Автор |
Съобщение |
R@Z0R
|
|
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
|
|
Заглавие: Търся игра с философски разсъждения/запленяваща история/етц. Публикувано на: 29 Авг 2012 21:34
Заглавието си го казва. Напоследък ме е налегнала летаргията и си търся игри, дето напрягат мозъка, а не рефлексите. Ето малко примери за такива: Planescape: Torment - spot on. По нея сравнявам всички останали. Игра с мнооого за четене, малко и лесни битки, голяма важност на логическите задачи и, разбира се, Историята. С главно И. Legacy of Kain - същото, но с малко повече екшън. Braid - който е чел (и помни) книжките в началото на всеки свят и в края на играта, знае за какво става въпрос. Portal 1/2 - ако предлагате first-person неща, нека да са като това, моля. Логически задачи, без мърдащи се противници, с хубава история. Private Nurse - категория специално за Ошог. Аз още си пазя оня списък, така че ако си попаднал на нещо ново, сподели. Тези ми идват на първа мисъл в главата. Ще бъда благодарен за всяка препоръка.
___________________________________ The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
|
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Търся игра с философски разсъждения/запленяваща история/ Публикувано на: 29 Авг 2012 21:41
Нямаш грижи и аз това търся често в игритe. Deus Ex Human Revolution е играта, която търсиш.
|
|
|
|
|
ex1s7
|
|
В момента играе: Prime World
|
|
Заглавие: Re: Търся игра с философски разсъждения/запленяваща история/ Публикувано на: 29 Авг 2012 21:43
Amnesia: The Dark Descend Beyond Good & Evil The Longest Journey The Walking Dead Machinarium Psychonauts Вещера и втората част
___________________________________ Roses are red violets are blue if I'm schizophrenic, then I am too
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Търся игра с философски разсъждения/запленяваща история/ Публикувано на: 29 Авг 2012 21:47
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
reborn_izrod
|
|
|
|
Заглавие: Re: Търся игра с философски разсъждения/запленяваща история/ Публикувано на: 29 Авг 2012 21:52
СТАЛКЕР и игрите и филма. Фолаут - предимно старите (те са и от създателите на плейнскейпа),но и новите отговарят на изискванията според мен. Новият Деус екс Фейбъл
___________________________________ ОТНОВО!!!
|
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Търся игра с философски разсъждения/запленяваща история/ Публикувано на: 29 Авг 2012 22:02
Братле само тоя фейбъл е малко детски и няма никаква философия зад него според мен. Иначе за деуса наситина, аз първо за него се сетих. Вещера бих му я предложил, защото има брутална история, както и двойката, но не знам дали ще ги изиграе, заради геймплея, не е по вкуса на секи.
|
|
|
|
|
R@Z0R
|
|
|
|
Заглавие: Re: Търся игра с философски разсъждения/запленяваща история/ Публикувано на: 29 Авг 2012 22:41
Такаммм... Beyond Good & Evil, The Longest Journey и Psychonauts имат вида на това, което търся. Ще ги пробвам. Machinarium съм я изиграл. Старите Фолаути са върха, спор няма, но са ми прекалено...мудни? Някак си не съм свикнал с походовите битки. И на тях ще им дойде времето, спор няма, само малко да одъртея. Сталкера, Амнезията, Деус Екса и Вещера съм сигурен, че са страхотни игри, но са прекалено екшън-ориентирани и изискват бързи рефлекси - не каквото търся за момента. А ти, Гошо, може и да ми пратиш някое ново заглавие от рода на Slave Market на ЛС. То и тоя списък си го пазя де, но не е лошо да се образова човек. Благодаря ви за помощта. Няма да откажа и други препоръки, разбира се.
___________________________________ The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
|
|
|
|
|
ex1s7
|
|
|
|
Заглавие: Re: Търся игра с философски разсъждения/запленяваща история/ Публикувано на: 29 Авг 2012 22:43
Amnesia да кажеш, че е екшън ориентирана е богохулство!
edit: Ама не серизно, как може да се издъниш така. За игра, в която главната цел е да избягваш врага, да кажеш. че е екшън ориентирана....
___________________________________ Roses are red violets are blue if I'm schizophrenic, then I am too
|
|
|
|
|
R@Z0R
|
|
|
|
Заглавие: Re: Търся игра с философски разсъждения/запленяваща история/ Публикувано на: 29 Авг 2012 22:48
Е, това е вярно - не съм я пробвал. Обаче чета, че трябва да избягваш разни неща, да не стоиш на едно място и т.н. - постоянно да си в движение. Не е като Портала, например, където в повечето случаи можеш да си седиш в стаята колкото си искаш, докато я разгадаеш. Това имам предвид под "прекалено екшън ориентирана". Извинявам се за объркването.
|
|
|
|
|
ex1s7
|
|
|
|
Заглавие: Re: Търся игра с философски разсъждения/запленяваща история/ Публикувано на: 29 Авг 2012 22:49
Не знам какво си чел, но цялата игра е 1 голям пъзел. Дори избягването от враговете е като пъзел, няма нищо екшън в нея.
|
|
|
|
|
R@Z0R
|
|
|
|
Заглавие: Re: Търся игра с философски разсъждения/запленяваща история/ Публикувано на: 29 Авг 2012 22:52
Хм, добре. Значи и тя отива в списъка.
|
|
|
|
|
ex1s7
|
|
|
|
Заглавие: Re: Търся игра с философски разсъждения/запленяваща история/ Публикувано на: 29 Авг 2012 22:56
Имай в предвид, че атмосферата и озвучението ще ти бъркат в здравето по брутален начин, ако са ти слаби нервите не я играй по-добре
|
|
|
|
|
R@Z0R
|
|
|
|
Заглавие: Re: Търся игра с философски разсъждения/запленяваща история/ Публикувано на: 29 Авг 2012 23:01
Хехе, отнема много повече от една игра да ми вземе ума от страх. Все пак ще съм внимателен и ще се обадя, ако съм оцелял.
|
|
|
|
|
ex1s7
|
|
|
|
Заглавие: Re: Търся игра с философски разсъждения/запленяваща история/ Публикувано на: 29 Авг 2012 23:06
Еми и аз по принцип не се плаша, но като я започнеш, на играта все едно не и пука колко ти е здрав разума и те напада безпощадно ама по най-неприятния начин - постепенно
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Re: Търся игра с философски разсъждения/запленяваща история/ Публикувано на: 29 Авг 2012 23:20
Silent Hill 2
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
Труповоз
|
|
|
|
Заглавие: Re: Търся игра с философски разсъждения/запленяваща история/ Публикувано на: 29 Авг 2012 23:21
Луд, като някой ти говори на тема Амнезия, ще е най-добре да му повярваш.
|
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Търся игра с философски разсъждения/запленяваща история/ Публикувано на: 29 Авг 2012 23:45
Само да ти кажа че Деуса може да се мине само с убиването на 4-5 боса и без докосване на други хора. Може да се промъкваш и да четеш хорските имейли, може да си развиваш уменията да анализираш хората и да ги притискаш до стената, да ти дадат информация. Също така историята до последно е завързанта и не си сигурен на кой да вярваш и на кой не. Завършека лично на мен много ми хареса и е точно тва, което търсиш поне от заглавието на темата, което си дал.
Tи си преценяваш, но така както си формулирал темата, тва е играта за теб.
|
|
|
|
|
Pesho ™
|
|
|
|
Заглавие: Re: Търся игра с философски разсъждения/запленяваща история/ Публикувано на: 30 Авг 2012 02:51
Ако искаш нещо философско пробвай Spec Ops: The Line
___________________________________ Take me into your heart. Accept me as your saviour. Nail me to the fucking cross and let me be REBORN!
|
|
|
|
|
Труповоз
|
|
|
|
Заглавие: Re: Търся игра с философски разсъждения/запленяваща история/ Публикувано на: 30 Авг 2012 09:01
Фаренхайта
|
|
|
|
|
Cherry Lips
|
|
|
|
Заглавие: Re: Търся игра с философски разсъждения/запленяваща история/ Публикувано на: 30 Авг 2012 09:56
Limbo, To The Moon, Dear Esther.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|