Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Planetside 2
Guild Wars 2
World Of Tanks
Team Fortress 2
Заглавие:
Публикувано на: 22 Май 2007 21:56

Blizzard decided to make their new Starcraft 2 game with outdated graphics just to suit the Koreans and Chinese...
Guess what happened next?

Профил ICQ

Curse of the Sands
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Май 2007 22:53

Аз какво казах ... еми беше очевадно да си го кажеме,но си има слепци :lol:

Профил WWW

Аватар
Guild Wars 2
World Of Tanks
Team Fortress 2
Заглавие:
Публикувано на: 22 Май 2007 23:07

Има 2 истини:
НОД и Скрин :)
Всичко останало е заблуда.

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Май 2007 23:18

какво правите в тази тема тогава?! напуснете!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Май 2007 00:34

Immaterium, знаеш ли колко найвен изглеждаш, просто е забавно как постоянно вадиш аргументи, които вече отдавна не са валидни.
А и само за справка, знаеш ли С&С колко много е крал от Дюн, знаеш ли колко много Warhammer е крал от друга литература? Да наречеш С&С черен хайвер в сравнение със Starcraft, означава да не разбираш ни най-малко от игри, нещо което вече почти всички писали в темата разбраха.
С&С не е балансирана в нито една версия на играта, историята, въпреки, че добре започва(Нод,Тибериум и прочие) винаги се е развивала толкова банално и клиширано, че човек може да го е яд, че си е пуснал кампанията, а след С&С 3 вече играта загуби каквато и да е стойност откъм история. С&С серията абсолютно винаги е била една крачка назаде от Starcraft и ти неможеш, нека повторя защото се налага, неможеш да ме успориш.
Telba ти знаеш ли в момента какво става в Китай и Корея? Тези две държави прогресират толкова бързо, че след няколко години Европа ще се опита да ги застигне(спори с тези които разбират, аз просто повтарям статистики).
Графиката е приятна, има добре изпипани детайли и приятна гама цветове. Геймплеят е на ниво, което само Близард могат да достигнат и ако онзи горе е добър ще може да видим играта в близкото бъдеще(с променен скин на танка).

Само да вметна, някъде надолу се говорише за това колко важна е била графиката и как никой не играел грозни игри. Е нека ви напомня, С&С TD и TS са грозни игри с ръбата графика, като си пусна Heroes 3 мога да броя квадрадчетата по единиците, Heretic и Doom изглеждат все едно някой аматьор се е упражнявал на пейнт. Били са красиви за времето си? Тогава защо се играят след като е минало тяхното време? Приемете го, окото свиква с графиката, стига геймплеят и историята да те задържат.
Mind over matter...

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 23 Май 2007 01:18

Tadaima написа:

1. Да наречеш С&С черен хайвер в сравнение със Starcraft, означава да не разбираш ни най-малко от игри, нещо което вече почти всички писали в темата разбраха....

2. С&С серията абсолютно винаги е била една крачка назаде от Starcraft и ти неможеш, нека повторя защото се налага, неможеш да ме успориш.

3. Telba ти знаеш ли в момента какво става в Китай и Корея? Тези две държави прогресират толкова бързо, че след няколко години Европа ще се опита да ги застигне(спори с тези които разбират, аз просто повтарям статистики).

4. Само да вметна, някъде надолу се говорише за това колко важна е била графиката и как никой не играел грозни игри. Е нека ви напомня, С&С TD и TS са грозни игри с ръбата графика, като си пусна Heroes 3 мога да броя квадрадчетата по единиците, Heretic и Doom изглеждат все едно някой аматьор се е упражнявал на пейнт. Били са красиви за времето си? Тогава защо се играят след като е минало тяхното време? Приемете го, окото свиква с графиката, стига геймплеят и историята да те задържат.

Хайде да се разнообразя малко...

1. Мисля, че за по-общ спор не може да се говори защото и ти не разбираш толкова от игри, да не говоря за останалите в темата(разбира се включвам себе си и съжалявам ако съм подценил някой, но се съмнявам про геймър да влиза тук ;) ). Освен това за мен старкрафт 2 е по-скоро супа за умиращите от глад в африка отколкото хубав топъл селски хляб :) Както виждаме от тази тема sc2 играе мнозинството, главно привърженици на други жанрове игри. Все пак доста по-малко хора принципно играят ртс отколкото всички останали жанрове заедно, но всеки трябва да е играл стратегия, а ск1 е лесна за усвояване и се разчува по някакъв начин повече и допада на хората повече от конкуренцията. Лошо няма, сега обсъждаме втората част. Тя пак ще се играе от отечествения фронт, тъй като някои стратегии, които би трябвало вече да са легенди (като Картаген) са прекалено сложни за усвояване и се струват бавни на фпс и ммо играчите.

2. Какво имаш в предвит, по брой играчи ли? Нека минем към точка 1...

3. Тук можем да поспорим, защото китай е главно поле за евтина работна ръка. Япония и Южна Кореа вкарват новости и например сега се сещам за Маг Лев където Япония се конкурира с Германия и Германия е с доста по-добър модел(поне на този етап). Също така не съм видял един техен танк в 10-те най (ест изключваме Япония, но тя често е била по-зле с въоражението с малко изключение за миналия век). Изобщо доколкото наблюдавам технологиите наоколо не мога да кажа кои са по-напред, не знам как ти ще успееш :shock:

4. Ами.... много е важна графиката :)
Това, че сега играеш херос3, която е мисля за 800x600 на 17' = 1280x1024 и броиш квадрати (това е съвсем естествено явления - не думай :D) не значи, че на 14-15' монитор със разбиранията за онези времена не е била прекрасна. Тя и сега е прекрасна и не се ли научихте, че графиката не е само качество на изображението, а и самото изображение(ако ме разбирате)?
Щях да забравя за въпроса ти защо се играят... Ами защото се правят банални игри като старкрафт 2, няма какво да се играе и като ще ти играя същата игра с по-грозни човечета(оптионал) и по-големи изисквания, защо да не се върна към добрите спомени и носталгията. Няма друго като вкъщи :D
лични примери:
empire earth 1, 2
age of empires 2, 3
да не обидя някой, но c&c3 не ми допада и си играя TS защото ми ги има титаните и атмосферата :)

по-новите версии на горепосочените игри така или иначе не ми тръгват, но тадайма ми е свидател, че и в тях не им обръщам внимание :roll:

Профил

Аватар
Guild Wars 2
World Of Tanks
Team Fortress 2
Заглавие:
Публикувано на: 23 Май 2007 02:49

Tadaima написа:
Immaterium, знаеш ли колко найвен изглеждаш, просто е забавно как постоянно вадиш аргументи, които вече отдавна не са валидни.
А и само за справка, знаеш ли С&С колко много е крал от Дюн, знаеш ли колко много Warhammer е крал от друга литература? Да наречеш С&С черен хайвер в сравнение със Starcraft, означава да не разбираш ни най-малко от игри, нещо което вече почти всички писали в темата разбраха.
С&С не е балансирана в нито една версия на играта, историята, въпреки, че добре започва(Нод,Тибериум и прочие) винаги се е развивала толкова банално и клиширано, че човек може да го е яд, че си е пуснал кампанията, а след С&С 3 вече играта загуби каквато и да е стойност откъм история. С&С серията абсолютно винаги е била една крачка назаде от Starcraft и ти неможеш, нека повторя защото се налага, неможеш да ме успориш.
Telba ти знаеш ли в момента какво става в Китай и Корея? Тези две държави прогресират толкова бързо, че след няколко години Европа ще се опита да ги застигне(спори с тези които разбират, аз просто повтарям статистики).
Графиката е приятна, има добре изпипани детайли и приятна гама цветове. Геймплеят е на ниво, което само Близард могат да достигнат и ако онзи горе е добър ще може да видим играта в близкото бъдеще(с променен скин на танка).

Само да вметна, някъде надолу се говорише за това колко важна е била графиката и как никой не играел грозни игри. Е нека ви напомня, С&С TD и TS са грозни игри с ръбата графика, като си пусна Heroes 3 мога да броя квадрадчетата по единиците, Heretic и Doom изглеждат все едно някой аматьор се е упражнявал на пейнт. Били са красиви за времето си? Тогава защо се играят след като е минало тяхното време? Приемете го, окото свиква с графиката, стига геймплеят и историята да те задържат.
Mind over matter...

Хайде и за тебе малко хейт :)
Ц&Ц не е крал от Дюн по технически причини: Дюн е неговия предвестник :)
Ц&Ц3 нямал история,айде пусни си на НОД кампанията и виж дали нама история и колко е банална.
Уорхаммър не е крал от литература,защото е първата походова игра...Или ако е ,дефинирай от коя литература?
Ц&Ц3 първият идващ патч е баланс патч както е при повечето стратегии.

Профил ICQ

Аватар
Guild Wars 2
World Of Tanks
Team Fortress 2
Заглавие:
Публикувано на: 23 Май 2007 02:50

OnePageLife написа:

Темата е за ХЕЙТ на СК2.Така че аз питам ТИ какво правиш тука...

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Май 2007 02:58

Telba написа:
OnePageLife написа:

Напротив, темата е създадена да обсъждаме Стар Крафт 2, но се събраха много хора, който не харесаха графиката и следователно авторът я преименува. "Яко хейт" смисъл, че не се харесва, а не да трупаме лоши мнения относно играта.
И от една страна, ако смисъла на темата е да се оплюва СК2, тогава няма ли да има нужда и от защитници? Ето къде идва ролята на OnePageLife.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Май 2007 07:19

Виждам, че отново се заформя сблъсък между C&C и Craft феновете. Но лошо няма - ако няма конкуренция ще започнат да ни обсипват с боклуци.Впрочем е смешно да сравнявате отдавна излязли стратегии с хубава графика и SC2, която има още дълъг път пред себе си.Нещата се изпипват с течение на времето, но дори и с такава графика играта изглежда добре. Леко анимираната графика, която Близ използват в игрите си не ги прави мега реалистични от към светлосенки и други шукаритети, тя ги прави да изглеждат уникално - хем свикваш с графиката след известно време(задълбочен в геймплея), хем не ти товари щайгата. Физиката на енджина слага в малкия си джоб и C&C 3 и DoW (сочени за основна конкуренция).

Твърдението, че Близ не обръщат внимание на детайлите също е супер тъпо.При финалната битка между Протос и Теран от Gameplay трейлъра се вижда как Zealot charge-ва Marine и буквално го разрязва на две.И това се наблюдава в този етап на разработка, така че ни очакват и други гъзарии :wink:

П.П Накрая ще се окаже, че половината които са плюли играта ще я разцъкват с кеф най-малкото заради брутално красивите филмчета и интересния сюжет(което е друга област в която играта е по-напред от конкуренцията)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Май 2007 08:17

Telba написа:

Чукам майки. А ти?

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 23 Май 2007 08:32

MARiNZ0 написа:
....

Играл ли си въобще dow, че го набута в задния джоб на ск2 :shock:
1. Въобще ск2 и dow не са главни конкуренти! По-скоро с кох, който вече ще е стар докато излезе ск2, пък и хайде да мерим физики :) Най-вероятно ще е конкурент с dow2 (с лудия енджин на кох) и ще видим тогава кон боб яде ли :D Освен това вероятно ще го оптимизират повече и хардуера както се вижда от сега ще е съвсем различен. Ама осъзнайте се къде сте тръгнали с тези семпрони от преди 2-3-4 години и видео карти също на толкова да се нервите защо не ви вървят гладко новите игри - нормално :roll: Хардуера се мени бързо ! Сега например един приличен двуядрен процесор на амд(athlon3600+, energy efficient) е 140лв с ддс, 1гб маркова рам (е не баш най-маркова) 800мхз е 100лв. Как ще стане със MX440 вовек и веков... Дори да играете ск2, няма да играете нормално сталкер, обливиън, готик 3, унреал 3, да не говорим за крайсис. Изброих тези защото се срещат често по бенчовете (освен крайсис разбира се :D), иначе списъка е далеч по-километричен ;)
Не казвам да си купувате двуядрени, кох се играе предоволно и с компютри на година-година и половина (естествено не low-end) предоволно на нещо средно между средни и високи детайли!

2. Като ще я сравняваш със доу.... Въобще не може да става дума за сравнение на системни изисквания, тъй видях от сега няколко ефекта на ск2, които ми напомнят на c&c3 и не мисля, че ще е толкова икономична колкото си я представяте. Доу върви и на машини под 1гхз (е на вери вери лоу детайли). Всъщност енджина на доу, който толкова ви плаши и го мислите за толкова тежък е от Impossible Creatures, която е със минимални системни изисквания 600мхз процесор :P DoW иска около 1.5/512рам за игра без проблеми на мулти.

Не съм фен на c&c3, на доу съм, сравнявам с доу, защото нея я знам по-добре и все пак са вдъхновени от една вселен(като доу е точно по вселената, а ск си взаимства само някои елементи). Защо трябваше да слагат в ск2 асаутки, след като са доста по-гадни от на тези на империума и до някъде се обезсмислят без близък бой(ако няма да им слагат за в бъдеще) :roll:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Май 2007 08:43

Sunerphey написа:
Не съм фен на c&c3, на доу съм, сравнявам с доу, защото нея я знам по-добре и все пак са вдъхновени от една вселен(като доу е точно по вселената, а ск си взаимства само някои елементи). Защо трябваше да слагат в ск2 асаутки, след като са доста по-гадни от на тези на империума и до някъде се обезсмислят без близък бой(ако няма да им слагат за в бъдеще) :roll:

Е то остана меле оръжие да им сложат и направо да ги кръстят Раптори :roll: Трябваше според мен това да са Firebat-ите, а не нова единица с 2 пищова но да изчакаме и ще видим дали ще са полезни.

Иначе сравнението с DoW го започна ти. :wink:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Май 2007 08:53

MARiNZ0 написа:

Е то остана меле оръжие да им сложат и направо да ги кръстят Раптори :roll: Трябваше според мен това да са Firebat-ите, а не нова единица с 2 пищова но да изчакаме и ще видим дали ще са полезни.

Иначе сравнението с DoW го започна ти. :wink:

Всъщност са Рийпъри. :wink: И да мисля, че ще са изключително полезни за изненадващо рейдване на слабо защитени бази и отстъпващи еденици. Също така те ще са противодействието на "Безсмъртните" на протосите, тъй като техният "подсилен щит" се активира единствено от масивен демидж, като от такнове например. Има резон да се включват в ареснала на всеки уважаващ себе си теран.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Май 2007 08:57

OnePageLife написа:
Всъщност са Рийпъри. :wink:

Ставаше въпрос за Chaos Raptors :wink:

Sunerphey написа:

Откъде мислиш, че е втората реплика в подписа ми?!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Май 2007 09:02

Цитат:
Ц&Ц не е крал от Дюн по технически причини: Дюн е неговия предвестник

Ъъъ...аз дори ще отида още по-далече и ще заявя че C&C и Dune са правени от едни и същи девелопъри - Westwood. :lol:

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 23 Май 2007 09:11

MARiNZ0 написа:
OnePageLife написа:
Всъщност са Рийпъри. :wink:

Ставаше въпрос за Chaos Raptors :wink:

Sunerphey написа:

Откъде мислиш, че е втората реплика в подписа ми?!

Това, че се сети първо за рапторите говори, че си еретик и както си предал империума, така предаваш вселената :)

А започнах с доу, защото така сравнявам вече остаряваща игра със излизаща догодина, освен това тя за мен е наистина много добро ртс защото разчита на много драстични промени в геймплея на този тип игри и то доста успешно. А за мен повтарянето е майка на скуката :)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Май 2007 10:18

Sunerphey написа:
1. Както виждаме от тази тема sc2 играе мнозинството, главно привърженици на други жанрове игри.

SC е играта с най-силно развит про-гейминг, точно затова се играе вече кажи-речи десет години. И радвам се, че правиш комплимент на играта, та ти туко ща каза, че играта се харесва на хора видяли много други игри и знаещи за какво иде реч.

Sunerphey написа:

Tadaima написа:
С&С не е балансирана в нито една версия на играта, историята, въпреки, че добре започва(Нод,Тибериум и прочие) винаги се е развивала толкова банално и клиширано, че човек може да го е яд, че си е пуснал кампанията, а след С&С 3 вече играта загуби каквато и да е стойност откъм история.

По точка 3(не ми се цитира), в момента Китай е най-бързо развиващата се страна в света, а в икономически план Япония има по-голям(и ще има) напредък от Германия.

По точка 4. Да, за времето си бяха хубави графики, но те не се играеха само тогава, играят се и сега. Окото свиква."а и самото изображение", когато човек пусне играта на по-голяма резолюция изображението се губи в квадрати.

Sunerphey написа:
по-новите версии на горепосочените игри така или иначе не ми тръгват, но тадайма ми е свидател, че и в тях не им обръщам внимание :roll:

Ти нови игри не играеш, а и нивото на игрите не е спаднало в сравнение с преди, може би просто ти изоставаш?

Telba написа:
С&С не е крал от Дюн по технически причини: Дюн е неговия предвестник Smile

Не говорех за енджъна, Подправката и Тибериумът си приличат...много!

Цитат:
С&С3 нямал история,айде пусни си на НОД кампанията и виж дали нама история и колко е банална.

Vini, vidi, vici

Цитат:
Уорхаммър не е крал от литература,защото е първата походова игра...Или ако е ,дефинирай от коя литература?

Adeptus Astartes - Starship Troopers(Book, 1959)
Tyranids - Starship Troopers(Book, 1959)
Eldar/DE -The Silmarillion (Book, 1977)
Tau -Gundam (Anime/Manga, 1970)
Ork -Tolkien (Author, 1892-1973)
Chaos -The bible (Holy book, 45-140)
Inquisition -History (Work/Hobby, 460 BC-present)

Цитат:
C&C3 първият идващ патч е баланс патч както е при повечето стратегии.

Пач от EA...прости ми, че не съм много ентусиязиран.

Sunerphey написа:
...както си предал империума, така предаваш вселената...

Вие слепи заблудени деца на империумът не се ли научихте, че сте сред звездите само за да помогнете на Елдарите да възвърнат това, което са загубили. След като го направите...сте ненужни.

П.П. Пропуснах няколко поста на Sunerphey, но те са пълни с глупости, той си знае защо.

Профил

Аватар
Guild Wars 2
World Of Tanks
Team Fortress 2
Заглавие:
Публикувано на: 23 Май 2007 10:26

Tadaima написа:
Sunerphey написа:
1. Както виждаме от тази тема sc2 играе мнозинството, главно привърженици на други жанрове игри.

SC е играта с най-силно развит про-гейминг, точно затова се играе вече кажи-речи десет години. И радвам се, че правиш комплимент на играта, та ти туко ща каза, че играта се харесва на хора видяли много други игри и знаещи за какво иде реч.

Sunerphey написа:

Tadaima написа:
С&С не е балансирана в нито една версия на играта, историята, въпреки, че добре започва(Нод,Тибериум и прочие) винаги се е развивала толкова банално и клиширано, че човек може да го е яд, че си е пуснал кампанията, а след С&С 3 вече играта загуби каквато и да е стойност откъм история.

По точка 3(не ми се цитира), в момента Китай е най-бързо развиващата се страна в света, а в икономически план Япония има по-голям(и ще има) напредък от Германия.

По точка 4. Да, за времето си бяха хубави графики, но те не се играеха само тогава, играят се и сега. Окото свиква."а и самото изображение", когато човек пусне играта на по-голяма резолюция изображението се губи в квадрати.

Sunerphey написа:

Ти нови игри не играеш, а и нивото на игрите не е спаднало в сравнение с преди, може би просто ти изоставаш?

Telba написа:
С&С не е крал от Дюн по технически причини: Дюн е неговия предвестник Smile

Не говорех за енджъна, Подправката и Тибериумът си приличат...много!

Цитат:
С&С3 нямал история,айде пусни си на НОД кампанията и виж дали нама история и колко е банална.

Vini, vidi, vici

Цитат:

Adeptus Astartes - Starship Troopers(Book, 1959)
Tyranids - Starship Troopers(Book, 1959)
Eldar/DE -The Silmarillion (Book, 1977)
Tau -Gundam (Anime/Manga, 1970)
Ork -Tolkien (Author, 1892-1973)
Chaos -The bible (Holy book, 45-140)
Inquisition -History (Work/Hobby, 460 BC-present)

Цитат:
C&C3 първият идващ патч е баланс патч както е при повечето стратегии.

Пач от EA...прости ми, че не съм много ентусиязиран.

Sunerphey написа:
...както си предал империума, така предаваш вселената...

Вие слепи заблудени деца на империумът не се ли научихте, че сте сред звездите само за да помогнете на Елдарите да възвърнат това, което са загубили. След като го направите...сте ненужни.

П.П. Пропуснах няколко поста на Sunerphey, но те са пълни с глупости, той си знае защо.

Най-после конструктивен отговор :)
Ми подправката и тиберия технически единственото им общо е,че се събират от "харвестър".
Както впрочем и житните култури :)
Оурхаммър е по-стар от гъндам и горе долу е по времето на Толкин,което си описал.Уорхаммър 40к е просто вариация.
И какво искаш да кажеш,че кампанията на НОД и развитието беше предвидимо? :)

Профил ICQ

Заглавие:
Публикувано на: 23 Май 2007 10:45

Понякога ми харесва как се изнервяш и започваш да нападаш отчаяно :wink:
И аз се изнервям, но повечето пъти срещу ботове с които така или иначе не може да се спори и съм по-открит и груб :)

Tadaima написа:
Sunerphey написа:

Sunerphey написа:
Както виждаме от тази тема sc2 играе мнозинството, главно привърженици на други жанрове игри. Все пак доста по-малко хора принципно играят ртс отколкото всички останали жанрове заедно, но всеки трябва да е играл стратегия, а ск1 е лесна за усвояване и се разчува по някакъв начин повече и допада на хората повече от конкуренцията. Лошо няма, сега обсъждаме втората част.

Може и като комплимент да се приеме, как позна :)
Не сменяй темата, ставаше дума за ск1 :wink:

за втория аргумент... може би за това стар крафт 1 е надделяла, но аргумента ми важи за стратегийте след нея, което мнозинството не е играло или гледало, камоли повече от 3 пъти.

Отностно Китайците... За колко време ще намериш в нета някое тяхно изобретение, запазена марка на нещо уважавано и качествено? Те си имат икономика на база.. хъм не съм много наясно но знам, че българските мп3-ки дива се зглояват там. Япония дори да може да се мери с Германия, макар в малко области, не означава, че бъка от про геймъри, както в Кореа. То пак в България всяко поне 1 на 2 лапета играе игри, но не означава, че сме като Корейците и не намесвай Японците при тях. Япония си прави роботи и машини, а не само това е прогреса. Освен това Китай сега намалява като население и това излиза сериозен проблем за тях :roll:
Как въобще стигнахме до тази тема?

Отностно женствените, няма да се намесвам, не е за пред форум (дори този :) ) :D

tadaima написа:

Sunerphey написа:
А започнах с доу, защото така сравнявам вече остаряваща игра със излизаща догодина, освен това тя за мен е наистина много добро ртс защото разчита на много драстични промени в геймплея на този тип игри и то доста успешно. А за мен повтарянето е майка на скуката

Това трябва да подсказва какво мисля за остатъка?
Освен това да се върнем към мнението за хайвера...

tadaima написа:

that's what i'm talking about

regards

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost