Автор |
Съобщение |
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: That MMO itch Публикувано на: 25 Юли 2023 01:05
Мда, аз леко се хайпнах за новите хора, които ще опитат играта за първи път и си пуснах един месец Ще пограйндя някакви DLC-та, някой експанжън... не съм я цъкал сериозно от 2-3 експанжъна. Моткам се по картата с някаква PvP екипировка от преди 100 години и мачкам куестове хаха
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: That MMO itch Публикувано на: 01 Юли 2024 01:51
Гипо, да те питам какво става с ню уърлд? От десетина дена чета някакви драми свързани с ре-лаунча на играта-аетернум, обаче като не я играя не мога да разбера за какво иде реч. Ще става на сингъл игра или си остава ммо? Отделно гледах клипче от новата версия и гледам са сложили кът сцени със войс оувър, това май го нямаше преди? И като че ли анимациите и комбата са подобрени?
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: That MMO itch Публикувано на: 01 Юли 2024 20:19
Става това, че девовете са олигофрени По-подробно: Девовете половин година успокояваха PC играчите със "стиснете зъби, юни месец ще обявим нещо много яко". Оказа се, че "невероятния" юнски анонс е за конзолен порт. Пуснаха 20 мин видео, от което 15 бяха за конзолата и останалите 5 едвам вмъкнаха по нещо за PC играчите, които им държат жива играта 3та година. В тези 5 минути съумяха да обявят така куцо нещата, че никой не разбра дали правят рилаунч (по подобие на FF14 едно време) или просто са дебили. Наложи се да правят още интервюта, в които се разбра, че просто са дебили. Остана загадката обаче защо навсякъде от страницата им изчезна MMORPG и го заместиха с open world arpg. 100 пъти ги питаха директно за това, а те казаха "играта няма да промени стила си, но тя е open world arpg". Което е ?!?! защото играта им винаги е била MMORPG. Те от много време преправят левълинг експириънса и сега няма нищо общо с едно време, а след релийса октомври, ще е още по-фешън. В общи линии има много положителни подобрения по играта, но почти нито едно от новостите не грее играчите с по повече от 400 часа. Твърде малко нови пвп и ендгейм неща. Смениха енджина на бойната система. Щели и на други неща да сменят енджина. Междувременно мен ме засърбя и поцъках новия експанжън на ЕСО. Направих арканист, понеже не го бях играл. Допадна ми тройно по-ниския APM спрямо другите класове.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: That MMO itch Публикувано на: 07 Окт 2024 11:54
Gipo, попаднах на един твой стрийм за трон анд либерти ммо-то, обаче нямах време да го изгледам целия. Кажи какво ти е мнението за играта? Гледам, че стартира мощно във стиийм. Има ли шанс да се задържи за по-дълго? Отделно от това, попаднах на една много готина игра-Wayfinder. Играта е стартирала преди година и нещо като ммо. но е фейлнала, най-вече поради технически причини със сърварите. Девовете обаче не са я зарязали а са я направили сингъл екшън рпг със опция за ко-оп. Много добра игра, комбата е добър, арт стайла също а историята е колкото да служи за фон. Ако някой се интересува-да пише.
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: That MMO itch Публикувано на: 08 Окт 2024 05:54
Throne and Liberty е зарибявка, аз я разцъквам и не очаквах да е толкоз добра. Дали щото се рекламираше като наследник на Lineage, или не - ама получавам old school lineage vibes малко от някои дребни нещица, които забелязвам тук-там. Иначе като структура е малко classless система тип new world, гиър прогресията е лееееко като в BDO, но не толкова хардкор, и е най-красивата игра в момента. Историята е топ кринджи като за азиатско ммо, но пък има и приятни моменти.
Ест, има си всичките задължителни елементи за азиатско ммо - има p2win момент, има досадна писукаща плюшена чекия дет те следва като в БДО, waifu-та, и тн
Но можеш да я пробваш, безплатно е, няма нищо в началото, което ще те накара да даваш истински пари, дори inventory space-а не е изкуствено създадена пречка, както при всички безплатни ммо-та.
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: That MMO itch Публикувано на: 08 Окт 2024 23:03
moroel написа: ... T&L е моралния наследник на Lineage 2. Морален, защото проектът Lineage 3 на няколко пъти се провали (веднъж заради кражбата на кода, който беше реализиран като Tera). После трябваше да има диаблоподобно онлайн arpg на име Lineage Eternal. Него също го зарязаха и преработиха в ммо безумие с мобилна автоматизирана бойна система. Показаха ни го като бета и отзивите бяха толкова лоши за цялото чудо, че дори обичайни малоумници като NCSoft решиха да преработят играта тотално и сега имаме Throne and Liberty. Отплеснах се в глупости , говорех за морално наследство - силните страни на Lineage игрите са мащабните PvP и PvE битки, както и огромната нужда да си в клан/гилдия, за да се докопаш до тях. И в T&L е така и можеш да очакваш доста по-социална игра от съвременните ммо игри. Играта е много красива, а музиката е все едно правена за Lord of the Rings MMO. Има адски много неща за правене, типично за азиатска игра. Негативното обаче е, че бойната система е на ниво 2005та, като единствено оправдание е това, че имаха само година и нещо да преработват от онова автоматизирано недоразумение. Другото негативно е, че говорим за f2p ммо, което макар и да минава през Амазон за нашия пазар, пак ще има някакви p2w елементи. Говори се, че p2w в играта е толкова скъп и същевременно нищожен, че тотално не си заслужавало. Ако това е вярно, играта ще оцелее, защото едновременно идва от чудовищата на ММО жанра (в добър и лош смисъл) NCSoft, хем може да не е много p2w. А, освен бойната система имаш и архаичната система със сървърите, при която Гошо не може да играе с Тошо, защото са се пуснали на 2 различни сървъра в началото. Гошо и Тошо единствено могат да влязат заедно на дънджън, ако единия направи стаичка във файндъра. Тъпащина. И аз като shub niggurat постоянно получавам L2 вайбове. За щастие, пискащата плюшена чекия дет те следва За Wayfinder чувам само, че като ко-оп arpg била много по-добра от преди като ММО.
|
|
|
|
|
Agent
|
|
|
|
Заглавие: Re: That MMO itch Публикувано на: 09 Окт 2024 14:08
То реално си е Lineage 3, само че без full open world PvP и с малко повече PvE фокус, за да target-нат и carebear/casual crowd-a. Аз имах големи съмнения дали въобще ще успеят да recapture-нат L2 feel/vibe-а... А са успяли! Играта е невероятна! Kато се почне от: - smooth performance с маса хора на едно място, scale, зони, арт, МУЗИКАТA С МОТИВИ ОТ L2 (буквално на моменти чух мотиви от Hunter Village в Л2, и не само ), атмосферата и т.н. 9/10 най-малко. Това е най-доброто full open world (mass scale) tab-target MMORPG в момента. Има си малки кусури, но се вижда че бачкат яко и още ще я improve-нат. --- Гледам из нета, има малко хора оплакващи се от combat-а. Бил дървен! Даже movement-а + combat системата е бая разчупена. Ама тва са повече WoW andies/casual-и, които искат всяко MMORPG да е WoW-like с extremely floaty combat система/movement. Не осъзнават, че тва не е carebear casual theme park MMORPG, тва си Lineage в което трябва да има поне малко animation lock, и че това е design decision нужно заради ПвП-то. --- Яд ме e, че засега нямам мн мн време да я цъкам. Още съм 24 lvl. xD
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: That MMO itch Публикувано на: 09 Окт 2024 22:15
Agent написа: Гледам из нета, има малко хора оплакващи се от combat-а. Бил дървен! О, и според мен бойната система е зле, ако си играл нещо по-ново от класик УоУ. Супер културен шок ми е да я цъкам след като последните неща, които играх бяха ESO, New World и GW2. Добре, че скоро не съм играл BDO, че щеше да е още по-тежка тая стъпка назад . Вероятно, ако идвах от някакво дърво като FF14, нямаше да ми направи особено впечатление. Въртя между класическата и "екшън" бойната система. В екшън варианта има проблясъци, ако мобовете са малко или си сингъл таргет. Стане ли масовка - настава хаос. Класическата си е класик уоу с по-малко скилове. Ама ще се свиква, няма какво, пък и надявам се да продължат с ъпдейтите в тази насока. Редно е. Също така пробвах и контролера, понеже доста здраво го захванах покрай aRPGтата. Вече не бих докоснал arpg без контролер . T&L с контролер е ок, стига да не влезеш на по-тегав дънджън или да си на пвп. Там ще си тотално неадекватен, според мен. Вероятно както и в ESO, контролер/конзолните играчи ще са яко по-зле. Само дето T&L май е кросплатформ и ще страдат срещу KB+M играчите.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: That MMO itch Публикувано на: 26 Окт 2024 20:14
Ще ми се да пробвам ню уърлд ммо-то, обаче като гледам играта май няма никаква форма на фрий трайъл, което за ммо е малко абсурдно. Гледам в стийм цената е 60 евра за играта + още 30 за някакво длц, което е бая. Представи си да дадеш 90 евра и на втория ден да се окаже, че играта не ти допада. Примерно есо или гу2 ммо-тата, базовите игри постоянно могат да се намерят за 5-10 евра. Някой може ли да каже нещо по въпроса?
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: That MMO itch Публикувано на: 27 Окт 2024 10:49
На ESO и GW2 базовите им са в съвсем различен ценови диапазон, защото са на над 10 години. От време на време, ама рядко, NW има безплатни уикенди. Не забравяй, че можеш да я вземеш и да поиграеш час и нещо и ако не ти допадне, да я рефънднеш.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: That MMO itch Публикувано на: 27 Окт 2024 14:34
Е то аетернума е пресен рилийз, така че едва ли скоро ще има безплатни уикенди или промоции. Вероятно най-рано по коледа ако има нещо. Още повече, че засега поддържа 50к хора в стиийм ежедневно. Може би ще я взема другия месец, че есо-то започна доста да ми доскучава и в този ред на мисли, колко е важно това длц-Rise of the Angry Earth, поне за първия месец? Иначе пробвах трон и либерти но не е моето нещо. Много красива игра но комбата не ме кефи.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: That MMO itch Публикувано на: 27 Окт 2024 23:47
В NW без DLCто няма да имаш новата територия + язденето + новото оръжие и ще можеш да качиш до 60ти левъл, вместо до 65. Важни неща са си, които определено биха ти били полезни още първия месец. 100% ще има намаление още на черен петък. Якото в момента е, че има fresh start сървъри, където е пълно с нуубове и ще учите играта заедно. Голям ЕДИТ: Приятен експириънс ми беше Throne and Liberty, въпреки бойната система. Ако имах желание да се фокусирам в 1 игра и да се социализирам с гилдии/кланове(както едно време в L2), определено щях да продължа да я играя. Колосално много по-добър експириънс в сравнение с Tarisland или Lost Ark имах. Доста качествена игра, язък, че е f2p. Обаче разбрах, защо има толкова малко желаещи за хийлър в нея - някои от скиловете се бъгват и не можех да хийлна съотборник, който седи до мен. Просто зацикля скила и това е. Поне по 1-2 пъти на дънджън се случваше. Също така, ако видиш рандъм човек по картата, който се бие с мобове и е на малко кръв, не можеш да го хийлнеш. Пълна кретения Отделно, че куулдауните на хийл скиловете подсказват, че някой садист я е мислил тая роля за в играта. От друга страна и хийлването в New World не е особено приятен експириънс. Това от позиция на човек, който е играл съпорт/хийлър във всяко едно от над 25те си пробвани ММОта.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|