Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: поздрав за ТРУПОНАРЕЗЕНинс
Публикувано на: 05 Апр 2015 21:57

какво щеше да бъде?

https://www.youtube.com/watch?v=7Gx1Pv02w3Q

ако беше един парцал като нас?
ако беше просто тоя в автобуса?

и ако имахте един въпрос към това същество, ако изобщо има такова, какъв би бил той?

ами ако той е сред нас?

ами ако е То(лст)й?

велик е Господ, ама искам да ми го обясните

п.п. и да не забравите да гледате пак фарскейп, доктора и интерстелар

и СФЕРА

щото сте пичове и ви уважавам в тоя форум

Профил

Цар
Аватар
Заглавие: Re: поздрав за ТРУПОНАРЕЗЕНинс
Публикувано на: 06 Апр 2015 08:53

<3

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Във форума.
Публикувано на: 07 Апр 2015 14:43

Въпросите в темата може да са и риторични и да не се очаква отговор, но според мен си заслужава да се замисли човек върху тях. Ето моето, леко крайно мнение:
Нокти написа:
какво щеше да бъде?

За мен Бог не съществува. Вероятно, ако съществуваше би било от една страна добре да е с хората на тази Земя.

Нокти написа:
ако беше един парцал като нас?
ако беше просто тоя в автобуса?

От друга страна обаче ако беше тук и беше заявил: "Аз съм богът ваш", никой нямаше да му повярва. И сега има хора, които твърдят, че са богове. Тях ги пращат в лудници, съответно ако дойде истинския Господ и той ще бъде пъхнат там. Никой не знае как изглежда, за да го разпознае. Ако пък реши да покаже сила и да докаже, че той е Всевишният, тогава хората биха се изплашили от силата Му и биха го обявили за извънземен. Биха воювали с него. Човечеството не се е развило дотолкова, че ей така да приеме, че той съществува и е с нас.

Нокти написа:
и ако имахте един въпрос към това същество, ако изобщо има такова, какъв би бил той?

Ако изобщо го имаше, в което дълбоко се съмнявам и имах точно аз честта да говоря с него, в което още повече се съмнявам, щях да го попитам неща свързани с мен, както би направил почти всеки човек. Никой няма да пита за благото на човечеството, преди да попита за своето. И в тоя ред на мисли бих го попитал защо не е изпълнявал молбите ми. Или защо ме е изоставял в трудни моменти и тежки дни. А ако имах възможност за повече въпроси вече бих го попитал за безкрайността на времето? Какво има отвъд? Само ние ли сме създадените от него, или има и други на друго място? Каква е ролята и с каква цел е създал убийците, извратеняците, политиците, педерасите и курвите и им е дал еднакви права с другите хора? Защо допуска несправедливости спрямо всеки човек? Кой е той всъщност? Доста въпроси бих го попитал като се замисля.

Нокти написа:
ами ако той е сред нас?

Това е всъщност доста добра манипулация на някои попове: “Бог е сред нас синко, ала-бала, той те чува и те разбира“. Ако допуснем, че Бог наистина е сред нас – значи той е някой от нас. Някой живеещ на Земята – земен жител. И тъй като никога не бих повярвал, че Бог е някой друг човек, но той все пак е тук и сега, по вероятно е тогава да сметна, че аз съм Бог. Което всъщност колкото и голям грях да е според религията, осигурява много добър начин на живот на този свят. Всичко изведнъж става лесно и постижимо, за това и много хора действат на този принцип: “Няма Бог, а ако има, то това съм аз“. Така отправяш и целите си, тайните си и молбите си към себе си и се опитваш да ги постигнеш, без да се молиш и търсиш помощ от никого.

И пак за последно да вметна – няма Бог. В днешно време това се доказва най-лесно. Толкова хора не вярват, че го има. Има хора, които вярват само и единствено в себе си, има хора, които вярват в силата на парите, има хора, които си правят свое божество, на което вярват сляпо(някой артист, спортист, политик, певец), има хора вярващи в еволюцията, други в извънземна конспирация, трети вярват само в невероятната сила на любовта и мира, други пък вярват във войната за правда, пети вярват в Страшния съд, някои вярват в Сатаната, също има хора, които в нищо не вярват, въобще светът е пълен с чудати хора и мизерни скотове.

Показателно е как индианците и аборигените, когато са идвали бледоликите завоеватели са си мислили, че техните божества ги изпращат с цел да им помогнат. И като са почнали кланетата и зверствата дори тези диваци са се отказали от вярванията си и са стигали до заключението, че Бог няма. Защото кой Бог би позволил такова отношение към хората си и подобни несправедливости?

Вярата в свръх съществото, което те закриля и помага я имат само слабите, които имат нужда от помощ и не могат да се сетят, да я потърсят първо от себе си и малодушните хора, които нямат смелост да поемат отговорност и за всяка справедливост или несправедливост в житейския им път казват: “Бог така е решил, Бог го е позволил, Той го направи да се случи така“ и подобни глупости.

Аз съм от тези, които вярват в себе си и съдбата, която обаче може да бъде преобърната. Както е казано от Дякона, аз бих го перифразирал така: “Съдбата нас преобръща, но и ние нея обръщаме“. Каква е разликата между Бог и съдбата? Съдбата за мен е нещо, което конструира животът ни на случаен принцип без точна цел и те движи по рандъм пътя си без да те наставлява, а ако решиш да кривнеш можеш да го направиш както можеш и да изживееш живота си като се уповаваш на случайностите, ако мислиш, че “съдбата си знае работата“.

Вярата в религии и богове и минава времето безвъзвратно. Вече не сме 17-18 век и хората все по трудно ще вярват на светите книги. Отливът е очевиден. Във всяка една религия. Който си мисли, че не е така, нека каже кога за последно ходи на църква? Неговите близки и познати ходят ли на църква? И ако наистина ходят понякога, то не е ли заради някой старовремски обичай, а не защото имат нуждата да видят своя Бог и да се почувстват близо до него?

Това ми е тезата, може да горя в ада заради тези си възгледи, но не вярвам, че има и ад, така че :wink: Може пък и сензационно да получа довечера видение, докато спя и това да промени мнението ми. Ако се случи нещо невероятно и свръхестествено ще го споделя с вас.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 07 Апр 2015 17:15

Цитат:
Каква е ролята и с каква цел е създал убийците, извратеняците, политиците, педерасите и курвите и им е дал еднакви права с другите хора? Защо допуска несправедливости спрямо всеки човек?

Принципно...отговор на този въпрос се дава в една част от религиите. Например мита за Адам и Ева и ябълката на познанието или мита за Прометей и огъня. Идеята е че веднъж получили разум и собствена воля, хората спират да бъдат под прякото попечителство на Бог и започват да бъдат отговорни за собствените си постъпки. Съществуват напътствия как човек трябва да живее според Божите закони, но дали той ще избере да ги спазва или не си решава сам. Накрая всеки бива съден за действията си. Така поне е според религията.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: MoneyCrafta
Публикувано на: 07 Апр 2015 18:21

The Wolf написа:
...

Spoiler for :
Написа поредната тъпня, с която не знам за кой си път доказваш, че или си под 16 години или просто си напълно спрял в главата. Аз си милсих, че Волтажа е болен мозък, но ти направо го отнасяш с тъпнята си.

Ти напълно не схващаш симвулизма на християтския бог. Тука не говорим за висш разум, за това всеки си има вярвания, но това не е смисъла. Христянстовото съществува, както нокти казва, да сложи едно ниво, което явно липсва при тебе, на морал и допустими човешки качества. Християнските празници съществуват да ни напомнят, че сме хора, че можеш да прощаваме, да се съберем с роднините си. Религията е това, което ни отличава от животните. Да вярваме, че има нещо повече в живота, че имаме някаква цел за нашето съществуване, да се стремим към тази цел.

Може да не вярваш в живот след смъртта, или в ад и рай, но всеки човек гледа назад в миналото си, когато е на предсмъртно легло, някой съжаляват, че не са живели по един начин, друга са щастливи от живота си, и за тях смъртта не е толкова страшна. Човека е свободен да изгради живота, както той си иска, но човека не е направен от камък, достойнство, морал и съпричастност съществуват, и при който липсват тези качества, той просто не е човек.

Ако гледаш на библита буквално, явно не си чел достатъчно литература. Да някой хора, или плебове както ги наричам аз, казват че "библитя и просто фикция". Това може да е вярно, но тези същи идиоти не разбират какво отличава добрата литература от боклучавата, а именно това което седи зад текста. Същото въжи и за всяко изкуство. Има причина доброто изкуство да се помни и да оцелява срещу времето. Нужно ли е да ти обяснявам защо, или сам ще си сетиш? В 21 век е малко по-различно, но в 21 век липсва нивото, може би от такива хора като тебе.

Да има хора, който използват религията за правене на пари, но аз мисля, че човек трябва сам, по свой начин да отрие бог в себе си. На сила не става.

не искам да имаме никакви взаиомоотношения.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Апр 2015 19:26

[quote="Kirilicata"][/quote]
Ама я почакай малко бе тъпагьоз. За божи човек много се пенявиш. Без да обиждам когото и да е си изказвам мнението по даден въпрос и ти ми влизаш с двеста. Кой си ти, че да ми кажеш в какво да вярвам аз? Водил съм дискусии и в други форуми по тази тема, така че не за пръв път я засягам.

Сори, ама за леко ограничен и неграмотен човек много скачаш на другите хора, които излизат с лично мнение. Приличаш ми на човек, който пръв би казал: “Тоя е луд“ на своя Бог ако дойде на Земята.

Познавам много свестни хора, които са морални, без да вярват в Бог. Първо на първо родителите ти те учат на това кое е правилно и неправилно, след това в живота ти идват учители и постепенно сам си изграждаш мнение относно това, което е редно и нередно. Бог е само опция в живота.

И езически ритуали и празници е имало за събиране с роднини и прочие неща, но и на тях им е минало времето, това нищо не доказва. Другите неща, които изписа относно смъртта, как човек гледа миналото си на смъртен одър и прочие. Това какво доказва? Нищо общо няма с Бог, спомени имат и неверниците.

Със същото право мога да кажа, че нивото е ниско заради такива като теб, които вярват в химери като Господ и Дядо Коледа и ако им дадат снимка на двамата без характерния костюм на единия няма да ги различат. Също мога да кажа, че когато и последния човек повярва, че сме сами и ние си ковем бъдещето, светът ще се издигне до ниво, невиждано до сега. Но не го казвам, понеже за мен е все едно в какво вярваш ти. В правото си си да имаш мнение, но когато се напъваш да даваш акъл на другите, първо трябва да видиш сам дали ще ти остане на теб, ако раздаваш с пълни шепи от него.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 07 Апр 2015 19:36

искам да призова само за спазването на добрия тон в дискусията

няма нужда да си плюете в очите и по главите с никотинови храчки

всеки сам да тълкува въпросите ми в началото както намери за добре, но искам да ви напомня че това е тема, която не подлежи на разискване чрез такова елементарно огъване, каквото захванахте веднага

всеки усеща несъответствия със себе си в думите на отсрещния, но това не означава, че трябва на мига да вадите току-що наточените саби

ама в крайна сметка - каквото направите, от вас самите зависи дали ще барате меча или не :P

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 07 Апр 2015 20:02

Ако сме създадени, то този създател ще има материално изражение - тяло, притежаващо съответен интелект. Или просто сме неочакван резултат от експеримент?

И в двата случая едва ли има нужда да се казва, че буквалното възприемане на образа нарисуван в Библията за всесилно същество в човешки облик на белобрад старец, притежаващо съзнание и власт над всеки природен елемент, но в същото време неоткриваем в тази си форма за човешките ни, материални очи - та има ли нужда да казвам, че човек трябва да е крайно глупав, за да възприема нещата по този начин?

И че образа на Бог-отец е просто взет от древногръцката митология, защото хората по-лесно възприемат нещата визулано, а и вече е бил утвърден образ...

Но рационалната мисъл казва, че религията задоволява потребности, които физиката и химията не могат. Тя има роля, каквато математиката не може да има. Няма по-добър инструмент за нравствено въздействие върху обществото от религията. И само глупак може да го отхвърли.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 07 Апр 2015 20:06

Вълка нищо не схвана от това, което написах, но аз и не го очакваш. :lol:
Той е толкова назад, че е един от хората, който си мислят, че религията дърпа назад науката, въпреки, че повечето открития, особено в медицината, са направени от религиозни хора. Явно има някаква лична вендета срещу религиозните хора, както Андрей има срещу Русия. Или просто не може да гледа на живота обективно.

BTW Аз лично не съм доста религиозен, но схващам смисъла на християнството, а междувремено всички атейсти, които познавам, са най-ограничените елитисти, които съм срещал.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 07 Апр 2015 20:11

Аз не знам, може да съм го поствал тва и преди, но винаги в такъв спор обичам да задавам един въпрос. И той е:

Кой е по-глупав?
-Този който схваща Библията буквално и на базата на това буквално разбиране сляпо и фанатизирано я отрича или
-Този който схваща Библията буквално и на базата на това буквално разбиране сляпо и фанатизирано я почита?

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 07 Апр 2015 20:36

Хубава дискусия е на път да се получи, като изключим, че Кирилицата никога не изказва мнение без да пусне една-две обиди по словесния си противник.

Сам, аз се съмнявам да има Бог, не мога да съм на 100 процента сигурен, че няма, както и вие обратното. Дори преди време съм вярвал в Господ като вас, макар и в много, много по малка степен и какво ме е накарало да отхвърля евентуалното му съществувание не е важно.

Въпроса е, че може би подсъзнателно искам да вярвам, за това и ми е интересно мнението на отсрещната страна и темата като цяло. Не съм като Андрей по темата с Русия, пределно ми е ясно, че повечето тук вероятно са вярващи, или и да не са пак не биха искали да вземат другата страна, на която изглежда тук съм само аз. Това за сравнението с дядо Коледа беше бъзик естествено. И не съм искал да го играя опозиция, само изказвам мнението си.

Serious Sam написа:
Кой е по-глупав?
-Този който схваща Библията буквално и на базата на това буквално разбиране сляпо и фанатизирано я отрича или
-Този който схваща Библията буквално и на базата на това буквално разбиране сляпо и фанатизирано я почита?

И двамата горе-долу еднакво, макар че би ми се искало да кажа, че е вторият, понеже здравия разум ме води на тази мисъл. За мен Библията е измислица и е написана на база крайно изопачени и нереални събития, плод на фантазията на хората. Или този, който я е написал е бил много хитър човек и е знаел какво ще пожъне.

Не искам да казвам, че вярата е безсмислица, както казах по горе, всеки вярва в нещо, но не при всеки това е Бога. Религията е и донякъде полезна, защото помисли си какво би станало със слепите фанатици от всички религии, които са ядрото на всяка. Ако нямаха Богове, които да почитат и от които да ги е страх, те щяха да сеят омраза и хаус, защото са ограничени хора. Не че ислямистите, че и други крайно религиозни хора не го правят и сега. И тук има две гледни точки.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Футбол, ама навън
Публикувано на: 07 Апр 2015 21:54

Според мен Той съществува.
Много хора по света, оплакващи се от тежкия си живот, казват, че нямало Бог. Защото не бил спирал войните и другите нередности в тоя свят. Отговорът ми за тях е: светът е човешки, материален и грешен. Привърженик съм на твърдението на богомилството, че на света всичко е създадено от Рогатия, а само душата е свята. Съответно, ако светът е скапан, хората си го правят сами. Би могло да е съвсем иначе. Мисля, че Неговата работа е да ни съди, след като свърши животът ни. Така че дали ще си дядо Добри или някоя мутра, работеща за подземния, престъпен свят, е въпрос на личен избор.
А религията не е и не може да е задължителна. Но човек трябва да е тъпак, за да не разбере, че реалният въпрос не е "ИМА ЛИ БОГ", а "ЩЕ СТАНА ЛИ ДОБЪР ЧОВЕК" (Тези десет Божи заповеди да не са за украса?). Според мен написаното в Библията може да постави основите на едно добро възпитание, но до едно време. След това всеки по избрания си път.
За атеистите ме е жал. Да не вярваш в друго, освен в себе си, да си един вид сам за себе си, сигурно е голямо тегло. Защото аз когато се изповядвам на Него у нас(църквата в България е дело на Дявола днес, тя е всичко, което не трябва да е) чувствам искрено облекчение. Защото знам, че Той ме слуша и вероятно ще ми прости.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Апр 2015 22:25

ще ти прости чадо

https://www.youtube.com/watch?v=NRKY2LIvH50

навярно побратима ще му падне пердето по някое време и ще влезе за да ви порицае,дерзайте до тогава

А , ако искате да почитате истинския ,жив, единствен достоен за почитане кумир ето го и него:
Spoiler for :

“If children were brought into the world by an act of pure reason alone, would the human race continue to exist? Would not a man rather have so much sympathy with the coming generation as to spare it the burden of existence" Arthur Schopenhauer

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Апр 2015 23:00

Всичко по темата вече е казано в тая тема - viewtopic.php?f=1&t=67114 :D

Мнението ми на 100% съвпада с това на Ернестин/Ледник/Зубро :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 07 Апр 2015 23:08

По принцип избягвам религиозни дебати, защото в тях се спори са глупости. Аз само казах, какъв е смисъла на християнството в наши дни. Сего дали вярваш във висш разум, както казах всеки си има свойте вярвания, но никой не е тръгнал да спори, че има белобрад старец в облаците, щото нали.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 08 Апр 2015 09:24

Хората имаме нужда да вярваме в нещо висше, иначе ще влезем във full berserk mode и ще изчезнем бързо-бързо.

Въпреки това аз не вярвам в този въображяем приятел; аз вярвам в себе си и в своите си способности. Както и в науката :nod:

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Апр 2015 10:39

denik написа:
Хората имаме нужда да вярваме в нещо висше, иначе ще влезем във full berserk mode и ще изчезнем бързо-бързо.

Въпреки това аз не вярвам в този въображяем приятел; аз вярвам в себе си и в своите си способности. Както и в науката :nod:

Подкрепям с две ръце. Но искам и да отбележа, че не всички хора, имаме нуждата да вярваме в Бог. Само че без религии в страни от третия свят като Индия, арабските държави и Африка щеше да настъпи по голям хаус, отколкото е в момента. И те щяха да ни върнат в каменната ера, не че не се опитват и сега. И тук идва тезата за пренаселената ни планета и лошия човешки материал, до което заключение стигат и много ниско интелигентни хора като нашия премиер.

И да направя още едно изказване по темата: Не Бог е създал хората, а хората са създали Бог! Помислете върху това изречение. След това се замислете от древността до наши дни колко Богове, вери, суеверия, ереси, култове и религиозни учения са били сменени и продължават да отпадат. Може да се заключи, че всяка религия и Бог си имат своя мандат от време, след което отмират и други се появяват. Като нищо до десет години ще излязат нови масови религии, а някои и вече си пробиват път.

Профил Skype

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 08 Апр 2015 10:43

The Wolf написа:
в страни от третия свят като Индия, арабските държави и Африка щеше да настъпи по голям хаус,

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 08 Апр 2015 10:46

^ Бих искал да кажа, че е грешка в бързината, ама :oops: Все пак да се поправя след дъжд в качулка поне: хаос :)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 13 Апр 2015 19:01

Следя темата, ще вържа непременно, просто не знам как все-още.

Поздрави и за теб, поздрави и на сите готини пичове от този превелик форум.

:D :D :D

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com