Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Във форума.
Заглавие: Велики поредици:Alien vs Predator
Публикувано на: 09 Дек 2011 13:15

Продължаваме с Великите поредици.Днес ще обърнем внимание Alien vs Predator.
Alien vs Predator

Действието на Alien vs. Predator започва в секретната база Пандора, където учените на алчна военна корпорация си правят най-различни генетични експерименти с "пришълци". Крайният резултат е подобрена версия на до болка познатия ни ксеноморф. В един момент обаче всичко се обърква. Изглежда чудовищата нямат никакво намерение да си седят в лабораториите. Става ясно, че цялата база попада в лапите на пришълците. Военният персонал на Пандора е принуден да се спасява с бягство. Оказва се също, че в една от килиите е затворен и един "хищник". Чуждоземният ловец е имал нещастието да се натъкне на земен патрул и след неравна битка попада в плен. В суматохата около бягството на пришълците обаче той също успява да се измъкне и решава да си го върне на своите мъчители.Имате възможност да избирате измежду три варианта на играта - с пришълец, хищник или колониален "морски" пехотинец. Всеки от тях е принуден да преодолява коренно различни препятствия по пътя към своята цел.Това, с което най-вече ще запомним Alien vs. Predator, обаче е уникалната атмосфера, в която се потапя играчът.Единственото неприятно нещо в играта е,че е къса и не можеш да се сейфаш по време на мисиите.Тази игра не е за всеки,но е една от най-добрите!

Aliens vs Predator 2: Primal Hunt

Аналогично на предшествуващата игра, това е екшън от първо лице(FPS), който предоставя на играча да избира измежду три различни героя, всеки със свой собствен арсенал от оръжия и способности. Тези фракции включват The Alien(Пришълеца), The Predator(Хищника), и Colonial Marines(Колониалната Морска Пехота). Историята характеризира четвърта недостъпна за игра фракция наречена Iron Bears(Железните Мечки) или "Corporates", представляващи човешки наемници притежаващи същото въоръжение като Marines, които осигуряват сигурността на Корпорацията Weyland Yutani. Corporates са четвъртата достъпна раса за игра в мултиплейър.
Геймплеят остава подобен на предният, но все пак са направени промени по всеки вид:

Сега Хищникът притежава способността да презарежда собствената си енергия.
Сега Пришълецът може да унищожава неща.
Морският пехотинец е получил няколко нови оръжия, заедно със способността да използва Ексо-Суит(Exo-Suit) за едно ниво.

Aliens vs. Predator 3

Пришълецът и Хищникът без никакво съмнение са най-популярните филмови чудовища, а намекът от първия Хищнически филм, че изчадията обитават една и съща вселена, доведе до логичното фенско желание някой да събере двете извънземни в обща продукция. Което доведе до две доста глупави кино творби, но и до няколко особено добри игри по темата, каквато е и тук разглежданата.

Историята отново е разказана от три гледни точки – тези на Пришълците, Хищниците и нещастните хорица, които се опитват да оцелеят някак в сблъсъка. Използвам думата "история" доста условно, защото сюжетът е закономерно плосък и рециклира познатата от игри и филми схема. Хората за пореден път си играят с огъня, експериментирайки с Пришълците, а Хищниците събират зловещите си ловни трофеи. Всеки иска да избие представителите на останалите раси. Точка. Важното обаче е да става екшънът, а той си става - при това доста.
Aliens Vs Predator трудно може да спечели някакви награди с визията си, но се справя прилично с основната си задача – да те дари с мрачна и кървава атмосфера, максимално близка до тази от култовите филми. Освен това играта не се свени да стига до крайности, а изтръгването на нечий гръбнак в близък план винаги е забавно. Музиката е закономерно атмосферична, звуците са добри.Накратко – никакви особени похвали, но и никакви забележки.Всъщност най-големият проблем на играта е нейната краткост – общо трите кампании могат да се минат за под десет часа, така че си имайте едно на ум.
А сега накратко да изложа минусите и плюсовете на играта:
Плюсове:-Великолепна атмосфера, съпоставима с тази от филмите.
-Aliens Vs Predator на практика съчетава три доста различни игри в една.
-Добре реализиран екшън.
-Динамичен и изненадващо добре балансиран, предвид различността на персонажите, мултиплеър.
Минуси:-Плоска история. Ясно ми е, че част от очарованието на поредицата се крие в преповтарянето на един и същи класически сюжет, но все си мисля, че сценарният отдел можеше да се напъне поне малко.
-Скромен набор от мултиплеърни карти.
-Дразнещо кратка солова кампания.

Обобщение
Поредицата е доказателство,че има игри по филми,които да не са провал.Всеки истински геймър трябва да изиграе тази поредица,най-малкото заради невероятната атмосфера на играта и различните гледни точки в нея.Игрите от поредицата са невероятни и незабравими и биха доставили удоволствие на всеки истински фен на филмите за Пришълецът и Хищника.Това е една велика поредица,която ще бъде запомнена завинаги!

Въпроси към феновете
Коя е любимата ви част от поредицата?
Кой е любимият ви герой от поредицата?
Кое е любимото ви оръжие?
Кой е най-мразеният герой в играта от вас?
Как бихте искали да се развие поредицата оттук нататък?
Какви нововъведения бихте искали да видите в следващата част?

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Skyrim, Titan Quest
Заглавие: Re: Велики поредици:Alien vs Predator
Публикувано на: 09 Дек 2011 14:53

Третата част не се води, трета... и ползва последен Direct, визията на моменти е много добра ако имаш съответния хардуер. Но всичко друго е ок в написаното. Браво.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 09 Дек 2011 16:00

1во игрите не са по никой филм.
2ро и 3те снимки са тотално грешни - първата е от AvP 2, обложката която си дал е за AvP 1 а 3тата картинка е за филма, който няма нищо общо с игрите (освен името)
3то - :stooped:

Другите глупости не съм ги чел, ама сигурно няма нищо вярно.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Дек 2011 16:07

Браво продължавай все така

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Дек 2011 19:16

Lich King написа:
1во игрите не са по никой филм.
2ро и 3те снимки са тотално грешни - първата е от AvP 2, обложката която си дал е за AvP 1 а 3тата картинка е за филма, който няма нищо общо с игрите (освен името)
3то - :stooped:

Другите глупости не съм ги чел, ама сигурно няма нищо вярно.

Не снимките правят темата,мога да ги редактирам и да се правя,че нищо не е станало,но аз заставам зад действията си :!: Целта ми не е да не се спъна,а да не падна!Сега на голям ли ще ми се правиш като пишеш грешките ми.Ако е само за да ме подсетиш за тях-ок,но ако злорадстваш си прекалено тесногръд :stooped: Как филмите нямат нищо общо с игрите :?: Ти да не си мислиш,че Пришълеца и Хищника са универсални герои и се появяват първо в играта?Филмите-първите за Пришълеца и Хищника са дали главното съдържание на игрите.Не броя бозавите филмчета за Пришълеца срещу Хищника!Не е нужно да се дуеш-давай го по полека-има си теми в сайта дето те питат как пърдиш,кога ходиш до тоалетна и др.където можеш спокойно да отговаряш-там ти е мястото да се правиш на остроумен :lol: Виждам,че много геймъри в сайта ме подкрепиха,защото аз съм първият който опитва да представи всички хубави поредици,колкото се може по достоверно.Това е,което исках да кажа-и благодаря на всички,които ме подкрепят.Ще продължа с великите поредици.Ако някой иска да ми помогне нека пише на лични 8)

Профил Skype

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 09 Дек 2011 19:35

И сега ако кажеш откъде си изкопирал нещата цена няма да имаш. Всеки един от сегментите няма никаква връзка с предишния и трябва да си пълен дебил, ако си ги писал ти. Та посочи си линкчетата и престани с глупостите.

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 09 Дек 2011 19:38

Видях и другата ти тема за AssCreed, същата история. Или искаш да ми кажеш, че обичаш да пишеш в мн. число и там си се постарал да напишеш няколко стени с текст, а тука има по две изречения.

Няма лошо да копираш, но си слагай източниците!

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Дек 2011 19:44

Omega-x написа:
И сега ако кажеш откъде си изкопирал нещата цена няма да имаш. Всеки един от сегментите няма никаква връзка с предишния и трябва да си пълен дебил, ако си ги писал ти. Та посочи си линкчетата и престани с глупостите.

"Сега Хищникът притежава способността да презарежда собствената си енергия.
Морският пехотинец е получил няколко нови оръжия, заедно със способността да използва Ексо-Суит(Exo-Suit) за едно ниво."

Само това ти е достатъчно да разбереш, че всичко освен първата част е негово. Сега остава да обвиниш и от PC mania за заемките които си позволят. Изобщо винаги е по лесно да се обвинява и завижда, вместо едно браво. Явно сме най - бедни откъм думичката толерантност. Жалко.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 09 Дек 2011 19:47

The Best написа:
Как филмите нямат нищо общо с игрите :?:

Никоя от AvP игрите не са правени по някой филм, както си написал.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Дек 2011 19:54

Lich King написа:
The Best написа:
Как филмите нямат нищо общо с игрите :?:

Никоя от AvP игрите не са правени по някой филм, както си написал.

The Best написа:
Филмите-първите за Пришълеца и Хищника са дали главното съдържание на игрите.Не броя бозавите филмчета за Пришълеца срещу Хищника!

Той никога не е казвал това.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 09 Дек 2011 20:00

Цитат:
Поредицата е доказателство,че има игри по филми,които да не са провал.
Добре като не е.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Дек 2011 20:09

Lich King написа:
Цитат:
Добре като не е.

Никой не е идеален. Ти си живото доказателство.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 09 Дек 2011 20:11

Lich King написа:
Цитат:
Добре като не е.

Това го казвам образно казано-Пришълецът и Хищника са филмови герои!Първите филми за тях са излезли десетилетия преди първата игра за тях.Нормално е,като филмите са първи и героите са същите(говоря за чудовищата),да има нещо общо между филмите и играта.Пак казвам:НЕ ГОВОРЯ ЗА ФИЛМИТЕ ПРИШЪЛЕЦА СРЕЩУ ХИЩНИКА :!: :!: Играл съм всичките игри и пиша мнението си за тях!Стига се рови за грешки.Не виждаш ли,че почваш да дразниш :stooped:

Профил Skype

Аватар
Местоположение: In the mountains In the mountains In the mountains...
В момента играе: LoL ,най-тъпата игра на света...
Публикувано на: 09 Дек 2011 20:43

Кажи тогава, че играта е направена по "герой"
Технически игра по филм означава историята да е свързана с тази на филма и малко увеличена. В игрите доколкото съм запознат подобно нещо няма.
А иначе идеята за АvP са от комикси

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Дек 2011 20:55

Sabaka написа:
Кажи тогава, че играта е направена по "герой"
Технически игра по филм означава историята да е свързана с тази на филма и малко увеличена. В игрите доколкото съм запознат подобно нещо няма.
А иначе идеята за АvP са от комикси

Прав си,просто помислих,че ако кажа игра по герой,ще звучи малко плоско :oops:

Профил Skype

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 09 Дек 2011 22:43

MoonFlame написа:
Omega-x написа:

"Сега Хищникът притежава способността да презарежда собствената си енергия.
Морският пехотинец е получил няколко нови оръжия, заедно със способността да използва Ексо-Суит(Exo-Suit) за едно ниво."

Само това ти е достатъчно да разбереш, че всичко освен първата част е негово. Сега остава да обвиниш и от PC mania за заемките които си позволят. Изобщо винаги е по лесно да се обвинява и завижда, вместо едно браво. Явно сме най - бедни откъм думичката толерантност. Жалко.

За кво да му казвам браво бе, дебил? Че е направил няколко пъти копо-пейст. Аре у лево. Тъпанара си преписва чужди заслуги! Нека поне напише откъде ги е взел

Едит:
20 секунди с гугъл- 2рата част е от Уикито, а трета от Avtora.com

Едит 2:Първата част е директно от РСМания.

Т.е като ще събира чужди материали или част от тях да си сложи линкове към оригиналните текстове.

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 09 Дек 2011 22:51

Ей оригинален образ на простотията която е днешната младеж!

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 10 Дек 2011 00:18

бе не стига, че си правил труда да превежда, ми ся да пишел в единствено число и да си пишел източниците
ми ако иска ше си ги пише пък

айде да идва G

Профил

Аватар
Местоположение: In the mountains In the mountains In the mountains...
В момента играе: LoL ,най-тъпата игра на света...
Публикувано на: 10 Дек 2011 01:05

И Омега... всичко това го реджваш защото...?
Доколкото разбеах, тук нямаме подобни теми, а явно някой хора изпитват интерес към тях. Проблем?

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 10 Дек 2011 10:58

Sabaka написа:
И Омега... всичко това го реджваш защото...?

Защото явно тук масово сте пълни бавняци? Не че не сте в правото си де, разибра се.., но пък и не може човек да си затваря очите колко плиткоумни сте всичките. :roll:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com