като търсех емулатор за бокс контролер и ми излезе навсякъде ds3 tool слагай го веднага - 0 засечки, скапани контроли и подобни глупости обаче работи само с нет (програмата отваря 1 сайт) затова след като го сложиш си намери better ds3 - изцяло офлайн, но ползва файлове на първото цялата занимавка ше ти коства 10-ина минути а удовлствието от правилно работещ контролер после: вечно
BaronZlovon
В момента играе: junglist
Заглавие: Re: Dark Souls: Prepare to Die
Публикувано на: 15 Авг 2014 15:50
никой не ме е излъгал, защото както казах не съм с playstation контролер. ти ми предлагаш motioninjoy, ако не се лъжа. нищо общо. иначе видях как се remap бутоните, но не ми пречи и така, след като вече съм свикнал.
Хм, значи момчето, с което преди време бях говорил за негов не-пс3/хбокс контролер нещо се е объркало и имах грешна информация, сори. Ма то тогава тия third party падове не трябва ли да вървят я с драйвер, я уиндоуса да ги разпознава като xbox контролери по default..? Въпреки че като гледам в нета не са един и двама дето са питали защо не им се свързва както трябва. Май скъпото наистина излиза евтино нерядко.
Sentry
Публикувано на: 15 Авг 2014 16:09
Принципно DS1 и 2 вървят с generic controller-и без емулация на xbox 360 контролер. Иначе generic контролерите не вървят като хората, защото ползват различен, малко по-стар input метод и microsoft са леко лайнари и не са направили двата compatible в OSто и емулаторите общо взето хващат input-а от стария протокол и го преобразуват към новия и го препращат към играта. Затова тези емуалтори трябва да се разахривират обикновено в папката на играта.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
hyper'
Публикувано на: 15 Авг 2014 16:12
Тва за разархивирането в папката на играта какво помага?
BaronZlovon
Публикувано на: 15 Авг 2014 16:14
то win си го разпознава и емулатор се слага само в папката на играта, която ти иска СПЕЦИАЛНО xbox360 контролер. всички останали игри си разпознават какъвто и usb контролер да имаш. иначе си е plug n play. няма как да сложиш ps3 контролер и да ти го разпознае като xbox360 такъв по default нали? примерно.
скъпото и евтиното нямат нищо общо.
и third-party падове НЯМА. има дотолкова, доколкото има third-party монитори.
edit: sentry, сега ще махна емулатора да видя, дали ще го разпознае и дали ще са правилно мапнати бутоните.
update: наистина си го разпознава и без емулатор, но мапингът е същия.
Ем тия като Logitech нямт нищо общо с M$, тва имах предвид. PS3 контролер няма как, защото е правено само и единствено за PS3, duh, докато тия дето се продават от други компании и пише PC compatible все си мислех, че работят от раз и малко или много биват разпознавани като windows стандарта, дето си е xbox контролер. А за скъпото/евтиното е, че не си дал 80 кинта за хбокс контролер, което е ок - секи си решава, и са ти излиза скъпо на мозъка да мъчиш емулатори, да ровиш в нета, да запомняш нови контроли, а времето е пари, та доста общо има.
BaronZlovon
Публикувано на: 15 Авг 2014 16:43
значи не е точно така. някои игри искат точно xbox360 контролер, което си зависи от разработчиците на дадената игра. и по-специално, когато играта е порт от xbox. операционната система няма нищо общо.
а проблемът е специално в dark souls, да не говорим, че в случая и да имаш оригинален xbox360 контролер не те спасява, а точно обратното, защото на много хора играта дори не им ги разпознава.
досега с други игри проблеми не съм имал никога. честно казано и насметения мапинг не бих нарекъл сериозен проблем.
а не бих си взел отново xbox360 контролер, защото ще имам много повече проблеми, отколкото с който и да е generic, тъй като доста игри не го обичат. докато имах конзола го бях вързал, та знам.
Публикувано на: 19 Авг 2014 20:58
не съм целял да съм оригинален.
значи. хленчиш без да си запознат с механиките и идеята на souls игрите. въпреки, че тази ще е предназначена за по-широката публика, играта е prepare to buy ps4 именно за souls феновете.
"повечето умират от 3 хита с брадвата" и "много тъпо да ти изкачат изневиделица" са минуси защото? не се обоснова и затова ми се стори евтин хейт. глупаво някакво.
Така. Топли скрийншотове от това, което правих последния 1 час. Слагам всичко в един спойлер, че да не разтягам форума:
Spoiler for :
Първото е нещо, което открих случайно и не съм виждал никъде да се споменава - ако удариш секси мацката до ковача отзад с тежка атака (при мен беше боцване с меча-ключ, не знам работи ли при всякo оръжие), тя си извърта главата на 180 градуса и щях да падна на стола от смях, щото е почти същото като http://static.fjcdn.com/gifs/Glitches+_ ... 261005.gif :
бтв отново чудесен пример за безумните hitboxes в тази игра...
После - явно ако имаш една стълба-миниатюра от този, ако искаш да вземеш и оръжието му ти е пълно сакчето и се ошашках, докато не разбрах поредната глупост:
И сега - същината: гличът, дето летиш с него, с който напълно се убедих, че играта само имитира ефекта на замазване от единицата, като шибва плоски замазани "изрезки" на майната си:
Не говори добре за една игра, когато повече се кефиш да й бърникаш в бъговете, отколкото да я играеш...
DarkAvenger89
Публикувано на: 19 Авг 2014 21:15
Аз пък открих непростима грешка в ДС 2. Атаките на враговете минват през стените !! имам предвид, WHAT THE FUCK ?!?? Първоначално си мислех, че са се изгъзили само с жабите, които те вкаменяват, ама не Ruin sentinels в Дранглейк касъл те дупчат през стената, Сигурен съм, че ако се върна назад ще намеря още примери. ЕБАСИ ВЕ !
hyper'
Публикувано на: 19 Авг 2014 21:18
Това и в единицата го имаше, даже помня къде го намерих - докато се бъзиках с onion knight-a пред заключения Sen's Fortress, се криех зад стената, за да глътна естъс и бам - през стената с една тежка атака ме отвя. Кофти е, като не важат еднакви правила за всички. Обаче и в двете игри съм го виждал само на места, някои наистина не могат да атакуват през стени/ръбове, малко странно явление. Но тъжното е, че не са го фикснали в продължението. Както и че са били мързеливи и на никого не са му имитирали говоренето, в единицата поне на нпс-тата с движения им се мърдаше и устата, а тук през просото...
Като гледам геймплеят на bloodborne има много повече общо с ДС1 и поне колкото съм гледал в тубата demon's souls, тъмнината е тъмнина, като в тях, ЗВУКЪТ ОТ ХОДЕНЕ ПО ДЪРВО НЕ Е СЕМПЪЛ ОТ ДВИЖЕНИЕ НА КАРУЦА (като в двойката), абе блажени ще бъдат тези с ps4 явно, еех.
DarkAvenger89
Публикувано на: 19 Авг 2014 21:45
Може само да се молим за порт евентуално, щото играта изглежда брутална.
А това е неверноятно тъпо за биенето през стени. В ДС за щастие не съм го забелязвал, ама ако бях сигурно щеше да падне с 2 единици поне в личната ми класация. Не знам как са могли да допуснат подобна грешка в 2 поредни игри, която чупи на места(поне за мен)цялата механика на играта.
BaronZlovon
Публикувано на: 19 Авг 2014 22:14
silver knights в anor lando? никой ли не е бил арпалясван през вратата? без да искам разбрах, че havel може да се бие през вратата от долната страна. тенкю! на две места от цялото ми изиграване. и на двете места важеше за двете страни. не е game breaker според мен. дори си мисля, че са ги оставили нарочно тези неща да тролват.
моля ви от сърце ви моля ако играете на pure dex/str билд без магия не го правете от средата нататък ви слага на всеки няколко часа срещу врази, които ви убиват с 2 удара и са по 3-4, т.е. ще мрете като кучета, ако не ги снайпите. тежка ъпгрейдната броня и голям щит почти не помагат.
ще ми благодарите после.
тия боклуци, направили играта, дано ги уволнят, докато не се научат да не форсират начин на игра върху играча
Sean
Публикувано на: 19 Авг 2014 22:45
kek
нали знаеш че тая игра може да се мине и на 1-во ниво без да си качвал нищо? и под може да се мине нямам предвид ако си ненормално про да я минеш ами че буквално всеки може да я мине така и много хора го правят за по-голямо предизвикателство. статистиките и какво вдигаш в крайна сметка нямат голямо значение. не можеш да счупиш играта по тоя начин.
BaronZlovon
Публикувано на: 19 Авг 2014 22:53
честно казано, в тази игра съм видял смисъл от тежки брони само на four kings.
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения