Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Цар
Аватар
Заглавие: Re: Mass Effect 2
Публикувано на: 11 Фев 2010 23:20

E, Цитаделата не беше фокуса на МЕ2, за сметка на Terminus системите. Толкова много време прекарахте на нея в 1, не ви ли писна? ;Д Ша'ира и без това сигурно не е там вече (по новините казват, че е обвинена в шпионаж).

Иначе това да изоставят стари и любими локации е традиция и похват на BioWare. И на мен ми е било кофти, че във всяка следваща част на Baldur's Gate не можеш да се върнеш в градовете, в които си бил в предната (в Shadows of Amn не можеш да се върнеш в Baldur's Gate, в Throne of Bhaal не можеш да се върнеш в Athkatla).

Вероятно в очите на създателите оправданието за това е, че това ни кара да преиграваме всички игри от сериите. Или че се създава по-голяма диференцираност м/у отделните части. Каквото и да е, май работи (доигра ми се МЕ1).

Cerberus? In my base?

Профил

Публикувано на: 12 Фев 2010 00:03

Човешкият рийпър, имаше целта да събира очите. Когато за пръв път го видях, наистина се опулих, защото беше колосален (даже си казах, дано не трябва да се бия с него, победата е невъзможна), а тя каква стана- "Whack a Mole". Той се криеше, аз го дебнех, Една съспенс битка, подобна на сблъсъците между Батман и Плашилото в последната игра, щеше да е по-адекватена.

Липсата на плячка, също е много неприятна. Разхвърлят определен брой ъпгрейди и оръжия по картите-иди ги търси. Аз бойскаут ли съм или възкръснал Спектър.

МАКО-то не ми липсваше чак толкова.

Като цяло обаче играта ме засити, персонажите бяха много добре фомирани, а старите доразвити, новите локаций си ги биваше, като личният ми фаворите е "празният" кораб на Колекторите, въпреки леко спихналите обстоятелства около обезвреждането му.

П.П Легион заслужава наградата "Персонаж на Десетилетието"

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 12 Фев 2010 00:10

Сега обърнах повече внимание и на саундтрака на играта. Не знам вие на какво мнение сте, но аз го мисля за перфектен. Jack Wall и Sam Hulick отново са на върха. Трябва да го изтегля целия, че го слушам през YouTube...

Rico написа:
Друг минус е липсата да махаш шлема на специалните брони. Шепърд си пие шота през шлема, всички те познават ей така макар от лицето ти да няма и следа. Малко недомислено. Отделно да не виждаш лицето на героя си е супер кофти. Кефещо беше обаче, че гласа ти става по металически.

Аз не разбирам защо си серат на труда с тия шлемове на special броните. Не навсякъде, но доста CGI има в играта, та е нелепо да закриеш всякакво лицево изражение под грозновата маска. Толкова ли е трудно да се махат? В първата игра беше много по-добре направено, въпреки че бронята не беше на компоненти, можеше да си избереш дали да има шлем или не. Някак помагаше на role-playing-а. Сега между избора да нося такава броня и да ми е тъпо при всеки диалог, да обикалям до стаята и да сменям бронята за всяко посещение в града и въобще да не слагам такава броня, какво ще избера? Не съм ги пипнал тези брони. Сложих Terminus бронята в началото, докато не разбрах, че ше си водя диалозите с нея и не я разкарах завинаги. Представям си ако бях дал пари за нея... :lol:

Firzen написа:
За Касуми има вече вградени неща в играта, да. Не е сигурно обаче дали не е NPC, което просто не се е харесало на BioWare достатъчно.

Накрая говори за рамен. Мисията й за лоялност ше е да я заведеш да яде рамен при японския готвач в Цитаделата ли, какво? Цяла игра се чудих за какво беше сложен тоя там с възможност за интеракция, като никога не говориш с него. :lol:

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 12 Фев 2010 00:35

Аз за това цялата игра си карах с оная оптика на окото или как се казваше точно,не помня,че да си виждам лицето.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2010 00:41

Кофти е да. ;) За тва през цялата игра си играх с Н7 бронята без шлем. Пък вече като превъртях играта и подкарах останалите странични куестове тогава я ползвах. Саундтрака за мен беше невероятен, особено при финалната мисия. Най най ме кефеше челото докато Шепърд гледа загиналите и пианото, когато има тъжен момент. Мейлите също точно ми напомниха на Bloodlines, и доста радваше.

Отделно имаше някак си повече flexibility, при съекипниците ала Моринт/Самара. Много повече ми харесваха от първата част. И доста повече ми пукаше. Ашли изобщо не ме кефеше цяла игра и мигновено я жертвах вместо Кейдън. А като обмислях кой да пратя и не направих точните избори супер кофти беше като Джак, Тали, Тейн и Гарус умряха. То това ми бяха трите най-любими персонажа (без Тали, която не мога да понасям). Парагон романса с Джак ме накефи особено като и се размазва грима.

http://www.youtube.com/watch?v=RI478oOW ... re=related - ;p

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2010 01:11

Rico написа:
Кофти е да. ;) За тва през цялата игра си играх с Н7 бронята без шлем. Пък вече като превъртях играта и подкарах останалите странични куестове тогава я ползвах. Саундтрака за мен беше невероятен, особено при финалната мисия. Най най ме кефеше челото докато Шепърд гледа загиналите и пианото, когато има тъжен момент. Мейлите също точно ми напомниха на Bloodlines, и доста радваше.

Отделно имаше някак си повече flexibility, при съекипниците ала Моринт/Самара. Много повече ми харесваха от първата част. И доста повече ми пукаше. Ашли изобщо не ме кефеше цяла игра и мигновено я жертвах вместо Кейдън. А като обмислях кой да пратя и не направих точните избори супер кофти беше като Джак, Тали, Тейн и Гарус умряха. То това ми бяха трите най-любими персонажа (без Тали, която не мога да понасям). Парагон романса с Джак ме накефи особено като и се размазва грима.

http://www.youtube.com/watch?v=RI478oOW ... re=related - ;p

http://www.youtube.com/watch?v=0CRPScZ-FOI
Сам си го прави по-добре. :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=emeSBD8D ... re=related
Тази музика ли? Изключително ефектни са всичките. Докато играя трудно им обръщам повече внимание, те действат като допълнителен елемент, който да подсилва ефекта на играта. Затова сега сядам и ги слушам както трябва. Това съм го правил само за няколко игри през живота си, та... определено саундтрака е на изключително високо ниво.

Crew member-ите са много, много по-добре направени от в първата игра. Самите мисии за лоялност са почти всичките гениални. Бях потресен като правих мисиите на Тейн, Самара, Тали, Джак, Джейкъб и Гарус. На другите мисиите и да не бяха особено интересни, пак имаха гениални хрумвания. Например на Легиона мисията, когато го питаш за кой е първия въведен в мрежата им лог...
На Заид мисията ми беше тъпичка. А на Тейн ми е любима (както и всички диалози с него). Пребих като куче мазното копеле което си искаше адвоката. Някой пусна ли Тейн да е лошото ченге? Да каже какво става. Мисията на Самара ми е на второ място. Просто...направени са да ги чувстваш много по-близки, отколкото беше в първата част.

Аз свалях Миранда. Как й се размазва грима на Джак? 0.0
И някой разбра ли защо се казва Джак? Може да го пише в кодекса, ама не съм чел.

Мен първия път ми умряха Гарус и Мордин. Днес преиграх пак самоубийствената мисия и спасих всички за да имам сейва за третата игра. :)

Профил ICQ

Цар
Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2010 01:42

Spoonkiller написа:
И някой разбра ли защо се казва Джак? Може да го пише в кодекса, ама не съм чел.

Сама си е избрала името, след като успява да избяга от базата на Cerberus - обяснява го с това, че иска да скъса с миналото си като "Subject Zero".

Edit: От Mass Effect Wiki: "Jack's name and shaved head might be a reference to the character Jack from the movie Pitch Black."
reference

Профил

Публикувано на: 12 Фев 2010 02:00

Firzen написа:
Edit: От Mass Effect Wiki: "Jack's name and shaved head might be a reference to the character Jack from the movie Pitch Black."
reference

Помислих си го това като я видях за пръв път. Изглежда съм бил прав. :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2010 02:03

Firzen написа:
Wannabe, по мое мнение изборите по сюжета са точно толкова избори и за главния герой - Sheppard не е страничен наблюдател на събитията, а техен център и двигател, така да се каже.
Еми не знам,вие сте некви филмари дето се опитвате да наебете миранда и ви е яд, че имало шлем и не мое да си гледате лицето(wtf?)...За тва може би ви харесва втората част повече,аз лично се кефя да си направя героя колкото се може по мощен и вобще не ме ебе по къв начин ше завърша играта.Бих си избил целия екипаж за по-яка пушка и броня...

Профил ICQ Skype

Цар
Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2010 02:22

Именно затова RPG-тата са жанра забавление с най-широк спектър от фенове. Още от времената на хартиените ролеви игри е станало ясно, че различните хора харесват ролеви игри по различни причини.

tl;dr версия – Прав си по свой си начин. Нормално е МЕ2 да те е разочаровала.

Профил

Публикувано на: 12 Фев 2010 07:41

Фирз, Шаи'ра е все още в Цитаделата, по новините само споменават, че обмисля да я напуска.

Енд бай дъ уей...

Rico написа:
...(без Тали, която не мога да понасям)...

АНАТЕМА!!!!!!!! :)

Иначе и аз веднъж изкарах играта с N7 броня и след това избирах само Кървавия Дракон, той по мое мнение е най-добре направената екипировка в цялата игра. Да имаше само едно копче за махане на шлема, бе, мамка му... Толкова грозно и шибано недоглеждане от страна на разработчиците.

Дори не е и недоглеждане, а по-скоро дизайнерско решение, заради конзолните плъхчета, на чиито геймпадове няма толкова много бутончета за функции. Не разбирам само обаче защо ние трябва да го духаме заради тях...

Профил

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 12 Фев 2010 08:22

Spoonkiller написа:
Аз свалях Миранда. Как й се размазва грима на Джак? 0.0

Няма да правиш секс с нея при първа възможност а я оставяш да ти се разкрие,оставяш й време малко,след което тя идва в каютата ти и айде да не ти казвам повече а сам си го виж :) Да не ти спойлвам.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2010 08:47

Цитат:
The reputation of the quarians and their nomadic lifestyle is very similar to the fictional representation of gypsies. Tali's accent is similar to that of an eastern European gypsy.

:lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2010 09:24

Драксис не приказвай простотии. За компютър ползваш 10 бутона на кръст и за конзола са толкова. Освен това в повечето игри, шлема се изключва от опциите. Като нямаш конзола и си некомпетентен, не ставай за смях поне. Много се дразня на хора, които са си купили компютър, не са хващали джойстик и плюят безразборно. Конзолни плъхове..пфха да те еба в комплексара мръсен. От всичко на света най-обичам дървените философчета.

Профил

Аватар
В момента играе: нищо, мързи ме
Публикувано на: 12 Фев 2010 10:05

:lol: :lol: :lol:

Профил

Публикувано на: 12 Фев 2010 10:15

Не ме разбирай погрешно. В никакъв случай не се смятам нито за компютърен, нито за конзолен, а за пространствен геймър.

В момента уча Разработка на компютърни игри и ми е пределно ясно, че такива понятия като горните две няма, още повече че по време на лекции повечето примери за иновации и геймплей елементи биват давани с конзолни заглавия.

В момента един колега ми е услужил с 360-ката си, и играя с пълна пара SF IV и DMC на нея. Жалко, че няма Bayonetta, за да поцъкам и нея, но какво да се прави.

Следващия път, когато псувам на сляпо, просто защото искам да си изпусна нервите, не се обаждай.

Ако бях напсувал компютъра като нестабилна платформа за играта заради изключително неприятния бъг, който довежда до сриване заради nVidia графични карти и Realtek аудио такива, щеше ли да ме наречеш конзолен плъх?

Не се излагай.

EDIT: Пререканията ми с DJCat настрана обаче. Забелязали ли сте, че при въвеждането на сейв от двойката, имате на разположение всичката си екипировка (с изключението на ъпгрейдите, разбира се), но нито една пукната точка Парагон/Ренегат?

Във връзка с това, точно при края, не можах да усмиря Миранда и Джак. Нямаше откъде да взема Парагон точки от никъде, а вече бях направил два или три "bad boy" избора за чистото удоволствие и бях прецакан. Може, разбира се, да се е активирал твърде досадния glitch точно при тази сцена, понеже по-късно можах да усмиря Тали и Легион. Във форумите на BioWare има доста оплаквания точно по този проблем и вероятно в момента се действа по пач, който да закърпи положението.

Защото когато потребители се оплакват от точно това неприятно положение, дори и когато имат максималното възможно количество точки, е леко неприятно.

Та пазете се. Ако се появи и при вас... Лошо. Ще трябва да преигравате. :)

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 12 Фев 2010 17:14

Хм има известна визуална прилика между някои от озвучителите и героите им в играта :D

И се чудех откъде Джокера ми е толкова познат даммит!!! Просто бях на 99% убеден че има нещо общо със Сет Грийн и така се и оказа!

Ама за Шепард май не са викнали никой по-известен актьор да го озвучава и то нормално де - като се има на предвид, че можеш да си го направиш да излглежда по хиляди различни начини

бтв не знаех за романтичния секс с Джак, ебахме се само животински :lol:

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2010 17:52

Horst Fuchs написа:
Хм има известна визуална прилика между някои от озвучителите и героите им в играта :D

И се чудех откъде Джокера ми е толкова познат даммит!!! Просто бях на 99% убеден че има нещо общо със Сет Грийн и така се и оказа!

Ама за Шепард май не са викнали никой по-известен актьор да го озвучава и то нормално де - като се има на предвид, че можеш да си го направиш да излглежда по хиляди различни начини

Взето е лицето на мацката озвучаваща Миранда, иначе при другите не е. Seth Green си прилича доста с Joker обаче, не знам защо. :D

Аз като играх първата игра още не бях гледал Family Guy, та Joker въобще не ми направи впечатление. Докато играх втората обаче при всеки диалог с него се чудех откъде ми е толкова познат, та чак си въобразявах, че ми прилича на гаджето на Къди в Хаус... :lol:
Чак после като прочетох разбрах, че само да говори малко по-мрънкащо и докарва напълно Крис. ^^

Шепард не носи лицето на актьора, така че само с CGI на лицеви мимики си го правят. Но даже не знам дали самия озвучител и работил по лицето на Шепърд. Иначе принципно героите с най-много диалози в игрите са неизвестни, а взимат известни за някои странични, защото им излиза прекалено скъпо иначе. Могат да си викнат Кари-Ан Мос за Ария, щото за един ден ше й запишат всички реплики, ама Шепърд ше им отнеме две седмици. :)

От скоро я забелязвам тая практика с известните лица в игрите. Например в първия Mass Effect няма толкова известни хора. Но от Fallout 3 (ебаси набора от озвучители!) насам все по-често го правят.

Профил ICQ

Цар
Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2010 18:15

Default лицето на Shepard е моделирано по лицето на фотомодела Mark Vanderloo.

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2010 22:01

Съжалявам за глупавия въпрос, но в момента съм се отдал на домашен уют и лентайстване, а разполагам с едно доста добро PC и реших да пробвам Mass Effect 2. Проблемът е, че съответното PC е в мои ръце за ограничен период от време и трябва да си направя "сметката". Въпросът ми е за колко време горе-долу се врътва играта, при все че искам да се насладя на историята и да вникна в диалозите (т.е. да не скипва кът-сцени и да претупвам диалози)?

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost