Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Skyrim, Titan Quest
Заглавие: Re: Dragon Age II
Публикувано на: 10 Мар 2011 21:06

А на мен започва да ми харесва все повече и повече. Мислех, че това с града и стоенето в него е дразнещо, но постепенно историята и всичко започна да си идва на мястото и да игражда едно наистина добро чувсто на плътна атмосфера. Да, има много минуси, абсурдни диалози, дразнещи персонажи, липсата на детайлност и мащабност, босовете, подземията и мързела с копи пейст при тях, системата за диалог и тъпите сърчица, където няма никаква романтика, а някакви извратени лицеви анимации при изговарянето им, а за интонацията дори не ми се говори, след което хоп в леглото. Претрупана е всичко откъм детайлност, има и доста бъгове с изчезващи местности, които се оправят единствено при повторно пускане. Когато започнах единицата, изиграх на един дъх ултимативното издание, питам се има ли е бъгове в първоначалния релийз, предполагам едно ултимативно издание на двойката ще бъде съвсем друга бира, но в този си вид има наистина много дразнещи неша и бъгове. Странното обаче е, че нямам никакъв проблем с битките, направо си ме кефят на макс, ИИ на мойте хора си е повече от прилично, не виждам защо беше споменато като минус, досега никога не са ме дразнели с глупости. Единствения проблем с тази игра е, че,избързаха с пускането и и можеха да бутнат доста неща, тогава щеше да е наистина нещо велико изживяване.

Профил Skype

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 10 Мар 2011 21:13

MoonFlame написа:
ИИ на мойте хора си е повече от прилично, не виждам защо беше споменато като минус, досега никога не са ме дразнели с глупости. Единствения проблем с тази игра е, че,избързаха с пускането и и можеха да бутнат доста неща, тогава щеше да е наистина нещо велико изживяване.

При мен мацката танк има навика да стои и да чака, а Бетани и Варик тичат напред и енгейджват противниците :shock:

Профил Skype

Аватар
В момента играе: League of Legends
Mass Effect
Публикувано на: 10 Мар 2011 21:50

Tiny написа:
MoonFlame написа:
ИИ на мойте хора си е повече от прилично, не виждам защо беше споменато като минус, досега никога не са ме дразнели с глупости. Единствения проблем с тази игра е, че,избързаха с пускането и и можеха да бутнат доста неща, тогава щеше да е наистина нещо велико изживяване.

При мен мацката танк има навика да стои и да чака, а Бетани и Варик тичат напред и енгейджват противниците :shock:

Ккато си пусне едно от уменията си вдига щита, седи и гледа :lol:
А умението на Изабела, с което взима агро на един противник е от малоумно по-малоумно. Защо, за Бога, роуг има такова нещо, за мен е пълна мистерия.
DJ, историята е там, но не е каквото очакваш. Няма голям злодей, който да заплашва света(до самия край), както в 95% от игрите напоследък (и изобщо), всеки луд тук е с номера си. Като аналог мога да предложа (отново) селото в The Witcher. Да, знаеш че има едно голямо куче, но не го виждаш, то служи само за оправдание за всичко, което се случва.

Z-Rock

Профил Skype WWW

Публикувано на: 10 Мар 2011 23:00

Или, по-близък пример - DA:O. Архидемона го виждаш всичко на всичко пет пъти. Първо при Присъединяването, два пъти в съня си, един път в Орзамар и накрая на играта.

За мен Логейн беше по-голям антагонист, баси.

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 10 Мар 2011 23:42

Че го виждаш 5 пъти не е толкова проблем, колкото липсата на някакво развитие като персонаж. Още в началото разбираме, че води ордата и до края на играта нищо ново. На практика ни е по-безличен от самите даркспаунове, за които научаваме повече. А Логейн още при първата среща показва отношение към героя и краля и ни кара да го ненавиждаме; прави епично предателство и лъже, че е направено от warden-ите; узурпира трона; обявява ни за предатели, слага цена за главата ни и праща убийци по петите ни; обира Grey warden-ската база, включително кръв на даркспоуни (или беше някъв warden-ски серум?); арестува ни; на Landsmeet-a правеше бах някакви злодейски работи. Как да ог не мразиш повече :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 11 Мар 2011 00:05

И като се сетим всичко това, като си припомним и сега като погледнем какво лайно са изсрали канадците, направо не ми се мисли. Играта е 4-5 единици под първата. Аз не мога да разбера как в игра на Байоуер историята е колкото я имаше в Two WOrlds 2. Ей това ако някой ми го обясни....

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Мар 2011 00:17

Мене па тая ме кефи повече, битките са по-яки, графиката ми е по на сърце, сайд куестовете са КЛАСИ над тези в старата.
За сега съм навъртял 10 часа и още не съм отишал на експецдицията (много сайд куестове, много нещо бе :D )
Колко дълга е играта всъщност?

Профил

Публикувано на: 11 Мар 2011 00:23

Както вече споменах, Eurogamer са я минали за 50 часа без някои от страничните куестове.

Иначе имаше днес във форума един, който се оплакваше, че била кратка, защото я минал за 16 часа. При второ разглеждане се оказа, че той човека играл на Casual, skip-вал диалози, не минал ни един side/companion quest... :lol:

Да се чудиш на някои хора. :)

А на мен Логейн ми бе най-любимия персонаж, адски колоритен. Това, че го озвучаваше господин Темпълман беше огромен плюс.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Мар 2011 00:44

Аз на 14-тия час някъде влязох в Deep Roads.

Спойлер :::::

На найтмер огромният паяк вътре беше ужасно труден. На хард се бие, но някой пребори ли го на найтмер ?

Иначе страничните куестове до този момент бяха приятни и разчупени, единствен минус - твърде много акцент връз конфликта магьосници - тамплиери. До гуша ми дойде, да си ебат майката вече. :lol:

Диалозите м/у Изабела и Варик относно рунтавата му гръд са култ. А някой забеляза ли какво казва Talkative Man-a в кръчмата ? Едната от репликите му е удар в десятката :D

Профил Skype WWW

Публикувано на: 11 Мар 2011 01:03

И аз по форумите чета, че страничните куестове са направени по-добре от тези в Origins, това ме радва. :)

Иначе ми остава час, докато мога да я играя, Сигнатурата ми, както вече споменах, дойде, но файловете са криптирани заради часа на официалния релийз на играта в Европа. Няма проблеми, мога да почакам. :P

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 11 Мар 2011 02:51

Колкото и да ми се псува по тая игра заради осрания геймплей (щото определено в Ориджинс си беше по-добре), нищо не мога да й кажа, щото каквито грешки имаха със сюжет и история в първата, тук са изпипали здраво. Не съм я превъртял, но минах вече няколко момента, които ше ми качат тази игра на по-висока позиция от Ориджинс въпреки аркадния геймплей.

Ех, само Андърс да не беше педераст. :D

Само аз ли почти винаги използвам саркастичните отговори? Първите са ми прекалено рицарски и лигави, а грубите като ги чуя и се попикавам от смях, яко инфантилни са, нещо като заплахите на Терминатора. А и саркастичния Хоук ме кефи. Само дето никак не му подхожда на клошарското лице (щото на него му върви само да е с гъза нагоре ровейки в кофа на улицата!). Сега като си го направих къстъм му тича да е забавен. :D

Профил ICQ

Псевдо рейцър
Аватар
В момента играе: Всичко без аниме игри
Публикувано на: 11 Мар 2011 02:56

кво да ви кажа за 29 часа 26 минути и 46 секунди минато абсолютно всичко на нормал без да си тровя нервите(освен с тъпите 100 човекови банди през ноща в града :roll: и дракона който дреме на скалата и ме пуца с тъпите му огнени топки обаче аз си взех около 1000 фаиар резист за танка :wink: ) играх с уориър с меч за две ръце мах дмг 1800 8)
обаче да преминем към мнението...... доста смотана игра.... много дори.... края е скапан нищо не разбрах, мразя тази игра защо изобщо трябваше да се появява.... гей

От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Мар 2011 04:19

MoonFlame написа:
А на мен започва да ми харесва все повече и повече. Мислех, че това с града и стоенето в него е дразнещо, но постепенно историята и всичко започна да си идва на мястото и да игражда едно наистина добро чувсто на плътна атмосфера.

+1

Играя с маг ..Туко що минах Deep Roads споил:
взех съкровището моя човек си купи имение, но шибаните джуджета почнаха да изнудват...бих шутът на братът, той пък реши да се запише в ордена на темплиерите обиден от цялата история явно гонещ някакво съревнование... М/у уж предотвратих по сериозния конфликт между темплиери и магове...абе въобще приказка :D Та определено на второ четене виждам и добрите страни на игрицата... Радвам се че върнаха някои стари герои като Сандал които винаги ми докарва усмивка на лицето "boom" :D Екипчето което си спретнах за сега Verric, Fenris и циганката която определено пуска много лафове радваме, че са запазили тея странични диалози докато се моткаш с партито... Другите герои които видях определено ме дразнеха ... дествената елфка, досадният брат и темплиерката която все пак ползвах в началото... Ще видим натам какво ще стане... :)

Stylized Corpse написа:
Диалозите м/у Изабела и Варик относно рунтавата му гръд са култ.
Тия двамата попиляват :D :D

--Gort!Klaatu barada nikto!--

Профил ICQ

Публикувано на: 11 Мар 2011 04:49

И аз съм на мнение, че историята е барната, баси. Веднъж да не ми се налага да спасявам света от най-епичното зло, де що съществува, разбираш ли...

Виж, Neverwinter Nights 2: Mask of The Betrayer ме изкефи напълно в това отношение, защото там спасяваш собствената си кожа, и там ме накефи историята.

А пък аз Хоук го направих къстъм, защото ме израдва зализаната назад прическа (като на Върджил, хе-хе) и си избирам отговорите както дойде, защото усещам кога е рандъм разговор и кога трябва да направиш сериозно решение.

А бойната система ме радва. Омръзна ми от старата, исках нещо ново, получих го. Доволен съм. :)

Профил

Аватар
В момента играе: The Second Encounter HD....
Публикувано на: 11 Мар 2011 07:52

Лично на мен играта ми харесва повече от Origins. Боевете са по-забавни и арт-стилът е по-отличителен и.....байоуерски...
Персонажите обаче не са особено на ниво. Сигурно щото няма Мориган, знам ли... :D
А пък Карвър е бахти досадното мрънкащо лекенце. Eлфката е малко дразнеща, но се търпи(why so avatar??). Другите са ок.
Но пък в крайна сметка не мога да се оплаквам, защото не съм дал нищо за играта, която, технически, играя незаконно :D

СПОЙЛ ->

предполагам има вариант, в който не се налага да брутализираш Аришока...или греша?

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Мар 2011 09:26

Fanatic написа:
Лично на мен играта ми харесва повече от Origins. Боевете са по-забавни и арт-стилът е по-отличителен и.....байоуерски...
Персонажите обаче не са особено на ниво. Сигурно щото няма Мориган, знам ли... :D
А пък Карвър е бахти досадното мрънкащо лекенце. Eлфката е малко дразнеща, но се търпи(why so avatar??). Другите са ок.
Но пък в крайна сметка не мога да се оплаквам, защото не съм дал нищо за играта, която, технически, играя незаконно :D

+1 за бсолютно всичко :D
Болдърс гейт и неверуинтър 1 почти не съм играл, ама нито една от другите им игри няма толкова добри странични куестове. Примерно куеста с куанари мейджа ме разби от кеф. Който не го е минал да го намери задължително!

Друго, което трябва да спомена, е саундтрака. Не знам как не се сетих по-рано да изключвам музиката на ориджинс, щото направо преебаваше атмосферата. Еднотипна, мелодията в дъ фейд може да те докара до лудост. Като цяло ташак. Ама в ДА 2 саундтрака вече е на ниво, което е огромен плюс за мене.
Бойната ситема верно е "press a button something awesome happens". Буквално. И защо това да е лошо нещо? В първата част имаше една овър-пауйърд комбинация от 2 мейжда танк и роуг и всяка битка протича горе-долу еднакво. Тук направо ти е кеф да сменяш от персонаж на персонаж и да играеш с неговия клас :D Според мен смисъл да се играе на хард/найтмер няма, защото играта е нетактическа и недомислена.

До сега не съм играл игра на байоуеър в която битките да ми доставят удоволствие и да е преплетена подходящо с станалата част от геймплея.
Гледах някаква статистика, че в играта има двойно по-малко персонажи и двойно по-малко реплика (поправете ме ако греша). Ама това е малко измамно-всъщност единствено страдат къмпенианите, които са леко ограничени откъм реплики. За жалост ориджинс е може би единствената игра от последните 5 години с толкова добре развити персонажи (до колкото съм чувал болдърс гейт е по-добра в това отношение). Малко ми е жал, че го няма кемпа, щото там прекарвах страшно много време :D
Кодекс този път ми се струва малко по-безличен. Може би не съм стигнал до интересната част, надявам се по време на експедицята да се открие нещо по-яко. Ама това, което съм прочел до сега, не ме е впечатлило особено...

Това за сега, отивам да играя :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Мар 2011 09:55

Снощи нямах какво да правя ( ама наистина нямах, дори не си намерих заблудена душа да изляза) и потрепах пак, сякаш съм стигнал доста напред вече към края, но уви нищо не се случва. Чакаме да стане нещо в играта. Каквото и да е, да стане нещо. Искам да обявяват тройката, че ще се разработва от друга компания и ще спа доволен. Или поне от друг екип на Байоуер, който всъщност знае какво прави.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Мар 2011 10:37

Хаха, напомняш ми за един небезизвестен американски радиоводещ. Хората, които го харесват, го слушат по 4 часа на ден. Хората, които го мразят и не могат да го понасят, го слушат пък 6 часа на ден. :lol:

Е какво очакваш да стане в играта? Ти малко като Касандра, искаш нещо потресаващо да чуеш :lol: Да се разкрие цялата тази десетгодишна конспирация с Главен Ум Хоук, който успява умишлено да докара света до ръба на катастрофата. Еми...не става :wink:

Точно това ми харесва в цялата история. Кака Касандра разпитва Варик и иска да чуе как той и аверът Хоуки са направили тайния План, за да съсипят Църквата. И все открива, че работата въобще не е такава. И не иска да вярва, но й се налага, защото фактите говорят сами. Хоук не е оръдие на Дявола. Той(или тя) е талантлив юнак, който само се опитва да си оправи живота и да се погрижи за семейството (онзи куест с майката на Хоук...брутална работа). От презрян бежанец, нашия човек става благородник. Не иска да спасява света. Но светът сам му се тика в ръцете :lol: И ако е оплескал работата, не е нарочно и подмолно. Жертва на обстоятелствата. Ама нали на Касандра й трябва някой да е виновен :roll: Пък и как се влюбва постепенно в Хоук. Варик явно го бива да разказва :lol:

Историята е в стил Мас Дефект 2. Набляга се повече на персонално ниво, а не на героичното спасяване на света от голямата заплаха. Че в DA2 дори нямаме изразена заплаха. Прескачаме в проблемите на различни времеви периоди и бутаме по някое камъче. Без да знаем каква лавина ще ни се изсипе :) Този подход ми допада не по-малко от грандиозния герой-спасител в други заглавия на Bioware.

Профил

Публикувано на: 11 Мар 2011 10:47

wiedzmin написа:
За жалост ориджинс е може би единствената игра от последните 5 години с толкова добре развити персонажи (до колкото съм чувал болдърс гейт е по-добра в това отношение).

Пробвай kotor2 или Mask of the Betrayer. Не са от последните 5 години но са близо.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 11 Мар 2011 11:20

wiedzmin написа:
нито една от другите им игри няма толкова добри странични куестове. Примерно куеста с куанари мейджа ме разби от кеф. Който не го е минал да го намери задължително!

Всъщност е main plot куест.
Саундтрака е бозав, но е ненатрапчив. Но определено една от най-слабите музики в BioWare-ска игра.

Много ме кефят loading screen-овете в тая игра :!: :D

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com