Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Mass Effect 2
Публикувано на: 22 Окт 2009 23:50

http://masseffect.bioware.com/

Време е за официална тема и дискусия. Играта се очаква да излезне между януари и март, което не е толкова далеч. Съквартиранта ми вече я preorder-на тъй че усещам как в тоя диапазон ще има недоспиване, евентуално пропуснати лекции, работа и изоставане с мат'иряла. :)

Лично аз имам доста големи очаквания за играта. От гледаното до момента няма как да не се израдвам на по тъмната атмосфера и цялостен сетинг на играта. Струва ми се огромен контраста от досегашните съекипници и тези, които ще бъдат във втората част (с изключение на Тали, която се чудя какво изобщо прави в новият отбор) и то определено за по добро. От старият отбор се надявам Кейдън, Гарус и Рекс да се върнат. За другите не ми пука особено. Определено ще ми е интересна интеракцията с Subject Zero, която още от сега имам чувството ще стане един от любимите ми съекипници въпреки, че със сигурност ще играя Шепърд като жена. Надявам се да има нещо по-така дори и като жена :P Стилът и определено е разчупен от добричките съекипници в първата част.

Интересно ми е също как ще балансират тежките оръжия (до колкото виждам те ще имат амуниции за разлика от прегряването в първата част). За сега е потвърдено, че Шепърд е жив/а и здрав/а но в зависимост от начина на игра ще умре перманентно, както и повечето съекипници (въпреки че може и целият екипаж да оцелее). Лично мен ме това ме радва, защото просто обичам трагичните умирания ;р Интересно ми е кой ще е новият враг извън Рийпърите. Първоначално мислех че това ще е Церберус но както вече стана ясно Шепърд ще работи за тях, тъй че те отпадат като възможност. Гетите също, тъй като във официалното превю има реплика на Джоукър за нападащ ги кораб, който не е гетски. От същото филмче става ясно, че горката Нормандия изглежда ще бъде тотално унищожена (евентуално в зависимост от действията ни може и да я спасим предполагам), което ако не е към края на играта според предполага за нов кораб (нова версия на Нормандията?) на който да можем да пътуваме. Системата за бой изглежда подобрена, като целенето в определени части от тялото изглежда ще има директно влияние върху боеспособноста на врагът. Bioware твърдят, че изследването на планети ще е в пъти по обогатено от първата част, както и че ще имаме ново превозно средство което да замени (нестабилното и нереално хвърчащо :Р) Мако. Отделно ще се гори гориво при пътуване, което предполагам ще ни кара да мислим по тактично къде точно прехвърчаме из галактиката. Музиката също си е бая по тъмна като се надявам да има повече миксове с чело като музиката от сайта.

Естествено най интересно ще ми бъде какви ще бъдат разликите в зависимост от това какъв край изберем за първата част. Като заключение определено играта ми се струва по ориентирана към ренегейд играчите, което само ме радва. Възможността да прекъсваме (и действаме физически) диалозите ще разнообрази още повече как да убиваме лошковците (и цивилните хех).

Нямам търпение да излезне :P

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Заглавие: Re: Mass Effect 2
Публикувано на: 23 Окт 2009 00:35

Мен малко ме е срам - тази игра толкова много ми бе харесала като я играх, а сега почти нищо не си спомням от историята :? Сега нещата дето ги чета на Рико и се досещам за това-онова :) Тъкмо това ми дава идеален повод да я преиграя, като този път си запазя и сейва разбира се :devious:

Наскоро PC Mania писаха, цитирайки Bioware, че играта ще излезе на 26 януари. Това ме обнадеждава, че няма да я забавят, след като са дали точна дата вече (разбирам ако беше просто първата четвърт на годината, все пак има разлика между януари и април примерно, но с точна дата мисля че са си разчели оставащото време:) )

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 23 Окт 2009 01:08

И пак няма да се спи, учи, или води каквато и да е форма на социален живот като излезе това чудо. :D

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 23 Окт 2009 08:20

Добре че излиза след сесията :lol: Иначе ме е яд, че не си пазя сейвовете :(

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 23 Окт 2009 09:25

Да,и мене.Чудя се дали да не я почна на ново

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 23 Окт 2009 09:32

Der Meister написа:
Добре, че излиза след сесията :lol:

+1

Доволен съм от видяното досега. Надявам се да има повече side quests и като цяло повече часове геймплей.

Профил

He who devoures cookies
Аватар
Публикувано на: 23 Окт 2009 12:45

Току-що се свали 1-цата и сега ще се пробва.Чух добри отзиви за нея :)

Профил Skype

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 23 Окт 2009 14:39

Der Meister написа:
Добре че излиза след сесията :lol:

Мамичката ви на вас, на мен ми излиза 2 дена преди началото на сесията. Ше се ходи на поправки май... :D

Профил ICQ

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 23 Окт 2009 14:54

Neon Black написа:
Der Meister написа:
Добре че излиза след сесията :lol:

Мамичката ви на вас, на мен ми излиза 2 дена преди началото на сесията. Ше се ходи на поправки май... :D

освободи се бе!

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 23 Окт 2009 15:41

Аз все ще се освободя от нещо, но тази година имам 9 курса по специалността щот' уча две години наведнъж, та няма да ме огрее за всичко. :)

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 28 Окт 2009 05:25

Да вдигна темата - какво направихте с Ракни кралицата? Има слухове че Ракни ще се появят във втората част (в зависимост от избора в първата естествено). Лично моят избор беше да я оставя да живее поради няколко причини. Първо не бих искал аз да съм човекът причинил геноцид на цяла раса, второ приех обещанията и като истински (макар че заложник би казал всичко за да бъде освободен). Отделно се надявам тя да стане добър съюзник, пък ако не повече врагове за убиване и още една причина да излекуват Genophage-a на Кроуганите за да спрат евентуална Ракни инвазия. Като цяло обаче нямаме достатъчна информация за да направим добър избор.

Има слухове или по скоро теории че Ракни (във Ракни войните) са били индоктринирани (по думите на кралицата).

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Окт 2009 15:35

С Paragon Soldier-a не убих кралицата, но при второто изиграване като Renegade Adept и видях сметката. И при двете изигравания не застрелях Wrex и жертвах Kaidan, вместо Ashley. Просто Kaidan не ми беше интересен като персонаж. Накрая, с Paragon-a спасих council-a и избрах Anderson за представител на хората. С Renegade-a не ми пукаше за council-a и не им помогнах, a накрая казах на Udina да не ме занимава с глупости. ;]

Профил

Публикувано на: 29 Окт 2009 21:41

Първо, да разясня едно нещо. В свое интервю Кейси Хъдзън, проекто-мениджъра на Mass Effect, споделя, че предишни съотборници няма да могат да бъдат наемани в новосформиращия се екип. В по-късна информация обаче, може да я намерите из нета, мързи ме да ровя, се разкрива, че Кейси всъщност малко е послъгал и наистина е възможно, с правилните диалогови опции да наемете ако не целия, то почти целия си стар отбор. Здравей, Тали, здрасти, Рекс, к'во ста'а, Гарус! Кюл, а? Споменава се също, че ако не могат да бъдат наемани, ще се върнат с куестове, background стори и тем подобни. Така че не е изключено да срещнем Рекс като Военен Лорд на Тучанка, или Гарус като колега Спектър, ако сте го убедили отново да поднови обучението си за такъв.Лично аз се радвам за това, понеже новата Subject Zero толкова ме дразни, че няма накъде. Няма да я наема и пари да ми дават.

Второ, относно Ракнай кралицата - бидейки доста голямо решение в края на един чаптър, ако мога така да се изразя, от BioWare биха направили доста голям пропуск, ако не го доразвият. На запазилите душичката на бедното насекомо - поздравления. На убилите я - браво, хора, приближавате се с една стъпка към bloodbath края в двойката.

До Рико - че то целия стил на новия отбор е да са изперкали ненормалници, с изключение на Тейн, който е нещо като sci-fi нинджа със самурайска чест, ако мога така да се изразя. С какво толкова ви впечатлява Зиро, не знам. По мое мнение, по-клиширан персонаж не можеха да направят. Ако не ви е писнало от мадами с тъмно минало, лабилна психика и татуировки, гот. Аз лично бих се радвал да видя Зиро като екстравагантна жена, надарена с остър интелект и бойни умения, която същевременно е уверена в надмощието си над останалата мърша, нещо като Интегра Хелсинг в Mass Effect вариант. Жена, която кара дори Шепърд да се поти и изчервява като малко момче щом само го погледне. Ето това би бил запомнящ се персонаж. Не поредната маниячка, която стреля по всичко, щот' била в цикъл. Простотия.

Както и да е, това си е мое мнение. Не ми обръщайте внимание.

Профил

Аватар
В момента играе: Dragon Age: Origins
Публикувано на: 29 Окт 2009 21:47

Ако не другите, поне love interest-ът предполагам, че със сигурност ще е на разположение.

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Окт 2009 22:29

Относно съотборниците -> http://masseffect.bioware.com/arsenal quarian-ката на първия скрийн не е ли Tali ;]

Профил

Публикувано на: 29 Окт 2009 23:58

Точно тя е.

Освен, разбира се, ако няма друга куорианка, която да има същата височина, тяло и костюм като на Тали.

Аз сега чакам да потвърдят, че можеш отново да си избираш Гарус, мани...

Профил

Аватар
В момента играе: Mozilla Firefox
Заглавие:
Публикувано на: 30 Окт 2009 00:21

Дракс, къде се губиш бе?

В темата за TOR те чакаме от седмици, вече 50 и кусур страници стигнахме... Даже в Скайп те няма.

ЕДИТ: Рико - и ти бе :D

Алкохола - враг на пола, с плодов сок - към полов скок!

Профил Skype WWW

Заглавие: Re:
Публикувано на: 30 Окт 2009 00:24

Minotaur King написа:
Дракс, къде се губиш бе?

В темата за TOR те чакаме от седмици, вече 50 и кусур страници стигнахме... Даже в Скайп те няма.

ЕДИТ: Рико - и ти бе :D

В Англия съм и досега нямах нет. Иначе, след като ме снабдиха, почвам пак да спамя. :P

Профил

Аватар
В момента играе: Mozilla Firefox
Заглавие:
Публикувано на: 30 Окт 2009 00:27

Имаш да четеш към 30 страници... не ти завиждам :D

Айде стига толкова, че оспамихме темата на колегата.

Алкохола - враг на пола, с плодов сок - към полов скок!

Профил Skype WWW

Публикувано на: 30 Окт 2009 00:34

Той прощава, той е готин, аз го знам. :)

За да не бъда напълно офтопик обаче, и да не ме report-нат as usual (още не съм се върнал и ги знам модерните лафове, бре :) ), мислите ли, че най-накрая ще ни дадат саларианец на борда? Понеже винаги ме е дразнила репликата на Шепърд "We already have every non-human species on board - might as well add an asari to them". Нямахте саларианец, бе, бунак с тебе...

Както и да е, не че ще направи адската разлика, понеже още от сега смятам да си избирам само Миранда и Тали, ако си я върна, но пък да имаме избор, бе, мамка му.

Грънт обаче ме кефи. По-неуравновесена версия на Рекс. Смятам да му казвам само да избива хората, дето срещаме. :)

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com