Играта си е абсолютен CoD, в това няма съмнение, но същото се отнася с пълна сила и за МЕ2 - може би само това, че репликите ти там изглеждат все едно че променят нещо, макар и да не е така, и естествено няма толкова драма.
Що се отнася до краищата - съвсем не е така, най-малкото за второ преиграване получаваш още една опция (нямам представа защо чак тогава), а потенциалните завършеци, в зависимост от това каква и колко паплач си събрал и какви решения си взел в предишните игри, са общо 17.
ПП И аз допуснах грешката от всичките си сейвове от ME1 + ME2 да импортна точно Sentinel.. просто е най-силният и, дето викаш, си имах AP патрони през цялата игра и дори на Insanity почти не ми се е налагало да ползвам medi-gel.. Определено сега с Infiltrator има доста по-голяма интрига.
В момента играе: Mass Effect, Mass Effect 2, Mass Effect 3
Заглавие: Re: Mass Effect 3
Публикувано на: 11 Мар 2012 11:13
Страхотна игра, страхотна поредица ... и ебаси малоумния (Защото то финала е практически един, само си избираш цвета на експлозията ...) финал. Bioware успяха да разочароват доста фенове: http://social.bioware.com/633606/polls/28989/
___________________________________ "Ah, yes. 'Reapers.' The immortal race of sentient starships, allegedly waiting in dark space. We have dismissed that claim."
Deprivd
Публикувано на: 11 Мар 2012 13:08
Цитат:
It's like Monty Python and the Holy Grail:
Troll: What... is your name? Shepard: Commander Shepard. Troll: What... is your quest? Shepard: To destroy the Reapers. Troll: What... is the color of the endgame content? Shepard: Blue. No, red! AIIIIIEEEEE! /troll launches Shep into abyss
___________________________________ МИНИМУМ, примерно, сешсе, а у?
thewhitestig
Публикувано на: 11 Мар 2012 13:15
Съгласен съм с darkslayer. Независимо от действията ти в предишните игри
Spoiler for :
В края на играта избираш дали да убиеш всички машини, да ги контролираш или да обединиш ораганичните същества с машините. И в трите опции Шепърд умира и в зависимост от това колко Effective Military Strenght имаш земята или ще бъде унищожена или не. Човешката цивилизация, а и не само тя, се връща стотици години назад в развитието си. Mass Relay-те са унищожени. Шепърд дори и да не умре (има една такава опция но много трудно се постига) пак не се връща на кораба си и DLC-тата които ще излизат в бъдеще няма да се играят след финала на играта ами преди нападението на базата на Cerberus. Въобще много омацан край, затвориха си почти всички пролуки за продължение. Само накрая оставиха малко такъв отворен край когато дядото говореше с момчето, и му каза, че ще му разкаже още една история.
Това което аз искам да видя е Mass Effect продължение или още една трилогия, но действието да е пренесено в друга галактика. Да има всички стари раси там, но и някакви нови на които това да им е домашната галактика, а ние да сме емигранти там.
Cpl. D.Hicks
14 Сеп 2003 12:14 Мнения: 1302 Местоположение: У гъзъ на Географията
В момента играе: Friendzone Escape 2: Fuck This Shit
Публикувано на: 11 Мар 2012 14:21
Spoiler for :
Най- лошото е, че играта като се замислиш няма ДОБЪР ендинг. Във всичките случаи Нормандия, заедно с екипажа ти ги замята на майната си (и тук идва въпроса, къде и защо е тръгнал Joker, заедно със всички, и как по дяволите екипа, с който щурмувах Земята се е качил на Нормандия?) На всичкото отгоре, като се унищожат Mass Релетата турианци, крогани, гетове и тем подобно (в зависимост кои сте спасили) остават в нашата система и няма как да се върнат по родните си места. Да не говорим, че с тази загуба на способността да пътуват между системите всички раси дърпат едно 200-300 години назад поне примерно. Минах играта със всички ендинги и на мен лично ми стана кофти и при всичките краища...
Tiny
но с големо съ̀рце
14 Май 2005 18:21 Мнения: 4847 Местоположение: The city of Neverwinter
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 11 Мар 2012 14:28
Относно финала:
Spoiler for :
Всъщност съм очарован от края, очаквах derpware да измислят нещо "и всички заживели щастливо".
Иначе Мас Ефект е една от най-успешните поредици на EA, няма как да няма още игри в същата вселената.
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
Jedi Knight
29 Авг 2004 21:17 Мнения: 713 Местоположение: Dantooine
В момента играе: League of Legends Mass Effect
Mass effect poredicata e edno golqmo nedorazumenie. Dale4 e ot drugite ka4estveni ekshan shuteri (crysis 2, batlefield bad company 2, black ops/mw3, portal 2, left 4 dead 2). I RPG elementite sa tolkova zle vgradeni v cqlata atmosfera, 4e e po-veroqtno da kacna na mars, otkolkoto da ne se oteg4a do smurt sled poredniq tup dialog v igrata. pulen proval, ne vizhdam kak mozhe normalen 4ovek da haresa igrata, osven ako ne e purvobiten umstvenoizostanal humanoid.
Jedi Knight
29 Авг 2004 21:17 Мнения: 713 Местоположение: Dantooine
В момента играе: League of Legends Mass Effect
Публикувано на: 11 Мар 2012 18:21
Portal 2 = action shooter
05 Яну 2011 16:07 Мнения: 358 Местоположение: София
Публикувано на: 11 Мар 2012 19:02
Добре ,че винаги почвам със Soldier, та после знам, че най-скучният клас съм го минал от началото Инженерът е абсолютен чийтър. Особено ако вземе и Defense drone. Три дрончета гърмят докато се криеш и не правиш нищо
Spoiler for :
Само вметвам, че унищожението на мас релетата не закотвя пътуването из галактиката. Само го прави по-дълго. Все още съществува FTL опцията. А и нови мас релета могат да се строят. Някой беше правил изчисления, че сега от Земята до Илиум ще са 3-4 месеца път. Така че DLC-та може да има и за след края на играта.
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
30 Ное 2003 14:14 Мнения: 7931 Местоположение: Троянски манастир
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 11 Мар 2012 20:16
VLM написа:
Що се отнася до краищата - съвсем не е така, най-малкото за второ преиграване получаваш още една опция (нямам представа защо чак тогава), а потенциалните завършеци, в зависимост от това каква и колко паплач си събрал и какви решения си взел в предишните игри, са общо 17.
Разцъкай трите ти възможни краища спрямо твоя рейтинг и дали си спасил колекторската база. Ако намериш повече от 1, кажи ми.
Spoiler for :
Разликата е дали Рийпърите ше отлетят или ше легнат, дали Джоукър ше е с половин зелено лице и ше гушне EDI гледайки слънцето или ше стърчи нормален до някой друг в същата сцена, и дали след тази сцена ще се види очуканата броня на Шепард с N7 dog tag-овете му как си поема въздух. Т.е. оцелява, но предишните анимации са същите - все едно умира, просто не го дават как вдишва, а го оставят умрял, стопен или обгърнат в пламъци, 3 секунди преди анимацията на избухващата Цитадела и разноцветния завършек. 17 края, кура ми. То няма дори 3 края. Става ми тъжно като се сетя че в последния Deus Ex си имаше отделни анимации за трите края, като Eidos и Square Enix далеч нямат финансовата възможност на BioWare и EA. Вместо да правят няколкото синематик трейлъра да бяха сложили няколко завършека ше им еба пичката.
От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.
OnePageLife
16 Фев 2006 17:56 Мнения: 634 Местоположение: Lost
___________________________________ humanity... it is a thing, that is not meant to last...
thewhitestig
Публикувано на: 11 Мар 2012 22:07
Жалко, че следващият проект на BioWare ще е някакъв пустинен пост апокалиптичен шит. Е все пак са студио с 800 човека, предполагам могат да работят по доста игри наведнъж. Дано това не е последната игра в Mass Effect вселената. Можеби някаква prequel трилогия няма да е лоша идея. Да се развива по времето на откритията на Марс и Fist Contact War. Въпреки, че част от тази история е разказана в първите страници на книгата Mass Effect: Revelation няма да е лоша идея да допълнят малко историята.
Незнам бъг ли е но адски се дразнех как в някой кът сцени Шепърд вадеше автомат при условие, че носех само снаипер и пистолет с мене...
Spoiler for :
При мен нещата се развиха добре като за финал... От втората част ми бяха умряли Джак и Джейкъб... излекувах генофейджа Мордин се жертва за каузата, а Рекс обеща че ще кръсти едно от децата си на негово име... ако се родило женско ...също така обединих Куoрианите с Гет и в общи линии май това беше най-интересното Ползвах най-често Лиара и Гарус в мелетата... Протеана определено ми беше малко скучен
Като цяло очаквах много повече, но не мога да кажа и че е пълен провал...
Най-голямо разочарование за мен, си остава почти пълната метаморфоза на играта в шутърче с диалози... пуст комерс....
Spoiler for :
Щеше ми се да има и поне една мисия тип звездни войни в която да попуцаш по рипъри от нечий съюзнически кораб или Нормандия примерно ... До последно имах надежди поне да покарам Mako-то... но си останах с надеждите Определено можеха да се потрудят много повече в разнообразието на мисиите... Да не говорим, че в почти всеки по-важен куест пукясваше някого саможертвено или поне при мен се случваше така, оставяйки някъв горчив вкус на очаквана повтаряемост...
Иначе и аз бих се израдвал на един бъдещ прикуъл... или mmo примерно...
___________________________________ --Gort!Klaatu barada nikto!--
Vermic
09 Авг 2005 20:59 Мнения: 11346 Местоположение: Rousse
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 12 Мар 2012 15:44
Абе хора много го мислех когато убих рийпъра и легион искаше да ъплоудне кода :/ Аз не му дадох след дълго мислене кого да запазя на страната си.
Та какво щеше да стане ако бях избрал да помогна на легион?
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
Capo
05 Яну 2011 16:07 Мнения: 358 Местоположение: София
Публикувано на: 12 Мар 2012 16:21
Spoiler for :
Много зависи от предишни избори. Като дали в ME2 си унищожил бунтовните гетове или само си ги препрограмирал. Има опция да запазиш мира между гети и куориани и да получиш помощ и от двете фракции едновременно.
thewhitestig
Публикувано на: 12 Мар 2012 16:40
Vermic написа:
Абе хора много го мислех когато убих рийпъра и легион искаше да ъплоудне кода :/ Аз не му дадох след дълго мислене кого да запазя на страната си.
Та какво щеше да стане ако бях избрал да помогна на легион?
Capo написа:
Spoiler for :
Много зависи от предишни избори. Като дали в ME2 си унищожил бунтовните гетове или само си ги препрограмирал. Има опция да запазиш мира между гети и куориани и да получиш помощ и от двете фракции едновременно.
Spoiler for :
А в другия случай гетовете унищожават Migrant Fleet и куорианската раса е вече история. За сметка на това пък получаваш цялата флотилия на гетовете. Аз до последния момент си мислих, че това решение което го взимам само ще накра куорианите да ми се разсърдят и да ми откажат помоща си. А то какво стана, избих им цялата раса. Стана ми тъпо.
А ние последните страници какво направихме с тея спойлери... едно нещо неможе да се прочете като хората.
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения