Ето мнението ми за 16-те гигабайта с които се набутах:
Започва си играта- кътсцена, където веднага прави неприятно впечатление тази "съпруга", която освен да цвили и да ви губи времето за друго не става... Преглъщам по някакъв начин промените в геймплея и всъщност играта като RTT (мисля, че така се казва за такъв вид игра) ми хареса. Crawler-a е основната единица, която бълва всички останали и докато тя e в играта всичко е ок- няма събиране на ресурси и т.н. Лошо впечатление ми направиха anti-air единиците и кулите. Мега кривото се целят и имах чувството, че половината ракети изобщо не попадат в целта, но все пак правят щета.
Това с exp системата е много малоумно. В първите няколко мисии на няколко пъти се получи така, че опонента ми беше много по-силен, а аз си седях с пътвият ред единици от менюто... Последните не ги отключих даже и до края на играта. Също така не знам дали има някакви супер оръжия, но това само би дисбалансирало нещата.
Цялата кампания я минах на normal/ medium или каквото беше за има-няма 5 часа
По едно време имах възможност да избера Кейн или онази дърта и грозна негърка от GDI и предполагам, че така се избира кампания.
От целият сюжет не разбрах почти нищо важно- всичко за Кейн се казваше и в един трейлър пуснат преди премиерата на играта О.о За сюжета няма да разказвам, но за мен беше крайно разочароващ. Просто се чудя как това може да е истински и достоен завършек на историята.
EA успешно закопаха още една велика поредица по начин, който само те си знаят.
П.С. Единственото което 100% ми хареса е саундтрака. Много е добър за разлика от всичко останало.