Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Mass Effect Trilogy
Публикувано на: 25 Юни 2014 18:19

BaronZlovon написа:
освен да махнем лицето на моника белучи по тая логика. никога не съм играл масата с нагласата за хардкор rpg или shooter. дори мисля, че това и е силата.
на всеки е ясно, че една игра е сбор от много компоненти. не можеш просто да махнеш това или онова и да кажеш, че играта става средняшка. ако тръгнем да махаме това или онова на теория трябва да спрем игрите. :notfair:

Не знам за теб, но когато ми рекламират една игра като action-RPG, очаквам да е поне едно от двете. Не знам как виждаш силата на Mass Effect в отчайващата и "нищоособенност".

Вярно е, че игрите са сбор от много фактори, но никъде не е казано, че трябва силните страни да компенсират недомислието/некадърността/мързела на разработчиците.

Още нещо - нямаше да я критикувам толкова много, ако играта не се търкаляше с 200 по наклона. Първата част беше солидна игра и вместо да я надградят и направят една качествена трилогия (в която и да играеш, не само да чакаш кътсцените), Bioware и EA решиха да я сведат до малоумно "нещо", пред което multiplayer-а на Call Of Duty изглежда като Skyrim.

Да не говорим, че най-качествените част от 2-рата и 3-тата част бяха платените DLC-та.

ЕА превърнаха поредицата в комерсиален талаш, както правят с всичко до което се докоснат. Не вярвам да има фен на ME, който да не го вижда.

Профил

Аватар
В момента играе: MoneyCrafta
Публикувано на: 25 Юни 2014 18:56

Втората част ми хареса на мене. Проблема идва от това, че хората очакваха повече RPG елементи и по-отворен свят. Като цяло света в ME2 беше най-красивия от всички части. Да, нямаше ги супер отворениете карти, ама затова картите баха пълни.

Поредицата за мене никога не е била RPG. Тези, които мислят, че първата част е RPG, са същите, които взимат Skyrim като върха на RPG жанра.

Третата част беше толкова зле, защото БиоУеър слушаха феновете си във форума, които са пълни идиоти. Аз такива тъпни дето съм чел там и тука не съм виждал.

Още отсега може да си запишете някъде, че съм казал, че следващия Dragon Age ще има горе долу добър геъмплей с най-малумната история.

не искам да имаме никакви взаиомоотношения.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Юни 2014 19:58

Kirilicata написа:
Третата част беше толкова зле, защото БиоУеър слушаха феновете си във форума, които са пълни идиоти. Аз такива тъпни дето съм чел там и тука не съм виждал.

Какви неща са са писали във форума, че ми стана интересно? Не съм влизал.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Юни 2014 20:03

Откъде знаеш това за Dragon Age?

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Юни 2014 21:23

bushido написа:
Kirilicata написа:

Какви неща са са писали във форума, че ми стана интересно? Не съм влизал.

Еми примерно оплакваха се, че Харбрингера говорил много и те съвсем го изрязаха от третата част. За всички гейски и феминистки истории дори не ме карай да почвам.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Юни 2014 21:49

Kirilicata написа:
Еми примерно оплакваха се, че Харбрингера говорил много и те съвсем го изгрязаха от третата част. За всички гейски и феминистки истории дори не ме карай да почвам.

Ай стиа бе :cry: Харбинджъра имаше най-якия глас евър. Имаше потенциала да стане един от най-култовите злодеи, а накрая го показаха за няма и 10 секунди...

Профил

Публикувано на: 25 Юни 2014 21:52

Мас ефект-а си е най-добрата спейс опера,каквото и да си говорим.Че всяка от трите части си има кусурите-има си ги,спор няма.То коя ли игра си няма кусури.Ама да се изкарва средно ниво е смешно.Да махнем това,да махнем онова....че то да махнем всичко и да оставим един фон за бекграунд и едно изречение текст,а?И да кажем "ебаси играта".Стига,не е сериозно.Специално за мас ефект-а,сетинга и историята са много важни,не случайно във всяка една тема,тука във форума в крайна сметка всичко опира до края на трилогията.Което за мен е безмислено.Какъвто и край да бяха измислили BW,все щеше да има недоволни.Трябваше да оставят нещата без край.В смисъл,да сложат край само на Шепърд а вселената да си остане пълна със загадки.На мен например затова много ми харесват уархамър фентъзи и 40к вселените,защото там няма начало и край,всичко е хаотичен водовъртеж.А относно ЕА и BW,не вярвам да направят фал с новите ДА и МЕ.По простата причина,че вече нямат място за отстъпление.След фаловете с да2,ме3 и стар уарса,трябва да направят нещо различно а тези айпи-та са огромни.То на ЕА какво им остана-едните спортни заглавия и батълфийлда.Така чочаквам,следващите им игри да са на доста високо ниво.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Юни 2014 22:31

Ще го кажа така - ME не ме дразни толкова с това, което е, колкото с това, което можеше да бъде. А не е. Огромно количество нереализиран потенциал. Дано Bioware си вземат поука и направят следващата игра това, което трябваше да бъдат предишните.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Юни 2014 22:45

Брат, трябва повече игри да игреш. Star Control 2 е на милиони години пред Масс Ефекта ако ще си говорим за космическа опера.

Профил

Публикувано на: 25 Юни 2014 23:26

SvRomanov написа:
Ще го кажа така - ME не ме дразни толкова с това, което е, колкото с това, което можеше да бъде. А не е. Огромно количество нереализиран потенциал. Дано Bioware си вземат поука и направят следващата игра това, което трябваше да бъдат предишните.

Еми дано.Наистина могат повече.В четворката може да вкарат повече отворен свят и по разнообразен комбат и въобще по-разнообразен геимплей.Да видим.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Юни 2014 00:04

Fenrir написа:
Мен ме е яд, защото съм убеден, че това не е завършекът, който Bio са планирали, но ЕА яко са ги притиснали. Mass Effect 3 имаше нещастието да излезе, когато CoD все още беше сензация и хайп машината вървеше с всичка сила. Та ЕА с цялата си мъдрост решиха и те да се пробват с годишни издания на игри, само че вместо шутър с 3 часа кампания го напрвиха с RPG-та. Помисли - Mass Effect 2 - 2010, Dragon Age 2 - 2011, Mass Effect 3 - 2012. Идиотска работа.

На първата страница съм описал всъщност оригиналният край на мас ефект, който е трябвало да бъде.

Кирилицата, а'е стига говорил глупости. Точно ако Bioware си слушаха форума, ме3 нямаше да е тоталния провал дето беше. И не ми говорете за extended ending (който го получихме само 'щото имаше едва ли не rebellion и маса хора си продaдоха играта и цената на me3 след 2 седмици падна на 1/4 от оригиналната цена, смятай!) - като оригиналния край е лайно и да му сложиш захар отгоре пак си остава лайно. По дебилен и нелогичен край (който противоречи на всичко останало до момента) няма. Отделно целият потенциал който Cerberus имаха го унищожиха правейки The Illusive Man = Saren 2x version като дори rehash-наха парагонската сцена от първата игра със самоубийството хах.

Проблема не беше че повечето хора очакваха РПГ елементи, проблема беше че Bioware премахнаха елементи които направиха първата част толкова успешна, изгавриха се с феновете си като им поднесоха зелен, син и червен край и реално никои от изборите нямаше реално значение. И не, extended ending-a не се брои щото трябваше феновете да rage-нат за да го получим. (Който пак си е помия ест, квото и да си говорим)

Профил

Публикувано на: 26 Юни 2014 01:01

:)ей пак опряхме до тоя прословут финал.На мен ми е интересно,защо BW не са приложили този финал за който Rico споменава на първа страница?В смисъл нито иска повече ресурси,нито има някакво влияние върху този монт с awesome button концепцията на BW.
Мнения?

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Юни 2014 04:43

Щото Bioware са идиоти и си кикнаха основния writer до колкото си спомням и сложиха някакъв олигофрен на негово място + Кейси Хъдзън.

И ест, че винаги ще опира до края. Края на един филм, книга, игра и прочие е нещото което го make it or break it. Кулминацията на един сюжет, дали има closure, дали the viewer получава отговори на зададените въпроси и етц. не мисля че има нужда да обяснявам в големи подробности. Края на МЕ (и официалния и екстендед версията) са безумни, нелогични, нямат никакъв смисъл и са в противоречие с нещата от първите две части, да не говорим дори аджеба с това което се случва в третата част.

То да беше финала само, целият Cerberus plot е тотално прецакан. Как изведнъж от shadow organization с 100-300 човека макс до колкото си спомням в двойката, изведнъж станаха Империята братче с N-количество войници на различни планети и тн. Някакъв смешко със самурайски меч и TIM и Шепърд се държат като олигофрени и двамата щото сме rail-road-нати от plot-a да сме задници спрямо него а той братче нищо че сложи не знам си колко милиона в Шепърд сега изведнъж не ще да му повярва. :lol: И после измислиха некви тъпи комикси уж да докажат че ТИМ бил indoctrinated още преди т'ва за да им работи глупавия сюжет. А колко по интересно щеше да имаш паралелен сюжет с Церберус или с Консилството в зависимост как се развият нещата в двойката и тогава вече реално да има значение кво си избрал. К'во стана с Ракнитата? Пратиха 20 работника и с т'ва им се изчерпа ролята :lol: Кво реално значение имаше какво правим при положение че всичките ни избори се изчерпваха с колко голяма цифра която дори няма значение щото реално получавахме един и същи край с различна цветова гама :P

https://www.youtube.com/watch?v=rPelM2hwhJA - eто нагледно да не речете че говоря празни приказки ^^

Профил

Аватар
В момента играе: junglist
Публикувано на: 26 Юни 2014 11:17

еееее, ебати рейджа, сякаш няма други игри. move on, ебати. :lol:

на колко игри си спомням само геймплея и отделни моменти, а края ми е бяло петно...ми на МЕ 1 и 2 грам не си спомням как свършиха и то, защото не успяха да ме впечатлят особено. там някаква атака на кораба беше в единицата, а двойката, дет я играх по-скоро - nada, но са ми останали много други персонажи, куестове и т.н.
на тройката, обаче ще си остане. значи за мен са си свършили работата.
играта си е добра. кефят ме и трите части и слава богу, че са доволно различни откъм геймплей елементи.

иначе за мен плота с cerberus си беше малко meh от самото начало.

и сорка, ама финала от първа страница не ми се струва толкова по-впечатляващ и добър. :?

за протокола - най-добрият ендинг за мен е този на spec ops: the line. радвам се, че съм го преживял и не очаквам скоро някоя друга игра да го задмине.
а, и на байошоците са супер!

Spoiler for :
стига да не не започнем да си задаваме прекалено много въпроси, както в случая с МЕ. не бива.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Юни 2014 12:37

Къв рейдж бе? Боли ме фара за Bioware и за МЕ3, сингъла съм го минал точно веднъж и повече не съм пипал. Давам мнение по темата щото МЕ1 ми е една от любимите игри.

Нищо лично но ако не помниш нищо от единицата и от двойката толкоо си и играл МЕ :lol: За третата явно или сме играли две различни игри или ти имаш тотално различни очаквания от моите.

Плота за Cerberus имаше доста потенциал но за съжаление го преебаха тотално.

Профил

Аватар
В момента играе: нищо, мързи ме
Публикувано на: 26 Юни 2014 13:00

BaronZlovon написа:
за протокола - най-добрият ендинг за мен е този на spec ops: the line. радвам се, че съм го преживял и не очаквам скоро някоя друга игра да го задмине.

Адски недооценена джитка. Въпреки че на пръв поглед е поредния екшън от трето лице, според мен е единствената игра (или поне една от малкото), която представя войната, насилието и психическите последствия от тях толкова реалистично и те кара да се чувстваш гадно след всеки пореден хедшот

Профил

Аватар
В момента играе: junglist
Публикувано на: 26 Юни 2014 13:08

помня много неща, но не и от ендингите. нито е най-великата игра за мен, нито съм и страхотен фен. просто е много добра (както десетки други), но (както десетки други) си има своите минуси, които приемам.
бях писал по-рано в темата, че за края на тройката имах адски ниски очаквания и се изненадах, че краят не е такъв шит, колкото реват всички нърдове :lol:.

@tranquil
баш!

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Юни 2014 18:52

Доколкото знам целия край е бил направен в рамките на последните седмици, за да се промени края от изтеклия сценарии. От това, което четох в оригинала е било много по-интересно. Рийпърите са били свързани с черна материя, която е голяма част от сюжета в първите две игри, но в третата просто забравиха за нея. Ако помните имаше едно умиращо слънце във втората част, за което беше казано само, че е свързано с черна материя, но никога напълно обяснено.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Юни 2014 01:21

И за да не си помислите, че говоря през гъза си http://www.strategyinformer.com/news/17 ... -3-endings

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Юни 2014 09:31

Звучи много интересно! Жалко за изгубения потенциал...

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com