Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Заглавие: Re: No Man's Sky
Публикувано на: 10 Юли 2021 23:58

Направил съм 6-7 часа игра от предния ми пост. Доста е добре, само че аз много се мотам и разучавам разни неща и почти не напредвам с историята. Ама тъкмо си намерих една много хубава планета със светулки през нощта и дъга през деня :gprd: :gprd: и утре ше строя база там няя ко да стане

Иначе бих казал, че е малко overwhelming в началото, но в дорбрия смисъл... просто си трябва време да си наместиш цялата информация.

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 17 Юли 2021 11:59

Напредвам здраво, вече с около 25 часа геймплей, играта верно е доста зарибяваща, но лежерна, и с адски много съдържание. За да не спамя много-много, някой ако реши да я тества, да пише!

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Авг 2021 20:48

Деник, дай advices / suggestions за стартиране. Отделно как става co-op-а? Наскоро имаше мега дискаунт и си я купих + екпанжъни и тн. ама още не съм я почнал, че доигравам още Ori and the Will of the Wisps, Oxygen Not Included и Days Gone. Нещо все се каня да я почна ама ми се струва overwhelming и все не започвам.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 11 Авг 2021 09:31

Ами ко-опа не знам как става, но играта има един вид хибриден модел, където си цъкаш сингъл плеър, но едновременно с това можеш да правиш мисии с приятели и други онлайн играчи. Също така, когато откриваш нови планети и т.н., влизат в обща база данни, така че всеки да види, че ти си ги открил :Д
Иначе, мисля че има и някакъв баш мултиплеър мод, ама не съм го играл.

Съгласен съм, че играта е overwhelming в началото, но не е нищо сложно - просто трябва да отделиш нужните часове :) Основния сторилайн ти помага да научиш всички геймплей механики. Бих я нарекъл slow burn игра, защото примерно 10 часа няма да са ти достатъчни да се чувстваш комфортно - научава се на малки хапки :)

Примерно, аз доста често излизам от основните куестове и цъкам някакви странични, които ми помагат да си затвърдя наученото; после продължавам пак с основния куест, после пак страничен и тн

Плюс някви клипчета с типс и трикс за новаци, но е важно да са от 2021, щото играта е претърпявала доста метаморфози през годините

edit:
Image
<3

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 01 Сеп 2021 13:08

С последния си голям пач, вкараха и city-building аспект в играта - намираш разни малки селца из планетите, ставаш им кмет и ги развиваш, докато не се превърнат в големи градове. Супер яко <3

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Сеп 2021 14:42

Игричката бива и бая се раздадаха от Hello Games.

Просто не съм намерил време да я цъкам почти.

Иначе траа още да вкарат за Exploration side-a, прекалено base-building/settlement focused стана.
Примерно different/multiple planet biomes е oтдавна overdue, тъй като кат кацнеш на 1 планета, цялата е еднаква.
---
Като цяло обаче, Star Citizen-a е това, което търся/чакам като мега амбициозния проект за space exploration/believable sandbox universe до най-малкия детайл + game systems.

Няма как да очакваме от HelloGames, като малко студио, даже и 10% от амбициите и плановете за SC.

Всяка година влизам да видя до къде са я докарали и оставам впечатлен, просто е нереално какво праят Chris Roberts и Robert Space Industries.

Това е единствения (май) проект със същата амбициозност и инновативност като от 90те и началото на 2000г.
99% от другите игри, с малки изключения + някои indie games, са copy-paste и 0 инновативност към индустрията.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 01 Сеп 2021 14:58

Star Citizen не се ли водеше духовен наследник на Freelancer (2003) или беше от същите разработчици? Тази игра дълго време ми беше най-любимата. И аз от време на време минавам да видя докъде са я докарали със SC, ама въобще не съм в хайпа, че нямам идея още колко трябва да чакаме :Д

За NMS съм съгласен обаче, че в даден момент трябва да наблегнат повече и на космическия аспект. Поне, ако не друго, играта се развива много добре

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Сеп 2021 15:28

Пфф, Freelancer-a masterpiece и да, Chris Roberts + други които са участвали в разработката му праят и SC + мн хора, които са огромни фенове на Starlancer + Freelancer и са порастнали/влезли в индустрията и сега са част от студиото.

Единственото от което се опасявам е, цялата таз амбициозност да не им изиграе лоша шега и да не успеят да deliver-нат бая работи.

Не знам дали знаеш, Chris и другите искат да rebuild-нат всички ships, за могат да вкарат реална fuel physics based system (тръби + двигатели и т.н) + други ships system, които да са свързани помежду си, почти да го обърнат на симулация на космически кораб в пълният смисъл на думата.

Абсолютно никой досега в индустрията даже не са направили и бегла проста горивна система (какво остава пък физична такава с поток на гориво и тн) за автомобил, даже и мн добри симулатори като Assetto Corsa.

Тва е нещо нечувано.

Ама същото може да се каже и за physics based atmosphere system, която пък да е свързана с weather system - a ето, че и 2те са реалност в Star Citizen.

Абсолютно никоя игра досега го няма това нещо.
---
Отдавна се каня да играя пак Freelancer-a, ся май е момента + ще видя Discovery Mod-a дали го играят хора още. Бахти яката игра.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 01 Сеп 2021 19:27

Ама моля ви се, хайпа по Стар Ситизен е най-тъпото нещо което можете да направите. Играта се "разработва" вече 10 години с всякакви абсурдно амбициозни и съответно неизпълнени обещания. Имаме цяла една звездна система готова за това време, един недовършен шуутър във същата вселена и цифра кораби които се продават за истински пари, което води до абсурдно огромен проект който дори не е близко до довършване след глътнати 300+ милиона долара. Break even point? Никога. Release date и той там някъде. Единствената причина да не е обявен за абсолютен скам е че наистина има някакви ненормалници, които вярват че подържането на тая умрела хуйня има смисъл.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 01 Сеп 2021 20:36

Това са писаници точно на някой, който не знае какво са разбротвали (пуснали в live server-a ) + какво разработват, като проект/технология.

Не ми се спори ппц.

Ако искаш мн ще ти bullet point-на най-важното. (аз даже не съм толкоз навътре, а просто следя най-важното отвреме на време)

За ташака ся ще ти кажа, че има напълно working tram system в ММО-тo - нещо което Cyberpunk не успяха да напраят за 7+ год в single-player. ---> Star Citizen e в pre-alpha, след engine change и разработване на технологии/system-и, които просто не са правени досега.

Cyberpunk-a release-ната, ама къв е резултата?

Аз съм огромен фен на cyberpunk жанра - а даже нямам желанието да я играя. Играта е толкоз shallow, smoke & mirrors, world-a е толкоз uninteractive/static, че Morrowind-а e по-добро RPG + world-а изглежда по-жив от CP2077. Игра отпреди 20 години.

SC първо разработват groundbase-a, технологиите които да поддържат gameplay-я, после правят content-a. Точно обратното на Cyberpunk.

A gameplay goal-a като complexity/sandbox system в сравнение с CP2077, e като да сравняваш Ferrari с Лада.

Тва с обещанията единствено важи за първите "release dates", след като достигнаха 1вата голяма сума, Chris Roberts направи poll и всички които искаха гласуваха - да се разшири ли обхвата/амбициите или не.

Изкл. голяма част гласува проекта да се разшири.

Оn the sidenote - 1 youtuber имаше interview с 2ма developer-и, които са напуснали компанията и нямат никва изгода да hype-ват SC - изключително и само суперлативи относно проекта и work environment-a. Ще се опитам да го намеря.
---
Абсолютно не съм се хайпнал, аз съм реалист.

за ~35$ съм взел и SP и ММО-то (2-те в един пакет) --- всичко, което предлага в момента SC си заслужава най-малкото, всеки един долар - даже е малко.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 01 Сеп 2021 21:03

Нз кво общо има Сайбърпънк та го намесваш, иначе не си хайпнат, само седиш и ми хвалиш игра в пре-алфа. От 10 години. Парите са си твои, не съм си и помислил че няма по-тъпи начини да си ги изхарчиш, ама същия engine change който спомена ако не ти бие red flags, давай смело, няма какво да те спре. :lol:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 01 Сеп 2021 23:15

Cyberpunk-a траа да можеш сам да се досетиш що го използвам за сравнение.

Не хваля Star Citizen-a, а нахвърлям факти.

- Star Citizen в началото беше малък scope project --- mission based hub space shooter ala Wing Commnader 4: Secret Ops.

- нямахa изградена studio infrastructure/pipeline ala Blizzard/CDPR

- имаха lawsuit. Щот Crytek искаха (некоретно) по-голямо парче (от вече големия пай), отколкото им се полага. Settled, щот накрая от Crytek се усетиха, че нямат strong case. Що го заклеймяваш като red flag, при положение че engine change-a е бил правилният ход?

- смяна на scope-a на проекта посредата на game development-a.

WoW е отнел 4-5г, Cyberpunk-a 7г+.

Star Citizen-a е 2 игри - movie quality Single-player с голяма кампания + първо по рода си ММО.

Проектът няма еквивалент в индустрията + като вземеш предвид всички гореизброени факти + разработката на нови технологии, е напълно нормално да отнеме 10тина години след scope change-a през ~2015г.

Star Citizen-a ще го изкарат най-малко след 3-4 години.

p.s: предложих ти да ти изброя набързо какво са постигнали (като инноватини технологии и в момента live в game индустрията) - що не ме попита за това?
---
Намерих интервюто с 2мата ex game developer-и. За на който му e интересно:

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2021 09:42

По принцип ми се струва логично игра, която се разработва от 10 години да има смяна на енджина, тъй като първоначалния най-вероятно ще е остарял значително.

Иначе, тия велики многогодишни разработки много рядко излизат читави. Хубавото при SC е, че няма пъблишър, който да им е стъпил на врата и да ги пушва с дедлайни. От друга страна обаче, 10 години са си 10 години (които явно ще станат 15) и вече не знаеш кво ще излезе на края....

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2021 11:34

Малко игри оцеляват дълго с един и същи енджин. За мен е шокиращо колко добре изглеждат новите експанжъни на уоу, а тя на практика е с енджина на wc3 :o

Иначе по темата - смятам NMS да е една от следващите ми покупки. В тая връзка - някой с low - mid Pc играе ли я? Как е оптимизацията?

По отношеное на SC съм посредата - няма да се изненадам, ако я довършат и няма да се изненадам, ако е скам. Ама ми се ще да си излезе. На тоя етап за мен е недопустимо да инвестирам и левче там. Предпочитам да давам на индита като valheim, foundation, gunfire reborn...

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2021 13:11

Gipo написа:
Ама ми се ще да си излезе. На тоя етап за мен е недопустимо да инвестирам и левче там.

+1
Много искам читав спейс сим, колкото и да обичам Elite Dangerous, грайнда е непоносим и e тъжно че това е върха на тоя жанр в модерното поколение (ако не броим EVE, ма си има разлика).

Иначе енджин чейнджа не беше плод на остаряването, споко, беше следствие от олигофренията да тръгнеш да правиш спейс сим и да решиш да спинофнеш неизлязлата си игра като правиш шутър по нея. В момента работят и по 40v40 батълфийлдлайк дрисня, па вие си чакайте да обикаляте космоса некой ден, моята надежда си остава нулева, пък дано ме изненадат.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2021 13:19

The Grim Reaper написа:
Много искам читав спейс сим, колкото и да обичам Elite Dangerous, грайнда е непоносим и e тъжно че това е върха на тоя жанр в модерното поколение (ако не броим EVE, ма си има разлика).

Ако не ти трябва да е multi - Everspace 2.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2021 14:07

Gipo написа:

Иначе по темата - смятам NMS да е една от следващите ми покупки. В тая връзка - някой с low - mid Pc играе ли я? Как е оптимизацията?

Еми не бих казал, че е най-оптимизираната игра, ама се държи добре на моята лаптопска 1050TI. 40-60 фпс на медиум/хай настройки. Ако те интересува нещо повече, пиши. Обаче си има нужда и от по-читав процесор, щото въпреки че играта си е макс 10 гб, procedural generationa си изисква яко изчисления.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Сеп 2021 14:53

The Grim Reaper написа:
Gipo написа:
Ама ми се ще да си излезе. На тоя етап за мен е недопустимо да инвестирам и левче там.

Иначе енджин чейнджа не беше плод на остаряването, споко, беше следствие от олигофренията да тръгнеш да правиш спейс сим и да решиш да спинофнеш неизлязлата си игра като правиш шутър по нея.

Не, engine change-a беше щот Crytek не ги ебе силно за engine-a им и освен това оригиналната му architecture е suited за single-player, докато Amazon наливат (много) пари в Lumberyard и са network/multiplayer focused. (въпреки, че реално Lumberyard е offshoot на CryEngine).

New World да ти говори нещо?

Hence, купуването на license на Lumberyard и смяната на engine-a предвид разработването на Squadron 42 и Star Citizen.

Core gameplay-я и на 2те е един и същ и винаги е бил, нещо пак си се обаркАл, бра4ед.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Сеп 2021 16:49

Lumberyard беше безплатен и вече на практика не се поддържа. Въпросът е дали ще се update-не играта сега до O3DE, което също ще отнеме известно време. След 10 години разработка Star Citizen все още е до трета глуха. Може и да излезе нещо читаво от него в крайна сметка, но на практика прогресът е разочароващ.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Сеп 2021 19:48

Беше безплатен*, с "*". Тва лято го напрайха (truly) open source.

В момента SC's engine се води Star Engine и е доста силно модифициран Lumberyard. Не съм толкоз навътре, нито има някво официално инфо относно o3de от страна на CIG.

Aко се интересуваха от о3de, щяха да са най-вероятно във founding members-a. Явно не ги ебе на тоз етап или въобще.

"The reason CIG isn't on the list of founding members is because they don't give a fuck. not for cryengine, not for lumberyard, and not for o3de.

CIG probably has more devs working on their engine than everyone else in the world working on every cryengine derivative everywhere"

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost