Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Забиване при PC игри (нисък FPS)?
Публикувано на: 09 Фев 2012 18:01

Здравейте!

Първо, характеристиката на компютъра ми:
Windows XP SP 3
Intel Pentium Dual CPU 1.80Ghz
2.00 GB Ram
Видео карта Nvidia GeForce 8600 GT

Проблемът е следният: когато играя игри на компютъра си, след около 10 минути игра, играта почва за забива (нисък брой кадри в секунда). Не става дума за лаг при multyplayer. Става съпрос за игри като Halo, Couter Stike, Flatout 2, Turok, Minecraft.
Преди ги играех без минакъв проблем даже на максимална графика.
Това което бях забелязал е че компютъра ми бързо загряваше когато играя игри.

Занесох го на сервиз. като ми го върнаха ми казаха че съм имал много вируси и че те натоварват компютъра и затова игрите забиват. Незнам какво са му правили но всички програми, файлове, игри си бяха останали. Само бяха ми инсталирали антивирусна Malwarbites. Дотогава ползвах AVG.

Минаха 2-3 седмици и същият проблем се появи: игрите отново забиват.
Сканирах целият компютър с Malwarbites- никави вируси не намери. Инсталирах Avira-не намира вируси. Инсталирах AVG (отново), сканирах- не намира вируси.

Ако до сега не съм ви отекчил от четене, ви моля за помощ.
Какво да правя?
Компютъра ми не е в гаранция така че ако паг го дам на сервиз ще ми струва пари, пак и
не е сигурно че след седмица ще се появи същият проблем.

Мерси предварително!

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Забиване при PC игри (нисък FPS)?
Публикувано на: 09 Фев 2012 18:23

Shredder_ написа:
Здравейте!

Първо, характеристиката на компютъра ми:
Windows XP SP 3
Intel Pentium Dual CPU 1.80Ghz
2.00 GB Ram
Видео карта Nvidia GeForce 8600 GT

Проблемът е следният: когато играя игри на компютъра си, след около 10 минути игра, играта почва за забива (нисък брой кадри в секунда). Не става дума за лаг при multyplayer. Става съпрос за игри като Halo, Couter Stike, Flatout 2, Turok, Minecraft.
Преди ги играех без минакъв проблем даже на максимална графика.
Това което бях забелязал е че компютъра ми бързо загряваше когато играя игри.

Занесох го на сервиз. като ми го върнаха ми казаха че съм имал много вируси и че те натоварват компютъра и затова игрите забиват. Незнам какво са му правили но всички програми, файлове, игри си бяха останали. Само бяха ми инсталирали антивирусна Malwarbites. Дотогава ползвах AVG.

Минаха 2-3 седмици и същият проблем се появи: игрите отново забиват.
Сканирах целият компютър с Malwarbites- никави вируси не намери. Инсталирах Avira-не намира вируси. Инсталирах AVG (отново), сканирах- не намира вируси.

Ако до сега не съм ви отекчил от четене, ви моля за помощ.
Какво да правя?
Компютъра ми не е в гаранция така че ако паг го дам на сервиз ще ми струва пари, пак и
не е сигурно че след седмица ще се появи същият проблем.

Мерси предварително!

virus? Reinstall windows :P :D?

Профил

Аватар
В момента играе: DOOM,QUAKE II,RAGE,GOTHIC 3,Redneck Rampage,Outlaws,Diablo II,Blade of Darkness,excalibur-wow.com
Публикувано на: 09 Фев 2012 19:06

Сложи http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
Пусни нека си стои и играй, после излез от играта и виж температурите. Сложи снимки

С това тестваш видеото само http://www.softpedia.com/get/System/Ben ... Mark.shtml

Виж колко градуса стига. Ако видиш цифри над 90 спираш го веднага с Esc май беше

Профил Skype

Аватар
В момента играе: GTA IV, NFS World, Prototype 2, Alan Wake, Heat Online, Dead Space 2
Публикувано на: 09 Фев 2012 19:32

Пиши ми на скайп: atisas2 да ти оправя проблемите с вирусите :wink:

Профил

Публикувано на: 10 Фев 2012 16:25

Така, компютъра вечерта беше изключен.
Когато го стартирах пуснах CPUID HWMonitor:

Играх Battlestar Galactica Online за 9 минути и тогава почна да забива:

Не мога да си го обясня. Ако го преинсталирам дали ще помогне? Защото се съмнява проблемът да е от видео картата.

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, NFS World, Prototype 2, Alan Wake, Heat Online, Dead Space 2
Публикувано на: 10 Фев 2012 17:07

Няма какво да се съмняваш, точно от видеокартата е и ако продължиш да я държиш на 100+ скоро няма да е жива и може дори дъното ти също да замине от нея! По скайп ми каза, че вентилаторите бачкат добре, не се сещам за друго, ако има медни тръби виж някоя да не е пукната/стопена нещо, ако и това не е освен да купуваш нова видеокарта, друг начин не виждам :( !

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Фев 2012 17:23

Metr0to написа:
Няма какво да се съмняваш, точно от видеокартата е и ако продължиш да я държиш на 100+ скоро няма да е жива и може дори дъното ти също да замине от нея! По скайп ми каза, че вентилаторите бачкат добре, не се сещам за друго, ако има медни тръби виж някоя да не е пукната/стопена нещо, ако и това не е освен да купуваш нова видеокарта, друг начин не виждам :( !

Това + никога повече не си инсталирай AVG. За Windows 7 - Microsoft Security Essentials. За XP - Avira.

Профил

Публикувано на: 10 Фев 2012 18:38

Благодаря ви за съветите! :D

Най-вероятно ще си купя нова.

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Фев 2012 22:58

Shredder_ написа:
Най-вероятно ще си купя нова.

Не си заслужава на това РС, но както решиш.
Може би вентилатора на видео картата вече е издал багажа, може него да смениш.

Профил

Аватар
В момента играе: DOOM,QUAKE II,RAGE,GOTHIC 3,Redneck Rampage,Outlaws,Diablo II,Blade of Darkness,excalibur-wow.com
Публикувано на: 10 Фев 2012 23:12

Не играй нищо 3д до като не си решиш проблемите. Освен видеото сигурно и CPU-то е същата работа. Тая видео карта Nvidia ако работи още така ще се разпои или каквото там им е дефекта на Нвидиа, който идва от високи температури. Ако все още нямаш артефакти, примигвания и тем подобни до като е студена значи има живот. Немога да си обясна каква прах има вътре за да е такива температури cpu и видео. Чистене яко, издухване с компресор, но не се знае дали работат вентилаторите и дали има паста... трябва някой който разбира да ти го оправи.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: DotA, Quake Live, Deus Ex, Driver SA, Alien Swarm, Counter Strike
Публикувано на: 10 Фев 2012 23:21

Сменяш вентилатора и термопастата. Ако не стане, махаш вентилатора, слагаш на загрята фурна на 200 градуса за 10 (точно) минути, вадиш я и си цъкаш като пич. Виж в интернет ако не ми вярваш че ще се оправи

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com