Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Не ми излизат менютата на игрите!
Публикувано на: 15 Окт 2011 08:09

Здравейте, нов съм във форума и имам въпрос.
Тези дни ме обзе носталгия към няколко стари игри и реших да си ги дръпна. Става въпрос за The godfather 2 и Gta SA. На същото PC съм ги играл без проблем и двете, но сега като си ги инсталирах менютата и на 2те ми излизат като някакви квадратчета и
правоъгълничета вместо букви. По памет знам къде да цъкна за да почне играта, но и това не се получи, играта автоматично изхвърля. Прикачил съм снимки с менюто на едната игра.
http://prikachi.com/images/95/3928095m.jpg
http://prikachi.com/images/98/3928098g.jpg

Профил

Аватар
В момента играе: Skyrim, Titan Quest
Заглавие: Re: Не ми излизат менютата на игрите!
Публикувано на: 15 Окт 2011 08:46

Да не е някакъв проблем с видеодраверите или директа. Нещо странно ми се вижда Слагал ли си последните версия и на коя ОС си ?

Профил Skype

Публикувано на: 15 Окт 2011 12:04

XP, SP3. Драйвера на видео картата ми е някакъв от ония универсалните за всички ATI карти. На същия драйвер са ми тръгвали същите игри. Но въпреки това, най- много се съмнявам в него, защото оригиналния драйвер съм го затрил

Профил

Аватар
В момента играе: Skyrim, Titan Quest
Публикувано на: 15 Окт 2011 12:11

Пробвай да го обновиш от сайта на АТИ. Със сигурност не е от ОС, вървят и двете на XP. Но разбира се проблема може изобщо да не е от драйверите на видеото, просто това е само мое предположение. Или направи един деинстал и пробвай наново да си сложиш дравери за АТИ-то, въпреки, че аз не бих направил точно това, защото може да се прецакат нещата още повече така. Съжалявам, че не се сещам за друго.

Профил Skype

Публикувано на: 20 Окт 2011 10:07

Аз също имам подобен проблем, да не кажа абсолютно същия. Преди седмица си купих нова видеокарта Asus GeForce GT 520 Silent 1 Gb, до преди това бях със Zotac gt7300 Silent и повечето игри тръгваха без проблеми - Call of Duty Modern Warfare, GTA San Andreas и др. преди да сложа новата карта махнах драйверите на старата и деинсталирах всичко което си бе сложила старата видео карта - направих го по навик. Сложих новата карта и се изкефих много в началото като видях какъв красив образ ми изкара през DVI порта на монитора, до преди това бях на VGA порта. Сложих драйверите от диска пуснах играта която бях играл буквално преди минути и клиповете в началото заредиха без никакви проблеми, но щом започна играта запече - сякаш не можеше да обработи тектурите. Опитах да я пусна на минимални характеристики - без ефект. В един мил момент менютата ми станах точно като на колегата - някаква квадратчета грозни. съмнявам се, че преинсталация ще оправи проблема, защото преди време когато слагах старата картя бях с вградена АТИ и нямах никакви проблеми. Обнових драйверите и директ х-а до последно и XP -то също.... нямаше ефект... Ако до ден два не го оправя май ще преинсталирам компа, въпреки че след 5 години без никаква преинсталация ще ми е тъжно да го направя... но ако и това не помогне ще се наложи да си слагам старата карта... някой да има идея какд а реша проблема? Теглих какви ли не дистрибуции на играта, пробвах дори с една оригинална GTA SA - същото...
:( :cry:

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Окт 2011 13:44

Може да е изгоряла картата.

Профил

Публикувано на: 20 Окт 2011 14:01

чисто нова е... съмняваме да е това... но ми направи впеччатление друго старото захранване бе въразно към ATX 12V Power Connector на дъното само с 4 пина, а новото го свързах с още 4 тоест запълних му и 8-те пина... може ли това да му влияе по някакъв начин? Иначе при графични обработки и HD филми нямам ядове никакви...

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Окт 2011 17:35

Ако дава артефакти по време на 3д игри може да е изгоряла. При мен са горяли карти за това ти го казвам. Е така пускам игра и някви черти някви чудесии. После ми я смениха и сичко се оправи.

Профил

Публикувано на: 20 Окт 2011 18:13

При мен проблема се оказа мноооооого тъп Performance - Quality настройката била на QUALITY и като я сложих на Performance Всичко си дойде на мястото! ЗА СЕГА е добре... ЗА СЕГА! :)

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com