Автор |
Съобщение |
antivenom
|
 |
В момента играе: wow,BF:bad company,Halo3,Halo wars,
|
|
Заглавие: Re: Къде отиде забавлението =) Публикувано на: 12 Апр 2009 03:55
Ясно е ,че тази и миналата година няма много нови като идея игри.За това дали старите са били по хубави ще кажа ,че зависи от играча.Мен ме кефи да джиткам halo3 повече от 2 , но WC и Starcraft са легенди и не бих ги заменил за Red Aler 3(дори за halo wars).
|
|
|
|
 |
K1LLRoy
|
 |
В момента играе: diablo II legacy of kain 1 Hitman codename 47
|
|
Заглавие: Re: Къде отиде забавлението =) Публикувано на: 12 Апр 2009 04:07
Според мен забавлението отива нагоре по хълма,да катери планината на гейм-индустрията.Какво искам да кажа.Игрите,както казаха,станаха по-красиви и по-реални,но геймплея е много недоизпипан и повечето начинания се оказват един добре замислен,но лошо направен продукт на производителите.  За пример давам направо NFS ProStreet.Има страшно красива графика,колите са убийствено реални,но като си представим,че в нея няма нелегални състезания,гонки с полицията и свобода на карането,както беше в добрите(без да казвам стари) Most Wanted i Carbon,няма тръпка просто.  Това не е онзи НФС,който помним.Това е игра от типа Grand Pri или Формула 1.Но както и да е,да не наблягам чак толкова върху отделни игри. Сега вече феновете се кефят на игри,в които само вървиш напреде и само стреляш,като обезумял Терминатор.Такива са игри като Serious Sam. Къде останаха елементите на stealth и криенето в сенките,къде е безшумното убиване с нож(Hitman,SplinterCell,Metal Gear Solid)? Но все пак,за да не бъда един гаден песимист,игрите и юзърите са такива,каквито са си. ![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
___________________________________ I'm staying in the shadows and the last thing u will see in your life is my blade...My face u will never know.
|
|
|
|
 |
Sentry
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Къде отиде забавлението =) Публикувано на: 12 Апр 2009 10:27
K1LLRoy написа: Къде останаха елементите на stealth и криенето в сенките,къде е безшумното убиване с нож(Hitman,SplinterCell,Metal Gear Solid)?
В Alpha Protocol, Velvet Assassin, Assassin's Creed(можеш да я играеш и по този начин), The Chronicles of Riddick: Assault of Dark Anthenna(която всъщност е малко като преработка + expansion). Stealth-овете по принцип не са жанр за всеки, винаги е било така и затова винаги не са били много популярни сред разработчиците, но се намират ако потърсиш 
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
 |
dx4
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Къде отиде забавлението =) Публикувано на: 12 Апр 2009 22:21
Sentry написа: K1LLRoy написа: Къде останаха елементите на stealth и криенето в сенките,къде е безшумното убиване с нож(Hitman,SplinterCell,Metal Gear Solid)?
В Alpha Protocol, Velvet Assassin, Assassin's Creed(можеш да я играеш и по този начин), The Chronicles of Riddick: Assault of Dark Anthenna(която всъщност е малко като преработка + expansion). Stealth-овете по принцип не са жанр за всеки, винаги е било така и затова винаги не са били много популярни сред разработчиците, но се намират ако потърсиш  Sentry ще ме извиняваш пак ама игрите дето си изборил сравнени с сплинетра геара и хитмана са смехотоврни заглавия ридика го изключвам от списъка той е добър за ФПС ама в никъв случай не е стелт просто имаше такива леки елементи... сега за любителие на жанра чакаме хитман 5 щото новия сплинтер ще е смешка....
___________________________________ it's never easy....
|
|
|
|
 |
Sentry
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Къде отиде забавлението =) Публикувано на: 13 Апр 2009 00:42
dx4, как точно знаеш, че Alpha Protocol и Velvet Assassin са смехотворни като още не са излезли? И само от любопитство - ти Hitman играл ли си, щото последния път ми се струваше, че въобще не е необходимо да се занимаваш със стелт, точно както и при Ридик.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
 |
K1LLRoy
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Къде отиде забавлението =) Публикувано на: 13 Апр 2009 02:30
Sentry,напълно си прав,братле.Аз не говорех за себе си,т.е. като стана на въпрос за забавление исках да кажа,че по принцип във всяка една игра има поне 1 хубаво нещо от целия геймплей и въобще като цяло,но реално погледнато вкусът на геймърите(в последно време) се наглася и зависи много от фантазията на геим-дизайнерите и програмистите,а не обратното.Което мен ме дразни.Т.е все едно някой да няма собствен вкус,а да се води по рейтинга на някоя игра.Давам пример с 1 мой приятел,с когото много време сме играли НФС мрежа,още като бяхме пишлемета  Той много се кефеше на Моуст Уонтед(а не Мост Вантед,както викат някои ламерчета,играещи от 2 дена) и не заради друго,а повечето заради колите с по 1 червен и син буркан отгоре.Добреее.Човека обича да го гонят 50 патрулки и да си чупи клавиатурата от яд,щом го хванат.След като излезе ПроУлицата,за него тя беше помия.Но в последствие,като разбра,че всички негови комшийченца я цъкат и той почна да я играе.Та мисълта ми е,че всеки трябва да си има собствен вкус и да играе това,което "наистина" го кефи. ![[Rock On!] :rockon:](./images/smilies/rockon.gif) Между другото на теб какъв тип игри ти харесват?? ![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
___________________________________ I'm staying in the shadows and the last thing u will see in your life is my blade...My face u will never know.
|
|
|
|
 |
Mad Hatter
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Къде отиде забавлението =) Публикувано на: 13 Апр 2009 08:57
Тъй като споменахте Тhe Witcher бих искал да дадете някакво мнение, че си търся игра за джиткане. Другата игра, за която бих искал да попитам хората , които са я играли това е Crysis и Crysis Warhead Мерси предварително просто машината ми е малко по бърза и бих искал да ги изджиткам тез игри 
___________________________________ http://svetomir.hit.bg
A.k.A PROTOSOON
|
|
|
|
 |
Bubonata
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Къде отиде забавлението =) Публикувано на: 13 Апр 2009 09:22
K1LLRoy написа: а не Мост Вантед,както викат някои ламерчета,играещи от 2 дена Ти нещо против немците ли имаш? ![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
|
|
|
|
 |
Sentry
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Къде отиде забавлението =) Публикувано на: 13 Апр 2009 10:10
K1LLRoy написа: Sentry,напълно си прав,братле.Аз не говорех за себе си,т.е. като стана на въпрос за забавление исках да кажа,че по принцип във всяка една игра има поне 1 хубаво нещо от целия геймплей и въобще като цяло,но реално погледнато вкусът на геймърите(в последно време) се наглася и зависи много от фантазията на геим-дизайнерите и програмистите,а не обратното.Което мен ме дразни.Т.е все едно някой да няма собствен вкус,а да се води по рейтинга на някоя игра.Давам пример с 1 мой приятел,с когото много време сме играли НФС мрежа,още като бяхме пишлемета  Той много се кефеше на Моуст Уонтед(а не Мост Вантед,както викат някои ламерчета,играещи от 2 дена) и не заради друго,а повечето заради колите с по 1 червен и син буркан отгоре.Добреее.Човека обича да го гонят 50 патрулки и да си чупи клавиатурата от яд,щом го хванат.След като излезе ПроУлицата,за него тя беше помия.Но в последствие,като разбра,че всички негови комшийченца я цъкат и той почна да я играе.Та мисълта ми е,че всеки трябва да си има собствен вкус и да играе това,което "наистина" го кефи. ![[Rock On!] :rockon:](./images/smilies/rockon.gif) Между другото на теб какъв тип игри ти харесват?? ![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) 3rd Person Action/Adventure-и, 3rd Person Shooter-и, RPG-та(включително Hack 'n Slash, MMO, Action), стратегии, но не от стандартния тип(смисъл вече не обичам true RTSи, а по-скоро TBS-и, God Games, RTS/RPG миксове и т.н.), Platformer-и, аркадни рейсъри и симулатори и от време на време някой FPS. Иначе аз ги казах тези не толкова, за да те опровергая или нещо, а по-скоро да ти посоча игри, които може да ти харесат, тъй като явно си фен на stealth игрите 
|
|
|
|
 |
dx4
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Къде отиде забавлението =) Публикувано на: 13 Апр 2009 12:10
Sentry е да ако пуснеш последната част на хитман на най-лесна степен може и да не играеш стелт но това важи за първите нива щото ме съмнява на последното ниво в белия дом да може да убиш всичката охрана в него дори и на най лесна степен.Ридика е добра игра но него не го броя за стелт ФПС си е с леки стелт елементи.За предстоящите игри дето изреди еми гледал си филмчета от тях нещата изглеждат доста зле... личи си че няма да са на ниво.Както е тръгнало тази година няма да има добра стелт игра...
|
|
|
|
 |
Sentry
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Къде отиде забавлението =) Публикувано на: 13 Апр 2009 12:46
dx4, това си е твоя гледна точка. Аз най-често срещаните ранкове на Hitman, който съм виждал, са mass murderer и psychopath.
|
|
|
|
 |
dx4
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Къде отиде забавлението =) Публикувано на: 13 Апр 2009 13:14
sentry незнам къде си виждал тия рангове ама лафа децата нямат спирачки си го чувал абсурдно е да се играе така играта се пак се предполага че си наемен убиец и не ти се плаща да убиваш други освен целта ти мойте рангове повечето бяха ghost 
|
|
|
|
 |
Sentry
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Къде отиде забавлението =) Публикувано на: 13 Апр 2009 13:25
Ghost и Silent Assassin по принцип са най-добрите, но просто казвам, че може и по друг начин да се играе играта, всичко си зависи. За Ридик е същото - за мен е по-удобно да се играе на stealth отколкото да цепиш направо. БТВ, Beyond Good & Evil 2 знаеш ли на какви платформи ще излиза и кога?
|
|
|
|
 |
dx4
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Къде отиде забавлението =) Публикувано на: 13 Апр 2009 13:30
Sentry написа: Ghost и Silent Assassin по принцип са най-добрите, но просто казвам, че може и по друг начин да се играе играта, всичко си зависи. За Ридик е същото - за мен е по-удобно да се играе на stealth отколкото да цепиш направо. БТВ, Beyond Good & Evil 2 знаеш ли на какви платформи ще излиза и кога? Ами Beyond Good & Evil 2 трябваше да излезе края на миналата година за ПС и бокса ама за момента няма официално инфо за кога е отложено.За съжеление предивд последните игри на Юби не съм оптимист че когато играта излезе ще е на нивото на първата част...
|
|
|
|
 |
Sentry
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Къде отиде забавлението =) Публикувано на: 13 Апр 2009 13:39
E, че те я обявиха миналата година в средата и то с някакъв самостоятелен teaser без in-game footage и дори без screenshot-и и официален сайт. Иначе декември месец бяха казали, че на developer-ите ubisoft въобще няма да се месят, ама от тогава не съм чувал нищо... Мислех си, че ти може да си чувал нещо, защото мене стелт игрите по принцип не са ми чак такава мания и не ги следя особено, но Alpha Protocol ми беше направила впечатление след едно интервю, а Velvet Assassin-а ми се мяркаше насам натам и хич не изглеждаше зле.
|
|
|
|
 |
dx4
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Къде отиде забавлението =) Публикувано на: 13 Апр 2009 15:38
Sentry написа: E, че те я обявиха миналата година в средата и то с някакъв самостоятелен teaser без in-game footage и дори без screenshot-и и официален сайт. Иначе декември месец бяха казали, че на developer-ите ubisoft въобще няма да се месят, ама от тогава не съм чувал нищо... Мислех си, че ти може да си чувал нещо, защото мене стелт игрите по принцип не са ми чак такава мания и не ги следя особено, но Alpha Protocol ми беше направила впечатление след едно интервю, а Velvet Assassin-а ми се мяркаше насам натам и хич не изглеждаше зле. незнам откъде ти е инфото но на гаймспот още миналата година седеше като дата 2008 TBA и все още седи.Като стелт игра чакам само Хитман 5 защото 4 ката беше уникално добра игра(не съм бил фен на хитмана до 4 та част) .Но виж тая година трябва да излезе Trigun филма 
|
|
|
|
 |
K1LLRoy
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Къде отиде забавлението =) Публикувано на: 15 Апр 2009 17:10
dx4 написа: ...(не съм бил фен на хитмана до 4 та част).... значи си изтървал много ![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) без да се обиждаш,ъф корс 
|
|
|
|
 |
Txc
|
 |
В момента играе: Urban Terror най-вече http://urbanterror.info/
|
|
Заглавие: Re: Къде отиде забавлението =) Публикувано на: 21 Апр 2009 17:12
Раскольников написа: ...споровете между лица чиито равнища на компетенция и опит се разминават , обикновенно е едновременно неплодотворно и разхищаващо силите и на двете страни...
dx4,Sentry, харесвате различни игри различно lol . Нормално . И 2-мата обидихте игри , които харесвам и какво ? Се ми е тая ,въпрос на лично мнение. И без друго няма хито идеален човек, нито идеална игра. Сега ще изразя малко мое лично мнение. Sentry, това на SplinterCell, дето като не си се промъкнал добре се наказва(поне на първите части на играта ) е нещо напълно в реда на нащата , хванат / усетен шпионин=мъртъв шпионин. ''Fisher,we pay you to to be invisible/ghost.''Lambert,SplinterCell. Не помня кое от 2-те беше invisible или ghost ,sry. Друга добра stealth игра , която трябва да се спомене е Commandos. И Thief-a не беше лоша btw , ама SplinterCell е по-добра Оni е яка игра , игра вдъхновена от яко anime , ама gameplay-a особено hand to hand боя е зле , тръгва да прави 1 обикновен BOT спешъл удряш и не мош го спря ,ударът минава през него,а после ... ВОТ-а удря по-бързо от теб ; първата среща с Barabas (Boss) , тоя е по-лесен за минаване и ми вкара по-малко damage от обикновен ВОТ ;BOT-a избягва удара ти в последния момент (някой път) ,а уж вече почти си го ударил;на 3-ти level те съветва тая ,дето дава оbjectives да избягваш да се биеш с повече от 1 противник,смятай; промъкването е бая shit-аво , обръща се BOT-a и те вижда през стената в определени положения. Emanuil написа:''За максималното комерсиализиране . Излишно опростяване . За превръщането му от "изкуство" в "начин за печалба" ! Конкуренцията е по - мъртва от всякога ! '' Комерса все повече навлиза в игрите . Най-характерен е комерса в ММО-тата и сезонните игри.Сезонните игри са ясни(там поне gameplay-a само се сору - раstе-ва ) ; ММО-тата са съвсем друга комерсиална боза , там се цени лошия gameplay , в някои случаи ценен от > от 8 милиона играчи. Там са събрани бая бъгове от зората на игрите още. Е може би ще се отърсят от комерса някой ден , но трудно и те такива лайна като тия дето в момента да властват в тоя жанр дърпат прогреса в ММО-тата надолу и спират пътя на развитие на иновациите на другите. А щеше да е готино, примерно да има ММО по GTA ,без да се променя (осира )gameplay-a. Да знам , че става дума за ММОРПГ-та ,ама в момента просто други ММО-та няма,аз поне не знам да има. Еmanuil , не споделям мнението ти,че конзолите развалят игрите. И нима не е майсторство да се играе ?! В multy не проличава ли истинското майсторство на играча ??? Лошата игра(игрането на играча в случая), е 1 от предпоставките за желание към по-лесен път=>hack using; нужда от gameplay-ни shit-ни и съответното им произвеждане в индустриални количества . Не е ли в крайна сметка свързано изкуството на играча с изкуството на правене на игри ??? В игри игрите с много коппчалъци(например:JediKnight:JediAcademy) също са кефещи, зависи от реализацията разбира се ................
___________________________________ ''If you had... 1 shot or 1 opportunity, to seize everything you ever wanted... in 1 moment. Would you capture it... or just let it slip ? ''
|
|
|
|
 |
Fanatic
|
 |
В момента играе: The Second Encounter HD....
|
|
Заглавие: Re: Къде отиде забавлението =) Публикувано на: 24 Апр 2009 21:40
Вярно е че голяма част от новоизлизащите игри са piece of shit ,ама се пак има и успешни опити например стратегиите на студиото Relic;Fallout 3 не можете да кажете че е лоша...;Авто кражба 4 и нея си я бива
___________________________________ I wanna be sedated.
|
|
|
|
 |
Bagerist0
|
 |
В момента играе: Със самолетчета :)
|
|
Заглавие: Re: Къде отиде забавлението =) Публикувано на: 27 Апр 2009 18:41
Posleдната игра, която мекефеше беше Хелгейт, но тя беше редко изключение... най фрапиращи са НФС серииките, които последната добра беше 6-цата или Хот пурсут 2... после стана боза... а новата - ундерковер я врътнах, ама нямаше го фън фактора, както примерно в мидтаун маднес2... не съм се кефел толкова много откакто гледах Фемили гай напушен миналия семестър... ![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) жалко за ГЕЙмИНДУСТРИЯТА
___________________________________ I'm far too busy... being delicious.
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
а.к.а. Багериста
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|