Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Rage
Публикувано на: 06 Окт 2011 21:11

Играта има потенциал и няколко добри страни, това не съм го отричал, но се дъни на прекалено много нива. DJ Cat накратко ти е изброил недостатъците. Това са неща, които би трябвало да си забелязал. Wasteland-а изглежда хубаво отначало, но положителното впечатление си заминава като видиш текстурите отблизо или попаднеш на невидима стена. Усещането за жив свят, за което пише в онзи пост, го няма. Играта, практически разчита само на стабилната си екшън част. Не казвам че е лоша, приятно е да попуцаш малко. Но да се твърди, че е най-великата игра, създавана някога, е просто смешно. От Id трябваше да се съсредоточат или в правенето на наистина отворен свят, или на по-линеен шутър с интересна история. Опитали са се да намерят баланса между двете, но се дънят както в едното, така и в другото направление.

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Окт 2011 21:13

Това не е само при рейдж, а при 75% от днешните игри. И грешката е защото са проточили много разработката. Ако я бяха пуснали преди 2 години пак щеше да има тази графика защото хардуера е същия, но щеше да е много по-впечатляваща. Номера е, че нямаше да върви на пц тата от преди 2 години нормално.

Профил

Публикувано на: 06 Окт 2011 21:24

Nine Inch Nails написа:
Прочети първия пост : http://forums.bethsoft.com/index.php?/t ... game-ever/

Аз неам таланта да ти напиша ревю на играта, затова не съм се и мъчел. Прекалено много неща създадоха ид в една игра да мога да ги опиша. Ти сам ако не виждаш. Какво значение има мама му деба ква е тематиката (пост-апокалипт). Има 10000 игри "модерн уарфейр", а пък за "трепане на немци" да не говора и кво от тва. Важното е как е направена, каква наслада носи и какво усещане. Най великите неща в RAGE са - енджина/графиката, арт и дизайн, звук, анимацията/реакцията на AI-то, оръжията просто номер 1, клановете и разнообразието от противници...

Играта има потенциал и някои добри страни, това не съм отричал. Но се дъни на прекалено много нива. Това усещане за истински свят, за което пише в линкнатата от теб тема, го няма. Знаеш ли защо го няма? Заради невидимите стени. Има някои добре направени места, Dead City например, но самият дизайн на света е напълно сбъркан и глупав. Id трябваше да се концентрират или в правенето на голям свят, или в създаването на по-стандартен линеен шутър с интересна история. Те са се опитали да намерят баланса, но се издъниха и в двете направления. В този си вариант играта не става нито за едното, нито за другото. Мисля, че DJ Cat доста добре ти изброи недостатъците и би трябвало и ти да ги забелязваш. И аз, подобно на него, обмислях дали да поръчам играта когато се появи за pre-order. Отказах се в полза на други игри тази година, и искрено се радвам че го направих, тъй като играта просто не оправда очакванията ми. Предлага приятен екшън за няколко часа, но нищо, което да оправдае целия този хайп и евентуална покупка. Достатъчно ясно ли се изразих? Просто се опитай да си извадиш главата от задника и да проумееш, че нито Rage е най-великата игра, създавана някога, нито хората, които не я харесват, са тъпи пубертети.

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Окт 2011 21:33

iddqd написа:
Това не е само при рейдж, а при 75% от днешните игри. И грешката е защото са проточили много разработката. Ако я бяха пуснали преди 2 години пак щеше да има тази графика защото хардуера е същия, но щеше да е много по-впечатляваща. Номера е, че нямаше да върви на пц тата от преди 2 години нормално.

Съгласен съм... и ме подсети за нещо което си е парадоксално. Играта се прави някъде от 6 години, а е абсурд да върви на конфигурации от преди 6 години. И все пак върви идеално на конзоли на по 6 години ....

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 07 Окт 2011 01:22

Glamour написа:
Мен това ме издразни най-много, че на една конзола която има с пъти по-слаб hardware върви гладко и без бъгове....

PS3 версията също зарежда бавно тексури. http://www.gametrailers.com/video/ps3-rage/721805

Glamour написа:
iddqd написа:

Съгласен съм... и ме подсети за нещо което си е парадоксално. Играта се прави някъде от 6 години, а е абсурд да върви на конфигурации от преди 6 години. И все пак върви идеално на конзоли на по 6 години ....

John Carmack го е изяснил този проблем. http://www.youtube.com/watch?v=4zgYG-_ha28&feature=relmfu

Гледай го цялото и ще намериш отговор на много въпроси.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Окт 2011 02:05

Това е бащата на днешните 3д шутери. Никога не ми писва да му слушам дългите обяснения. Можеби е еидн от най-светнатите хра когата става дума за графички енджини. Наследноците им са епик с тяхния ънриал енджин.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Окт 2011 16:53

Идядя много си прав за 75%, ако не са и повече. Прав си и че тази компания са дали на First Person Shooter-ите адски много, но играта си е жалкарска в много отношения. Хубавото неща са 1-2, а това че вече игрите са тъпи, не оправдава това че тази не прави изключение. До тука тази година и БФ3 дебилщина и Rage не е толкова добра. Още провали ще има ли ?

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Окт 2011 18:30

Ами аз сега ще я инсталирам. Иначе мои приятели я играят и ми казаха, че била доста яка и с яка визия. Казват че кефела.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Окт 2011 20:52

Пак питам - и не искам оня лумпен да ми отговаря - некой успе ли да си направи играта да му изглежда прилично ? Пробвах 100 вида неща в конфиг файла, но текстурите продължават да са си насрани и от близо играта е плачевна. На голям монитор е трагедия пълна и убива всякакъв кеф. Сложих на Нвидиа последните драйвери ( не бетата ) и пак кур, даже по-зле стана май. Има ли изобщо решение, или всички чакаме ?

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 07 Окт 2011 21:26

Ще пускат пач. Но не си струва човек, самата игра не е интересна. Аз поиграх малко и нямам желание да я пускам повече. Даже стрелянето писва след като минеш 2-3 коридорести мисии.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Окт 2011 21:34

При мен играта върви като в приакзка. На 1920х1200 с aaX8 има най-мазното движене което съм виждал в игра. Фрейма не пада и за момент. Просто е супер приятно игра да върви по такъв начин направо мазен кеф. Проблеми с текстурите няма никакви в опшънса има едно ГПУ транскоде за нвидия карти, ако си с карта по-нов модел на нвидия може да го пуснеш. Просто при мен играта върви фантастично добре и зарежда феноменално бързо всичко. Сякаш съм пуснал някаква малка аркадна игричка с супер лека графика така се чувствам като я играя. Още не мога да кажа нещо по самата игра понеже съм в начлото но скоро ще дам по обстоен коментар. Може да снимам и геймплей клипче да видите как мачкам.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Окт 2011 21:36

Цитат:
Ще пускат пач. Но не си струва човек, самата игра не е интересна. Аз поиграх малко и нямам желание да я пускам повече. Даже стрелянето писва след като минеш 2-3 коридорести мисии.

така е, ама ме сърби, че е наполовина работата ... искам поне да видя, че е тъпа барбар с по-яките текстури и тогава ще й теглим майната :D

аз очаквах яко мазало и мелета, ама в началото е толкова мудно и досадно с тия ''иди до града, иди до Hagar, аре ся пак иди до града'' ... сега съм в dead city, бих оня големио, който беше типичната скриптирана конзолна битка, и ако напред наистина не стане малко повече екшъна, изобщо нема се занимавам

iddqd, я се доближи до някой предмет - кошче, бюро, шкаф, стол, КВОТО и да е, тегли някви шотове и пейстни тук. да видим в нашия телевизор ли е проблема :D

Профил Skype WWW

Публикувано на: 07 Окт 2011 21:38

Идяд, ей сега НИН ще влезе и ще те разцелува, и от "тъп малоумник" ще станеш "просветен и виждащ човек" :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Окт 2011 21:51

Е аз ли съм виновен, че ми върви екстра играта? Иначе не знам как се прави скрииншо на тази игра бе. Като натисна принт сцрн и после ако се пробвам да го постна в пейт ми излиза черно всичко. Сигорно нещо заради опън джи ел пък нямам инсталриан фрапс сега.

тексурите на пейзажа и незначителните обекти от близо са кофти понеже иначе играта нямаше да се сабере и в 40 гб явно, но това не прави впечатление по време на геимплей

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Окт 2011 22:11

idqdq на най-висока резолюция съм и АА на макс и играта ми върви перфектно. Но ако не си разбрал проблема не е във фремрейта, а като се обърнеш рязко ( често се налага, защото те нападат отстрани) и текстурите не са заредени. Супер ламерско, язък че е хай рес всичко, а като се обърнеш и някакви текстури лоудват точно в този момент, разваля се всичко. Но пак казвам и без тези проблеми играта е зле.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Окт 2011 22:13

Не знам при мен няма такива проблеми явно нещо не може да ти насмогне рамта на текстурите или пък видеото. Има спецялна екстра ако си с нвида карта включи я нея. По принцип играта е правена с някви мега огромни текстури кадето една текстура обхваща цялото ниво и предметите в него. За това мисля че текстурите на фоновите предмети като варели и шишенца, хладилници и тн са слаби. защото са просто част от една огромна текстура която представлява цялото ниво. Можеби някои хора имат проблем с зареждането точно на тези огромни текстури, но не знам на какво може да се дължи това нещо. При мен такива проблеми няма и играта се играе много приятно. Виждал съм подобни проблеми на стари компютри приемрно еидн приятел като игарепе гта 3 на стариа си комп и като даде много газ с мотор и видео картата му не можеше да насмогне да зареди текстурите които трябва да се жидат и се получаваше същият ефект. Но ще снимам геимплей клипче по танак за да видите колко съм добър и как изглежда играта с текстури :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Окт 2011 22:20

еми има го и при тебе ''проблема'' с текстурите ... виж тръбите, крана и т.н. до Цензурата на първия шот, например ... сега съм из някви порутени коридори дето сякаш пък ЕПТЕН не са си играли да ги правят и се едно съм в minecraft :lol:

и ся въпроса е това така ли си е, играта така ли е пусната, или нещо се насира и трябва да се фиксва с простотии в конфиг файла.

бтв, как тегли шотовете ( ако не си с фрапс ), щото и на мене изскача черен екран в пейнта

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 07 Окт 2011 22:27

Сложих си фрапс.
http://www.geforce.com/News/articles/how-to-unlock-rages-high-resolution-textures-with-a-few-simple-tweaks Ето ти го рпоблема с текстурите. 1,5 гб видео карта за хубави текстури. Играта сама си прави настройките, а това което ти виждаш като проблем не е проблем. Това което дж кат каза това е проблема при повечето хора, но не и при мен. Явно съм изваил късмет че при мен го няма този проблем с бавното зареждане на текстурата.
Цитат:
If you have 3GB of Video RAM, you can modify the configuration file’s first four lines to end with 16384, instead of 8192, which will enable Rage’s 16K textures,
ахахахах за 16000х16000 текстири 3 гб рам ахахаха сори това е бил проблема просто иска 3 гб видео памет ахахаха заебиии. Просто видеокартата ти е проблема в случея, ако виждаш скапани текстури. Играта сама се настройва и ако всичко е мн гадно при теб значи си с слабо видео.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Окт 2011 22:37

да бяха пуснали поне някви настройки ...
а самата игра хвърчи, както казваш, на последна рез и gpu transcoding или квото е.
адски лека е, явно, и ако имаше къстъм настройки на тия неща, пак щеше да хвърчи ако я надупя. Видеото не е кой знае кво, но до сега няма игра, която да не съм я играл на макс. Дано пуснат като на Крайсис 2 къстъм конфигуратор.

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 07 Окт 2011 22:40

То не е проблема, че видеото неможе да се справи. Фрейма дори да го вади просто не може да зареди тесктурата понеже тя иска над 1 гб памет за да изглежда добре. Явно при мен са пуснати 8к тесктурите за това изглежда добре виж на шотовете ми се виждат детайли в далечина по самата текстура на земята.
http://www.geforce.com/Active/en_US/shared/images/articles/ragetexturetweak/RageComparison-Animated.gif от тук лесно може да опредлиш на коя настроийка ти е пусната на теб играта.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com