Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: DOOM
Публикувано на: 24 Апр 2016 05:46

Иначе съм сигурен че тая игра е обречена на провал, поне мултито. Опитва се да бъде хем олдскул, хем модерна, а това явно няма как да стане. Мненията в интернет са предимно негативни и са два основни типа:

1. Според феновете на CoD, Battlefield и т.н - Играта е тъпа, защото няма iron sights, прекалено е бърза, графиката е като от 2006-та и е само безмозъчно стреляне. Направена е като някакъв тъп Quake.

2. Според феновете на Quake и UT - играта е тъпа защото е затворена, бавна, "конзолна", с излишни глупости и ограничени движения. Направена е като тъпото CoD.

След две седмици сървърите ще са празни. :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Апр 2016 13:05

Samo nz koga doom e bila otqlena mp igra? Ne che ne sum igral doom 2 po modemi, no nikoga doom ne e opiral do mp.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 24 Апр 2016 15:33

Когато рекламираш играта си като "олдскуул" и "завръщане към корените" нямаш право да поднасяш на геймърите претоплен миш-маш от модерни шутъри.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 24 Апр 2016 17:58

A modernite shuteri sa po-blizki do oldskula ot kolkoto prednoto pokolenie. Primeno doom 1 i 2 nqmat nishto obshto s quake 3 kato gameplay. Prosto burkate quake s doom. Doom nikoga ne e bila igra za mishka demek super burzo vurtene i podskachane kato lud ta dori doom 1 i 2 nqmat skok.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 24 Апр 2016 21:09

Да бе, ама само дето при тях е просто щото още не е било измислено, не щото са искали да е така... Нали се сещаш, близко е до акъла... Дрънчиш глупости от куха фейнбойщина.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 24 Апр 2016 23:03

Doom 3 pak ne beshe tova. Prosto ili burkate doom s quake ili nz i az no ima nekva oburkaciq tuka. Qvno ne e tolkoz blizko do akula ti kolkoto si mislish.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 25 Апр 2016 16:02

DooM 3 беше точно това, само дето беше:

1. Бавна и тромава;
2. Нямаше вода;
3. Нямаше различни гравитации;
4. Нямаше джъмп падове;
5. Доближава се много до Quake 2

The Edge 2 като дизайн е добро ниво.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 25 Апр 2016 16:18

Mi tiq neshta gi nqma nito v doom 1 nito v 2. Prosto burkash igrata s nqkoq druga tova e doom ne e quake ne e unreal. Multyto v doom 1 i 2 e prosto gotina opciq. V doom 3 e oshte po-malko. Doom 3 se doblijaval do quake 2? Neshto ne zacepvam

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Апр 2016 16:39

Те май тия дето правят тия игри също бъркат Quake и DooM, защото направиха Quake 4 като Doom 3, а сега правят Doom 4 като Quake 3 :D

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 25 Апр 2016 17:04

Quake 4 е много по-динамична от DooM 3, а в мултиплеъра място за сравнение няма. Quake 4 надгражда над Quake 3 и Quake 2.

Идяде
Казах ти за ограниченията по отношение на изгледа, къде е разликата между DooM и конзолните шутъри, няма да се повтарям.

Ако рекламираш играта си като Олдскул, автоматично детмача влиза в разбиранията за олдскул. А контурите на олдскул арена шутърите ги поставиха именно Quake. И аз нямам нищо на против DooM да прилича на Quake по отношение на детмача.

Имам против да прилича на DooM 3, имам против да прилича на Halo, имам против да прилича на CoD.

Обаче кво общо има DooM с Halo и CoD по дяволите, та толкова много лобираш за тях?

Дейба и фенбоя...

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 25 Апр 2016 18:17

doom ima poveche obshto s halo ot kolkoto s quake 3 ako pitash men. Verno s cod nqma obshto no halo bate dori master cheaf e vzaimstvan ot doom marina i navsqkade si go pishe tva. Vurvish pucash po gadove kvo obshto da nqma? Dori nqma pluvane pod voda v halo i v doom sushto nqma abe optimiziran dinamichen shooter.

Профил

Аватар
Заглавие: За сливане
Публикувано на: 25 Апр 2016 23:37

Цитат:
В чата яко се спамеше John Carmack... добре, че няма да е там и той хах ;д Ако доживея той да работи с Unreal енджин ... I'M DONE ;d

Mi nali neshto si nedovolen ot endjina mu? Kato si nedovolen ot id tech engina kvo revesh i sreshtu unreala deto e nai bezproblemniq, mojesht i izpolzvan engine. Na vsi4ko otgore e bezplaten i ako pravish igra tia ot epic pribiram samo 5% ot pechalbata. To na epic vsi4ko im e bezplatno engini igri

Профил

Аватар
В момента играе: DOOM,QUAKE II,RAGE,GOTHIC 3,Redneck Rampage,Outlaws,Diablo II,Blade of Darkness,excalibur-wow.com
Заглавие: Re: Blackroom /The Return - John Romero & Adrian Carmack/
Публикувано на: 26 Апр 2016 01:12

hahaha Стига с тая глупост 'безплатен', вярваш ли си? Не съм им чел условията ама съм убеден, че нема начин, такова животно няма. 5% дали е 5 или според продажбите може да стане на некво друго число. Не ми се занимава да чета и да се интересувам, ако некой му се занимава, нека да каже, ама без да ми меткате некви такива неща, дето сте ги чули, а всъщност истината може да е съвсем друга. OK прочетах и 5% да е не е безплатен, както и да е. едит: То всичко им безплатно на тея бе, как да не ги обичаш, а виж другите как ни дерат. ;д;д То звучи тъпичко някси, как го обясна. Те се целят да хванат възможно най голям 'пазарен' дял. Очевадно сега с толко други опции и те са се принудили да свалят цените, ама пак казвам не е безплатен, а и то не може да е. Нали затова работят толко хора там, кой ще плаща. Ма всъщност за кво споря и аз? Значи според теб това, че е безплатен е най големия му плюс, щот на много места го чета тоя 'довод'. Както и да е(отново ;д) нема смисъл тоя спор. Като не ме кефи, не ме кефи и тва е, а па като чалгата нека го слуша всеки мангау ;д да бе и Азис е номер 1 в ютюппп ;д
И като цяло феновете на едно нещо трябва да приемете, че има и друго мнение и вкус. Мен не ме кефи и никога не ме е кефел, но няма да седна да го плюя. Първия му се възхищавах, още помня как на software без да е под opengl, d3d изглеждаше супер, пикселите му бяха некви малки, corona ефектите не светлините бяха супер, беше много различен. Но години не подържаше opengl и d3d различен от Вуду/Glide. Беше уникалната бъгня, след години го оправиха с пачовете. Но и така го запомних - просто визуална наслада. До като механиките му бяха уникалната дървения, говоря за движение и скачане, сравнение с Q2, все едно си скопен.

Иначе с първото ти, да не съм доволен, но ще видиме като излезе. Последните новини за настойките са добри. Но, да като цяло не виждам нови неща. И точно защото го няма Кармак, той никога не прави 'casual' неща, а винаги въвежда нещо ново. Ако не се лъжа и за id Tech 6, имаше фундаментално нови неща и планове.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: DOOM,QUAKE II,RAGE,GOTHIC 3,Redneck Rampage,Outlaws,Diablo II,Blade of Darkness,excalibur-wow.com
Публикувано на: 26 Апр 2016 06:25

Пробвах сега новия Unreal за да видя енджина(не бях слагал Unreal от десет год). Ебаси...

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 26 Апр 2016 14:48

Новия ънреал е безплатен, отворен за всички, прави се бавни и с любов като постояно се кореспондира с комюнитито. От 2 години е отворена алфа, а вече изглежда супер яко. Скоци, засилки, оръжия, дизайн всичко се пипа бавни като се обсъжда с геймърите и всеки билд променя това което не им харесва на хората дето играят. Епик са си Епик прсото не мога да разбера как мп шутер ще успее да се конкурира с ънреиал при условие, че той се праси от тези дето правят най-якия енджин и знаят как да го ползват най-добре и имам традиции в жанра още от ут99. Точно за това са решили да направят мп на доом друг тип, просто няма как за година 2 да направят такъв геймплей като ут4 дето хората си го правят бавничко внимателно без срокове, без притеснения за пари. Там кадето парите и сроковете не са фактор нещата са истински.
Точно поради тези причини не знам какъв шанс има пректа на Ромеро. Единствения му шанс ми се струва, че е симгълплеър олдскул шутер в стил брутал доом. Ако успее да привлече в екипа си и Sergant_Mark_IV които е отговорен за брутал дуум вече може да се очаква нещо интересно. Но ако се опитват да направят олдскул мп шутер просто няма как да се съревнувават с ънриала. Епик са си епик просто са монопол в жанра не виждам как някои може да пробие тука.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 26 Апр 2016 19:52

идяде, стига дрънка глупости.

Новата DooM е правена от маркетинг специалисти, не от геймдизайнери. Те не правят игра, те правят продук, разпознаваем за потребителските маси. За тях "завръщане към корените" е просто фраза, която в момента се котира добре сред купувачите, без значение на какво съдържание ще я лепнат. А съдържанието е по-добре да е визуално разпознаваемо сред масовия купувач, съвсем леко поръсено с "нещо недопустимо" (визирам кръвта и прочее).

Иначе и малък екип може да седне и да обобщи какви са контурите и границите на понятието "класически FPS" и след това да направи успешна игра по тези критерии (визирам Ромеро и Кармак).

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 26 Апр 2016 20:50

Tova koeto ti narichash klasicheski fps epic mn dobre sa go obobshtili, upgreidnali, updatnali i produljavat da upgradvat i updatvat. Ne mislq che nqkoi moje da se namsti tam. Edinstveno v sp moje da se tursi novo klasichesko upgradvane i updatvane. Lichno za men klasicheski sp shooter ne e nqkv shooter v koito skachash kato katerica i pravish zasilki. Dooma vinagi si e bil opredlenieto za klasika i v nego nikoga e nqmalo takiva ekstri.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 26 Апр 2016 22:02

Мисълта ми е, че за да създадеш такъв шутър не ти трябва задължително бавна работа и взаимодействие с фенската общност.

Иначе що е "класически шутър" може да се поспори - и DooM, Blood и т.н. са класически, но и Quake, Blood II и т.н. също са класически.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 27 Апр 2016 01:19

Цитат:
Мисълта ми е, че за да създадеш такъв шутър не ти трябва задължително бавна работа и взаимодействие с фенската общност.
Разбирасе, че не трябва, но когато не се направи така се получава това което стана мп на дуум 4. Предполагам конзолните фенове доволни, пд нърдовете ревът. Аз като човек с по-голяма гейминг култура мога да оценя всичко понеже съм играл както класическите дуумове, куейкове, ънриали, така и конзолните класики като Хало. Проблема е, че не всеки е отворен като мен, а повечето хора квото си знаят това си искат. Трудно е да превъзпиташ един нърд прехвърлил 30сета приемрно, а тази игра дуум е предназначена за тази аудитория.
А ънриала се прави бавно с любов и яко комюнити та те са си вградили в лаунчера и енджина и насърчават всички които могат да работят с него да правят контент за ънриала. Идеята на играта е да е мега отворена към комюнитито няма по-отворена игра от тая. По този начин се получава нещо мега зверско, което трудно може да бъде догонено, а на всичко отгоре е безплатно. Проблема на игрите дето се прават за пари е, че след като ги пуснат ги позакърпват с няколко пача и тва е. При ънриала обаче няма да е така понеже щом е безплатен, те няма да имат нужда да казват играта е готова аиде чао, ами ще си се грижат за нея едва ли не до ънриал 5 енджин, когато почнат да правят ут5. Те дори си нает на бачкане в епик точно такива хора от комюнити форумите. Като видят че е талантлив и прави як арт и направо си го земат при тях. Така докато играта се оформя си оформят и екипа спрямо нея. Та трудно ще е на някои да направи нещо подобно. Просто хората си печелят достатъчно от енджина и могат да си го позволят, но нз кой друг би си позволил подобно нещо.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 29 Апр 2016 22:04

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения