Автор |
Съобщение |
BaronZlovon
|
|
В момента играе: junglist
|
|
Заглавие: Ъпгрейд - мнения, бичез Публикувано на: 25 Ное 2013 15:53
ного спрел хардуерния форум, бе...пущам и тука: наближават празници и мисля да ъпгрейдна малко. въпросът ми е добра идея ли е следното комбо: дъно: ASRock A75M-HVSпроцесор: AMD A8 660K quad core @ 3.9GHzвидеото вече си го имам: NVIDIA GeForce GT 430 Gigabyte 2GBще боцна и 8GB рамчица знам, че видеото е зле, но е едно от нещата, които ще сменям на по-късен етап. бюджетът ми е около 400 лева и за сега съм се спрял на това.
___________________________________ smoknchillnplayn
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Ъпгрейд - мнения, бичез Публикувано на: 25 Ное 2013 17:38
Това дъно не е съвместимо с този процесор...
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
BaronZlovon
|
|
|
|
Заглавие: Re: Ъпгрейд - мнения, бичез Публикувано на: 25 Ное 2013 17:47
лошо. а можеш ли да ми предложиш някакво съвместимо за около стотина лева? ако не ще сменям процесора с този: AMD-A8-3850той поне става със сигурност.
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Ъпгрейд - мнения, бичез Публикувано на: 25 Ное 2013 18:09
Ами не разбирам много от hardware, особено в последно време, но просто гледам, че на дъното пише "Support for Socket FM1 100W processors", а на процесора пише "Socket FM2". Като отидеш на http://www.asrock.com/mb/index.bg.asp може да видиш какви са дъната по socket-и за процесора, но просто отдавна не съм се занимавал с това.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
SvRomanov
|
|
|
|
Заглавие: Re: Ъпгрейд - мнения, бичез Публикувано на: 25 Ное 2013 18:32
Не виждам смисъл да правиш ъпгрейд ако не сменяш видеото, ще ти bottleneck-не цялата конфигурация. По-добре изчакай докато събереш пари за видео, тогава и цените на процесора и видеото, което искаш, ще са паднали още. Относно процесора, за мен най-добрата опция за ежедневен гейминг е i5 серията на Интел, не отстъпва много на i7-ците че да оправдае цената на по-високия клас, и перфектно се вързва с всяка карта от ранга на по-евтините gtx-ове.
|
|
|
|
|
BaronZlovon
|
|
|
|
Заглавие: Re: Ъпгрейд - мнения, бичез Публикувано на: 25 Ное 2013 18:35
мерсаж за мненията!
|
|
|
|
|
Toxic Forever
|
|
|
|
Заглавие: Re: Ъпгрейд - мнения, бичез Публикувано на: 25 Ное 2013 22:15
Абе защо хората си купуват такива видео карти? За какъв хуй ти са 2GB на това дръвце GT430? За 50лв. отгоре взимаш една 768 мегабайтова GTX460 (примерно) и си свиркаш.
___________________________________ Toxic has left the building.
|
|
|
|
|
BaronZlovon
|
|
|
|
Заглавие: Re: Ъпгрейд - мнения, бичез Публикувано на: 26 Ное 2013 11:05
защото с такава беше конфигурацията в магазина. пък и по това време цъках само на конзолата и ми беше през оная работа с каква карта ще е. въпреки всичко ми върши работа за момента.
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Ъпгрейд - мнения, бичез Публикувано на: 26 Ное 2013 11:23
Земи си една нова конзола тогава и си ползвай пц то само за стари игрички и интернет.
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
Найн Инч Нейлс
|
|
В момента играе: DOOM,QUAKE II,RAGE,GOTHIC 3,Redneck Rampage,Outlaws,Diablo II,Blade of Darkness,excalibur-wow.com
|
|
Заглавие: Re: Ъпгрейд - мнения, бичез Публикувано на: 28 Ное 2013 19:04
За бюджетно решение APU-тата на AMD нямат конкуренция. Имаме един и човека който го ползва е много доволен, а е по евтиния от тоя дето си избрал. Според мен ако вземеш AMD A8-6600K трябва да "изхвърлиш" тая видео карта, защото неговата ще е по добра. Избери и хубаво дъно, трябва да се чете ревю, но трябва се напънеш ей за това примерно http://nikem-bg.net/computer-components ... --A88X-FM2Друг вариант е http://nikem-bg.net/cart/2008p1r49908p1r41257p1rf.html , хубаво е 8гиг, но с тея цени некси ми се струва тъпо да се дават толко пари за памет, дано падат цените и защото и с нея стана нещо като с хард дисковете преди време.
|
|
|
|
|
BaronZlovon
|
|
|
|
Заглавие: Re: Ъпгрейд - мнения, бичез Публикувано на: 28 Ное 2013 19:28
мерси за съвета, точно такива мнения ми трябваха. разбира се, че вариации с 50-60 лева не са проблем. така или иначе ще се съветвам и на място в офиса, от където ще поръчвам, но ориентир си трябва. мерси много!
|
|
|
|
|
BaronZlovon
|
|
|
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
В момента играе: Serious Sam
|
|
Заглавие: Re: Ъпгрейд - мнения, бичез Публикувано на: 28 Ное 2013 20:05
Изглежда добре на хартия.
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
|
|
|
|
|
Toxic Forever
|
|
|
|
Заглавие: Re: Ъпгрейд - мнения, бичез Публикувано на: 28 Ное 2013 20:48
С това вградено видео за игри не става, RAM-та също вече идва малко. Но за тази цена е идеален.
___________________________________ Toxic has left the building.
|
|
|
|
|
BaronZlovon
|
|
|
|
Заглавие: Re: Ъпгрейд - мнения, бичез Публикувано на: 29 Ное 2013 11:14
поръчах го и по-натам ще инвестирам още 200-300 лева за карта и рам. за сега ще сложа 430-ката, макар, че е горе-долу като тая на дъното. за игрите, които имам в стийм ще е достатъчно.
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Ъпгрейд - мнения, бичез Публикувано на: 29 Ное 2013 11:36
Честно да ти кажа предполагам, че вградената може и да вади по-добри резултати от 430ката.
|
|
|
|
|
BaronZlovon
|
|
|
|
Заглавие: Re: Ъпгрейд - мнения, бичез Публикувано на: 29 Ное 2013 12:01
ето видео на BF4 със същия процесор. според мен добре се държи: http://www.youtube.com/watch?v=Jk3mZzfAWBgми гледай, играя предимно rpg-та, походови и гранд стратегии, инди заглавия и екшън адвенчъри, които не искат много ресурси. бе екстра е! едвам съм прикоткал жена ми дори и за това, та съм доволен. а и няма как да сложа компа като приоритет пред детето и да се изхвърля с машина за 1500-2000 лева. може да триете темата.
|
|
|
|
|
Найн Инч Нейлс
|
|
В момента играе: DOOM,QUAKE II,RAGE,GOTHIC 3,Redneck Rampage,Outlaws,Diablo II,Blade of Darkness,excalibur-wow.com
|
|
Заглавие: Re: Ъпгрейд - мнения, бичез Публикувано на: 29 Ное 2013 16:58
bugse82 написа: поръчах го и по-натам ще инвестирам още 200-300 лева за карта и рам. за сега ще сложа 430-ката, макар, че е горе-долу като тая на дъното. за игрите, които имам в стийм ще е достатъчно. Тъпо е да слагаш тая дърта карта. Ако си мислиш за "вградените видео на дъното" дето се ползват с лоша репутация и нещо анти геймърско, тук въпроса е различен... видеото е в процесора и е на светлинни години пред тая 430. Честит и със здраве си го ползваш. Ама немога да не кажа лошите неща. Нито се споменава какво дъно, нито какъв хард диск и тн. Захранването сигурно е китайски боклук също, но с тоя процесор предполагам, че реална консумация ще е под 250 вата. edit: Още един минус е Single Channel-а, трябва видиш каква е марка паметта и когато имаш възможност да сложиш още 1. При тея APU е бая голяма разликата в производителността.
|
|
|
|
|
BaronZlovon
|
|
|
|
Заглавие: Re: Ъпгрейд - мнения, бичез Публикувано на: 29 Ное 2013 17:18
много съм бос, ма здраве да е! не се и взирам толкова. все се случва така, че се оказвам с комп от хипермаркет или някоя подобна изцепка. дреме ми на фара, общо взето. или ъпгрейдвам, или след 2 години - нов. да бръмчи нещо там и това е. иначе мерси, брол!
|
|
|
|
|
SvRomanov
|
|
|
|
Заглавие: Re: Ъпгрейд - мнения, бичез Публикувано на: 29 Ное 2013 17:45
Конфигурацията не е лоша, ама не е за игри както казаха останалите. Имаш идеална възможност да си сглобиш геймърска обаче с тази промоция. Продаваш компа за малко повече пари (все пак си го взел на промоция), или на части (все пак са в гаранция), събираш си пари, взимаш една i5 2500k за 230-250лв, една GTX 560 за 180-200 лв, малко рамчица за останалите и си "back in the game", буквално
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|