Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Mass Effect 2
Публикувано на: 19 Фев 2010 15:21

Не съм ги забравил, ако се вгледаш, пропуснал съм да спомена Тейн като водач на всички дрел и ханар, батарианците, ворча и волус...

Просто мислех, че ще стане дълго.

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Фев 2010 16:21

Надявам се поне батарианците и волча да не се присъединят към кампанията "save the universe". Все пак, едните са терористи, а другите не разполагат с голям интелект. Някак си не ми се връзват в цялата All vs Reapers концепция.

Профил

Аватар
В момента играе: Мнооооого неща
Публикувано на: 19 Фев 2010 21:27

Защо ли си мисля, че куаринците са хора? Може би отвлечени преди милион години от протеанците за опитни зайчета. От опитите имунната им система се е сринала и е трябвало да изобретят костюмите си. След това са избягали и са изобретили гетите и от там всички знаем какво става. :idea:

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 19 Фев 2010 23:44

gambit_12 написа:
Защо ли си мисля, че куаринците са хора?

Защото не си се загледал в структурата на крайниците им. И защото няма хора с чифтокопитни крака и трипръсти ръце. И защото имунната им система е пригодена към собствената им планета, закърнява най-вече заради липсата на реална околна среда в космоса след като бъдат принудени да живеят в номадска космическа флота от кораби заради войната с гетите.
Абе, мога да ти обяснявам, а мога и да ти кажа колко тъпо ти е предположението.

Профил ICQ

Публикувано на: 20 Фев 2010 00:10

Гамбит е просто прекрасен пример за онзи тип хора, които пребягват през игрите като я чуят нещо, я не, пък после хукват да развиват теории на конспирацията.

Бе братле, поне кодекса да беше прочел малко... :|

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2010 14:37

1-во Spoonkiller ОПИТИ. Заглеждал съм се в крайниците им и съм чел кодекса. И 2-ро после да не кажете, че не съм ви предопредил :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2010 14:45

това 12 в ника ти годинките ти ли са, умнико?

агентите са педали
напускам форума

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2010 16:53

Изход написа:
това 12 в ника ти годинките ти ли са, умнико?

Да годините са ама от миналата година сега трябва да е 13 8)

Профил

Аватар
В момента играе: Mass Effect, Mass Effect 2, Mass Effect 3
Публикувано на: 20 Фев 2010 17:16

Профил

Публикувано на: 20 Фев 2010 19:44

Гамбитчо, Гамбитчо... :disbelf:

Спри дотук. Само се излагаш.

Само ще ти посоча едно-единствено нещо, колкото да се почувстваш глупаво. Хората като вид прохождат едва преди 200,000 години, тогава са открити първите фосилови останки в Африка. Може да се каже, че "модерния човек", Хомо Сапиенс, започва преди далечните 50,000 години. Тогава?

Онези милиони години, които ти ги говориш, тогава бозайниците правят първите си стъпки на суха земя, излизайки от морските дълбини. За какви хора говориш тогава, бе?

Ама после не, чел си кодекса, знаеш по принцип...

Astronomically Epic Facepalm да си направя, пак няма да мога да изразя удивлението си от твърдоглавието ти.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2010 21:58

Вие пък как скочихте веднага ;р момчето просто даде предположение. A иначе в първата игра на една от планетите откриваш доказателство, че prothean са поне наблюдавали и изследвали хората. За експериментиране, не знам.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2010 22:04

Никъде не намирам нищо за летоброенето в играта. Като говорят за години земни години ли имат предвид? (което няма логика, а никъде в играта не съм видял да е посочено техните години на колко земни се равняват)

агентите са педали
напускам форума

Профил

Публикувано на: 20 Фев 2010 22:42

Земни години.

Timeline.

A протеанците са наблюдавали кроманьонците преди петдесет хиляди години.

Той даже не направи опит да съобрази на колко години е самото човечество...

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2010 23:18

Малко нелогично е да са земни. Хората скоро са се появили и е странно как всички са им научили летоброенето и толкова лесно си превръщат часовете, минутите, секундите, дните и годините по човешки стандарт. Че и винаги използват земната система, дори когато говорят помежду си :D Какво, човешкото летоброене е станало официалното в галактиката ли?
Няма логика просто.

агентите са педали
напускам форума

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 20 Фев 2010 23:19

Изход написа:
Малко нелогично е да са земни. Хората скоро са се появили и е странно как всички са им научили летоброенето и толкова лесно си превръщат часовете, минутите, секундите, дните и годините по човешки стандарт. Че и винаги използват земната система, дори когато говорят помежду си :D Какво, човешкото летоброене е станало официалното в галактиката ли?
Няма логика просто.

А те защо всичките говорят английски?

Профил ICQ

Публикувано на: 21 Фев 2010 00:05

Оф, абе говорих в смисъл че хората използват своето собствено летоброене за да отбележат събитията в галактиката, бе да еба. Затова е и характеризирано като timeline.

Напоследък всички ми противоречат, бе, мамка му, ще кажеш, че съм хукнал да лъжа за удоволствие. :x

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2010 01:06

Rico написа:
А от към история малко ми се стори, че пресилиха нещата - в смисъл спряхме "лошите" гети, спряхме колекторите, спряхме Sovereign, не остана просто кой да ги "върне" рийпърите.

По този въпрос:

1. Ако предположим, че Reaper-ите отново ще искат да се върнат, то трябва да се помисли наистина кой е останал.

- Sovereign е мъртъв, а беше единственото същество с интелект, способен да препрограмира mass relay-я в Цитаделата. В края на втората част спираме проекта за създаване на човешкия Reaper (който също щеше да е способен да активира relay-я). Следователно Reaper-и в познатия космос като вариант - НЕ.
- Geth са неспособни, а вероятно и (вече) не са склонни да асистират Reapers. => НЕ.
- Collector-ите са изтребени (ако не всички, то поне важната част), а и като цяло са лишени от интелект. => НЕ.

Не се сещам за нещо останало в познатата досега МЕ вселена, което да върне Reaper-ите. Като цяло основна тема в МЕ е, че използването на технология, която сам не си заслужил, води до гибелни последствия (krogan-и с технология от salarian-и, prothean-ци и сегашните раси с технологиите на reaper-ите). Следователно за развой на сюжета тип "трети опит за завръщане" трябва да разчита на схемата невнимание => индоктринация => etc.

2. По-вероятния според мен развой на сюжета: обединените разумни раси се изправят срещу Reapers, които както се вижда в края на МЕ2, са прекъснали хибернация и май нямат намерения да чакат за shortcut-a през Цитаделата. Логични стъпки са и постепенното скъсване с всяка останала prothean/reaper технология, както и използването на Rachni за източник на информация като единствената раса, оцеляла след индоктринация.

Остават въпросите:
- Как смятат да стигнат Reaper-ите до Млечния път?

- Имат ли потенциал (дори и обединени) разумните раси да победят повече от един Reaper? Нека не забравяме, че дори и след края на ME2 няма никаква причина да се надяваме друг освен Shepard и TIM да вярват в Reaper-ите и тяхното идване. Идеята хората от екипа му да убедят расите си и да предвождат армии е нереалистична: Wrex едвам реформира една планета krogan-и (ако въобще е жив, в зависимост от save-a); в най-добрия случай Tali е уважаван член на Migrant Fleet, но нищо повече; Garrus е ренегат с нулева репутация извън екипа на Shepard; Liara е предводител на собствена информаторска мрежа, но не е влиятелна матриарха като майка си; Samara е самотен войн без понятие от лидерство; Mordin е старец по стандартите на salarian-ите и - сходно с Thane - не очаквам да е жив до МЕ3; Jacob е печка с автомат в ръка и прочее, схващате идеята.

- Без да използват мощната Reaper технология, кое ще е оръжието на разумните раси с/у Reapers? Не броя възможната (голяма) грешка на края на МЕ2 със запазването на технологията; от това не може да излезе нищо полезно...

И последно - за мен най-голямата енигма в поредицата остава TIM. Има нещо безкрайно... disturbing... във всяка мисия на която те праща, във всичко, което ти казва. С кулминация в края, разбира се.

Профил

Публикувано на: 21 Фев 2010 09:40

Ако стигнем до най-лошото, ТИМ ще им хвърли едно SHOOP DA WHOOP!!! от очните си импланти и ще им види сметката.

Знам, ужасна шега, но пък съм изморен, не ми пука. :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2010 12:53

Никога не съм се притеснявал от ТИМ, макар че не го бях забелязал този кадър. Препратка към Half-Life и G-man. От role-playing гледна точка моята Шепърд е про-хуманист и целите и напълно съвпадат с тези на Церберус - човечеството над всичко. Правилно или не, за човешка хегемония ;р

За тези, които спасихте консулството, как ви се отплатиха ;р Шепърд бил психично болен и пак Рийпърите са измислени хаха. Радвам се, че ги оставих да пукнат. Пък спектър или не, ще си върша работата пак.

Нереалистично е да оставят всякаква prothean/reaper технология. То 3/4 от технологията на повечето раси се базира на prothean технологията. A Citadel-а e oсновният икономически hub за расите. Нереалистично е също поне до момента да се мисли за каквото и да е обединена армия. Просто до момента не виждам по какъв изобщо начин могат да бъдат победени Reapers. Реално никой не вярва на Шепърд а до като дойде "доказателството" ще е твърде късно. Както Фирз вече обясни съмнявам се съекипниците ни да могат да направят нещо по въпроса. Турианците и асари са отслабени от битката с Соверейн, саларианците нямат добри кораби а кроуганите изобщо не са фактор. Дори и генофазата да бъде излекувана (нещо което ще бъде направено само ако другите три раси повярват за Рийпърите) ще е прекалено късно за да има ефект. Евентуално единствено гетите, Ракни и куорианската флота могат да бъдат някакъв фактор. Ако куорианците и гетите не се избият преди това. А как другите раси изобщо ще приемат Ракни? А при ренегейд края Рекс е мъртъв, Ракни изчезнали, консулството мъртво, никой не вярва на хората. Просто от където и да го погледнеш за момента никой няма шанс. А само един рийпър унижощи достатъчен на брой кораби.

Не мисля, че има друг начин да влезнат в "нормалното пространство", иначе за какво всички тия усилия в първата част. Предполагам най вероятно ще е както Фирз предположи индоктринация.

Относно ТИМ, той си остава енигма. Но няма мотив да те преебе. Вярно праща те в клопка при кораба на Колекторите но той сам си казва че рискът е бил допустим и че е било за да не се усетят Колекторите. Няма смисъл от това да те прецака при положение, че е вложил толкова пари и усилия за да върне Шепърд между живите. Макар Церберус да са "лошите" те работят за хората също. Не виждам и като мотив ТИМ да иска да "превземе" човечеството. Церберус са ефикасна но не особено голяма групировка. Просто единствените които вършат нещо по въпроса докато Алианса и всички други бездействат.

А парагон края ми се стори невероятно нерационален. Никой поне според мен трезвомислещ не би приключил отношенията си с ТИМ при положение, че ТИМ и Церберус са единствените които вършат нещо по въпроса. Без тях реално Шепърд е сам, да не говорим за взривянето на станцията и пропускането на златна възможност да се разбере повече информация за рийпърите и евентуално тяхната технология и слабости. Най лошото, което може да се случи според мен е индоктринацията - нещо което за разлика от Мас Ефект 1 е вече добре познато и разбирано поне от Церберус.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2010 14:29

http://www.youtube.com/watch?v=MJkbG4xu ... re=related
:D

агентите са педали
напускам форума

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми