Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Official Diablo 3 thread / PCM Multiplayer
Публикувано на: 20 Май 2012 06:32

Sentry написа:
High_voltage написа:
ебал съм ги и оценките и всичко. Лично аз имам доста критики към играта, които ще изложа по-късно. Не мисля, че е 9.0, обаче със сигурност не е и 4.0.

Извинявам се за offtopic-а, но исках да коментирам по извращенията на сегашната система за оценяване. Хората смятат, че средно качество игра в момента заслужава 8 по десетобална система, което е абсурдно. В момента навсякъде оценките на повечето игри са завишени поради куп причини. Всъщност средно аритметично по десетобалната система е 5.5, което като се има предвид, че всеки, който може да не харесва някоя игра, би и дал автоматично 1, а реалистично гледащите биха дали на добра игра 8-9, би осреднило оценката на 4.5-5, като се добави и доза хейтене(където има Blizzard ще има и хейт, няма как), 4 според мен е реална средна оценка за една игра, която нито е много добра, нито е много лоша. Многото косури на Diablo 3 мисля, че я поставя в тази категория.

Много правилно,но главният кусур на играта е че е прекалено опростена.На някои места добре(няма дигане на точки за стат и скил например).Но да премахнеш руните и руничните думи си е просто тъпо.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Май 2012 09:47

Изключително доволен съм от играта в отношение геймплей. Точно това е, което съм искал винаги.

От минаването на нормал само две неща оставиха лош привкус:
1. Къде са старите синематици, дето да изумяват, надъхват, предизвикват възхищение и да зарибяват още повече в играта??
2. Босовете - те всъщност по степен на трудност са просто някакви мини босове, в сравнение с гърча, който представляваха големите босове на нормал в Д2.

Всичко останало за мен е 10/10

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Май 2012 10:06

А бе Хамо, що попита това, сега няма как да не отговоря. Преди обаче да кажа каквото и да е - това си е лично мое мнение, ако не сте съгласни с мен - супер.

Така, първо, когато си говорим за кусури, няма как да не допрем до обичайния заподозрян, за когото на мен не ми пука особено, но много хора имат проблем с него - графиката. Графиката на Diablo 3 е стилизирана и малко по-цветна от това, като което започна в първите трейлъри. Някои "хардкор" фенове веднага започнаха да крещят "Betrayal! Betrayal!" като го видяха това. Някои компании дори започнаха да спекулират с визуалния си стил, за да привлекат точно тези хора.
Path of Exile about написа:
Path of Exile immerses the player in a gritty and realistic art style that goes against the current industry trend of cartoony RPGs.

Grim Dawn kickstarter page написа:
With so many stylized ARPGs coming out now, we think our gritty art style and realistic world also help to define us.

Естествено, това са пълни глупости, тъй като има точно две(скоро 3) aRPG-та, които имат стилизиран стил - Torchlight и Diablo 3(след няколко месеца излиза Torchlight 2, което ще е третото). Diablo 3 дори не е толкова стилизирана, а е някъде посредата между това, като което бяха започнали и TL.
Но както казах, много хора ревнаха за тази глупост без дори да осъзнават, че стилизацията води до по-ниски системни изисквания, което би привлекло по-голям пазар към играта, по-добро community и т.н.

Друг масов проблем, който също смятам за маловажен, е real money auction house-а. Хората не обичат да се смесват b2p игри с microtransactions. Отново "hardcore" феновете на Diablo ревнаха, че не било честно и такива лелини девитини. Според мен ако си hardcore фен на Diablo, то ти си играл Diablo 2 преди 10 години и тогава си бил поне на 10(защото, нека си признаем, ако си под 10 общо взето не знаеш въобще каква е разликата между главата ти и гъза ти) и човек на поне 20 вече трябва да разбира, че когато прекарваш 9 часа на работа и още час-час и половина в пътуване за да се добереш до там и да се прибереш, просто нямаш време да grind-иш Diablo по 50 пъти на ден.

Както и да е, малко се отплеснах. Друг проблем на играта е постоянната връзка с интернет... Аз играя основно MMO-та, нямам проблем с това, но като ще правиш нещо, направи го както трява - няма как да изискваш постоянна връзка с интернет и същевременно да не поддържаш повече от четирима човека в парти. Естествено не говоря за 20-30 човека в парти(което някои играчи всъщност очакват И Е БЕЗБОЖНО ТЪПО), но поне максимален лимит от 8 или дори 6(в момента дори не можеш да имаш по един герой от всеки клас в парти).

Така вече опираме до така нареченото "опростяване на геймплея". Има много оплаквания, които са просто тъпи - системата на инвентара си е добре, премахването на tp и identify скроловете е благословия, а cd-то на health potion-ите и премахването на mana potion-ите премахват малоумната стратегия да стоиш на едно място и да цъкаш колби докато нещото умре. Играта като цяло е по-динамична от всякога(и смея да твърдя, че конкуренцията не остава по-назад, но това е друга тема).

Моят проблем лично се крие в skill системата. Не, не казвам, че skill системата е малоумна по default, виждам какво Blizzard са се опитали да направят и kudos for that, ама не са успели горкичките. Системата на теория разрешава много проблеми - нуждата от skill reset отпада, ако един скил ти харесва, ама не съвсем, то са ти предложени няколко варианта, всички, от които са валидни, skill-овете от ниските level-и остават полезни до края на играта. Всичко това е хубаво, но аз имам един малък проблем с това.

Играл съм само началото на играта, но доколкото успях да видя, всички скилове на даден клас служат на една цел, около която е изграден класа. Това според мен прави героят one trick pony. Има малки вариации, в зависимост кой skillset избереш в даден момент, но като цяло няма да видиш wizard да tank-ва или варварин да разчита на ranged атаки. Това не е задължително лошо за всички, но аз съм малко странен в това отношение. Също така ми се стори, че ще има(извинете ме ако греша) някакъв вид tank/dps/support система, които мразя.

Лично аз не съм си купил играта, въпреки че смятам, че е добра, поради една причина - в момента на има по-добра алтернатива, която ме занимава. Също така не мисля, че цената е достатъчно добра, за нещо, в което сигурно ще ми се наложи да налея още пари в последствие.

Ако някой иска да раздуя по някой въпрос - да си каже - аз обичам да дрънкам глупости.

Профил

Публикувано на: 20 Май 2012 10:30

Добре бе Сентри,що плюеш по играта като не си я купил/разцъкал изцяло? :lol:

Профил

Публикувано на: 20 Май 2012 14:18

http://eu.battle.net/d3/en/forum/topic/ ... 688?page=1

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 20 Май 2012 14:34

Вече има няколко групи които са минали играта на инферно...Дотук с илюзията колко трудно било. Башиок преди седмица разправяше, че на хардкор играчите щяло да им са нужни месеци да я минат

Профил ICQ Skype

Публикувано на: 20 Май 2012 14:38

Някои може ли да ми даде 1 Гуест Пасс на лично ? Да знам дали да се сбогувам с 60 евра

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Май 2012 15:00

Винаги ще има 100 идиоти безживотници, който ще минат всичко като по книжка. Важното е колко време ще им е нужно на 1 милион да го минат соло.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Май 2012 15:24

аре минете го вие инферното, пък тогава
края на найтмер при 4 човека парти е доста challenging на моменти, пък хел да не говорим

а за минаване на инферното на хардкор за сега не мога и да си помисля, при положение, че се умира много повече, от колкото в д2 :D

още не са разработени ролите на героите, тепърва се тестват различни комбинации и т.н., а аз лично с моя барб мога да го наглася да действа по поне 4 различни начина, което вкарва разнообразие, което е НЕОБХОДИМО според някои ситуации
именно това е огромния плюс на играта спрямо д2, където един клас ставаше безполезен на хелл, като срещне имунитетите ( това предимно сорки )

скилл системата предразполага към експериментиране според това, срещу какво се изправяш и премахва досадния момент с правенето на хиляда героя само за да видиш тоя билд къв е и т.н.
от там идва и концентрирането на вниманието в/у всеки един от петте героя, докато не го оборудваш и master-неш на макс

акт босовете може да са по-слаби, обаче е пълно с мини-босове и рандъм евенти, които компенсират и през цялото време е мазало, екшън и кървища

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: dota 3
Публикувано на: 20 Май 2012 15:52

Stylized Corpse написа:
аре минете го вие инферното, пък тогава
края на найтмер при 4 човека парти е доста challenging на моменти, пък хел да не говорим

а за минаване на инферното на хардкор за сега не мога и да си помисля, при положение, че се умира много повече, от колкото в д2 :D

още не са разработени ролите на героите, тепърва се тестват различни комбинации и т.н., а аз лично с моя барб мога да го наглася да действа по поне 4 различни начина, което вкарва разнообразие, което е НЕОБХОДИМО според някои ситуации
именно това е огромния плюс на играта спрямо д2, където един клас ставаше безполезен на хелл, като срещне имунитетите ( това предимно сорки )

скилл системата предразполага към експериментиране според това, срещу какво се изправяш и премахва досадния момент с правенето на хиляда героя само за да видиш тоя билд къв е и т.н.
от там идва и концентрирането на вниманието в/у всеки един от петте героя, докато не го оборудваш и master-неш на макс

акт босовете може да са по-слаби, обаче е пълно с мини-босове и рандъм евенти, които компенсират и през цялото време е мазало, екшън и кървища

Главно наши, щото на хел една група от елити средно по три пъти се умира на нея.

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 20 Май 2012 16:07

мани, ние като бяхме 4 човека на найтмер в 2-те нива преди битката с диабло, ни се еба майката, имаше някви неубиваеми дето сигурно 10-тина пъти ни сгърчиха

затова и не мога да си представя хардкора как ще е, тепърва трябва да се измайсторяват техники и схеми и някви примерни ''билдове'' за оцеляване
например моя барб вкарва по 6-7к критикал, на около 17к кръв е, НО умира адски бързо щот всичките ми итеми дават вита/демидж, но нямам май никакъв дефенс - за резисти да не говорим ... итемите с резист са си някъв лукс

опитвам се да балансирам някак хем да е tanky, хем да вкарва яко дпс, и ще отнеме доста експериментиране докато уцеля златния баланс, което е яко, щото съм на хелл вече а още не съм сигурен дали знам кво правя с героя си

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 20 Май 2012 16:13

Танк и дпс много трудно ще съчетаеш.Това е все едно да имаш 2 бутилки по 1 литър и да имаш 1 литър течност.Ако ги разпределиш по равно пак няма да имаш пълна бутилка :/

Профил Skype

Цар
Аватар
Публикувано на: 20 Май 2012 16:20

VLM написа:
ИСКАМ ДА ИГРАЯ БЕ

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 20 Май 2012 16:22

Виталитито е малко тегаво. Все се лакомя да сложа интелект, даже да е с 2 само, а после се чудя, що трябва да карам босовете да обикалят в кръг.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Май 2012 16:31

Vermic написа:
Танк и дпс много трудно ще съчетаеш.Това е все едно да имаш 2 бутилки по 1 литър и да имаш 1 литър течност.Ако ги разпределиш по равно пак няма да имаш пълна бутилка :/

вермо философо

:D

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 20 Май 2012 19:04

И кво ся инсталирам логвам се и Error 33 ... Еми да им сера в устенцата :D ще си гледам финала на хокея...

BTW тва е SE-то за Англия има ли разлика с това за бг или е същото ... мен доста ми хареса как е направено макар да не може да се мери със CE-то предполагам...

--Gort!Klaatu barada nikto!--

Профил ICQ

Публикувано на: 20 Май 2012 19:09

-Stormrаge- написа:
И кво ся инсталирам логвам се и Error 33 ... Еми да им сера в устенцата :D ще си гледам финала на хокея...

BTW тва е SE-то за Англия има ли разлика с това за бг или е същото ... мен доста ми хареса как е направено макар да не може да се мери със CE-то...

И ти ли имаш фетиш към Диймън Хънтъра? :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Май 2012 20:14

Определено това ще е първия ми герой :)

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 20 Май 2012 20:15

От кой сайт го поръча?За колко дена дойде?

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 20 Май 2012 20:37

Ми беше преордър от http://www.thehut.com/ за 29£ още март/април някъде го пуснах... иначе я пратиха на 15 и някъде петък е била в пощата вече ... 3-5 дена дават за доставка ...кофти че няма тракинг и неможеш да си следиш движението, но при мен поне всичко пристигна в срок... Иначе цената вече е доста надута и май не си заслужава да се вземе от чужбина...

btw доставката ми излезе само 1 паунд което сравнено с амазон си е оферта...

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com