Автор |
Съобщение |
Firzen
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Puzzle Quest: Challenge of the Warlords Публикувано на: 25 Юли 2008 23:06
Направо пействам работите, дето ги писах в един друг форум: Цитат: [LINK КЪМ ДИРЕКТОРИЯТА]Puzzle Quest е една много любопитна зарибявка във вселената на Warlords - по известна със стратегиите, направени по нея. Не се подлъгвайте по заглавието, в играта няма елементи на куест - тя е всъщност забавен хибрид от puzzle и RPG. Едва ли не сте се докосвали до bejeweled-типа "офисни игри", направени за губене на времето - типа игри, в който подреждате на голямо поле три или повече еднакви символа един до друг, при което те изчезват и ви дават точки. В Puzzle Quest това е изведено на ново ниво, в което игралното поле е изпълнено с рунички, които символизират бойните действия. Подреждането им по тройки (тяхното събиране) ви носи мана за магиите, пари, или наранява директно противника. Звучи странно и нетипично така, но геймплей концепцията се научава и ви влиза под кожата за 10 минути. Puzzle Quest обаче не се състои само от голи битки в bejeweled стил - в играта вие поемате ролята на персонаж, комуто давате име и клас в самото начало, и се опитвате да спасите кралството от (поредните) пагубни планове на лорд Bane. Сюжетът е много далеч от оригинален, но светът е добре изграден исторически и нарисуван детайлно и красиво. В общи линии играта се свежда до обикаляне на царствата, бавното унищожаване на плановете на Bane чрез десетки битки на ума (и късмета) и разнообразяване на "ежедневието" с забавни мини игри (хващане на чудовище, за да му научите магиите, изковаване на предмети, трениране на ездитно животно). Въобще, личи си, че върху играта са хвърляни усилия и е правена с любов. Големите ? достойнства са нищожния ? размер (под 200 мб инсталационен файл) и леките ? изисквания (2D игра), забавната концепция и мултиплеър възможности. Като недостатък мога да изтъкна твърде многобройните сблъсъци със случайни encounter-и (чудовища, които ви нападат по пътя), дебилни диалози на моменти, както и понякога изнервящо дългите битки (но това зависи и от класа на персонажа ви). Ала това са - донякъде - бели кахъри. Играта е забавна и вкарва свеж елемент в ролевите игри. (Или свеж елемент в пъзел игрите? Преценете сами.) Моят съвет е да я изпробвате. Лична оценка: 7,5//10 P.S. В директорията можете да забележите и един fix за "blank screen" тип грешка (включвате играта, но само премигва черен екран и тя изключва). Тази грешка не се появява при всички инсталации - не знам на каква логика се получава - така че първо пробвайте дали не ви върви без този fix. При мен имаше проблем и след неговата употреба всичко върви безпроблемно
___________________________________ Come, my raven, it could be a lark.
|
|
|
|
|
Mitizaro
|
|
|
|
Заглавие: Re: Puzzle Quest: Challenge of the Warlords Публикувано на: 25 Юли 2008 23:13
КОПЕЛЕЕЕЕЕЕ! Играта е силно пристрастима! Т'ва е мега зарибяващо, дейба. Откъсна ме от света за около месец. Обаче по едно време писва и... сега май пак ше я слагам Препоръчвам я на всеки който го сърби крастата за нещо вманиячаващо. Просто трябва да се опита - с думи неможе
___________________________________ I shall light a fire upon the fang that falls short, so that i needn't see that star, so that it shall not tear this throat of mine.
|
|
|
|
|
Lord of the dreams
|
|
|
|
Заглавие: Re: Puzzle Quest: Challenge of the Warlords Публикувано на: 26 Юли 2008 13:48
Играта е нечовешки зарибяваща, врътнах я като рицар преди няколко месеца.Има много увлекателен геймплей, страшно много странични куестове, разнообразна екипировка и приличен сюжет.Както и мега ниски системни изисквания.Препоръчвам я на всеки, който иска нещо по-оригинално, а не до болка втръсналите Bejeweled клонинги.
___________________________________ а.к.а. Nixon http://bulgariansounds.blogspot.com/
|
|
|
|
|
reconnect
|
|
|
|
Заглавие: Re: Puzzle Quest: Challenge of the Warlords Публикувано на: 26 Юли 2008 17:38
Сега дърпам. Таман ми се играеше нещо зарибяващо и яко. Писна ми от мега, убер "добрите" игри със гига супер страхотна графика. Довечера ще пиша впечатления.
___________________________________ Stand And Fight Live By Your Heart Always One More Try I’m Not Afraid To Die Stand And Fight Say What You Feel Born With A Heart Of Steel
|
|
|
|
|
Firzen
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Puzzle Quest: Challenge of the Warlords Публикувано на: 26 Юли 2008 22:00
Lord of the dreams написа: Играта е нечовешки зарибяваща, врътнах я като рицар преди няколко месеца. Най-лесния геймплей е т'ва с рицаря - няма т'аа, няма она'а, ти си на три пъти повече кръв и го надживяваш, та ако ще да е бог на тактиката...
___________________________________ Come, my raven, it could be a lark.
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: Puzzle Quest: Challenge of the Warlords Публикувано на: 03 Авг 2008 17:37
High_voltage написа: Леле, Firzen, мерси че ми (ни) насочи вниманието към тази игрица. Страшна е. Сега я разцъквам с воина. Като че ли вече се ориентирах горе-долу, но има и още да уча. Който не я е пробвал, да поправи грешката си СЕГА! И аз съм 12 lvl войн. Как го развиваш?
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
Ba4e_Kiko
|
|
|
|
Заглавие: Re: Puzzle Quest: Challenge of the Warlords Публикувано на: 06 Авг 2008 20:34
Оооо днес я взех заедно с ПСП-то - няма такава зарибявка, много свежарска игричка
___________________________________ "I'm a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" ____________________ http://www.borilius.com
|
|
|
|
|
MARiNZ0
|
|
|
|
Заглавие: Re: Puzzle Quest: Challenge of the Warlords Публикувано на: 07 Авг 2008 18:09
Играта наистина зарибява яко. Играя с войн и останах с впечатление, че throw axe spam-a е imba
___________________________________ You can't kill me. I'm already dead to this world.
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Puzzle Quest: Challenge of the Warlords Публикувано на: 07 Авг 2008 18:37
Сега видях картинката на обложката.. :О Тегля!
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Puzzle Quest: Challenge of the Warlords Публикувано на: 07 Авг 2008 20:30
MARiNZ0 написа: Играта наистина зарибява яко. Играя с войн и останах с впечатление, че throw axe spam-a е imba На малки левели спам от каквото и да е IMBA, ама по-нататък...
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Re: Puzzle Quest: Challenge of the Warlords Публикувано на: 08 Авг 2008 03:11
16-ти лвл Маге съм!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
Гиро мекицата
|
|
|
|
Заглавие: Re: Puzzle Quest: Challenge of the Warlords Публикувано на: 08 Авг 2008 08:14
хамелеоне как биеш със mage?? Аз квото и да правя оня винаги ме бие, защото съм на малко кръв и мисля да се откажа и да почна warrior. Ти как си го развил и ква тактика ползваш? Между другото един противник имаше егати умението - miss-вам 3 хода и ми прави някъв dmg ако има над 35 синя мана, нещо такова
|
|
|
|
|
AcTivE
|
The King of Kings |
|
|
|
Заглавие: Re: Puzzle Quest: Challenge of the Warlords Публикувано на: 08 Авг 2008 09:50
Може ли за двойна?
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Re: Puzzle Quest: Challenge of the Warlords Публикувано на: 08 Авг 2008 12:59
Адаш и аз съм много навит за мулти! Иначе, Гиро - тактиката ми е следната : 25 Fire, 18(+5) Air, 14(+5) Cunning. Направих си 2 яки предметчета, щото зех всичките руни дето съм разкривал и резултата е +5 Air, +5 Cunning, +2 Red mana and +2 Yellow mana at the beginning of each battle. Channel Fire; Haste; Light; Heat Sink & Fireball. -- Сега, аз главно гледам да си зема жълтата мана, а пък от противника гълтам по 8 червена. После просто търся място 3х3 с много черепи и го тупам. Разбира се, тактиката ми се посменя при различни противници, например срещу трол, ако не му даваш никаква синя мана и го тупаш с черепи нема начин да те бие.
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Puzzle Quest: Challenge of the Warlords Публикувано на: 08 Авг 2008 17:10
Heat Sink, Fireball, Flaming Skulls, Headbutt, Divine Right и Death Dive от грифона е желязна комбинация.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
Existence
|
|
В момента играе: Medieval 2: Total War
|
|
Заглавие: Re: Puzzle Quest: Challenge of the Warlords Публикувано на: 08 Авг 2008 18:34
Нямате си идея на ниските нива как мразя тази игра. Ебал съм й ***м****ай***кат**а!
Решавам най-безобидно да строша една жълта мана, за да не ми я вземе паяка. Какво прави той - чупи три, отгоре падат три червени през едно и прави 4 оф а кайнд, оттам мести един череп от втория ред към първия ред, прави 3 еднакви на втория, а отгоре на черепа дето е преместил падат още два с +5.
Редовния му номер е да прави комбинации с маната, която ТЕПЪРВА ще падне... Еби му майката...
___________________________________ Ahhh, she looked into your jingles, And saw what laid beneath, Don't try to save yourself, The jingle is complete
Fading gently, Jingling through
Nothing else can jingle
|
|
|
|
|
Гиро мекицата
|
|
|
|
Заглавие: Re: Puzzle Quest: Challenge of the Warlords Публикувано на: 09 Авг 2008 09:23
добре де научих една магия от противник в замъка ми. Ама в списъка с магиите ми я няма сега. Къде мога да я намеря за да я сложа при магиите, които искам да ползвам в битка?
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Puzzle Quest: Challenge of the Warlords Публикувано на: 09 Авг 2008 10:05
Накрая на списъка с магии, след тези, които можеш да научиш от класа си.
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: Puzzle Quest: Challenge of the Warlords Публикувано на: 09 Авг 2008 17:54
Що зор докато превзема замъците снощи п.п. Да си направим турнирче през мулти?
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Puzzle Quest: Challenge of the Warlords Публикувано на: 09 Авг 2008 22:14
Аз съм навит, но само ако приемате 50 lvl character-и.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|