Автор |
Съобщение |
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: GOTHIC 3 Публикувано на: 14 Авг 2009 18:49
Вдъхнових се от темите на Рико за Stalker и Bloodlines. Знам, че играта е обсъждана, но наскоро излезе много стабилен community patch 1.72, който й вдъхва нов живот. Оправя почти всички бъгове, стабилизира performance-а и добавя нови ефекти като опция, с които гледката става приказна. Но най-важното е алтернативното AI и балансиране на трудността, което, честно да си кажем - направо ми изби зъбите. Най-големият недостатък на третата част беше лесното начало и способността да се озъбиш на дракони още в началото. С пача нещата са бая хардкор - 3 орка те правят на тор. Бойната система все още е ташак, но с новото AI битките се водят точно като в първите 2 части - блокиране -> контра-атака. Изисква се тактика и тайминг, а срещу повече от 1 враг е голем зор. Мисълта ми е тук да обсъждаме неща свързани с нея, щото , ако не се лъжа , много хора се кефим на поредицата, но много рядко сме говори за нея. Може да споделяме кой какъв играе, на кво се развива, колко уникални предмети е сбрал, кво открил и т.н. Куестове , помощ за тях , такива неща - също. Тройката наистина е ''зле'' в сравнение с първите 2 части, но няма начин да се надминат толкова лесно такива добри игри. Аре, вие сте
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
Manowarrior
|
|
В момента играе: Worms Armageddon, HoMM 4, The Lord of the Rings Online, Killing Floor, Alien Swarm
|
|
Заглавие: Re: GOTHIC 3 Публикувано на: 14 Авг 2009 20:43
Хмм отдавна не съм играл Готик - още преди излизането на Forsaken Gods - за този нов пач да питам - още ли като видиш някое прасе и се насираш щото знаеш, че ако не се чупиш веднага си гушнал букета? Иначе определено смятам да се въздържам от играта до излизането на Arkania като си спомня колко дни съм убил ...
___________________________________ И сам да съм у трамваю, па че се бутам.
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: GOTHIC 3 Публикувано на: 14 Авг 2009 20:44
ГЛИГАНИТЕ, ДЕЕБА ПП не съм я играл, струва ли си?
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
Manowarrior
|
|
В момента играе: Worms Armageddon, HoMM 4, The Lord of the Rings Online, Killing Floor, Alien Swarm
|
|
Заглавие: Re: GOTHIC 3 Публикувано на: 14 Авг 2009 20:55
Баа стига сте писали толкоз дребно ве - има и кьорави хора на този свят (нааа, на вашта мама ) иначе играта си заслужава определено - за standalone експанжъна нямам мнение - не съм го играл, но доста го критикуват, пък и орязва 2/3 от света доколкото разбрах
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: GOTHIC 3 Публикувано на: 14 Авг 2009 22:05
С тоя пач, за който говоря вече е оправено това с глиганите. А Forsaken Gods е голяма хуйня, няма смисъл да го играеш - само ще се побъркаш. Индийска му работа - мангали Осрали са всичко.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: GOTHIC 3 Публикувано на: 15 Авг 2009 08:07
Края беше тъп според мене и атмосверата на първите 2 готика беше напълно заличена.
|
|
|
|
|
Manowarrior
|
|
|
|
Заглавие: Re: GOTHIC 3 Публикувано на: 15 Авг 2009 11:05
Нз - за мен си е добре играта. Всички викат, че тройката не струва, ама аз си я харесвам - може би, защото не съм играл двойката.
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: GOTHIC 3 Публикувано на: 15 Авг 2009 11:15
WidowmakeR написа: Края беше тъп според мене и атмосверата на първите 2 готика беше напълно заличена. Това, което правеше култова атмосферата в първите 2 части беше колонията - сиво небе, опасност, чувството, че си лесна плячка, мъже с космати ръце и груби гласове, готови да те счупят от бой В тройката най-яко е направен Nordmar. Иначе ти кой край си избрал ? Аз за сега съм го минал 2 пъти - веднъж по начина на Xardas и веднъж като зъл мейдж / хашишин , демек - превъртането на Beliar. Краят си беше kvlt - масово изтребление Сега като я преигравам трети път и вече наистина задълбавам във всичко и обикалям навсякъде, откривам колко много са се постарали за дреболиите, които за мен винаги са били важни. Има адски много скрити места и куестове, easter eggs и т.н.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: GOTHIC 3 Публикувано на: 15 Авг 2009 11:49
<mitko> написа: Нз - за мен си е добре играта. Всички викат, че тройката не струва, ама аз си я харесвам - може би, защото не съм играл двойката. А може би защото не си играл и единицата. Кире–Гръчата написа: Това, което правеше култова атмосферата в първите 2 части беше колонията - сиво небе, опасност, чувството, че си лесна плячка, мъже с космати ръце и груби гласове, готови да те счупят от бой В тройката най-яко е направен Nordmar. Иначе ти кой край си избрал ? Аз за сега съм го минал 2 пъти - веднъж по начина на Xardas и веднъж като зъл мейдж / хашишин , демек - превъртането на Beliar. Краят си беше kvlt - масово изтребление Сега като я преигравам трети път и вече наистина задълбавам във всичко и обикалям навсякъде, откривам колко много са се постарали за дреболиите, които за мен винаги са били важни. Има адски много скрити места и куестове, easter eggs и т.н. Дори и създателите не биха могли да кажат това за атмосферата по-точно. Иначе съм я превъртал само веднъж по начина на Xardas, но другите начини ги видях в YouTube веднага след това. А това за детайлите и мен винаги ме е кефило, винаги съм се стремил в игрите да минавам всички куестове, да отключа всички ачиивмети или да имам максимален брой точки.
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: GOTHIC 3 Публикувано на: 15 Авг 2009 11:58
Аз съм с пач 1.6. Минах почти всичко в Миртана, но не съм вдигнал революция в нито един град. Сега съм при Хашишините, но не съм играл от близо месец.
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: GOTHIC 3 Публикувано на: 15 Авг 2009 12:12
С 1.72 пача не знам как е възможно да се освободят градовете без да се хвърля през прозореца. На 30-ти лвл се наех да освободя Cape Dun - чех да откачим. Сигурно цял следобяд съм лоудвал и псувал. А на оригинала , без пачовете , тоя град се освобождава като си някъде към 10-ти лвл и немаш никва броня и яки оръжия. За кво си говорим просто ... Преди да ида в Нордмар освободих и Geldern, но само с цел да ограбим всичко де що има в тоя град. И добре, че беха ranger-ите и друида Torn, иначе не знам как щех да го освободя Някой успял ли е да сложи Demon Blade ?
|
|
|
|
|
Ред
|
|
|
|
Заглавие: Re: GOTHIC 3 Публикувано на: 15 Авг 2009 14:35
аз си я инсталнах и мисля да я почвам ама това alternate ballancing какво представлява? На мен ми е офф
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: GOTHIC 3 Публикувано на: 15 Авг 2009 15:22
Тва прай играта по-трудна що се отнася до трупането на xp и развитието на героя. Без него, в първоначалния релийс на играта, можеше да се развиеш твърде имбав и да омешаш мейдж и варварин и разни такива. Тука е балансирано с цел да се специализираш само в една област. Ти си прецени дали да играеш с него, аз лично съм го включил.
|
|
|
|
|
Ред
|
|
|
|
Заглавие: Re: GOTHIC 3 Публикувано на: 15 Авг 2009 15:38
ще пробвам без него пък ако се окаже много лесно ще го включа
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: GOTHIC 3 Публикувано на: 15 Авг 2009 17:54
Като почнеш играта с включено или изключено после не можеш да го смениш. Ще требе да почваш на ново. Се едно на диабло хардкор опцията ...
|
|
|
|
|
Ред
|
|
|
|
Заглавие: Re: GOTHIC 3 Публикувано на: 15 Авг 2009 18:08
Бе играта не е лоша ама нормално ли е толкова да умирам
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: GOTHIC 3 Публикувано на: 15 Авг 2009 20:04
PurpleSoul написа: Бе играта не е лоша ама нормално ли е толкова да умирам Попринцип да Аз се сейфам преди всяка битка. За мен бойната система е основната причина играта да се счита за фейл. едит: #те игри от поредицата (без Night of the Raven) за 39 кинта https://www.ozone.bg/games/product/pc/gothic_universe
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
R@Z0R
|
|
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
|
|
Заглавие: Re: GOTHIC 3 Публикувано на: 16 Авг 2009 13:21
Готик игрите са известни с трудните си битки (поне на мен ). Много мислене и тайминг требе.
___________________________________ The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
|
|
|
|
|
Найн Инч Нейлс
|
|
В момента играе: DOOM,QUAKE II,RAGE,GOTHIC 3,Redneck Rampage,Outlaws,Diablo II,Blade of Darkness,excalibur-wow.com
|
|
Заглавие: Re: GOTHIC 3 Публикувано на: 19 Ное 2011 23:19
ДАаааааааааааа
|
|
|
|
|
Aware
|
|
|
|
Заглавие: Re: GOTHIC 3 Публикувано на: 20 Ное 2011 00:39
Любима носталгична поредица игри до Night of the raven. Незнам на какъв пач я изиграх Gothic 3, но можех да вляза в който и да е голям град ,като онзи пустинния на хашишин (?) , и да избия всичко с натискане само на копчето за удар. Не съм играл експанда на Gothic 3 нито Gothic 4 и никога не смятам да го правя. Първия Gothic като и Gothic2+night of the raven са най-добрите RPG-та които съм играл някога Точка.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|