Автор |
Съобщение |
hyper'
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 23 Апр 2014 17:51
До двамата гении, дето говорят наизуст - играта е правена от ZeniMax Online Studios почти изцяло.
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 23 Апр 2014 22:56
hyper` написа: До двамата гении, дето говорят наизуст - играта е правена от ZeniMax Online Studios почти изцяло. И е публикувана от Bethesda Softworks, които са частта от ZenimaxMedia, която казва коя игра се прави и коя - не, определя срокове и целеви групи, payment model и т.н.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
hyper'
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 24 Апр 2014 01:07
Представи си следното - аз съм професионален художник и правя адските картини дето се продават за базумните кинти. Ма имам кинти и ти казвам - ти, чирако Сентри, ми нарисувай картина с мотиви от тази моя творба. Ти я правиш и я пускаме за продажба. Тва че ти си сакат в ръцете и картината е средна работа, не е мой проблем, защо ТИ си я нарисувал, на мен сега работата ми е да я представя добре на хората, че някой да я купи. Разликата между девелопър и издател е гигантска.
И бтв Bethesda Softworks и Bethesda Game Studios са 2 различни компании под шапката на Зенимакс.
Та кво викаш, нищо викаш?
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 24 Апр 2014 09:36
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
Kirilicata
|
|
В момента играе: MoneyCrafta
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 25 Апр 2014 17:01
Е добре бе хора, някои от вас или са идиоти, или се правят на такива. Месечните такси или не, това не е оправдание за всичките проблеми. Даже при игрите без такса дупването би било много по-фатално, защото икономиката е пряко обвързана с pay2win магазина. Но това е без значение тук. Грешката си е грешка.
Играта се знаеше, че ще е боклук още от обявяването. Нищо зад проекта даваше надежда. Само ми се искаше това лайно да не канон към оригиналната поредица. Къде е огромната ходеща гора? Къде е джунглата в циродил?
Само по бета инвитите знаех колко зор зенимакс си дават, които бяха на френски поради някаква пречина.
В тази игра няма абсолютно нищо, което да задържи играчите повече от месец. Не и с GW2 на пазара, плюс нов експанжън за WoW, както и EverQuest Next.
|
|
|
Nreth
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 29 Апр 2014 11:06
Още едно средняшко mmo.Дано Wildstar да е добро
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 30 Апр 2014 20:48
|
|
|
|
|
Kirilicata
|
|
В момента играе: MoneyCrafta
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 10 Май 2014 14:02
Какво сатана бе? Нещо темата замре. Нали щеше да е баш играта това?
|
|
|
doggymien4o
|
|
В момента играе: Квот фана
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 10 Май 2014 17:15
Хуа, хуа, хуа, може да живне темата като пуснат играта f2p
___________________________________ жената трябва да прави само 70 неща - 69 и мусака ...master freakout... ...the world is full of shit...
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 11 Дек 2014 11:23
Някой друг играе ли? Цъкам я кежуъл от около седмица и в общи линии от малкото, което съм видял мога да кажа, че по-приятен левълинг процес в ммо не съм виждал, а съм играл наистина много игри. Друго нещо, което ме впечатли е това, че играта е супер лека(особено спрямо GW2) предвид страхотната графика и арт-стил. Естествено изпробвах любимият ми аспект в ммотата - пвпто. Пуснах се на възможно най-пренаселеното място и там нещата са 50/50. В някои масови битки всичко е перфектно, в други има тук таме лагване, един път играта крашна. Отзивите на хората са, че играта е в пъти по-малко бъгава от първоначалната версия, никой не е виждал бот от много месеци. В същото време обаче крачките за оправянето на лага в Cyrodiil са малки и си личи, че проблемът е комплексен и изисква огромни усилия. Лека полека отстраняват факторите, които водят до не съвсем страхотното изживяване в масовото пвп. Всеки месец се изкарват големи пачове, като този, който предстои през януари е вероятно най-очаквания, защото променя енд-гейма на играта и внася доста интересни елементи. Това, което мога да кажа е, че производителите са доста дейни във форумите, вслушват се в забележките на играчите и се допитват до тях редовно. Предвид горчивия опит, който изживях в последните години с "f"2p заглавия, p2p модела на ЕСО ми идва като някакво спасение господне . Както абсолютно винаги се случва с ммотата, които играя (с изключение на gw2) - започвам да играя като дпс и постепенно си отивам на призванието (явно) - хилър . До тук за хийлването мога да кажа, че по-шантаво (в най-добрия смисъл на думата) хийлване не съм виждал в друга игра, допада ми доста. Абсолютно всичко, което играчите желаят като съдържание идва в близките няколко пача, единствено лагът в пиковите часове на най-играните пвп места е нещо, над което се работи постоянно, но не се знае кога ще бъде изцяло оправено. Харесва ми това, че методът на бъф/нерф на героите не е в стил близард - "най-скапания става най-силен и обратното", тоест няма крайности, а постепенно и предпазливо пипват тук и там. Аз се зарадвах с Imperial edition покрай черния петък и не съжалявам изобщо, засега. Арт-стила е колосална стъпка в правилната посока, особено спрямо гнусно инфантилните азиатски игри, които си имат своите плюсове в геймплей аспект, но не и визуално. Елфите не изглеждат като жалки педали, няма противоречащи на биологията/физиката/химията женски модели! Надявам се играта да не стане f2p, защото това е доказан метод за убиване на качеството на къмюнитито (значи, представете си WoW да е f2p ). Като заключение ще кажа, че играта има огромен потенциал, производителите са се осрали на премиерата, но с всички сили се опитват да се поправят. Виждал съм куп други ммо игри, които буквално са били полу зарязвани след тежката премиера (ех...). При тази не е така.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 11 Дек 2014 13:01
Еми аз си я взех на времето,играх един месец и се отказах.Играта е доста голям ммо проект със голям и красив свят и наистина добър левелинг процес но се дъни зловещо в няколко аспекта,което е и причината доста народ да я напусне. Първото е цялостната концепция със фракциите,концепция,която въобще не се вмества във лор-а на вселената.Изцяло изкуствено разделение на играчите.За игра,която разчита на противопоставяне на фракции,расите са реализирани изключително зле.Де юре в играта има 10 раси.Де факто е една.Всички раси имат еднаква физика,еднакви анимации,еднакви скилове и в повечето случаи с фул гиър,изглеждат еднакво.Да не говорим за недоклатените расови бонуси,които директно те форсират да играеш определен клас с определена раса. След расите идват и супер недомислените класове.Четири класа,еднакви за всички раси и всички фракции.Чудя се,защо вместо да направят играта без фракции,със свободна специализация на уменията,без класове са я направили тая недоклатена система.Ако е за батълграунда,наречен сиродил,не им се е получило.Аз докато играх,в евро сървъра имаше всичко на всичко 3 активни кампании.Три във които имаше по една фракция,която доминираше тотално-на 100% и всеки които искаше да си фарми алианс точки си влизаше в кампанията,която се владее от неговата фракция.Е да,тук-таме ставаха битки,даже по някой път доста големи но нещата бързо утихваха,благодарение на невероятните билдове император+вампирски скилове ака един човек сам изнася 50. Следващата голяма слабост на играта е комбата.Реализиран е много зле.Голяма дървения.Нямам нищо против екшън ммо-тата но игра,която залага мощно на комбата,като екшън такъв,трябва да се чувства енергично.Най-добрия пример за страхотно реализиран екшън комбат е невъруинтера.В елдер скрола имам чувството,че героя ми страда от артрит+хемороиди.И като следствие на слабия комбат и недомислените класове,накрая стана така,че във ендгейма 90% от играчите са със 5 части лайт гиър и ресто/дестро стафове.Няма уариори,рогета,темплари,мейджове,само гледаш зерг от закачулени играчи със роби и стафове спамещи нонстоп. После идва ред на безумния за ммо интерфейс или по-скоро липсата на такъв.Ем сори ама в ммо без интерфейс не става.Един от епик фейл моментите ми беше,когато 2014 година в ммо аз трябва да вляза в панела на героя си за да видя какви бъфове,дебъфове имам. Накрая да добавя и супер архаичната събскрибшън система.В смисъл аз одобрявам месечните такси но само като премиум сервиз за играчи,които са решили,че имат нужда от такъв а не като единствена опция за достъп до играта.Нали,няма нужда да давам 25 лева,само за да проверя,че играта си е все така зле.Иначе в защита на зенимакс мога да кажа,че наистина бачкат яко по играта и изкарват постоянно ново съдържание.Нещо рядко срещано в наши дни.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 11 Дек 2014 13:26
Относно това, което съм чел за играта - комбата е променен спрямо преди и играчите са доволни от сегашния му вид. Идвайки от динамична игра като GW2 сегашния комбат не ми се струва по-дървен или нещо подобно. Не знам как е било преди няколко месеца. В момента има доста герои от всички класове по батълграундите. Стамина билдовете са били зле, сега са добре. Повечето "закачулени" сме хилърите. За бъфовете и дебъфовете си прав, но за това има читав аддон. Събскрипшън системата е огромен бонус за мен, както казах по-горе.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 11 Дек 2014 14:15
Е предполагам,че след толкова време са ги оправили стамина билдовете,защото преди всеки играеше на магика.Иначе за комбата наистина ми е чудно дали са го стегнали,дано да е така.Все пак не мисля да давам 20-30 лева,само за да си правя експеримент да видя кое работи и кое не.Пак казвам-с две ръце съм "за" събскрибшън но само като премиум сервиз но не и като единствен достъп до играта. Аз лично бих препоръчал това ммо на всеки,най-малкото света е огромен и страхотно направен с много кънтент и най-малкото си заслужава да се поиграе 2-3 месеца.Има страхотна атмосфера. Мен лично за да не играя ме спират 2 неща: 1.ингейм-скапания интерфейс и зле реализираната концепциа за класове и раси. 2.наличието на събскрибшън като единствен достъп до играта.Искам аз да решавам кога и колко да плащам а не да съм задължен.Типичния пример е плащаш събскрибшън и 5 дена след това излиза заглавие като новия драгън ейдж и събскрибшъна ти отива на вятъра.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 11 Дек 2014 14:35
Наличието на опция за игра без събскрипшън абсолютно поставя нуждата от кеш шоп (от гледна точка на производителя). Дали кеш шопът ще бъде само козметичен или с някакви по-леки или по-тежки p2w/p2progress благинки? Кой знае? Ако има каквито и да било не чисто козметични работи - не мерси, тоя филм сме го гледали доста пъти. Ако има само козметични работи - тук е малко 50 на 50, защото това е игра по ES вселената, където преобладават по-натуралистичните модели и не се набляга на шарениите. Това с 15те $ месечно е проблем само в БГ.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 11 Дек 2014 15:48
Ми в елдер скрола нещата от дей уан са си грозни.Бокс прайс +събскрибшън+кънтент(империал расата,маунт,възможност да играеш в която и да е фракция без значение от расата) сложен в кеш шоп-а.Демек 3в1.Тези 15$ са проблем в цял свят,не точно конкретната сума като такава а принципно.Иначе например стар уарса още щеше да си е на събс модел Не е като зенимакс да не се правят на тарикати-да заключват цяла раса зад пейуол недосъпен за събскрайбърите
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 11 Дек 2014 16:08
Чел съм няколко теми, в които се дискутира от играчите какво ще стане, ако играта отиде на f2p и над 80% от хората откровено заявяват, че това за тях ще значи край . Стар уорса бяха принудени да станат f2p, не беше по тяхно желание. Същото стана и с РИФТ. Расите в ESO нямат почти никаква стойност, освен чисто визуалното и фракцията. Та тая заключена раса е малко ташак. Маунта е нещо задължително, все пак се води нещо като колектърс едишън, но нищо от тия неща не дава предимство в мид/енд-гейма (предполага се, че за един чисто нов играч е предимство това да има кон за без пари, все пак). Нищо общо с тарикатлък няма тук, производителите го правят като начин да спасят играта си, а не заради друго.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 11 Дек 2014 17:08
Хехе,то така се почва,расата била само еди какво си,маунта бил еди що си,първите оправдания заа наличието на кеш шоп в събскрибшън ммо Викаш империал расата няма значение-с расови скилове от +проценти живот и стамина+шанс за връщане на живот при меле атака.Плюс изцяло уникална линия от крафтнат гиър за расата.Мен ако пиша това далееееч не е някаква козметична добавка Да не говорим и маунта какво предимство е за нов играч.Все неща които събскрайбърите трябва да получват свободно в играта а не да дават още кинти.Както и да е,да не разводняваме много,факт е,че играта си има и доста плюсове.Иначе слуховете са,че се чака рилийза на конзолните версии и после играта става ф2п.Колко е вярно не знам естествено.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 11 Дек 2014 18:08
Играта има доста солидна популация, нямат причина да я правят f2p.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 28 Дек 2014 00:18
Явно играта наистина ще стане ф2п или може би по-скоро б2п.Зенимакс са премахнали преди няколко дни опцията за 6 месечен събскрибшън.Най-вероятно,това ще стане с пускането на играта за конзолите напролет.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 28 Дек 2014 04:13
Дано да си лош пророк
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|