Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Във форума.
Заглавие: Re: Азбуката на PC геймъра
Публикувано на: 21 Окт 2013 12:46

Е тука малко се поизложихте, голям фен съм ви и чета всичките ви статии, ама тука сте изпуснали много игри заслужаващи да бъдат упоменати, ей сега ще ви пусна няколко, които(макар и някои да не харесвам от тях) си заслужават да бъдат упоменати за да е завършена азбуката все пак. А:
Abyss: The Wraiths of Eden - един от най-добрите куестове
Agatha Christie поредицата, просто най-добрите криминални загадки...
Afterfall: Insanity - игра с множество обрати, наистина до края те държи с интерес към нея
Alan Wake - тука какво да кажа, една от най-добрите игри въобще( а и на Пц си върви екстра)
Alternativa - чешка игра, дето показва наистина невероятен свят на бъдещето след 100 години с адски добра история
Alpha Protocol - тука е излишно да се казва нещо
Alone in the Dark - сега наистина за пц не беше добре направена, но човек свиква заради историята
Angry Birds - за най-зарибяващи, каквото и да се каже, малки и големи цъкат тая игра, която не е нещо особено
Area 51 - е това е най-добрия шутър с извънземни за мене, в който има поне малко смисъл
Army Men - цялата поредица с зелените войничета, егати зарибявката навремето
Art of Murder - голяма поредица, с доста качества
Anna - това е хорър играта, дето се доближава най-много до оригиналната Амнезия
Arcania - макар и много под нивото на предхождащите я, то тази игра имаше достатъчно качества да те зариби и отегчи едновременно в големия си свят
Assassin's Creed - машината за пари, с много невръстни фенове, дето сигурно се зарибяват...

ПС. Иде ми да напиша още 10-15, ама вече ще са неизвестни игри и няма да има смисъл да се слагат в азбуката на гейминга...

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 21 Окт 2013 12:52

Dante написа:
Обясни ми как можем да споменем всичко това, при положение, че даваме пример с по 2-4 заглавия на буква? :D

А съжалявам, мислех, че държите на изчерпаемост нали, моя грешка значи, лично на мен ми се иска да пускате за всички игри заслужаващи си да се играят от тази буква, дори и без изречения, да ги споменете само, ако има нужда от помощ за някои букви може да кажа доста, просто сигурно имам превъртяни поне 1500 игри в загубеното си ежедневие :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 21 Окт 2013 13:02

G

Най-значими: Gothic и Grim Fandango
Най-зарибяваща: Giants: Citizen Kabuto
....Gabriel Knight

Where the fuck is GRAND THEFT AUTO?!? :shock:
You're drunk, Mitko, go home. :stooped:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 21 Окт 2013 13:11

Dante написа:
Само тази част е почти 1500 думи, а, предполагам, ще има поне още 2. Ако са твърде дълги никой няма да ги чете. Дидо иска да засегне само най-най-значимите игри, а, както е казал в началото, като всяка подобна "класация" това е доста субективно :)

Аз бих чел и 3-4 хиляди думи, по чуждите сайтове съм попадал на много дълги, въпроса е, че това е авторско мнение, можеше да се пише азбука на геймъра според автора или любимите ми игри и тези, които ви препоръчвам от мое име, защото иначе е наистина много субективна...
ПС. откъде човек се регистрира в сайта, не намирам рег бутон :shock: Или само Leave a Reply е шанса да напишеш коментар и не може да си създадеш акаунт?

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 21 Окт 2013 15:49

Мерси за отговорите и въпреки, че у повечето постове изглежда, че си правя бъзик, то просто такъв ми е стила на писане иначе съм сериозен :) Успех със статиите, определено ще се четат.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Квот фана
Публикувано на: 21 Окт 2013 15:54

Статията не е лоша, но според мен е прекалено субективна.
Препорчаните игри в списъка и даже като цяло изглежда фигурират в графата от най-харесваните игри на самия автор.

Една статия трябва да бъде напълно обективна и без лично мнение.

Евалата правя за труда, но статията не ми харесва.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Окт 2013 18:22

doggymien4o написа:

Тва нема как да стане. Колкото и да се стараеш да си обективен, винаги ще има лично мнение в статията. Щом става въпрос за критерии като "най-значима" и "най-зарибяваща", няма как да няма субективизъм. Обективизъм може да има ако става въпрос за най-много продажби примерно.

Иначе готина идея за статия. В момента ми е малко tl;dr ама като имам време ще я прочета :)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 21 Окт 2013 18:22

doggymien4o написа:

Тва нема как да стане. Колкото и да се стараеш да си обективен, винаги ще има лично мнение в статията. Щом става въпрос за критерии като "най-значима" и "най-зарибяваща", няма как да няма субективизъм. Обективизъм може да има ако става въпрос за най-много продажби примерно.

Иначе готина идея за статия. В момента ми е малко tl;dr ама като имам време ще я прочета :)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 21 Окт 2013 18:50

Der Meister написа:
doggymien4o написа:

Тва нема как да стане.

Не съм съгласен, вярно, много малко хора могат да бъдат обективни, но ги има. Сега в авторските статии, където човек пише само за една игра, нормално е да надделее неговото лично мнение, понеже той я е играл и пише ревю. Ама в такава статия с гръмко име, трябва да има голяма доза обективност. Не е лошо, човека явно е хардкор геймър, като гледам какви неща е изброил в първата част от класация, това мога да го приема само като негово лично мнение, ако беше вкарал всички игри поне като имена, без да говори за тях, то тогава аз щях да се отъждествя с неговото мнение, както и много други. Ама сега чисто и просто това е неговото мнение, от 20 човека най-много един да каже че подкрепя напълно това, затова смятах че трябва да има повече избори. А доги, теб си те спомням как беше писал че код и батала не стават, понеже не те кефят, така че и ти не си бил винаги обективен :roll:

Профил Skype

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 21 Окт 2013 19:04

Лидера написа:
Е тука малко се поизложихте, голям фен съм ви и чета всичките ви статии, ама тука сте изпуснали много игри заслужаващи да бъдат упоменати, ей сега ще ви пусна няколко, които(макар и някои да не харесвам от тях) си заслужават да бъдат упоменати за да е завършена азбуката все пак. А:
Afterfall: Insanity - игра с множество обрати, наистина до края те държи с интерес към нея
Alan Wake - тука какво да кажа, една от най-добрите игри въобще( а и на Пц си върви екстра)
Alternativa - чешка игра, дето показва наистина невероятен свят на бъдещето след 100 години с адски добра история
Alone in the Dark - сега наистина за пц не беше добре направена, но човек свиква заради историята
Angry Birds - за най-зарибяващи, каквото и да се каже, малки и големи цъкат тая игра, която не е нещо особено
Area 51 - е това е най-добрия шутър с извънземни за мене, в който има поне малко смисъл
Arcania - макар и много под нивото на предхождащите я, то тази игра имаше достатъчно качества да те зариби и отегчи едновременно в големия си свят
Assassin's Creed - машината за пари, с много невръстни фенове, дето сигурно се зарибяват...

ПС. Иде ми да напиша още 10-15, ама вече ще са неизвестни игри и няма да има смисъл да се слагат в азбуката на гейминга...

Advent Rising е просто задължителнот А заглавие.
Armies of Exigo също, Гошо като се върне от Търновско ще потвърди :oops:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 21 Окт 2013 19:45

Хм... Зор е да се напише такова нещо и то да бъде обективно, да. Всъщност, няма GTA в "азбуката", защото GTA е конзолна игра. Бих почерпил този, който ми покаже как се минава ОТ ПЪРВИЯ ПЪТ последната мисия на Vice City без да се ползва аутотаргет системата (Classic Controls в настройките). Ще го викна вкъщи даже - имам сейв точно преди въпросната. Подобен е случаят с Alan Wake - вярно е, че продаде повече за РС, но това беше две години след X360 релийза. Колкото до личното мнение и любимите игри - ами... не! По-скоро съм подбирал по-масови заглавия, предимно ААА, така че дори средностатистическият дебил, който никогаш не се е интересувал от подробности за индустрията, да може да е чувал повечето и да си хареса нещо. Иначе лично аз не се кефя нито на BF, нито на Age-a. Включени са заради важността им за индустрията.

Сега за предложенията: Abyss е правена за Android, Agatha Christie игрите са готини, но недостатъчно масови. Afterfall: Insanity не е лоша игра, ама ако трябва да избера само две, които да може и 13-годишния ми племенник да цъка, тя няма да е сред тях. Arcania се води (за съжаление) към поредицата Gothic. AlternativA освен че не е чааак толкова пък яка (63 в Метакритик), е инди - такива избягвам, те са си за друга класация, понеже повечето са мултиплатформени. Alpha Protocol е просто добър клонинг на Splinter Cell и Metal Gear Solid (конзолни игри), като също като тях излиза първо за конзоли. Alone in the Dark и хорър поредиците като цяло (Resident Evil, Fatal Frame, Silent Hill, Siren) са все конзолни шедьоври и се играят най-добре с вибриращ джойпад пред телевизора, на тъмно. Angry Birds - сериозно?! За Area 51 не желая дори да коментирам, Army Men поредицата е за 3DO и Nintendo 64 и по една случайност някои части (стратегическите предимно) имат и РС портове. Art of Murder поредицата е сравнително готина, но също е непопулярна. Anna-та от теб чувам за нея - пропускът, като гледам инфото, е мой - затова я включвам в "други". Аssassin's Creed, въпреки че ги притежавам всичките и съм ги изиграл по няколко пъти, не е включена защото дълго време преди излизането си, първата част се спрягаше като PS3 ексклузив. Да не говорим за неоптимизирания порт на тройката и вечните забавяния на РС версиите.

Armies of Exigo и Advent Rising са стойностни заглавия, за които просто съм забравил - вече са добавени и те.

Господа, не ви разбирам - уж сте РС геймъри, пък не знаете коя от игрите, които играете е правена за клавиатура и мишка и коя - за джойпад. Идеално знам, както вероятно и вие, че такива класации разчитат на популярни заглавия и няма как да са изчерпателни. Затова съм помолил в края - ако имате допълнения или забележки - бе, пишете в коментарите, ма'а му стара. Не съм енциклопедия, в края на краищата. Просто се опитвам да направя нещо готино.

И в тая връзка, преди да пуснем втората част - какво бихте сложили вие на буквите H, M, R, S и T? Ами най-трудните? Y и Z например?

Казвал ли съм ти някога какво е определението за невменяемост? Невменяемост е да правиш абсолютно едно и също шибано нещо отново и отново в очакване нещата да се променят. Това... Е... Лудост! - Ваас Монтенегро, Far Cry 3

ДВА... ШИБАНИ... ЛЕВА!

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 21 Окт 2013 20:28

P - Painkiller:
R - Renegade;
S - Serious Sam, StarCraft, Shogo;
T - Tzar, Timeshift;
W - Will Rock:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 21 Окт 2013 21:37

Z
Zeno Clash
Zeus: Master of Olympus
Zombie Driver
Zanzarah
Дано съм помогнал, утре още ще ти напиша, че сега написах бая време доста, ама като цъкнах да публикувам всичко падна :cry: Ама не съм много съгласен относно коментара ти, за мен не е важно една игра как се е родила, кои са родителите, миналото и свидетелството и за ваксинация, а дали става за игра на пц - забавна, интересна, да държи в напрежение...

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 21 Окт 2013 23:26

ся нема кво да си изброявате целата ментал енциклопедия кой кво играл през годините, нали се сещате

статията е очевидно пристрастна, щото, нали, ''авторът препоръчва ...'' - в тоя случай няма кво да търсите и обективност

Лидера Angry birds ше ми слага
в статия, където се споменава GOTHIC

У ЛЕВО, И ДА СИ СМЕНИШ АВАТАРА :lol:

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 22 Окт 2013 03:27

Лидера написа:
Z
Zeno Clash
Zeus: Master of Olympus
Zombie Driver
Zanzarah
Дано съм помогнал, утре още ще ти напиша, че сега написах бая време доста, ама като цъкнах да публикувам всичко падна :cry: Ама не съм много съгласен относно коментара ти, за мен не е важно една игра как се е родила, кои са родителите, миналото и свидетелството и за ваксинация, а дали става за игра на пц - забавна, интересна, да държи в напрежение...

До известна степен помагаш, да :) Иначе - като свърша с РС азбуката, може да направя и мултиплатформена или конзолна такава - там ще има всичко останало.

Казвал ли съм ти някога какво е определението за невменяемост? Невменяемост е да правиш абсолютно едно и също шибано нещо отново и отново в очакване нещата да се променят. Това... Е... Лудост! - Ваас Монтенегро, Far Cry 3

ДВА... ШИБАНИ... ЛЕВА!

Профил

Аватар
В момента играе: junglist
Публикувано на: 22 Окт 2013 08:55

Лидера написа:

сериозно?
защо реши, че всички игри, които започват с А заслужават да са в класацията?
anna, arcania? образците как не трябва да се правят игри и ти реши, че са сред най-значимите?
army men, agatha christie? REALLY?
поизложили се били...хах!

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 22 Окт 2013 09:16

Лидера написа:

Аз като малък много се кефих на Airport Tycoon и Airport Tycoon 2. Airport Tycoon 3 обаче я преебаха

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 22 Окт 2013 09:48

nvision89 написа:

И в тая връзка, преди да пуснем втората част - какво бихте сложили вие на буквите H, M, R, S и T? Ами най-трудните? Y и Z например?

Heroes (ненавиждам я, но е може би най-популярната и обикновено хората я обичат)
MDK
RollerCoaster Tycoon 1/2 и Railroad Tycoon 2 разбира се
Simcity разбира се
тук няма голям избор и въпреки това съм прекарал най-много часове пред Тони Хоук поредицата
Zanzarah (бях учуден, че Лидера я знае... или може би я е гугълнал) - по едно време това ми беше любимата игра евър ... мн тъпо че не й направиха продължението

и тотално няма да коментирам изпускането на Dota и Dota 2 при буквата D

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Окт 2013 09:56

Ако аз бях правил подобно нещо бих разделил статията на много повече части - по една буква на част, като всяка част се състои от 2-4 игри с по 1-2 абзаца описание и още няколко споменати с по едно изречение описание.

Иначе има доста пропуски от някакви notable заглавия от рода на Dragon Age и Freespace. И Alone in the Dark си е PC серия.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Окт 2013 10:27

Алон инм д дарк, не новия а оригиналните стари са като баща на хорор сървайвъла. Години след това чак пуснаха резидентите. Доста по-значима поредица от алиса според мен, която хич не е лоша игра но не е нищо което да е оставило трайна следа в развитието на игрите.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com