Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Заглавие: Re: Alan Wake - коментари за PC версията
Публикувано на: 19 Фев 2012 19:22

Forever Alone написа:
Врътнах я - графика, атмосфера, геймплей - всичко е на ниво.
DLC-тата са добро допълнение и внасят малко разнообразие (особено The Writer).
Жалко, че е толкова кратка, малко над 9 часа ми отне играта + 2-те dlc-та.
Но си заслужава, и който не я изиграе изпуска много.

Я кажи, с DLC-тата довършва ли се историята, или пак има некъв отворен край?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 19 Фев 2012 19:27

Ерджан написа:
Я кажи, с DLC-тата довършва ли се историята, или пак има некъв отворен край?

DLC-тата внасят малко яснота по историята, но не я довършват.
Ще има Alan Wake 2, ясно е. :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2012 11:38

Защо тоя Alan Wake ходи толкова накриво бе да го ева? Камерата не е центрирана като хората и постоянно се мърда в нежелани посоки. Ако съм на left shoulder view играча бия в ляво, ако съм на right shoulder view играча бие в дясно. За прицелването пък да не говорим, няма мерник, няма нищо - само с фенерче разполагам за прицел. Много е зле управлението, направо едвам се играе. Лошият геймплей обаче може да се прглътне при положение, че историята е толкова завладяваща и артистичното изпълнение на графиката е забележително.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2012 15:28

Толкоз ли ограничени хроа има? Защо ходил накриво, защо нямалко мерник, защо камерата била такава а не онакава. Защото това е тази игра а не друга. Сега изясни ли ти се. Играта не е шутер и няма мерник човека се движи кекаво и камерата не е центрирана за да е по-реалистично и да не е поредната екшън боза а да е истинска психария. Ти да неби да ходиш по улиците центриран и с мерник? Точно за това са я направили така за да може човек да се вжиее. Сигорн съм че ти се дивжиш ощо по-насрано от Алан. Игри с мерници с центрирани камери колкото щеш, ако си достатачно умстевно ограничен да за възприемеш нещо различно и яко проблема си е твои.

Профил

Аватар
В момента играе: нищо, мързи ме
Публикувано на: 20 Фев 2012 17:13

Мда, това че трябва да използваш светлината от фенерчето за "мерник" e готина идея. Бях решил направо да си изключа целия интерфейс съвсем да се филмирам, ама предпочитам да си следя положението с мунициите.

Играта ми харесва доста. Непрекъснато ми носи една такава атмосфера, като от книга на Кинг (пък и фактът, че доста го споменават помага). Въпреки че ми се щеше да има малко по-застъпен елемент на изследване и по-отворен свят, си заслужава парите и отделеното време :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2012 22:20

Добре де, по-спокойно. Играта е различна, ок това ми е ясно, но това не и е извинение, че Алан постоянно стрейфа встрани от камерата. Както и да го гледаме, това е не е удобно. След 5 часа игра вече не ми прави толкова впечатление, свикнах, но минавайки на който и да е друг 3rd person shooter се чувствам 300 пъти по-удобно.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2012 22:22

thewhitestig написа:
Алан постоянно стрейфа встрани от камерата

Това е дизайнерско решение, целта е била погледа ти да не е съсредоточен върху Алан, а върху прекрасния пейзаж :lol: и случващото се на екрана. :wink:

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2012 22:42

:stooped:
Цитат:
но минавайки на който и да е друг 3rd person shooter се чувствам 300 пъти по-удобно.

На някои хора им е много трудно да разберат че това не е 3д шутер.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2012 22:57

Няма значение колко пъти си се подмокрил, играта не е хорър а TPS.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2012 23:16

Тоя па некв експерт по жанровете се оказа. Иииибаси капацитета

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2012 23:43

OK нека не е шутър. Отговори ми само на един въпрос. През по-голямата част от играта какво правиш? Логически задачи ли решаваш? Можеби караш коли.. пък де да те знам, ти може и сърф да караш сигурно. Да ама не. СТРЕЛЯШ по Такените - shooting-а e главният геймплей елемент - неоспорим факт. Тук дискусията приключва.

Да оставим това настрана, защо реши да се хванеш за най-маловажното? Нека го наречем шутър, нека да е екшън, на кой му пука? Така или иначе вършиш същите неща които вършиш във 80% от 3rd person игрите, a именно - стреляш.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2012 01:41

Цитат:
През по-голямата част от играта какво правиш?
Светиш с фенерче. Това прави играта хорър сървяйвъл а не шутер или екшън понеже гладното нещо което рпавиш в нея е да светиш с фенерче. Толкоз ли не можа сам да се сетиш та трябваше аз да ти отговоря.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2012 01:59

iddqd написа:
Светиш с фенерче. Това прави играта хорър сървяйвъл а не шутер или екшън понеже гладното нещо което рпавиш в нея е да светиш с фенерче. Толкоз ли не можа сам да се сетиш та трябваше аз да ти отговоря.

Първо - това че светиш с фенерче не прави играта сървайвъл хорър, какви са тези небивалици?
Второ - играта не е сървайвъл хорър, ами психо-трилър. Даже на обложката го пише, ама кой да чете...

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2012 03:17

Къв е тоя жанр психо трилар? Това е жанр за филм не за игра. Има филми психо трилъри и игри хорър съвайвъли. Това че се опитват да се прявят на модерни като слагат такива имена и балъците като теб се връзват си е отделен въпрос. Все едно да направят филм с стрелба да лепнат на обложката търд персон шутер и ти да почнещ да се правиш на модерен с новите имена на жанровете. И точно това с фенерчето е най големия хорър сървайвъл елемент в играта, явно не си чувал за игата положила основите на този жанр. Името и е Алоун ин д дарк. Направи си асоцията сам, въпреки че се съмявам че ще успееш.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2012 08:19

iddqd написа:
Тоя па некв експерт по жанровете се оказа. Иииибаси капацитета

Да ти имам кретена.

Интересно обаче как толкова те е наплашила игра която даже не претендира да е хорър. :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2012 09:25

iddqd написа:
Къв е тоя жанр психо трилар? Това е жанр за филм не за игра. Има филми психо трилъри и игри хорър съвайвъли. Това че се опитват да се прявят на модерни като слагат такива имена и балъците като теб се връзват си е отделен въпрос. Все едно да направят филм с стрелба да лепнат на обложката търд персон шутер и ти да почнещ да се правиш на модерен с новите имена на жанровете. И точно това с фенерчето е най големия хорър сървайвъл елемент в играта, явно не си чувал за игата положила основите на този жанр. Името и е Алоун ин д дарк. Направи си асоцията сам, въпреки че се съмявам че ще успееш.

Като каза Alone in the dark как ми се доигра двойката майка му стара.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2012 13:44

Ми изтегли си гог версиите на първите 3.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2012 14:13

iddqd написа:
Къв е тоя жанр психо трилар? Това е жанр за филм не за игра. Има филми психо трилъри и игри хорър съвайвъли.

Има огромна разлика между сървайвъл хорър и психо-трилър. Това че ти неможеш да я разбереш си е твой проблем. В сървайвъл хоръра примерно, не е нужно да има каквато и да е история стига да се пуцаш с зомбита, чудовища и т.н. Във психо трълира задължително трябва да има някаква мистерия, главния герой да води битка било то със себе си и преебаното си съзнание или със някаква мистериозна сила, опасен психопат и т.н. Че даже разликите между хорър и трилър са толкова фундаментални, пък какво остава за поджанровете им.
Трилър - да ти даде тръпка, да ти качи адреналина
Хорър - да те насере от страх
Това, че в една игра има зомбита това не я прави автоматично хорър игра. Каквото и да си говорим, Alan Wake хич не е толкова страшна, че да се набута в хорър жанра.
Гледал ли си
Spoiler for :
Shutter Island (филм на Мартин Скорсезе)? Забележи каква прилика има филма с играта, когато Dr. Hartman казва че всичко това което е ставало досега е било плод на въображението му.
Играчът незнае на какво да вярва, дали наистина Alan Wake e толкова преебан психически, или пак се опитват да му изиграят някой номер - ето това е сцена която е чист пример за психо-трилър жанра, а именно бърка в психиката на зрителя/играча. Поставя под въпрос всичко което е станало до този момент. Размива представите между реалното и нереалното.

Последна промяна Boby на 21 Фев 2012 21:16, променена общо 2 пъти
spoiler

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2012 16:36

thewhitestig това е сюжета и точно за това на филмите им се слага такъв жанр. Гемплея е хорър сървайвъл. Защото ако те питам коя игра е Хорър сървайвъл и ще кажеш резидент ивъл или дед спейс така ли? Еми те са много по шутер игри от колкото тази. Тук дори мерник нямаш, а това че историята на една игра бил психо трилър, не значи че играта е психо трилар жанр дето няма такъв жанр. Тази игра е много по-близка до класическите хоръ сървайвъли като Алон отколкото която и да е друга такава. По твоита тъпа логика ако направят поит енд клик куест с мистерия и героя да води битка със себеси и ето още един психо трилър е готов. Е какъв е този жанр дето като има битка с себеси героя и вече играта е психо трилар ама няма значение какъв е геимплея. Ти точно описваш жанр за филми а не за игри замисли се и ще разбереш че е така. Филмите нямат геимплеи затова може така да се съди по сюжета за тях, но по една игра не може да съдиш по сюжета каква е, понеже сюжета в игрите не определя жанра.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2012 16:46

Изходе, мерси за градивната ти критика. Не смятам да си променям поста, така че fuck off.

iddqd - Колкото и да го сучеш, играта не е определена от издателите си като survival horror. Може да има елементи от този тип жанр, но като цяло играта не е такава. В интерес на истината, тази игра е смесица от много жанрове и колкото и да спорим няма да излезем на глава. А ако трябва да сме честни, жанра на играта би трябвало да е такъв -third person action adventure shooter mystery psychological thriller survival horror puzzle driving game.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com