Автор |
Съобщение |
Rico
|
|
|
|
Заглавие: Stalker Публикувано на: 15 Юли 2009 23:15
Търсих в търсачката и не открих други теми (може и да са заминали с чистенето на форума). Та, на скоро почнах първият сталкер (наваксвам си пропуснатото). Останах доволен от играта предвид, че не очаквах много а и напоследък трудно ме заинтересуват други игри освен преиграване на любими стари (като Котора, Фейбъл, Блъдлайнс и прочие). Та атмосферата беше доста добре, хареса ми определено. От време на време се изтормозих при Янтар и brain scorcher-a с тоя псай ефект и постоянен демидж а много късно разбрах че имало и нещо дето те предпазвало. Какво е това и къде се намира? Та минах ги с нон-стоп хийлване, доста трудно беше. Особено накрая на Янтар свърших в катакомбите, спрях машината и при тунела след като излезнах с кървене успях да стигна до бункера с учените та се хийлнах на ебати късмета точно преди да умра. Успях да видя истинския край (макар и малко нелегално, отворих си сикрет вратата с дроп на пушката завряна в пантите ) Какви са вашите впечатления като сте я играли? Какво ви е харесало, не ви е? Сега започнах Clear Sky обаче адски дразнещо ме изхвърля супер често. Компютъра трябва да подържа играта със сигурност - интелски четири ядрен процесор (2.50 гиги всеки), 4 GB Ram с nvidia GeForce 8600 GT. ХР ми е ОС-та. Качих и директ хикса нужен за играта, имате ли някакви идеи как да се елиминира този досаден проблем? Какви са разликите освен по засиленото присъствие на елемента с фракциите? Дайте полезни съвети за оцеляване, които се различават от първата, че гледам има разни нововъведения. Как се намират сега артефактите, че били скрити? Въобще каквото се сетите като полезен хинт. Коя повече ви хареса първата или втората?
___________________________________ Though they sink through the sea they shall rise again; Though lovers be lost love shall not; And death shall have no dominion.
|
|
|
|
|
Rico
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 15 Юли 2009 23:45
Не, беше ми казано от един човек на времето. Не знам от къде е.
___________________________________ Though they sink through the sea they shall rise again; Though lovers be lost love shall not; And death shall have no dominion.
|
|
|
|
|
Dheart
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 16 Юли 2009 10:24
Eee, значи си пропуснал един куест, къдет' се връщаш на майната си и взимаш една карта/ключ (не помня вече) за отваря на вратата, която води над Wish Granter-a. Иначе първата игра е жестока, нивото в ред форест и после груповото меле в припрят са култови. Много добре пресъздадена атмосфера, бих я играл много пъти (ако не ми сечеше толкова...). Любимият ми момент беше точно като влязах в атомната електроцентрала и чух: "Ела при мен! Скажи свое желание" (или нещо подобно, не знам руски).
За втория сталкер... Качил ли си всички пачове? Аз пробвах да го подкарам, но на моята архаична машина (GF FX 5200, P4 2.66, 512 ram) вървеше с 10 fps и след всяка смърт ми зареждаше по 10 минути... та просто се отказах... Предполагам, че е жестока игра, но ще я играя кат намеря по-добра машинка.
___________________________________ My victim you are meant to be No, you cannot hide nor flee You know what I'm looking for Pleasure your torture, I will endure
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 16 Юли 2009 10:36
S.T.A.L.K.E.R.... хубава игра, хубава графика, СТРАХОТЕН геймплей хубав звук и така...И още се чудя защо получава такава ниска оценка... сега по темата-машината ти поддържа всичко, няма от какво да се оплачеш. 1-Изтегли си програмата Драйв Детектор р смени драйвера на картата от ввв.Нвидиа.цом(за 8 серия) 2-Релоадед ли е троррента?Ако не е изтегли релоадед или друг 3-Пачни я докрай 4-като я пуснеш ли те изхварля директно или след малко гамеплай?
___________________________________ Asus X58 Rampage 2 GENE, HD4770 512MB DDR5, Core i7 920 @ 2.6GHZ, 500GB, 32MB buff, 3x1 GB Corsair Dominator, 750w PS
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 16 Юли 2009 11:14
Аз наскоро я врътнах клиър скай. Много е добра. Слагаш пачовете, без пачове не може да се играе. Аз лично не помня до коя версия качих, беше няколко над тази в рилоудед торента на змаунда. Абсолютно никакви крашове и бъгове не усетих. С не толкова добрата си машина (едноядрен на 2.8, Ge-force 8400gs, 2gb ram) подкарах играта на макс, само осветлението беше на статично.Вървеше доста стабилно и не съм усетил никакъв сеч. Играта е невероятна. Моите съвети са следните: Задължително слагаш нощно виждане още в базата на клиър скай след като получиш техният костюм. Минаваш всичко до гарбидж с пистолетче. Много по-точно е от първите пушкала и се правя лесни хедшоти. Цели се в главата! Присъедините се към Loners в началото. Интересно е да си във фракция, стават добри мелета и освен това ще трепеш бандити. По този начин няма да има нужда да им даваш парите си на всяко влизане и излизане, а и не са чак такъв проблем ако ги стреляш с правилното пушкало. Изоравал съм базата им около 5 пъти, не е проблем, става за 5 най-много 10 минути. Не можеш да ги заличиш от картата. Харчи парите си за ъпгрейди. Според мен най-доброто оръжие почти до края на играта е IL 86 с макс ъппгрейди. Много по-добро е отколкото в оригиналния сталкер и върши чудесна работа дори към края на играта. Не тръгвай наникъде без нощно виждане.Само с фенерче си за никъде. Вземай всеки възможен артефакт, независимо колко аптечки и водки ще ти струва. Заслужава си! Само от The Great Swamps(май така беше) можеш да обереш 3-4. Не ги пропускай! Като се присъедииш към LOners получаваш BEar Detector, който е доста добър. На мен лично ми беше по-удобен от другия, който показваше точно къде е артефакта. Комбинирай артефакти, които те облъчват с такива, които отнемат радиацията. НИкога не тръгвай само с първите! Азл ично не се присъединих към Duty или Freedom. Създава много проблеми, а няма чак толкова облаги. Това е общо взето. Надявам се да съм ти бил полезен. АКо има нещо- питай.
|
|
|
|
|
YourSepulture
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 16 Юли 2009 17:16
Така за първата игра това ,което те предпазва от пси-емисийте се зима от Янтар при професора (1ва мисия) Трябва да ескортираш другия учен близо до входа за лабораторията х-18 до автобус-а.Прави някви измервания (има и голяма емисия , трябва да влезеш в автобуса)След като се варнете при професора ти дава шлем ,който те предпазва при антените преди да изключиш брейн-а. Още в началото на покрива на една от сградите има броня на дълг http://www.youtube.com/watch?v=b6HGhmkQ7XUДекодера за отварянето на вратата ,която ти си отворил с пушка се намира в Припрят. http://www.youtube.com/watch?v=KYDXSBPd5gsЗа чисто небе.Свали я от арена релийза на БЕСНИЯ(с нея не ме дропна нито един път) ! Още в началото в блатата горе в ляво на нивото има третия детектор (най-добрия с дисплея) и Счупен винтар-според мен най-доброто оръжие в играта-съчетава скорострелност,безшумност и е изключително точен с ъпгрейт има 15 патрона в пълнител, което е достатъчно. http://www.youtube.com/watch?v=e1Z71lnNsSk&feature=PlayList&p=5A5F06A2BBC92DAE&playnext=1&playnext_from=PL&index=41Ако ходиш натам гледай да имаш поне 8 анти-радиационни спринцовки! За разлика от първата игра тук може да избираш при коя фракция да се присъединиш.Всяка дава различни бонуси както към екипировка така и към ъпгреjдването на оръжие/броня.Дълг ъпгреидва скорострелни оръжия/брони ,а Свобода снайпери.Не събирай пари в тебе ,мисля че посредата на играта м/у базата на Свобода и Бандитите има група сталкери (Loners) на една порутена постройка.Ако следваш мисиите те изпращат да провериш сигнала oт PDA-то на Стрелок.Намира се отзад на постройката в една врата.Влезеш ли се задейства взривно у-во ,което не може да избегнеш зашеметен си и двама бандита те ограбват - след това си само с пистолет.Можеш да си върнеш предметите ,но парите - не.Затова харчи всичко за ъпгрейди . За да си спестиш разкарването да си търсиш откраднатото преди да влезеш намери сандък ,който е обозначен на картата и слагаш всичко вътре.Мисля ,че имаше един-два при сталкерите на същата построика. През определен период от време има "силни емисии" - трябва да се прикриеш под стабилна конструкция (най-близката ще ти бъде показана на картата като червен маркер с времето ,за което трябва да стигнеш.Гледай да не си претоварен или ако си да имаш една -две енергийни напитки, В червената гора трябва да стигнеш до една космическа аномалия (телепорт под формата на балон , до един танк) преди това има голяма аномалия в центара на територията и до нея се разхожда голям мутант(от тия дето са с два краиника ,мисля че бруте се казваха) НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С НЕГО. Пет сталкера в екзоскелет и аз водихме битка в продължение на 10-12 минути.Дебелака уби останалите от отряда изяде 6 тежки гранати и всичките патрони ,който имах и не умря.Вземи артефактите в центара на аномалията и бягай към телепорта.Вземането става като си отворил детектора и пристъпиш близо до аномалията ( в едната ръка детектора , в другата болт!) Най-добрия начин да се премахнеш някой изнервящ мутант като блъд съкерите,който в чисто небе докато са невидими не поемат щети е с нож (заставаш в някой ъгъл на сграда и чакаш да се доближи един удар и е доло. В началото за да имаш повече пари зимаш един труп и почваш да го пълниш с предмети.Влачиш го до някой който може да ги купи. При сталкерите в базата на Дълг(duty) При 4-те силоза има дупка при нея има отшелник ,който продава ъпгрейднати пушкала(и се пак ъпгейднатият винтар от начало или от горския в червената гора + една спаска е най-разумният избор до който стигнах - 2те игри съм ги превартал по три пъти без да броя модовете.)За винтара вземи бронебойни патрони ,когато си в янтар при зомбитата и патрони за снайпер ,който подобряват безшумноста.Използвай единична стрелба с винтара точен истрел над торса и всичко е мъртво без да броя големия мутант в червената гора. Екзоскелет получаваш след изпълнение на поредица от мисии в базата на Свобода (freedom),който са доста дразнещи - като capture the flag.Получаваш специален екзо ,който е по-лек.При търговеца има и обикновен (аз зех и двата -против емисии/радиация и против куршуми с подобрено нощно виждане.Задължително намери предмет който да ти спира кървеното ,защото тазя броня спира кръвотечението за известно време и след това започваш да кървиш адски много.Използвал съм по 12-13 бинта за да го спра. Горският от Червената гора ти дава мисия да намериш артефакт "Компас" в едни подземия с ренегати.Артефакта струва много денги ама е необходим за мисия ,така че не го продавай.В същото това подземие на едно място има срутване образувало долно ниво (отгоре е запушено с дъски- чупиш ги и влизаш по-стълбата).Доло има два призрака-за разлика от първата ,в чисто небе са изключително мощни.Свалят те с два-три удара.Гледай да имаш 20-на аптечки.След като влезеш зад гърба ти има зелена аномалия ,отваряш детектора влизаш смело навътре набегом и помпиш аптечки(освен радиация ,призраците те удрят).Артефакта ,който ще вземеш е изключително ценнен дава 6 радиация,без да намалява други показатели.В дясно от стълбата , от която слезе има помещение ,в което има електричество.Влизаш по-най бързия начин , като помпиш клавиша за аптечки.Вътре има барабаннен гранатомет "булдог" , като наградата от последната мисия на бандитите.След като земеш тези две неща ,"пещерата продължава в подземие нагоре ,на което края е с дъски.Отиваш в края на скалите има една вдлъбнатина , клякаш и с гръб към нея.Така призраците не могат да те хитват с предмети.След като ги убиеш , ще можеш да счупиш дъските и да излезеш. Този "булдог" и картечницата "RP-74" не подлежат на ъпгрейд.Лично съм се връщал да проверя. http://www.webalice.it/requena/game/stalkercs/stalkercs_map_zone.htm ето ти и подробна карта на чисто небе с всички благинки по нея.
|
|
|
|
|
YourSepulture
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 16 Юли 2009 17:28
Emanuil написа: Аз наскоро я върнах клиър скай. .... Точно най-големите бонуси , който получаваш са от Дълг или Свобода.При Дълг получаваш голямата картечница RP-74,която стреля с амуниции за снайпер и добра броня.От Свобода взимаш безплатен екзо,ти каде намери Екзо?Като чели си претупал играта От Бандитите получавате барабанния гранатомет "булдог".Няма смисaл да влизаш при сталкерите (loners), защото те са неутрални и винаги са в добри отношения ,а и нямат кои знае какви бонуси - погледни последния линк на предишния ми пост.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 16 Юли 2009 21:43
ЪЪ, това трбяваше да бъде "врътнах, но съм го объркал. СЛучва се. Loners са навсякъде, ако се присъединиш към бандитите трябва да се биеш с тях на всяка крачка. Играта не може да бъде претупана просто защото...е кратка и няма странични куестове, ралзични от атакувай и защити еди кое си. Е, има няколко други, но те са незначителни. Ако греша ме поправи, но съм говорил с почти всички възможни сталкери и съм чел всичко, което казват. Ако това е претупване на играта пък на... Мутанта в Red Forest го убих със спаса. Не разбирам зщао всички се оплакват, че не може да бъде убит? Явно съм случил на версия, където е по-лесен. Аз използвах паралелно Винтар и Il 86, като винтара го ползвах за далечни разстояния, а Il-а за средни и близки. Много ефективна комбинация. Дълг не дава кой-знае какви бонуси- тяхната броня е много по-слаба от Suntrise suit, който получаваш на излизане от агропром.Автомата им е глупав и дори с оптика не става по-лесен за употреба. Към свобода не съм се присъединявал просто защото после ще трябва да избивам сума хора от Дълг, за да продължа играта. Как ще си изпълниш мисийте при Дълг ако си във война с тях? Освен това след Янтар играта продължава линейно към края си. Няма място на което да спреш и да изпълниш някой страничен куест- просто престрелки с бандити и монолит. Това е. Не си заслужава да се биеш срещу десетки сталкери от свобода само заради еднатап ушка от дълг. Просто няма смисъл. За екзоскелета наистина има смисъл, обаче как ще продължиш играта си нататък? Дълг са бая ключови за по-нататъчната игра. Твърдиш, че присъединяването към Loners е безсмислено? Нима не ти помагат да се справиш с бандитите?(ако питаш някой от лагерите на твоята фракция за задачи има и такива да отидеш с неговата групичка към някой вражески лагер. Доста е полезно.) Присъединяването към Loners не пречи да се присъединиш към Duty или Freedom по-късно. Това е. И не съм претупал играта. Та аз съм питал почти всеки сталкер What's new in the zone
|
|
|
|
|
YourSepulture
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 17 Юли 2009 06:04
След като преминеш Янтар, тоест почнеш с някои от мисиите можеш преспокойно да се върнеш и да влезеш в свобода.Практически освен техника Дълг не ти трябва повече , а и не можеш да се присъединиш към свобода ако не си изпълнил главните мисии на Дълг.Изпълняваш няколко мисии (превземане и опазване на няколко възлови точки и накрая елиминиране на всички в базата на Дълг.Техния техник си остава , а след като изпълниш мисията - те не се респаунват.Към Лонерс няма смисал да се присъединяваш - Бандити след янтар практически няма.Нивата преди ЧАЕЦ-А са с монолит и зомбита а след това с ренегати и от чисто небе.А като се присъединиш към Свобода , тези така наречени Лонерс ти помагат с чистенето на бандити ,дори и да не си от тях.Дълг дават тежка картечница ,която няма зум или опция за оптика. Допълнение към първата игра -> Сянката на Чернобил. http://www.youtube.com/watch?v=fWel0W9jxLw всички благини скрити по цялата територия. Как да влезем при бармана -> http://www.youtube.com/watch?v=xO7dm6mRDOQместа,които не съм и подозирал ,че съществуват -> http://www.youtube.com/watch?v=rfSwPTAIaGI&feature=related фалшивият монолит http://www.youtube.com/watch?v=AoL8P06zyQ0&feature=related хеликоптер. На това така се смях http://www.youtube.com/watch?v=bKAGS9j0dwg&feature=related
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 10 Авг 2009 18:17
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 10 Авг 2009 20:43
|
|
|
|
|
Frosty.
|
|
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 11 Авг 2009 08:36
Ето ви една карта да си имате с размери 3000х8000 за първия СТАЛКЕР,обаче не си мислете че това е обикновена карта.С нея ставате царя на Зоната,вижте и ще разберете -> http://4storing.com/g0btqe/14f8f5bc5e18 ... 5098b.html (в .jpg е) Иначе не знам за мен Чистое Небо си беше само обиране на луут,все едно УоУ.Докато Сянката си е лудница,завиждам на тези които първо са играли Небето.Обаче Сянката като се сложи Oblivion Lost мода и става нещо много опасно което като хване няма излизане.Динамичен живот,отворен край,факшън уорс, и тн. прави играта каквато е трябвало да е,без да променя историята
___________________________________ a.k.a Frosty
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 11 Авг 2009 09:02
Аз сега почнах наново Clear Sky-a, щото преди я играх без пачове и играта се насра по средата и я бях заебал. Та сега за разлика от преди гледам да изпълнявам и страничните мисии. Към Bandits и Loners не съм се присъединявал, че нещо не намерих откъде Присъедих се към Duty иначе ама нещо не ми дават куестове (сигурно по-нататъка ще ми дадат). А да питам може ли след това да се присъединя и към Freedom? Иначе за оръжие засега използвам ъпгрейдван почтни на макс AK-74, пистолети не използвам. Май не е най-добрия вариант за оръжие ама ще видим по нататъка какво ще правя. Бронята ми засега е няква дето ми я дадоха като помогнах на някви сталкери в едни блата малко преди Янтар, леко ъпгрейдвана. Та това е общо взето
|
|
|
|
|
Frosty.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 11 Авг 2009 09:15
Абе минавай към Freedom,по са пичове и дават екзоскелетон.Дюти са хомо щото целта им е да затворят зоната
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 11 Авг 2009 13:12
Адски ме е яд, че не мога да подкарам Clear Sky. Иначе, Shadow of Chernobyl е смърт, както и книгата, и филмът...
___________________________________ Negative Frequency Entity.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 11 Авг 2009 15:14
Аз прочетох и Пикник край пътя и филма гледах. И двете си заслужават повече от играта . Иначе това не значи, че играта не е чудесна.
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 13 Авг 2009 16:27
Drovage написа: Абе минавай към Freedom,по са пичове и дават екзоскелетон.Дюти са хомо щото целта им е да затворят зоната Ами в крайна сметка реших към тях да се присъединия и след сумати време трепане на дутита (както им викат в играта с руския акцент ) успях да се сдобия с екзоскелетона. Дано наистина си заслужава, че направо си скъсах нервите. Тамън превземем някоя точка и се оказва, че трябва да се защитава друга. Баси трудното, не ми се мисли на по-високи трудности как се взима тоя екзоскелетон. На всичкото отгоре тъпия IL-86 много бързо се чупи и почва да засича непрекъснато. Хем го ъпгрейднах на макс баси.
|
|
|
|
|
Frosty.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 13 Авг 2009 16:56
Няма да съжеляваш,Freedom-ския екзоскелетон е най-добрия в играта.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 13 Авг 2009 18:08
Der Meister написа: Drovage написа: Абе минавай към Freedom,по са пичове и дават екзоскелетон.Дюти са хомо щото целта им е да затворят зоната Ами в крайна сметка реших към тях да се присъединия и след сумати време трепане на дутита (както им викат в играта с руския акцент ) успях да се сдобия с екзоскелетона. Дано наистина си заслужава, че направо си скъсах нервите. Тамън превземем някоя точка и се оказва, че трябва да се защитава друга. Баси трудното, не ми се мисли на по-високи трудности как се взима тоя екзоскелетон. На всичкото отгоре тъпия IL-86 много бързо се чупи и почва да засича непрекъснато. Хем го ъпгрейднах на макс баси. Нито си е заслужавало нито IL-86 е боклук.
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Stalker Публикувано на: 13 Авг 2009 20:46
Абе не съм казал, че е боклук. Даже ако не е счупен е страхотно оръжие, щото много лесно се правят хедшоти, а става и за близка стрелба. Проблема е, че много лесно се чупи. Може и да се заблуждавам, но ми се струва, че в сравнение с другите оръжия по-бързо се чупи. А за екзоскелета не знам. Ремонта му струва майка си и баща си, освен това не може да се тича с него. Май наистина не си заслужава. Иначе нещото, което ме дразни в тая игра са големите разстояния. В Ред Форест изпълних някакви странични мисии на Stalkers и трябва да се връщам чак до Cordon да си взема кинтите, което е на майната си спрямо Ред Форест. Е може да накарам някой да ме заведе ама ще ми струва повече кинти отколкото ще взема (все пак трябва и да ме върне). Да го бяха направили като във Fallout 3 ебаси - ако си ходил на някое място вече, да не е нужно да минаваш целия път, за да пак отидеш там. Едит: YourSepulture написа: Практически освен техника Дълг не ти трябва повече , а и не можеш да се присъединиш към свобода ако не си изпълнил главните мисии на Дълг.Изпълняваш няколко мисии (превземане и опазване на няколко възлови точки и накрая елиминиране на всички в базата на Дълг.Техния техник си остава , а след като изпълниш мисията - те не се респаунват. На мен ми се респауннаха бтв. Може би защото тамън като минах последния куест да избия всичко в базата им, превзеха двете точки в началото на картата. Аз даже се притеснявах дали ще ми го брои за изпълнен, но за щастие го броя После като се върнах абсолютно всичко беше живо.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|