Normal realm - разликата е в Player vs player мелето
в нормалните не можеш просто така да нападнеш някой от другата фракция. Зоните се делят на три групи - Horde, Alliance и Contested. В Contested можеш да нападнеш някой само ако той си е пуснал pvp mode-a ( става с /pvp ). Има там подробности но в общи линии е това. Ако си Horde и си в Alliance зона(каква е зоната пише над картата), всеки от алианса може да те напада и обратно но ти НЕ можеш да нападнеш пръв. Ако си Horde в Horde-зона и там има някой от алианса, ако не го нападаш той не може дори да те одраска. Ако го нападнеш - вече си почва самото пвп. Нормал риълмите са основно ако имаш намерение да висиш по инстанции(след TBC и като съсипаха масата инстанции не знам как стоят нещата). Ако искаш пвп има Battlegrounds / Arena.
PVP Realm - кой където го хванеш си е твой
поне за мен там е задължително да съм с някакъв пвп билд на талантите щото иначе ще ми скъсат задника. Някой по близз форумите много на място сравни тези риълм-и с дивия запад
не е особено забавно да не можеш да си минеш куеста щот има няколко алианс-а на същото място а ти си от ордата...И пак го има това че в Алианс-зона не можеш да нападаш ally-та ако си Horde и обратно.
Ок много ти благодаря надявам се един ден да играем заедно....Та другото което също не разбрах е за това с геройте от ордата и алианса как става номера да имас и от двете фракции и там подобни