В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Заглавие: Re: Cyberpunk-новата игра на CD Project Red
Публикувано на: 10 Дек 2020 19:34
The Grim Reaper написа:
Това е pc игра с недъгави конзолни портове, виждали сме много.
Горе-долу това имам предвид, всъщност. Тази игра никога не е разработвана за конзоли, тя си е правена за PC и след това портната без особени оптимизации - портът за PS5 просто върви ок, защото конзолата е мощна, а този за PS4 - не, защото е слаба. В тоя смисъл казвам, че е некст джен, щото съвременните PC-та, за които е писана, са некст джен.
Сега гледам видеото как върви на стария ексбокс и ситуацията е майко мила - нито графика има, нито играем фреймрейт. Все едно Вещера 3 съм го разпънал на телевизора в FHD през Switch-a.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
Онлайн
30 Ное 2003 14:14 Мнения: 7904 Местоположение: Троянски манастир
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 10 Дек 2020 19:48
Абсолютно. Обаче next gen pc означава ray tracing и етц красоти, изключвайки което не оправдава last gen console да изглежда като игра на 10 години. Самия факт че са я релийснали за тях трябва да гарантира поне нормално поведение, иначе е просто cash grab. Как е допустимо и на ps5 да трябва да я играя така или да чакам месеци за да му мяза не ща и да коментирам, там ше си е мрънкане. Ама дори шибаняци като ubisoft не си позволиха такова нещо, та ся в редит както Дидко ксза cdpr са разпнати заслужено, докато вчера всякаква критика беше мега даунвоутед.
Много ме е яд, че няма Stadia в БГ, иначе там може би щеше да е решение като нямаме high end pcs...
Това! Няма 4к като Stadia-та, но който не се е нахендрил да купи версия за конзоли може да си реши проблема така, стига да не е на 4к телевизор, макар че и тогава пак ще изглежда по-добре.
В момента играе: нищо, мързи ме
Публикувано на: 10 Дек 2020 22:30
Поцъках няколко часа днес и играта на тоя етап е пълен кенеф за мен Бъгове колкото искаш - телепортиращи се коли/нпц-та по време на диалог, clipping на поразия, проблеми с lipsync-а, прекъсващо аудио (когато опитват да имат по-natural диалог и някой герой прекъсне друг, аудиото на единия просто cut-ва със супер забележим static) и липсващи звуци от стъпки, удари и като цяло интеракции, където би трябвало да се чуе нещо; нон-стоп гличващи анимации и проблеми с idle позите на рандъм npc-та или просто даже директни T-пози и летене на 2 метра от земята в поза за седене на стол, AI като от игра на Bethesda , като използваш огледалата си 50/50 шанс да крашнеш на десктопа, проблеми със сенки, липсващи текстури, нелоудващи текстури, счупени текстури и какво ли още не... общо взето откъм техническо ниво е почти неиграемо освен ако си късметлия или имаш свръхчовешка толерантност към бъгове. Гледах коментари от хора, които твърдят, че мейн куеста им бъгва до такава степен, че hardlock-ва играта и нито презареждане, нито преинсталиране го оправят, а се налага да почнат new game. Ако е вярно, неам думи
И всичко това щях горе-долу да го понеса, ако откъм writing/герои играта беше добра, ама... Не изключвам, а и най-вероятно по-напред в историята става по-добре, но началото (почнах с Nomad) беше много зле в това отношение. Всеки герой звучи като няква Батман карикатура, всички говорят с някъв edgy каданс и нисък тон и имам чувството, че гледам/слушам театър от един актьор в различни роли. Мъжкият V има някъв нереално противен бруклински/бостънски/ебалиго акцент, който го кара да звучи като пубер с тъкмо дропнал глас, опитващ да докара някъв мафиотски пресонаж като го чух веднага рестартирах с женски V, ма разликата не е тип Mass Effect 1. А самия диалог и начина по който ти е представен света просто му липсва всякакъв чар или някакъв сюжетен hook, който да ти грабне интереса. В Witcher 1 имаш клишето с амнезията, Саламандра атаката, кой си, къв си; бе нещо, което горе-долу веднага да те вкара в историята, въпреки че играта си е дърво и моделите на всички герои са чудовищни ; В W2 ти трябва само интро филмчето да те зариби, а и разказването с флашбекове докато Vernon те разпитва, кулминиращо с убийството на Фолтест, също веднага вкарва някаква интрига; Witcher 3 също е с идеално интро и веднага те вкарва в играта със няква цел - намери Йенефер, най-накрая разреши мистерията кво е станало с Цири, самия факт че имаме шанса да полафим с добре анимирани/моделирани HD Ламберт, Езкел, Веземир и Йен, които са все супер отличителни като персонажи... В предните им игри веднага те дръпват някакви чар, атмосфера и герои... Тука всичко ми идва като каквото един 15-год тийн счита за интересен cyberpunk. Jackie може би щеше да ме изкефи повече като интро companion, ако останалите герои не бълваха същия tryhard edgelord диалог като него и главния чифут
Но все пак, да не съм мега негативен - откъм art direction, аудио оформление (като работи нормално де) и малките детайли по всеки обект в света, които да го накарат да се чувства като реално lived-in място, (като зареди де) определено са се постарали много. Първият път като се качих в апартамента на V и дръпнах щорите да погледам града през нощта докато някакъв мега добър ambient трип-хоп се беше пуснал по радиото си бяха мега въздействащи и седях около 5 мин само да зяпам пейзажа Combat-a, въпреки че му се усеща дървенията на RedEngine-a когато си в движение, е сравнително фън (мелето с юмруци даже ми харесва, поне когато enemy-тата реагират нормално, но мелето с катаната ми се стори доста зле). Малкото огнестрелни оръжия дето ползвах бяха доста приятни като feel, саунд, визуалната поразия дето причиняват и тн. Тук е много ключово до каква степен всичко ства bullet sponge на висока трудност...
Ма нз, освен ако не излезе някакъв miracle пач в близко време, най-вероятно ще я заеба за поне половин година, докато не пооправят бъркотията или не видя повече feedback, че историята натам си заслужава много повече от това, което гледах първите няколко часа.
едит: да понедоволствам още малко - Character Creator-a е доста underwhelming - не гледах много промота за играта, но бях останал с впечатление, че е способен на доста повече неща. Опциите за някои части и цветове са доста малко (втф, как няма да сложиш някакъв color wheel в тоя тип игра), а косите изглеждат доста зле и нямат никви опции за нагаждане на цвят на hightlight-ове, корени и тн. Рандомайзъра понякога генерира забавни изчадия
___________________________________ :O
the_presator
06 Фев 2009 21:49 Мнения: 2681 Местоположение: Стара Загора
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
В момента играе: нищо, мързи ме
Публикувано на: 10 Дек 2020 23:20
^ Ако не друго, явно се очертава добра игра за спийдрънъри
___________________________________ :O
The Arrow
22 Ное 2006 18:05 Мнения: 4480 Местоположение: София
Публикувано на: 10 Дек 2020 23:30
Владо Каролев:
Цитат:
В момента полската игра Cyberpunk 77 с Киану Рийвс счупи рекордите за най-популярна single-player игра в първите 24 часа и само с предварителните поръчки направи почти половин милиард долара приходи. Създаването на играта е струвало около $250- $300 милиона, т.е. вече са на печалба. Полски културен продукт, който ще обиколи света по време на най-дълбоката икономическа криза за последните 100 години и пътьом ще направи 1-2 милиарда долара. В Полша освен че младите ИТ-та под 26 години са в данъчна ваканция, действат и специални данъчни отстъпки и програми за разработчиците на видео игри. Почти 50 от тях са листнати на Варшавската борса, която дори е създала специален гейм индекс. В България единствената подкрепа за разработчиците на видео игри е през Европейския инвестиционен фонд и Райфайзенбанк България (т.е. нищо общо с държавата). Важното е да сме живи и здрави.
___________________________________ тежки нокаути
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 10 Дек 2020 23:35
Тия (CDPR) досега съм чувал, че са sweethearts. Оставете качеството на игрите и бъговете и т.н. - имат GoG, мразят Denuvo, правят безплатни DLC-та - все правилен пиар.
Но самият факт, че са дали на журналистите нарочно само РС копия, буквално си говори за класическо залъгване на аудиторията, за да не види никой на какво прилича играта за конзоли. Типични anti-consumer хитрини за повечето други големи компании, явно вече и за тази...
Навремето TotalBiscuit (RIP) обясняваше наляво и надясно да не се pre-order-ват игри, а да се правят информирани покупки след рилийза, та чак се беше изприщил.
Удри 8 милиона приоърдъра (по 60 евро) на CP2077
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
the_presator
06 Фев 2009 21:49 Мнения: 2681 Местоположение: Стара Загора
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Публикувано на: 10 Дек 2020 23:43
denik написа:
Удри 8 милиона приоърдъра (по 60 евро) на CP2077
Супер, сега всичките тези пари ще направят целия екип на CDPR, които са се трепали и продължават да се трепят по играта, мултимилионери
Spoiler for :
/s
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 11 Дек 2020 00:13
Мда, гаранция
Въпрос: С това поколение Nvidia карти вече няма ли SLI? В това PC Performance видео и във видеото на Линус гледам, че топа на топовете се тества с една 3090-ка. Поне преди май можеше да се слагат по две?
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
Труповоз
Публикувано на: 11 Дек 2020 02:43
хм по-добре, отколкото очаквах. Ако цъкаш битките като Superhot/FEAR/новите дуумове е бая забавна.
Труповоз
Публикувано на: 11 Дек 2020 04:56
Еми, допуснах критичната грешка да билдна Гералт по най-скучния възможен начин, което рязко повлия на субективното ми мнение. Иначе Киберпънк76 има още 100 часа на разположение, в който да ме разочарова.
Gen.Toast
31 Май 2010 19:52 Мнения: 1382 Местоположение: бегето
В момента играе: PTSD simulator
Публикувано на: 11 Дек 2020 10:32
Идвам само да кажа че Cyberpunk 2077 е конденза на всичко което не е наред с тая индустрия. По-лошото е че стана нещо което нито един продукт или фирма трябва да бъде - too big to fail.
22 Ное 2006 18:05 Мнения: 4480 Местоположение: София
Публикувано на: 11 Дек 2020 11:48
Императора написа:
denik написа:
Но самият факт, че са дали на журналистите нарочно само РС копия, буквално си говори за класическо залъгване на аудиторията, за да не види никой на какво прилича играта за конзоли. Типични anti-consumer хитрини за повечето други големи компании, явно вече и за тази...
Ти малоумен ли си? PC версиите на игри винаги са космически нива над конзолните. Това е неизменно правило на гейминга. Къде може да има залъгване в този случай тук?
Не защитавам CDPR -- напротив -- смятам че са изкарали боза на пазара.
Просто доводът ти е неправилен.
===
The Arrow написа:
Владо Каролев:
Цитат:
Създаването на играта е струвало около $250- $300 милиона
ъммм, мисля че визираше ДИДО Каролев?
Колкото до цитираната сума -- АБСУРД.
Дори игрите на Blizzard не струват толкова, а при тях работят най-добрите game Cinematics-ers на света. А именно тази част от разработването на дадена игра е най-скъпата. Поне в случая на Blizz.
Тази цитирана сума не знам от къде я е взел Каролев, но ако наистина се е мернала някъде, най-вероятно става дума за следното: CDPR просто са събрали заедно ВСИЧКИ разходи на Компанията, които са били направени в периода на разработка на играта. Това включва заплати на служители (НЕ само тези работещи по CP77), сметки за ток и консумативи, и т.н.
просто за да напомпат цифрата, за да изглежда по-грандиозна...
Не, именно Владо Каролев имах в предвид. Виж фейсбук страницата му ако искаш.
___________________________________ тежки нокаути
Маце Борко
Публикувано на: 11 Дек 2020 12:28
Вчера поиграх час-два основно в character customization менюто, настроих си патока на съответния размер, избрах си венерическа прическа, че и цвят ѝ сложих. Само заради тия опции трябва да бъде номинирана за игра на годината.
Не знам как са другите интрота, но корпото беше доста силно. Тоя път ще го играя хакерче, че винаги по рпг-тата съм с праволинеен уориър билд и ми е писнало овсякъде, пък и gunplay-ят не е нищо особено в Киберпънка.
Предполагам който е поиграл малко, вече му е светнало защо са се спрели на FP перспективата. Witcher-ът беше предимно outdoor игра с големи отворени пространства, но за начина, по който е конструиран Cyberpunk-a - от локациите до вида на интеракциите, FP e абсолютно правилният избор за постигане на добър immersion.
Още първата гледка над града, която се открива от лимунизата на Корпорацията, удря много силно с GitS и Blade Runner вайбове. Адската работа.
Сега, аз го играя така: RX 580 8GB 24GB DDR3 i7-4770 Стара, но стабилна машинка, която на FHD + High настройки докарва (на око, не съм ги мерил) някъде между 40-50 FPS-a. Съвсем играемо, макар и да не е баш комфортно. Кофтито е, че Ray Tracing-a е мираж за мен, а и съм с 27 инчов 2К дисплей и като разпъна игра на FHD на него, прави някакъв downscaling и не изглежда толкова добре, колкото ако си беше native FHD монитора, ама КАРАЙ, first world problems, конзоладжийте с PS4 XBone го ядат доста по-тежко. Процесорът е още пушка и е на 60% докато видеото го ботълнеква, та ще видим - не мисля така или иначе да я играя сериозно сега, ще я оставя за след някакви месеци, може тъкмо и ново видео за тогава да бутна, щото играта си заслужава да се играе ка си требе.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
Публикувано на: 12 Дек 2020 11:35
На PS4 Pro с HDR и ''хубав'' телевизор не виждам чак толкова грозотии, колкото изкарват в някои ревюта.
Бих я дръпнал за компа от чисто любопитство да видя там как е.
Иначе имах 1 бъг с куест до сега, който се оправи след релоуд на сейва. Имах 2 пъти видими text pop-а - единия път на NPC, другия път на кола - ма кой знае, може да е било и tesla truck
Играейки все повече, осъзнавам че тая игра няма как да бъде напълно дошлайфана. Сякаш в един момент Night City е изтърван и заебан да се развива и расте, с всичките му недосмислици, втф моменти и абсурди - нещо, което по много естествен начин засилва размиването на реалност и кибер-реалност. Повечето гличове даже може да ги пишеш за static и смущения, сякаш си в кофти brain dance Удрят ме малко Bloodlines vibes на места, която СЪЩО беше тотална бъгавиня в началото.
Вероятно съм станал твърде голям couch potato ( или конзол плеб ) , но повече ме интересува да мога да поседна удобно и да разцъкам малко готина история от колкото да ми пука чак толкова за графиката. В смисъл, важното е да не нарушава immersion-a.
Бтв, шлая се из улиците и стигам под някъв мост там с клошари и горящи кофи и тн. Идва един авер и най-демонстративно вади парчока и тръгва да пикае до мене, докато ми вика ''Piss off, weirdo.'' Докат се хиля и търся начин за скрийншот, тоя се закопчава и си тръгва. 5 секунди след това идва няква ЖЕНА, която гледа мене, гледа земята, гледа мене, unzip-ва и препикава - права - същото място. 10/10
Очаквам много меме материал, сайтове и канали тип humans of night city и тн
Оптимист съм, че играта ще премине тоя launch slog и ще я оправят.
___________________________________ джумерки
Маце Борко
Публикувано на: 12 Дек 2020 11:52
shub niggurat написа:
Удрят ме малко Bloodlines vibes на места, която СЪЩО беше тотална бъгавиня в началото.
Отвсякъде. Блъдлайнса също беше много впечатляваща игра, чиято амбиция надскачаше възможностите на времето си и екипа, който я правеше. Но той си остана тотална бъгавня, дори с десетките фен пачове. Последното доиграване, което ѝ правих, не го довърших заради някакъв бъг, който ми прееба цялата игра и сейфовете, а бях на последен фенски пач шест-седем години след като излезе играта
Сега, като го кажа това за Cyberpunk-a, не знам дали ще ме разберете правилно, обаче единственото нещо, което мен малко не ме кефи съвсем в цялостната атмосфера е, че действието се развива в САЩ, играта си е правена с идеята да е по-близка на американците и съответно повечето мултикултурни елементи са пречупени през американската визия. И нищо лошо няма в това, но просто ми е малко клише вече, защото сме го играли в бая игри. Една от основните причини на Witcher-а да ѝ се обърне внимание в началото беше сетингът и източноевропейската ѝ митология, която си беше туист на фона на хомогенизираните светове на другите РПГ-та до тоя момент.
И въпреки че напълно разбирам защо CDPR са играли на сигурно и че киберпънкът си е киберпънк където и да е, мисля, че ако Night city беше град някъде в Европа, щеше да е една малка идея по-интересен. В Азия - още повече. Това е някакво впечатление, което имам и което абсолютно подлежи на промяна като понавляза малко в историята, но засега така го усещам.
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
Труповоз
Публикувано на: 12 Дек 2020 12:58
Киберпънка без бъгове няма да е и наполовина играта, която Bloodlines с бъгове е.
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
Онлайн
30 Ное 2003 14:14 Мнения: 7904 Местоположение: Троянски манастир
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 12 Дек 2020 14:25
Пичове, не че не се разцепвам от кеф на тая игра, ама има някои неща, които не се оправдават така. Сравняване на такъв 300м self-published мегапроект с Bloodlines, който беше направен на мускули от фалиращо студио за стотинки, натиснато от пъблишъра да я пуска недовършена ми е супер неправилно. Ок, да, такива проекти не се движат лесно, там обаче никой не дълбае. Има няколко неща, които са много отвъд допустимото обаче, и си висят на топ-а в редит от няколко дни, та без да ги преписвам, обобщавам:
- Да блокираш конзолни ревюта, да не позволяваш собствени кадри, и в същото време да пускаш ей такъв PS4 геймплей трейлър означава, че си напълно ок да преебеш маса народ с false advertising и thug marketing. Тия кадри и на PS5 мога само да си мечтая за тях. Всичко това има само едно обяснение - конзолния пазар отдавна надмина PC по мащаб, новото конзолно поколение едва прохожда, та единствения ти начин да изкараш макс пари е да го направиш бързо, като пуснеш играта за предното поколение, напълно осъзнавайки, че подвеждаш милиони хора. 8м преордъра по-късно си минал break even point-а on release, на цената на почти толкова милиони потребители, които с пръст у гъз се чудят как да избегнат чувството на разочарование. Това не го оправдаваме от EA, от които го очакваме, как го оправдахме от любимото ни студио, не знам.
- Играта е безумно недовършена, като дори не говоря за бъгове. Липсват есенциални елементи, осъзнаването на липсата на които си е доста immersion breaking. Например, хората по улиците са ходещи олигофрени, ако стане престрелка, клякат да серат на място. Колите по улицата са също олигофрени - буквално няма driving AI, а колите се движат по релси. Полицаите също са олигофрени - не могат дори да те преследват, просто се spawn-ват покрай теб. Това ли имаха предвид като казаха, че няма да имаме желание да се държим като в GTA? Щото просто е скучно и абсолютно нереалистично? Enemy NPC AI също е скандален, кефи ме как намират прикритие, като фланкнеш и им стърчи половината гъз и почнеш да ги целиш, просто отвръщат на огъня и пак се скриват в същото прикрите. Супер не забавно. Моралната неяснота от Gerlat simulator-а също я няма, в малкото случаи, в които имаш избор, той е маргинален и без последствия (вярно, засега, ама съм 15 hours in), ако има изключения са единици.
Няма да дълбая още, идеята е, че тази игра е недопустимо недоразработена и трябваше да излезе лятото на 2021-ва. Не е ок да я напънеш да излезе преди коледа и да подвеждаш как върви на стари машини, само с цел максимизиране на печалба за сметка на потребителите ти, умишлено. ТОЧНО като корпорациите, които демонизираш в играта си. Никва прошка, казвам аз, и се връщам да бозя, щото въпреки всичко, както казах, разцепвам се от кеф. Просто субективното ми удоволствие, макар и непълно, от играта не променя по никъв начин обективния факт, че CDPR се оказаха мега педерасти.
---
Морка, брат, Night City се намира в Сан Франциско отпреди да сме родени. Квo залагане на сигурно, ква Азия? Има source material от зората на cyberpunk-а тук, абсолютно немислимо е да се променя сетинга така. Ако римейкнат филмите по властелина мое ли да сменят елфите с негри и джуджетата с педерасти, щото елфи и джуджета сме виждали вече бол, та да е в крак с времето?
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения