Да ги заколиш всичките, ама механиката на битките не позволява да се справиш с повече от 1 опонент. Ако успееш да убиеш двама, то ще е наистина някъв тежък случай на камък ножица хартия
Аз до момента в играта не съм видял някой да успее срещу двама едновременно. Разбира се, разните режими като Domination и Skirmish са точно за това - да надделееш с бройка, но brawl и elimination са по-яки, когато хората се изчакват.
Играта обаче отчаяно се нуждае от нова мачмейкинг система. Не знам как си мислят, че това нещо ще проработи и че ще задържи хората. Надеждата ми е, че ще вземат да повярват в играта си, и ще вложат поне малко усилия и разум ( както с RS: The siege, която не съм играл, но слушам как я били ''оправили'' ). Примерно, разбирам донякъде логиката да запълни празните места с ботове, но защо не го прави равномерно. Преди да започне играта, да разджурка тиймовете за да не сме аз и 3 бота срещу 4-ма вече репутейшън 1 играчи, и да ми се изсерат върху трупа просто. Няма абсолютно никакво усещане за балансиране на отборите по какъвто и да е начин. Също така редовно влизат играчи мид гейм, докато си в дуел с бот. Примерно - дуелираш се срещу бота - той ''зависва'' за момент и изчезва в нищото, а зад теб се е споуннал заместващия го играч. И ти влиза в гръб с комбото и си долу. Джойстика полита в стената директно и т.н.
В 50% от случаите, в които си в парти с приятелче, влизате в мачмейкинга двамата, но някак играта ви ''зарежда'' по различен начин и осъзнаваш, чак когато е почнала играта, че сте в две различни лобита / игри Как става това, баси. Да беше още алфа/ бета, окей, но аре малко на ниво. Да си оправят бъкиите Убисофт и играта ще е чудесна.
Ако някои от вас играят, дайте никове в онова лайно uplay и да се адваме
___________________________________ джумерки
Sentry
Заглавие: Re: For Honor
Публикувано на: 16 Фев 2017 11:51
shub niggurat написа:
Да ги заколиш всичките, ама механиката на битките не позволява да се справиш с повече от 1 опонент. Ако успееш да убиеш двама, то ще е наистина някъв тежък случай на камък ножица хартия
Аз до момента в играта не съм видял някой да успее срещу двама едновременно. Разбира се, разните режими като Domination и Skirmish са точно за това - да надделееш с бройка, но brawl и elimination са по-яки, когато хората се изчакват.
Напълно несъгласен съм. В играта има механики, които ти позволяват да надделееш срещу двама и повече опоненти, ако играеш достатъчно добре. Brawl нарочно ви пуска 2v2 в близка карта, за да може да се играе като team. В elimination-а целта е да знаеш кога да се биеш и кога да бягаш и да се опиташ да натрупаш някой boost, да съживиш другарче или да му помогнеш в битка, която губи. 1v1 в тези модове е възможно най-голямата глупост, която може да се направи. За 1v1 си има дуели, с неразбурането си и глупавите "honor rules" някои хора се опитват да развалят модовете за всички, които знаят как да ги играят правилно.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
the_presator
06 Фев 2009 21:49 Мнения: 2682 Местоположение: Стара Загора
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Публикувано на: 26 Фев 2017 18:22
Определено ще я взема, когато и падне цената. Дано дотогава да оправят (ако изобщо е възможно) проблемите с мултито. Бтв гледам, че повечето хора играят с контролер. Наистина ли така е по-удобно? Как е управлението с мишка и клавиетура?
Не е лошо управлението с мишка и клавиатура, но трябва да ти е стабилна ръката на мишката, че иначе можеш да си смениш гарда без да искаш.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
Gipo
21 Мар 2002 19:51 Мнения: 10938 Местоположение: София
Публикувано на: 26 Фев 2017 22:24
Аз супер много четох за клавиатура вс контролер. В общи линии мненията са 50на50 като хората казват, че е по-добре това, с което свикнеш първо
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
аз съм с контролер и мога да кажа, че е супер по-удобно ... щото иначе не идва да си ударя клавиатурата в стената
шегата настрана, тая игра съветвам да я играете колкото се може по-далеч от монитор/кутия/периферия и т.н. - на метър и нещо поне с джойстика и да ви е чиста работата ... в най-лошия случай - 20-тина кинта за нов, ама те са издръжливи
След няколко дуела, срещу различни противници, като всичките от тях просто спамеха едното ънинтеръптабъл комбо, което всеки клас има. Играта се свежда до това. Да не говорим колко безмислени стават игрите с хора с гиър над определено ниво. Гиър прогрешъна е счупен и битките изглеждат по-истински когато хората нямат предмети и са по-ниски левъли. Убисофт трябва да оправят генерално няколко неща, които не виждам как ще станат изобщо, освен ако не пренапишат играта :
1) Да оправят п2п и мачмейкинга, постояните дропове и рандъм ерори ( в следствие от калпавото п2п ). В тоя ред на мисли, трябва да има наказание за лийвърите. Защото никак не е яко да правиш дуел дълго време и накрая измъчено да му вземеш играта 3:2 и той да даде алт ф4 преди да зареди reward скрийна. Съответно играта се дропва и сякаш никога не я е имало. Никаква награда, нито експ., нито предмети - нищо. Ако си малко лайненце, ще го правиш на всички, когато те бият. А такива - бол.
2) Да rework-нат по някакъв начин гиър-а така, че да не е супер лесно да си 1-шот терминатор само ако кихнеш кинтак за напиканите им микротранзакции. И да направят микротранзакциите да са само козмечитни. По-очевиден pay 2 win скоро не бях виждал.
3) Колкото и разнообразни стилове и умения да имат всички герои, и в тая сфера играта наистина да е перфектна, наличието на тия стън локове с комбо докато не умреш чупи цялото разнообразие от битката. Става малко като едно време с Мортал Комбат и ъперкътите ...
С всичките тия неща дет изписах по адрес на играта, искам най-съвестно да ви посъветвам да изчакате с купуването й. Вчера пуснаха пач, който оправи няколко малоумни неща, които нямам идея защо изобщо бяха там in the first place. Вероятно докато дойде време за някой стийм сейл, ще са се уталожили нещата и може да са я закърпили стабилно.
Sentry
Публикувано на: 02 Мар 2017 08:39
Лилавия gear е супер OP, защото ти качва два от трите стата на item-а, вместо един. От друга страна можеш съвсем спокойно да си го намериш без да плащаш нищо и дори да си плащаш пак трябва да си поне престиж 3 с герой за да ти го даде. В момента без да играя кой знае колко hardcore имам около 20к steel и над 50 gear rating на peacekeeper-а и дори хора с над 100 gear не ме притесняват.
Иначе почти всичко можеш да deflect-неш с правилен timing, включително uninterruptible атаки и атаки след grab. Започнах и побеждавам в 2v1 боеве от време на време. Зависи си в голяма степен от ситуацята, героите срещу които се бия и дали има шанс да ме изхвърлят от някъде, но когато го направиш е много epic.
И аз доста често надделявам при 2в1 с conqueror ( с което играя най-много и съм реп 3 , 80-90 гиър скор ) , но warlord headbutt и warden vortex-a ( май така им викат в реддит ахаха ) са в много случаи инста загуба ако те хванат в чейн. В останалото време трябва да помпаш на рандъм дали ще ти върже да се търклунеш извън комбото.
Проблема ми с каунтър на гард брейка е, че доста често чарджвам хеви атака с Conq-a и това не ми позволява светкавично пръста ми да се озове на х-бутона на геймпада. Това си е лично мой проблем, ясно ми е. Същото е и с дефлект, ако играя с асасин клас. Намирам го за доста по-трудно с пад, отколкото с клавиатура. Трябва да доджнеш държейки посоката в която те удрят, което ще рече че с палеца трябва в рамките на 0.0001 секунда да нацелиш два бутона + посока
Гледах как при 18 лвл ъпгрейднати итеми, някакъв Peacekeeper имаше макс блийд на едната чекия и макс демидж на другата. Трейдофите бяха абсурдни, успяваше да 1-2-шотне всички при ситуация 1 вс 3. Ако го намеря ще дам линк.
edit :
Играта май се стресна колко деструктивен ставам като й се ядосам и снощи ми пусна цяла вечер без нито една загуба
Gipo
Публикувано на: 03 Мар 2017 21:35
ахахахах последната моя изцепка откъм чупене е, че набих няколко тупаника на клавиатурата. В следствие на това си покървях и лепих Y, H и J с капчица Това на ESO де
Тая игра ми излезе към 200 лева, а единственото което правя е да я хейтя. Тъжно, дееба
Убисофт дали ехр. бууст заради падналите сървъри миналия уикенд. Бууста е активен за този уикенд. Познайте обаче ... в момента сървърите им отново са паднали Евала.
Sentry
Публикувано на: 04 Мар 2017 13:50
Ъм, аз играя от около час...
Пичове, пак се заиграх. Някой още цъка ли ? Писна ми да го играя сам тва, аре некой там ако играе да пише
П.П. Има готини нови герои. Highlander-a е много TRVE
the_presator
Публикувано на: 15 Юни 2018 21:04
Все още се държи- http://steamcharts.com/app/304390 (обв не включва хората, които не са си купили играта от Steam, но всички на PC играят помежду си).
PSA: До 18-ти юни можете да добавите For Honor Starter Edition-a към Uplay акаунта си напълно безплатно, като това включва цялата кампания и всички мапове/ геймплей моудс, но имате ънлокнати само 3 от играемите класове и още 3 от f2p ротацията, останалите ще трябва да ги изграйндите. Въпреки това ми се струва адски добра оферта, особено ако сте се двоумили дали играта си струва.
Публикувано на: 15 Юни 2018 22:05
Очевидно се опитват да изстискат още няколко месеца преди да закрият играта. Иначе и аз я клеймнах, ама едва ли някога ще си изхабя хдд пространството за нея.
the_presator
Публикувано на: 15 Юни 2018 22:10
Не съм чул да е чак толкова зле, че да я закриват. Даже на E3 показаха какво ще е новото съдържание. Explain?
Публикувано на: 15 Юни 2018 23:06
Купищата народ, които и се нахвърлиха в началото, сега не могат да я гледат. В общи линии повечето играчи били някакви свръх кежуъли, на които не им дреме особено за баланс, сървъри и проблеми. Така чувам де. Отделно тия безплатни уикенди и безплатни раздаванки... подсказват за някакви предсмъртни мъки.
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения