Заглавие: Re: Diablo II vs. WarCraft III vs. StarCraft vs. WoW
bgcomando написа:
За мен StarCraft винаги си е била най-добрата игра и номер 1 в мойте вижданя(за стратегий).Се пак тази игра не си е сменяла позицията от 10 г. като най-добрата стратегия , а в Корея е цяла религия.
Точно! Каквото и да си говорим, ако Тетрисът е най-играната и цъкана игра, то от по-сложните (демек не акрадни игри), СтарКрафта няма равен. Тази игра е вече на повече от 10г. май, а продължава да е сред най-играните игри.
В личен план бих казал, че не я играя толкова много, но сигурно поне веднъж в годината ми се случва нещо да се зарибя отново и няколко седмици здраво цъкане не й мърдат. Велика игра!
(Колкото и да ми се вярва, честно казано очаквам дори СтарКрафт 2 да не успее да я измести от трона й на най-играна стратегия!)
Диаблото е адски дебилна игра. Играл съм я доста и единствено ме задържаше с постоянното желание да намеря някой нов, по-мощен предмет (то май на това се крепи цялата им идея на повечето такива игри). Уви, много бързо писва откъм геймплей. Бих казал, че я играх толкова, защото ми беше първото РПГ реално. Иначе игрици като IceWind Dale, Planescape Torment, Silver имат къде-къде по-разнообразен и интересен геймплей.
За УОУ важи същото. Макар че не съм го играл, бих казал, че имам добър поглед над нещата, понеже брат ми цъка в близардски сървър. Колкото и да ми говори за тая игра, колкото и да се опитва да ме зариби, за мен това е тъпо нещо - да те ограничават в РПГ откъм раса, клас и т.н. И то всъщност дори в много малка степен е РПГ. По-скоро си е същото събиране на предмети и вдигане на умения. И най-големият му минус е, че за нещо толкова еднообразно ти се налага да отделяш толкова много време и дори пари.
Уоркрафтът вече си е също добра игрица. Може би най-добрата, стига да го нямаше Стар-а. За сметка на това неуспорими с най-мощният левел едитор, който съм виждал в игра!
Абе, с четири думи - StarCraft is the best!