Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Guild Wars 2 - Еволюция в жанра MMORPG?
Публикувано на: 12 Май 2010 22:54

Здравейте, тъй като не видях тема за играта, реших да постна. Играта се очаква да бъде епична във всяко едно отношение : постоянно променящ се свят ( базиран на така наречената евент система, чрез която наистина действията на играчите ще имат значение), упростения, но във същото време гъвкав геймплей и не на последно място по важност - готина графика. А да, и подобно на оригинала, не се изисква месечна такса след закупуване. За повече информация, влезте тук http://www.guildwars2.com/en/ , където ще можете да научите още много за играта, както и да се запознаете с обявения наскоро елементалист ( към него вървят 5 клипа с анимации на магии, които е хубаво да видите :) ). Очаквам мнения по въпроса ;).

П.П. - Днес пуснаха и статия, в която подробно се споменава за евент системата и как тя ще се отразява върху играчите и света около тях.

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Guild Wars 2 - Еволюция в жанра MMORPG?
Публикувано на: 13 Май 2010 07:56

За всяко ново платено ММО се очаква да е епично, иновационно, различно, култово... Ама не, в последствие се оказва, че всичко свършва на 10ти левъл и се почва с обичайните куестове, бъгове и т.н. :lol:.
Това, от което страдат най-много ММОтата е - прекален Hype.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Май 2010 09:36

Само дето първия Guild Wars е най-доброто ММО за момента. Какво останало за 2ката..... Това не ти Wannabe проект с големи претенции без покритие.

Профил

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 13 Май 2010 10:59

Има ли няква статистика колко хора играят първата част? Щото аз като се наканих да си я взема и да разнообразя малко ЛоЛа и навсякъде чета че не останали играчи на GW :?

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Май 2010 11:13

Не знам, но навремето имаше много играчи. Не ми се мисли за втората част.... Абе играта е уникална за 2 дена си вдигаш героя максимум левъл и от там нататъка всичко е ПвП и мисиики, едно друго - голяма зарибявка. За разлика от УоУ- тук всичко опира до стратегия и скил. Аз друго ММО няма да докосвам през живота си, освен ГУ. Направо сега като говоря и ми се доигра, а играта е само 60 лева или нещо такова.

Профил

Публикувано на: 13 Май 2010 20:03

Благодаря за отговорите по темата. Относно Guild Wars - струва 60 лева complete edition-a, като вътре включва четирите игри. Аз го имам и няма да крия, че съм имал доста ядове с правене на билдове, с мисиите, с пвп-то даже, като се е стигало и до няколко изтривания, но наскоро си я записах пак и минах последната кампания. Този път просто се концентрирах върху самата игра и наистина я оцених. Като цяло си струва да се опита, защото не се сещам за друга игра на пазара, която да е онлайн и да има подобен стил на игра. А иначе кътам пари за 2ката, която обещава да изпълни доста от нещата, липсващи ми в първата игра. Относно популацията на играта - има страшно много хора, тъй като играта има само 1 сървър, който е разделен на области според местонахождението на всяка една държава, като можете да ходите където си пожелаете. Имайте предвид обаче, че всичко е инстансирано, тоест не е с отворен свят, подобно на Уоу, ами зоните се зареждат отделно за всеки играч като нива. За да играете с някого, първо трябва да го поканите, и след това само на вас ще се зареди зоната. Играчите са максимум 8, като може да се играе и с компютърни помощници. Може би това и е един от многото плюсове на задаващата се двойка - светът ще бъде напълно отворен и постоянно пулсиращ, за разлика от статичния свят на гореспоменатия Уоу.

П.П. - ако случайно има хора, играещи все още играта, да напишат в темата. :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Май 2010 10:24

DJ Cat написа:
Само дето първия Guild Wars е най-доброто ММО за момента. Какво останало за 2ката..... Това не ти Wannabe проект с големи претенции без покритие.

Според кого? :lol: Ти да не си директор на комитета по обявяване на най-добрите игри? ахахаха :lol:
В GW има едно нещо, което си заслужава - PvP баланс, с какъвто май никоя друга игра не може да се похвали. Но, всичко приключва до тук :).
Най-добро ММО няма, има такова, което да ти харесва най-много ;).

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Май 2010 10:50

DJ Cat написа:
за 2 дена си вдигаш героя максимум левъл

Значи сигурно няма да ми хареса,аз супер си обичам куестовете да дигам левели на другите ММОта :?

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Май 2010 11:15

Gipo написа:
DJ Cat написа:

Според кого? :lol: Ти да не си директор на комитета по обявяване на най-добрите игри? ахахаха :lol:
В GW има едно нещо, което си заслужава - PvP баланс, с какъвто май никоя друга игра не може да се похвали. Но, всичко приключва до тук :).
Най-добро ММО няма, има такова, което да ти харесва най-много ;).

За мен е най-доброто, а и за много други хора. Има най-силно застъпен team play, балансирано е до съвършенство, няма месечни такси, има брилянтно пвп, доста добра графика, голям континент и страшно интересни класове, които може да развиеш по 100 начина. Като прибавим факта, че класовете се комбинират - според мен другите лайна са гг. Най-малкото това е единственото различно ММО на пазара...( имам предвид от платените, разните му там уонаби безплатни простотии не следя)

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Май 2010 12:29

Всичко е до лични предпочитания. За мен ПвПто е в open world. Да си ходиш и някой да се опита да те ганкне, но ти да го убиеш. Да сформираш ганк парти и да изколите всичко по пътя. Да победите друга група, в борбата за достигане до определен райд бос. Масово пвп... Все неща, които обичам и неща, които липсват в GW.

ЕДИТ: да си се подготвил да пръснеш гъза на няколко моба/боса, но вместо това да ти се наложи да проведеш продължително ПвП...
абе сещаш се за какво говоря.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Май 2010 12:46

Или да се съберете 10 човека да чакалите в началните зони малките левели :lol: То на УоУ е мноо гадно за тех да отидеш в някво централно място къде се събират всички ниски-средни левели и да убиеш Bat Handler-a и глей кво става - капан без жив изход :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Май 2010 16:00

Ъм, УоУ в никакъв случай не може да е образец за ПвП :lol:. Няма ли възможност за Free For All PvP или с други думи - да заколиш някого, защото не те кефи, а не, защото е орк, джудже... изобщо не ми го хвалете :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Май 2010 20:53

DJ Cat написа:
Най-малкото това е единственото различно ММО на пазара...( имам предвид от платените, разните му там уонаби безплатни простотии не следя)

Очевидно нито платените, нито безплатните следиш :)

Иначе за event системата в Guild Wars 2 - напомня ми за това, което съм чувал за началото на Everquest. Проблемът е, че по някое време авторите ще се изчерпат.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Май 2010 21:28

За да не си голословен, раздуй за иновативното ММО сред платените. Иначе да не съм запознат с всеки уонаби ммо проект. Още повече, че за мен това е най-глупавия жанр игри и не ме интересуват.

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 14 Май 2010 21:47

DJ Cat написа:
За да не си голословен, раздуй за иновативното ММО сред платените. Иначе да не съм запознат с всеки уонаби ммо проект. Още повече, че за мен това е най-глупавия жанр игри и не ме интересуват.

ХАХАХАХАХАХХААХААХ....EVERQUEST.....БЕЗПЛАТНО ММО....ХАХАХА

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Май 2010 22:15

КЪДЕ СЪМ ГО НАПИСАЛ БЕ КЪЦИ

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 14 Май 2010 22:30

DJ Cat написа:
КЪДЕ СЪМ ГО НАПИСАЛ БЕ КЪЦИ

:/
фейлнах, не бях дочел на сентри поста

Профил

Публикувано на: 15 Май 2010 11:21

Ae DJ Cat много си заблуден ! Първо GW не предлага изцяло като другите MMO-та свят и игра , за това и авторите обмислят GW 2 да е точно и ясно MMО . Най - якия теамплай ужасно грешиш ако си мислиш че е само в PVP-то то отстъпва много на райдовете в други игри ! Едно от най глупавите неща в играта са малкото левъли . За да избегнат гринд-а . А дори напротив заложили са на изцяло безплатно ммо с едино много добре замислено PVP на базата на нищо ! И хората който немогат да си плащат за нещо найстина стойностно се лепят кът мухи.
" Само дето първия Guild Wars е най-доброто ММО за момента. " Ти май си някъв мн заблуден фен ?! Първите няколко месеца новите ММО-та, когато излязат имат винаги доста голям интерес . Но въпроса е колко време ще продължи това . Най - доброто ММО е и най - играното , а определено GW не е сред най - играните .
" За разлика от УоУ- тук всичко опира до стратегия и скил. " Точно пък с Wow неможе да я сравняваш тази игра ! Та тя дори няма толкова разнообразни райдове и инстанций, колко на брой такива имаше въобще ? :lol: А и света е в пъти по-добър. Стратегия и скил преполагам ти липсват и в GW като виждам с какъв акъл го казваш това . Дори си нямаш и понятие колко са нужни те в Wow-а за разлика в игра като GW където имаш едно единствено PVP където да си ги покажеш.
"Аз друго ММО няма да докосвам през живота си" значи си много ограничен и глупав, защо просто не видиш недостатъците на GW като почнеш да играеш другите игри и да спреш да говориш за тази пародия на MMO !
Самите автори на тъпия GW си дават сметка за това и найстина ще е една голяма еволюция GW2 спрямо предишната част . turbo_4i4ka точно това , което описа е един невероятно голям недостатък . Който може да се наблюдава само в това ниско бюджетно джудже . Точно " статичния свят " ( ти знаеш ли кво значи статичен ? Сигорно е синоним в твоя речник за по - истински. :D ) предлага по социален ,по реален,по истински за -> ИГРАЕЩИТЕ <- ! ( Квити 8 човека ве луд това е MMO! ) Точно игри като стил D&D и GW лешават хората от много. И на базата на геймплея си трябва една с друга да се конкурират и да се съпоставят. А не да сравнявате някой игра с много възможности с игра която найстина е статична както едно постно PVP! PVP-то някой го харесват , други не . То в крайна сметка рано или късно писва на човек. Но опредлено в него няма нищо кой знае кво ! Повечето фенове на MMORPG-тата играят игрите точно заради света,райдовете и инстанцийте, приключенията ,социалния контакт и емоцийте който те създават ! За това и Wow си е най - играната и пример в това отношение.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Май 2010 11:35

Заблуден ще ми вика...... човек я по-добре се връщай в час. Най-доброто не е винаги най-играното, ако не си наясно. УоУ е супер опростено ММО , което залага на гринда на различни предмети, а в ГУ си подбираш точните 8 човека, точните 8 магии, точните атрибути и т.н. Направено е много по-сложно и задържа вниманието. Я раздуй какви ММО-та си играл, защото май опита ти се свежда до 1-2. Нека започна пръв, като имай предвид аз съм един от най-малко заинтересованите към този жанр тук - WoW(meh), AoC(meh), Warhammer Online(малко по-малко meh), Lord of the rings ( meh), Silkroad( малко , meh), Lineage 2 (meh) . И знаеш ли какво ? Всичките са ми почти еднакво тъпо , защото на 95 % са еднакви. В АоЦ единствената сериозна разлика е че клана си строи крепост - беше счупено на лънча.... В Уархамър оупън ПвП-то нещо не се получи, но одобрявам като идея..... А останалите си приличат ужасно много.

Последните тъпотии за социалните контакти, инстанциите, комуникацията и емоциите - няма да коментирам, защото точно те са най-силно застъпени в ГВ. Постоянно си в Party на тази игра, постоянно комуникираш с някого, поради малкия брой на участниците в кютеците има и емоция, а света е изграден изцяло от инстанции. Pwnd much ?

И пак за инстанциите, как да няма толова много КАТО ЦЕЛИЯ СВЯТ Е ЕДНА КУПЧИНА ОТ ИНСТАНЦИИ :lol: Точно пък в ГУ билда е на първо място и имаш право да носиш 8 скила със себе си и за определни места ти трябват определени класове. Ама я почакай, кой си ти всъщност да ми говориш за ММО-та.

И това за левълването, еми пич не мога да отделям по цял ден да играя игрички и да си дигам героя. 80 левела са ми много и не мисля играта да ми става работа. В ГВ всичко е скил, а в УоУ нещата опират до гиър и левел. В ГВ 14 левел сплесквам 17, защото левелите нямат почти никакво значение. За нула време всички са 20-ти и се мятат в големия кютек, но се открояват тези, които могат да играят и осмислят ситуациите и тези които мислят out of the box. В УоУ съм виждал битка 1в1 да достига 5 мин, а в ГВ всичко е въпрос на секунди. Айде сега ми обясни къде е скила а ?

Най-добрата игра е най-играната така ли чух ? Еми отивай да играеш Sims, CS и GTA.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Май 2010 13:50

Е кво и е на CS бе

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com