Автор |
Съобщение |
doggymien4o
|
|
В момента играе: Квот фана
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 31 Дек 2014 12:57
Аз си чакам да я пуснат ПОНЕ само да се купува, че колкото и да е добра, не е достатъчно добра за такси.
___________________________________ жената трябва да прави само 70 неща - 69 и мусака ...master freakout... ...the world is full of shit...
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 31 Дек 2014 13:32
Не и желаете доброто на играта и това си е
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
doggymien4o
|
|
В момента играе: Квот фана
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 31 Дек 2014 18:46
Ами след провала на SW-TOR какво да очакваме Студия, които правят сингъл игри трябва да си останат на сингъл игрите. Лично мнение
___________________________________ жената трябва да прави само 70 неща - 69 и мусака ...master freakout... ...the world is full of shit...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 31 Дек 2014 21:57
Първо за протокола-BW Austin,които правят стар уарса нямат нищо общо със канадския клон на студиото,освен генералното име разбира се.Както и зенимакс онлайн студио няма нищо общо със бетесда,освен,че са под шапката на зенимакс медиа. Сега относно ТЕСО,не е въпрос на лоши чувства а на обективно разглеждане на ситуацията.Модела на месечен абонамент,като единствена опция за достъп до играта е абсолютно архаичен,изостанал и доказано не работещ.Единственото ммо,което може да си позволи този лукс е уоу естествено и то не защото е някакво уникално добро ммо а защото е един вид културен феномен.И дори и там имаш възможност да влезеш свободно в играта с трайъл акаунт,просто да почувстваш как е играта.Не може в наши дни,където пазара на видео игри е супер пренаситен със заглавия да задължаваш играча по този начин. Отделно от това,който е следил ТЕСО от пре-бета времената,знае,че още тогава зенимакс онлайн,казаха,че разработват играта с мисълта за б2п опция,което се потвърди веднага на старта на играта със опцията за закупуване на империал расата в кеш шоп-а на играта. След това,всеки който е играл играта,знае,че интерфейса на играта е откровено конзолен.Не е тайна,че играта е прицелена мощно в конзолния пазар,където се очаква да излезе на пролет.А ммо с месечен абонамент,няма как да вирее на конзолния пазар.Мисля,че това е ясно и на най-големите лаици.Зенимакс,най-вероятно ще търсят комбо ефект,вероятно пускайки играта за конзоли на датата на която я пуснаха за ПиСи-та+празнуване на едногодишен рожден ден+втората,по-голяма част на ъпдейт 6+обявяване на Б2П модела за всички платформи със опция за събскрибшън.Със сигурност играта няма да е ф2п,защото ще се търсят кинтите от бокс селс при конзолите.
Моето лично мнение е,че играта е един огромен и много добър проект и си заслужава да се види но все пак не е толкова куул,че да плащам съб,всеки месец.Също така зенимакс онлайн са второто студио след трион навремето,което виждам да бачка толкова яко по играта си.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 01 Яну 2015 16:00
АМа ти си ги блещиш твоите глупости Изостанал бил модела... какво значение има кога е измислен тоя модел, след като това е най-добрия модел с цел запазване на качеството на едно ммо? P2P е един добър начин да генерират пари, които да влагат обратно в играта (а точно тия го правят, повярвай ми), без да осакатяват геймплея и общодостъпните функции на играта, както се случва с f2p(p2w) модела. От гледната точка на човек, който харесва играта/който успя да се напари от добри игри, убити от f2p/и който е наясно, че за нещо качествено трябва да си платиш поне минимално (12 евро) - няма как да се съглася с мнението ви. Единия от вас иска просто да цъка нещо безплатно (сякаш безплатните ммота са малко), а на другия му остарял модела... пхахаха ами момчета, сори, ама вие сипете хейт по играта, пък аз я харесвам, това е разликата между нас. 1000 пъти е по-добре да платиш 12 евро и да имаш абсолютно цялата игра, отколкото да получиш рязана версия, в която в крайна сметка трябва да изръсиш повече от тия 12евро месечно, за да имаш същите удобства. Алтернативата е да трябва да грайндиш като ненормален, за да отключиш нещо с ингейм голд, но това тотално променя насоката на играта. А това, че играта е направена за конзоли... мисля да го контрирам с това, че в конзолната си версия интерфейса ще е съвсем друг, няма да ползват тоя от PC версията Есо е предимно соло във вдигането на левъл до 50 и изцяло групова игра след това. Догименчото нещо фейлна с това за сингъл игрите. Другата игра не съм я играл, не мога да коментирам.
|
|
|
|
|
Excess
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 01 Яну 2015 16:52
Мен лично ме отказаха дървеният комбат, както и скил системата. Като преминах от Gw2 на TESO, бях просто Може би ако бяха ги измислили по друг начин, сега щях да им плащам субскрибшън
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 01 Яну 2015 18:56
Аз преминах от GW2 на ESO и съм доста доволен, явно преди наистина е бил по-дървен комбата в ESO.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 01 Яну 2015 19:35
Ами гипо,аз ползвах думичката лаик в поста си да ти намекна,колко нямаш представа от нещата относно въпроса ама като гледам си заорал здраво.Първо,казах,че играта ще е б2п а не ф2п.Има огромна разлика.Второ,няма нито едно ммо,което да е приложило успешно събскрибшън модела,изключвайки уоу а и там от няколко години броя на събовете си върви стабилно надолу.Трето,как реши,че това е най-добрия модел за едно ммо?Как решаваш,каква част от събскрибшъните отива за разработка на допълнително съдържание?Как,при положение,че в уоу,който има милиони събове,се седи без нов кънтент с месеци?Каква е разликата между 500к събс и 5мил. събс,относно колко често и с какво качество излиза ново съдържание?Знам,колко зле е ф2п/п2у модела но в случая говорим за б2п,което е съвсем различно.Сега да ти обясня,защо този модел,който го защитаваш е фейл и всяка игра го изоставя,както ще стане и с тесо:в днешни времена,където повечето играчи имат семейства,работа и играят много други игри е закон да им предложиш опцията да плащат когато искат да играят а не да ги задължаваш с такива еднократни актове,като единствена опция.Не е въпроса в конкретната сума а в това,че като ги платиш тези пари,може да стане така,че да не играеш 2-3 седмици(например),поради най-различни причини(пътуване,болести,друга игра(например)).Да не говорим,че най-големия порок на съб модела е,че прави девелъпърите мързеливи,понеже таксата е еднократен акт за дълъг период от време с гарантирани приходи.Според мен,най-добрия вариант е б2п опция с фулл бокс прайс+събскрибшън,като премиум опция+кеш шоп за козметики.
А това,че играта е направена за конзоли си личи от гнусното колело за колбите,за чат-а и другите неща.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 02 Яну 2015 00:10
p2p модела е добър за тях, защото им носи сигурен доход, добър е и за нас, защото получаваме цялата игра за 12евро на месец. По този начин няма как някой да има предимство пред теб, независимо дали е дал последните си 12 евро или е готов да харчи по 12хил на месец в ммо. B2p модела не е достатъчен, за да изкарват пари, ще се наложи да въведат и кеш шоп. Играта не е като GW2 откъм айтъм прогрес, тоест в ESO има такъв и GW2 модела, при който можеш директно да купуваш голд за кеш ще си е p2w. F2p модела налага още по-сериозни кеш шоп бруталности, от които почти никое f2p ммо не е избягало (с изключение на тера, където кеш шопа е само за визуални благинки, но то цялата игра е една визуална чикия). Как определям колко от събскрипшъните влагат обратно в играта? Нямам идея, факт е обаче, че са супер дейни. Това, което хората не разбират е, че ако искат да участват пълноценно в енд гейм, да имат равни шансове с всички останали, то p2p модела е възможно най-евтиния (изключвам gw2, както казах при нея нещата са други). Как си представяш кеш шоп с визуални благинки в игра като ESO, която разчита на изцяло натуралистичния вид на броните и оръжията? Не ви ли писна малко от ммота със светещи оръжия, петглави маунтове и какви ли още не метросексуални тъпни? Хората имат семейства... работа... и точно заради това за един човек, който може да издържа семейство и има работа е съвсем нормално да може да плати 12 евро веднъж на 30 дни. УоУ губи събскрипшъни, защото въпреки, че е ебаси грамадното ммо - си е старото уоу, на 10 години. Другите игри губят събскрипшъни, защото сега конкуренцията е огромна, отделно от това се пускат клонинги, които логично не задържат интерес. Играта визуално не е клонинг на познатото старо и ти си я обявил за конзолна бета... твой проблем. За мен е различна и интересна. Утре ще я направят b2p/f2p(p2w), ще решите да я поцъкате и някой ще ви смаже, защото е налял за месец толкова, колкото вие сте платили общо за ммо през целия си живот... и с целия си акъл ще обвините играта за тъпа, вместо модела за тъп . Отделно - като гледам и с b2p/f2p ммотата не са цъфнали особено, че да го слагаш като някакъв модел на бъдещето . Тия модели свалят качеството на играта, това е.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 02 Яну 2015 01:29
Gipo,и аз харесвам и оценявам играта,нагоре съм споменал няколко пъти,че си заслужава.Разбирам гледната ти точка и бих казал,че е много точна.Просто е факт,че тоя модел не върви.Аз самия не съм събнат,защото имам много натоварено ежедневие и не мога да оправдая парите в собствените си очи.Пък и ме е яд,как няма свободен трайъл до 15 лвл например,просто да вляза да видя как е и да преценя дали да събна.Но да оставим нас,жалните беге геймъри.По западните форуми е пълно с хора,които не искат съб модел а това са хора за които 15 долара са нищо,буквално жълти стотинки.Пак казвам-съб модела е хубав но не и като единствена опция.И пак да кажа-най-добре е бокс прайс модела+опция за съб и кеш шоп за козметики и поддръжка.Най-пресния пример е дестини-то.Добра,лоша,няма значение.Факт е,че генерира огромни приходи от бокс сейлс,няма месечни такси и до ден днешен ежедневно я играят милиони. Сега отделно от темата за съб модела,кажи как са нещата ингейм.Играеш ли в сиродил?Кампаниите как са?Има ли баланс,има ли достатъчно хора?Как намираш хийлването в пвп-то и как при тоя интерфейс различаваш,кой кои е?Как е груп файндер-а за дънджъните,като функционалност,като време?Въобще,пиши нещо,че ми е интересно.
|
|
|
|
|
Excess
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 02 Яну 2015 20:07
само да вметна че EVE също продължава да е на месечни такси и тя определено си заслужава парите. А иначе и мен ме интересува TESO, правили ли са някакви промени по геймплея, как е енд-гейма и Сиродил дали е същия lagfest като в gw2 (преди да пуснат пача срещу WvW Culling).
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 02 Яну 2015 22:04
Е да ама еве няма бокс прайс.Плащаш един събскрибшън и си вътре.Отделно после можеш да си плащаш с плексовете,демек с ингейм ресурси.А и самата игра е нишoва с твърда база от хардкор играчи и никога не са прескачали 500к събс.Но както и да е,и аз се чудя как е елдер скрола,чудя се дали да събскрайбна.За всеки случай 1.6 ще е страхотен ъпдейт.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 03 Яну 2015 22:19
Ще пиша утре или понеделник, че сега съм на една вила
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 05 Яну 2015 10:24
Така - сиродил: - оправяли са някакви неща, за много хора няма лаг, за други е по старому. Примерно за стиймърите, които съм гледал няма лаг. За мен също няма, но започнах да си ресетвам рутера преди игра. - леко е намален капацитета на кампаниите, това също спомага за по-малко лаг и за повече баланс на силите - самият баланс - DC са най-зле откъм популация (аз съм от тях), другите в общи линии се редуват откъм надмощие - в gw2 също не съм имал лаг никога, там по-скоро pc-то ми издъхваше (в ESO нямам такива проблеми) - нямам добра екипировка все още и ме пръскат. Нямам достатъчно време за игра, пък и не си давам особено зор за левъли/екипировка, защото ще променят енд гейм системата. Дънджън файндъра е... дървен, бих казал. Бяха го оправяли като функционалност, с което го бяха скапали още повече, но преди няколко седмици го фикснаха тотално, мисля. Сега проблемът с него е друг - хората не са свикнали да го ползват и той трудно ти намира парти, защото хората ползват повече чата за lfg. Тествали сме го доста пъти от гореспоменатия фикс и като цъкнем няколко човека файндъра - си ни вкарва в парти. Значи не е проблем функционалността му, а липсата на хора, които да го ползват. Хийлването - намирам го за супер динамично и в пъти по-интересно от това в тип уоу игрите. Това за пвп и пве. А съм играл хилър в безброй ММОта. В какъв смисъл как различавам кой кой е? Наш от враг? Ами нали си имат обозначения над главите? До тук откривам 2 минуса на играта: - дънджън файндъра е дървен, бил е скапан твърде дълго време и дори след оправянето(само като функционалност, не като дизайн, уви) му малко хора разчитат на него по навик - имаше куест, в който един пич... имаше husband... ...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 05 Яну 2015 12:57
Я кажи,пробвал ли си темплар на хеалинг с 5 хеви/2 лайт+1 ханд /щит.СТава ли номера или трябва да си 7/7 лайт уарлок/седюсер сетовете.Отдавна не съм играл и се чудя как е сега. Другото което ми беше супер кофти е търговията.Тъй и не се оправих с тези търговски гилдии,жалко че няма аукцион.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 05 Яну 2015 14:48
Хилъра го играя изцяло лайт и 2 хилинг стафа, не съм пробвал иначе, но някои хора играят 5лайт/2 хеви. Търговията е просто различна. Обикновено хората са в 4 трейд гилдии и 1 къмюнити. Но аз досега не съм трейдвал нищо.
|
|
|
|
|
Nreth
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 10 Яну 2015 11:19
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 10 Яну 2015 12:13
Няма да е ф2п а б2п,има голяма разлика.Иначе вчера майкрософт бяха обявили,че играта ще излезе за ексбокс1 на 24 февруари ама днес датата вече я няма.А и в онлайн магазина им където може да се прави преордер на играта,няма информация,че играта изисква месечен абонамент,само бокс прайс от 60$.Абе скоро ще е.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 10 Яну 2015 15:45
Уфф, скапана работа
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 11 Яну 2015 00:29
И защо скапана работа?Играта няма да стане някакво азиатско ф2п ммо със итеми във кеш шоп-а.Да не говорим,че съб модела е супер скапан и води до супер тъпи дизайнерски решения.Дестки хиляди злато за отваряне всички слотове на банката,десетки хиляди злато за маунтове,28 дена рисърч тайм за крафтинг трайтове.Демек омг лудия грайнд да върви времето и със него събскрибшъна.Разликата със б2п модела е,че ти сам избираш,дали да платиш 5-10$ за банката например,отколкото да те карат да плащаш твърди 15$ всеки месец за същото.Другата безсмилица е,че месечната такса води до повече и по-качествен кънтент.Пълна заблуда.Да видим набързо ъпдейтите на тесо за 9-те емсеца от старта на играта: ъпдейт1:нова зона-краглорн със 2 райда в нея.Очевидно е,че като ъпдейт излязъл само 6 седмици след играта,голяма част от него е била готова още преди самия старт. ъпдейт2:нов 4 мен дънжън ъпдейт3:дие системата за оцветяване ан армора и подобряване функциите на гилдиите(все неща,които трябваше да са на лънча). ъпдейт4:нов райд,нови 2 ветеран ранка а.к.а. гиър трейдмил-а набира скорост със нови по-високи нива на грайнд. ъпдейт5:още повече дейлита....... Това за 9 месеца по 13 евра=117 евра. Айде кажи ми честно,струва ли този кънтент толкова?
Б2п модела е най-доброто нещо,което може да се случи на тази иначе хубава игра.Най-малкото сиродил ще се напълни с хора.И примерно ще е добре 2 пъти в годината да пускат мини екпандове за по 20$,да виждам за какво си давам парите.
Последно,има слух,че другата седмица зенимакс,ще анонсират играта,че става б2п.Да видим.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|