано с axis-ите, опитах да ги сменя произволно, но нищо смислено не направих. Това, което забелязвам е, че като пусна някоя игра движението нагоре/надолу на камерата е бинднато на движението напред назад на левия стик.
За Джойстика съм убеден, че работи, защото му отворих настройките от контрол панела на унидовса. Там има 2 бара, които се променят в зависимост от това на къде натискаш десния стик и те отчитат движението нагоре/надолу.

Профил

Публикувано на: 27 Мар 2014 23:50

Ок. Токущо изтествах АБСОЛЮТНО всички axis-и. Сложих всеки, от 1 до 8, на Y axis-а от дясно и НИТО един не накара емулатора да отчете, че стика се движи нагоре...
След като избрах джойстика, за който ми каза BaronZlovon програмата по дефолт си сложи axis 3 на X и axis 6 на Y. Интересното е че когато натисна десен стик наляво или надясно според програмата натискам нагоре и надолу(все едно натискам Y axis а не X)
Когато им разменя местата вече си отчита правилно наляво и надясно, НО НАГОРЕ И НАДОЛУ НЕ РАБОТИ. WTF Ще се хвърля от някъде направо...
Възможно ли е да е някакъв фабричен дефект? Да са объркали нещо вътре при свързването на самото устройство? Нямам представа вече...
Ако е нещо такова, взех го от Пулсар надявам се, че ще мога да направя рекламация...

Профил

Аватар
В момента играе: junglist
Публикувано на: 28 Мар 2014 00:08

пробвай с prince of persia или някое от старите need for speed, примерно hot pursuit 2010.
те със сигурност не искат xbox 360 пад, и там ще разбереш дали работи без емулатор.

Профил

Публикувано на: 28 Мар 2014 00:20

Благодаря за идеята. Токущо пуснах Warthunder, защото знам, че има gamepad support.
Това е авиационна игра. Наплесках някакви настройки набъзно и си пуснах мач. В него без никакъв проблем самолетът се издигаше нагоре и надолу, когато натисках нагоре и надолу на десния стик... В опциите на играта отчиташе нагоре/надолу като axis 4, но когато сложа axis 4 като десен Y axis в емулатора нищо не се случва.

Профил

Публикувано на: 28 Мар 2014 21:11

ОПРАВИХ ГО!!!!!!!!!!!! Дадох на емулатора да рекордне движението и да предложи axis. Поради някаква причина предложи Slider 1 и НАЙ-НАКРАЯ ОТЧЕТЕ ДВИЖЕНИЕТО НАГОРЕ/НАДОЛУ!!!!!!. Нямам представа защо е slider 1, но важното е, че работи.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 29 Мар 2014 09:01

BaronZlovon написа:
или някое от старите need for speed, примерно hot pursuit 2010.

Ахаха, аз още на Most Wanted, дето е от 2005-та, му викам "Новия NFS...", смятай.. :cry:

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com