Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Заглавие: Re: SW: The Old Republic
Публикувано на: 10 Окт 2009 23:42

И освен това се казваше, че джедаите посещавали планетата изобщо не са казали за съществуването й заради онези малки животнки с много приятен ефект :)
Представете си Търговската Федерация или някой друг от враговете на Републиката да знаеше за това :D

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Mozilla Firefox
Заглавие:
Публикувано на: 10 Окт 2009 23:49

/facepalm

Как можах да го забравя това...

Действително джедаите я бяха открили МНОГО отдавна (някъде около 500 ПБЯ), но излъгаха, че планетата е пуста, за да не започне експорт на йосаламири. И пак не помогна - Южан Вонг използваха йосаламири на поразия.

Как да не я обичаш тази джедайска простотия - откриваш оръжие, което може да те унищожи и просто го оставяш, та всеки да може да го използва срещу теб. Толкова ли беше трудно да се унищожи планетата?

Алкохола - враг на пола, с плодов сок - към полов скок!

Профил Skype WWW

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 11 Окт 2009 00:02

Е нема начин, напълно против кода им е :D
Иначе къде 500 години преди Явин, бре :shock: Още при Мандалорианските войни там се водят битки.

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Окт 2009 00:09

Tiny написа:
Е нема начин, напълно против кода им е

Е какво им е против кода, да не би да има разумни същества на планетата? Да не говорим, че те тоя код го нарушават когато им скимне.

Tiny написа:
Иначе къде 500 години преди Явин, бре :shock: Още при Мандалорианските войни там се водят битки.

Бхахахахахахаха :lol: Бахмааму, как съм го изпуснал това? Хем Мандалорианските войни са ми специалитет.

Както и да е, тотално загробихме Demon_Hunter :D Очакваме отговора му!

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: Дзверене в монитор.
Публикувано на: 11 Окт 2009 00:38

Против кода е. Няма значение какъв, те са се заклели да пазят живота - много тъп, но все пак факт.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Окт 2009 00:43

Хърфордиан написа:
Против кода е. Няма значение какъв, те са се заклели да пазят живота - много тъп, но все пак факт.

Напротив, Мейс Уинду си го каза направо.

"Ние не сме монаси или пазители. Нашата задача е да защитаваме мира и справедливостта - на всяка цена!"

Обърни внимание на това "на всяка цена". Ако бяха унищожили планетата, хиляди щяха да бъдат спасени. Задачата на джедаите е да пазят мира, не някаква абстракция като "живота".

Отделна тема е, че джедаите нарушават кода си редовно и убиват масово (повече дори от ситите).

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: Дзверене в монитор.
Публикувано на: 11 Окт 2009 01:01

Недоразбрал съм, значи...

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Окт 2009 14:42

На мен ми е интересно точно каква философия имат сивите джедаи и съответно какви уникални умения ще имат.

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 11 Окт 2009 14:50

Философията на сивите джедай бе разсисквана по мои спомени няколко страници назад. Ако помня правилно те се подчиняват на джедайският код, но не се подчиняват на политиката на републиката, респективно Орденът(?!? тук може и да греша, Миновърният крал да ме поправи).

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Окт 2009 14:58

Omega-x написа:
сивите джедай

Джедай е дума в единствено число, съответно думата в множествено число ще завършва на И. Други подобни думи са порой-порои, побой-побои, полицай-полицаи, трамвай-трамваи. Така че, моля те, не ме поправяй, когато пиша правилно.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Окт 2009 14:59

Според мен Сивите Джедаи няма да отговарят пред никого, не се интереуват от никого.Те имат само своя светлинен меч, не се подчиняват нито на тъмната, нито на светлата страна.Ще имат свои уникални способности.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Окт 2009 15:00

Sentry написа:
На мен ми е интересно точно каква философия имат сивите джедаи и съответно какви уникални умения ще имат.

Надявам се философията им да е "Do what must be done...by any means necessary"

Профил

Аватар
Заглавие: Re:
Публикувано на: 11 Окт 2009 15:04

Minotaur King написа:
2. По това време Траун е все още слаб и не разполага с никакви военни или граждански ресурси. Жалкия ескадрон и неопитните новобранци, които изпраща, не са никакъв проблем за флотата и тренираните войници на Зан.

Ами той и в романа Outbound Flight ,Траун,когато е все още "млад и зелен" ,отново разполагаше със скромна флота,но без особени усилия разгроми и унижи тази на Търговската федерация...
Така и за да докажа ,че Empire at War има доста, все пак, грешки противоречащи на канона ще цитирам от уукипедията ,относно планетата Уейланд:
"In the 2006 video game Star Wars: Empire at War, Raymus Antilles sends C-3PO and R2-D2 to the planet. However, in the 1991 novel Heir to the Empire, which takes place long after the game in 9 ABY, no one seems to have heard about the planet except for certain high-ranking Imperial officials. This may be a continuity error. "

Но ,това не беше основното ,в предишният ми пост.Основният въпрос ми беше ,защо ,или какво толкова те привлича към упадъчната ситка идеология.Защо всички искат да са от "лошкавите" сити ,какво точни им харесвате ,като те целенасочено са създадени да бъдат олицетворение на всичко зло ?С какво ситите са повече от джедаите?Това искам да ми го обясниш като философ .Защо един толкова начетен човек мисли по този начин ,защо избира мрака пред светлината???

П.П. Не ми харесва арогантният начин по който ми отговори. Прекалено много се впрягаш.Направи забележка преди 20-30 страници на Lobotomist(май че тъй му беше името) ,да не се държи така,сякаш знае и е чел абсолютно всичко за star wars, ама май ти се държиш като него. Поотпусни се малко де, говорим за измислен свят ,все пак.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Окт 2009 16:37

Sentry написа:
На мен ми е интересно точно каква философия имат сивите джедаи

Абсолютно същата като тази на "нормалните" джедаи. Различията им са политически, не философски.

Ако използваме алегорията с партиите, то Джедайският съвет е властвуващата партия, а сивите джедаи са опозицията. И двете изповядват едни и същи идеи, но не могат да се съгласят за методите на осъществяването им. Съветът изповядва комунистически идеали, докато сивите джедаи са либертарианци/къснокапиталисти.

Unholy Man написа:
Според мен Сивите Джедаи няма да отговарят пред никого, не се интереуват от никого.Те имат само своя светлинен меч, не се подчиняват нито на тъмната, нито на светлата страна.

Сивите джедаи си отговарят пред Джедайския съвет, както всички останали. Справка - Куай-Гон Джин.

И въобще... бих оспорил съществуването на такива неща като "светла" и "тъмна" страна на Силата.

Magneto666666 написа:
Надявам се философията им да е "Do what must be done...by any means necessary"

В никакъв случай!

Това, което описваш, е по-близо до ситската философия - "Целта оправдава средствата".

Demon__Hunter написа:
Ами той и в романа Outbound Flight ,Траун,когато е все още "млад и зелен" ,отново разполагаше със скромна флота,но без особени усилия разгроми и унижи тази на Търговската федерация...
Така и за да докажа ,че Empire at War има доста, все пак, грешки противоречащи на канона ще цитирам от уукипедията ,относно планетата Уейланд:
"In the 2006 video game Star Wars: Empire at War, Raymus Antilles sends C-3PO and R2-D2 to the planet. However, in the 1991 novel Heir to the Empire, which takes place long after the game in 9 ABY, no one seems to have heard about the planet except for certain high-ranking Imperial officials. This may be a continuity error. "

Но ,това не беше основното ,в предишният ми пост.Основният въпрос ми беше ,защо ,или какво толкова те привлича към упадъчната ситка идеология.Защо всички искат да са от "лошкавите" сити ,какво точни им харесвате ,като те целенасочено са създадени да бъдат олицетворение на всичко зло ?С какво ситите са повече от джедаите?Това искам да ми го обясниш като философ .Защо един толкова начетен човек мисли по този начин ,защо избира мрака пред светлината???

П.П. Не ми харесва арогантният начин по който ми отговори. Прекалено много се впрягаш.Направи забележка преди 20-30 страници на Lobotomist(май че тъй му беше името) ,да не се държи така,сякаш знае и е чел абсолютно всичко за star wars, ама май ти се държиш като него. Поотпусни се малко де, говорим за измислен свят ,все пак.

Извинявам се за резкия тон. Не съм искал да те обидя, но просто ми е писнало да се разправям в нета с разни момченца, дето се правят на знаещи и като ги уличиш в грешка почват да те псуват. Където и да отида все се натъквам на банда филмарчета, които бъкел не разбират от сагата, но се правят на познавачи.

Ениуей... по темата.

Траун имаше готов план и успя да измами федерацията. Освен това противникът му не беше военен гений като Зан, а некомпетентен неймойдианец, който никога преди не е виждал битка. А и да си го кажем честно - Траун не направи абсолютно нищо, цялата битка беше спечелена благодарение на машинациите на Кинман Дориана.

На твое място не бих цитирал точно Outbound Flight - книгата е написана след другите, с упражнен натиск върху автора и половината от нея впоследствие е retcon-ната.

С Уейленд историята е същата - отдавна открита планета, неподходяща за заселване и без полезни изкопаеми, забравена от Галактиката като цяло. Иначе, в сагата се виждат минериши (една от двете туземни раси на Уейленд), наемници на криминален бос, 50 г. ПБЯ. Клонингът на Хорус К'баот също я намира в звездните чартове. Мара Джейд знае изключително много за планетата и дори за нравите на расите, което свидетелства, че е била там доста дълго време. Вероятно в Уукипедия не са внесли последните поправки и реткони - трудно се издържа на темпото.

И сега, да се разберем. Ако искаш да дискутираме моралните, менталните, социалните и Силовите предимства на ситите, трябва да бъдем безпристрастни. С тези определения "зли", "еретични" и "упадъчни" ти определено не ми приличаш на непредубеден човек. Обикновено такива дискусии се развиват по следния начин:

- Добре бе, какво им харесваш на злите, покварени, свирепи (бла-бла-бла) сити?
(давам списък с 20-ина причини, подкрепени с канонични доказателства и разбиранията на известни философи)
- Лъжеш!
- Защо пък да лъжа? Дадох ти доказателства, можеш да ги провериш.
- НЕ! Джедаите са добрите, а ситите са лошите! Ситите трябва да бъдат избити! Ако мислиш като тях, еби си ма*ката и ти!
- Аз ти дадох доказателства. Ти можеш ли да докажеш своята теза?
- Не... но аз ЗНАМ че джедаите са добрите! Сърцето ми ми го подсказва! Щом не се съгласяваш с това, ти си идиот!

Спорът с джедайски фенчета е все едно да се опитваш да убедиш християнски фундаменталист, че Бог не съществува. Независимо от това колко доводи им дадеш, те ще си останат слепи и глухи, защото почитта им към джедаите не се базира на логика, а на сляпа вяра. С подобен фанатизъм естествено е невъзможно да се бориш - когато нещо не се връзва с убежденията им, те просто го игнорират.

В такава форма няма да беседвам. Ако наистина искаш подобна дискусия, трябва да си open-minded и готов да приемаш и размишляваш над идеи, които може да ти се струват нечовешки или свръхчовешки. Повечето хора не могат да направят това. Сигурен ли си, че искаш да започнем подобен дебат?

Профил Skype WWW

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 11 Окт 2009 17:06

Sentry, не съм наклонил думичката, за да показвам правописни грешки. Просто исках да покажа, че въпреки своята "сивост" те са джедаи.

Профил

Аватар
Заглавие: Re:
Публикувано на: 11 Окт 2009 17:10

Minotaur King написа:
А и да си го кажем честно - Траун не направи абсолютно нищо, цялата битка беше спечелена благодарение на машинациите на Кинман Дориана.

:shock: Припомни ми ,ако обичаш за какви машинации говориш.Че той искаше да накара Траун да му свърши мръсната работа е ясно ,но това става след битката с него.Не си спомням Дориана да е искал да бъде победен така лесно ,докато е на важна мисия ,от която зависи живота му.Траун свърши всичко сам (може и Кардас леко да му бе подсказал ,но това не е от особено значение),а след това Дориана се опита да го въвлече в машинациите си.

Цитат:
И въобще... бих оспорил съществуването на такива неща като "светла" и "тъмна" страна на Силата.

Хм, хубаво да ги оспориш ,ама те Тъмната и Светлата страна са си канонизирани още във филмите ,следователно не подлежат на съмнение ,нали така?

Цитат:
С тези определения "зли", "еретични" и "упадъчни" ти определено не ми приличаш на непредубеден човек.

Така е, не съм непредубеден! :D Както и ти by the way.

Цитат:
Спорът с джедайски фенчета е все едно да се опитваш да убедиш християнски фундаменталист, че Бог не съществува. Независимо от това колко доводи им дадеш, те ще си останат слепи и глухи, защото почитта им към джедаите не се базира на логика, а на сляпа вяра.

А да ,аз съм също (с гордост) и християнин (не баш фундаменталист) :D
И да, вярата и убежденията ми са бетон и не подлежат на промяна.И ,може би ,точно заради това съм горд и фанатизиран джедайопоклонник.Да вярно е правили са грешки ,вярно е че ,ако бяха по-толерантни никога ,може би ,нямаше да се стигне до такива разрушителни войни и схизми, но пък трябва да признаем ,че нямаше да ни бъде тогава толкова интересно, все пак...

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Окт 2009 17:57

Omega-x написа:
Sentry, не съм наклонил думичката, за да показвам правописни грешки. Просто исках да покажа, че въпреки своята "сивост" те са джедаи.

Извинявам се в такъв случай, просто тези грешки ме дразнят и наистина има хора, които се заяждат за това без дори да знаят правилата.

Колкото до сивите "джедаи" тях не мога да ги възприема толкова като джедаи и още повече - има ли тогава сиви "сити"? И тъй като става дума за един вид религия, не би ли трябвало все пак да става дума за различна философия, щом са "сиви"? И останалата част от предишния ми въпрос - какви биха били техните уникални умения?

Профил

Аватар
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Публикувано на: 11 Окт 2009 18:02

Може би ще използват умения както на тъмната, така и на светлата страна на силата.
А може и да има изцяло нови "магии". Докато не разкрият нещо повече може само да гадаем :)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 11 Окт 2009 19:59

В презентацията на Pax пичовете казаха, че ще има уникални умения ако си много светъл, ако си много тъмен, а също така и ако успееш да балансираш много добре нещата и си много сив...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Окт 2009 06:03

Извинявам се предварително за поучителния и презрителен тон.

Demon__Hunter написа:
:shock: Припомни ми ,ако обичаш за какви машинации говориш.Че той искаше да накара Траун да му свърши мръсната работа е ясно ,но това става след битката с него.Не си спомням Дориана да е искал да бъде победен така лесно ,докато е на важна мисия ,от която зависи живота му.Траун свърши всичко сам (може и Кардас леко да му бе подсказал ,но това не е от особено значение),а след това Дориана се опита да го въвлече в машинациите си.

Доста по-сложно е, отколкото го описваш. Траун манипулира Дориана да манипулира неймойдианеца, докато неймойдианецът се опитва да ги манипулира и двамата, за да печели време. В същото време Дориана се опитва да манипулира Траун, без да усеща, че е манипулиран от него да манипулира неймойдианеца, докато Траун печели време. Несигурният неймойдианец се опитва да манипулира и двамата, за да печели време докато пристигнат подкрепления. По средата на цялата тая епопея се намесва и Талон Карде, който също се опитва да окаже влияние върху мисленето на Траун и започва един калабалък...

Demon__Hunter написа:
Хм, хубаво да ги оспориш ,ама те Тъмната и Светлата страна са си канонизирани още във филмите ,следователно не подлежат на съмнение ,нали така?

Ами... не.

Във филмите не виждаме НИТО ЕДНА убедителна проява на така наречената "Тъмна страна".

Единственият който казва нещо за нея е Йода. Като контраст, Императорът казва точно обратното. Моите впечатления са, че Императорът казва истината - има многобройни логически и канонични доказателства за това. Да не забравяме и Вергере, която, с нейната теория за Обединяващата Сила, изхвърли "тъмната страна" през прозореца.

"Тъмна страна"... бабини деветини.

Demon__Hunter написа:
Така е, не съм непредубеден! :D Както и ти by the way.

Преди да стана сит, бях член на Българския Джедайски Орден, така че разбирам джедаите много добре, бъди спокоен.

За разлика от теб, аз се стремя да разбера противниковата страна и осъзнавам, че и джедаите и ситите си имат своите предимства и недостатъци. Ти просто отричаш наред, без да се замислиш.

В горния си пост (забравих да му отговоря) питаш защо всички толкова харесваме "лошите" сити. Вярно е, че повечето тъпички фенове харесват ситите просто защото са "лоши" и "правят квот' си искат", но тези хора въобще не се мъчат да вникнат в ситската философия и идеология. Разбира се, в играта ще имаме 12-годишни лапета, които ще играят със ситски персонаж само защото е готино да си "лошото момче" и да не ти пука за нищо. Това обаче категорично не са сити.

Аз харесвам ситите не защото са куул бадазз-пичове с червени очи и готини роби, а защото тяхната философия се доближава до моята житейска философия в реалния живот. За мен джедайският начин на мислене олицетворява всичко, което е слабо и глупаво в реалния свят - конформизъм, липса на свободна воля, отказ от страстта и човещината, от всичко което ни прави хора. Затова уважавам ситите, не защото ме "кефи да съм зъл".

Demon__Hunter написа:
А да ,аз съм също (с гордост) и християнин (не баш фундаменталист) :D
И да, вярата и убежденията ми са бетон и не подлежат на промяна.И ,може би ,точно заради това съм горд и фанатизиран джедайопоклонник.Да вярно е правили са грешки ,вярно е че ,ако бяха по-толерантни никога ,може би ,нямаше да се стигне до такива разрушителни войни и схизми, но пък трябва да признаем ,че нямаше да ни бъде тогава толкова интересно, все пак...

"Убежденията ми не понадлежат на промяна" не е нещо, с което да се гордееш. Фанатици, чиито убеждения не са понадлежали на промяна, са извършили най-ужасяващите дела в човешката история. Адолф Хитлер, кръстоносците, Светата Инквизиция - всички те са имали убеждения, неподлежащи на промяна и са превърнали света в помийна яма. Именно заради този жалък фанатизъм презирам джедаите. Те не са "по-добри" от ситите в нищо - нито като морал, нито като ефективност.

ЕДИТ: Главната цел на джедаите е да защитават мира в Галактиката, не да ни е "интересно". Ако искаха да са интересни, те щяха да са клоуни, а не джедаи.

Sentry написа:
Колкото до сивите "джедаи" тях не мога да ги възприема толкова като джедаи и още повече - има ли тогава сиви "сити"?

Те са си джедаи, просто имат различни схващания. Или смяташ, че Куай-Гон не беше джедай?

Сивите джедаи се борят за индивидуализма си. При положение, че всички сити са индивидуалисти, те няма как да са сиви. Да си "сив" означава да се бориш срещу статуквото, а в ситския орден няма такова нещо като "статукво" - всеки може да мисли, говори и постъпва както си иска. Има ли смисъл да се бориш за свобода в орден, в който и без това всичко е позволено?

the_presator написа:
Може би ще използват умения както на тъмната, така и на светлата страна на силата.

Ако е така, да ти плюя на небалансираната, неканонична игра. Няма начин да направят това - балансът на играта ще замине на кино.

P.S. Нещо много съм кисел днес...

Профил Skype WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com