Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: За торентите, скоростта и как след малко ще избия някого
Публикувано на: 23 Авг 2013 11:32

Има ли някой умен/ разбиращ тук, който да ми обясни от какво зависи скоростта на сваляне? От известно време се чудя, но преди да прекарам един час в ровене в Гуугъл, мже би някой може да каже накратко?
Защото в момента например скоростта на сваляне на SC Blacklist скача от 10 кб то 1.6 мб и аз съм тотален шах какво, по дяволите, се случва... :shock: Не е като всички сийдъри изведнъж да се спират или да се включват още 1000 лийчъра, а такъв скок е отвъд драстичен...
Та знание ми трябва тук.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Заглавие: Re: За торентите, скоростта и как след малко ще избия някого
Публикувано на: 23 Авг 2013 11:56

hyper1 написа:
от 10 кб то 1.6 мб

НЕ МИ ГОВОРИ НА АНГЛИЗКИ КАКВО КАТО ЗНАЕШ ЕЗИЦИ А НИЕ НЕ АРЕ

Профил ICQ

Публикувано на: 23 Авг 2013 12:38

hyper1 написа:
Има ли някой умен/ разбиращ тук, който да ми обясни от какво зависи скоростта на сваляне? От известно време се чудя, но преди да прекарам един час в ровене в Гуугъл, мже би някой може да каже накратко?
Защото в момента например скоростта на сваляне на SC Blacklist скача от 10 кб то 1.6 мб и аз съм тотален шах какво, по дяволите, се случва... :shock: Не е като всички сийдъри изведнъж да се спират или да се включват още 1000 лийчъра, а такъв скок е отвъд драстичен...
Та знание ми трябва тук.

Сладък
Не знам какво не разбираш, но аз след второто ти изречение нищо не разбрах. Как скоростта ти на сваляне се е увеличила все едно 1000 лийчъра са се включили или сиидъри изключили?
килобайт < мегабайт < гигабайт < терабайт
Сийдър е този който споделя информация с теб тоест вече я има и ти дава да теглиш от него
Лийчър си ти защото дърпаш от него

Сега до въпроса който си мисля, че задаваш за увеличаването на скороста. Просто някой лийчър е свършил с тегленето от сиидър/и и ти си започнал да теглиш от този същия сиидър/и заедно с този който току що е изтеглил информацията(лийчърa)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 23 Авг 2013 13:01

SouLSteaL написа:
Сийдър е този който споделя информация с теб тоест вече я има и ти дава да теглиш от него
Лийчър си ти защото дърпаш от него

ama q da ne mi se pravish na golqmata rabota, qsno?!
vse edno da te pitat koi e nai-prekiqt put do ot bankq do sofia i ti da kajesh 4e do london se stiga nai-burzo sus samolet.
palqcho...

Профил

Публикувано на: 23 Авг 2013 13:15

ToxicRed написа:
ama q da ne mi se pravish na golqmata rabota, qsno?!
vse edno da te pitat koi e nai-prekiqt put do ot bankq do sofia i ti da kajesh 4e do london se stiga nai-burzo sus samolet.
palqcho...

Така като те чета.....
Май баща ти здраво е блъскал на майка ти кратуната в таблата на леглото докато те е правил

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 23 Авг 2013 13:42

Човек не сийдва само,когато е изтеглил цялото съдържание на торента.Може и да сийдваш нещо,което не си изтеглил напълно.А това за скоростта предполагам,че е,защото много лийчъри са стигнали с изтеглянето до едно и също място,а сийдърите,които имат съответната част са малко,когато повече лийчъри получат съответната част те стават сийдъри на тази част дори и да не са изтеглили всичко и отпушват скоростта поне за известно време.Друго от,което може да е според мен са хората,които само теглят и не сийдват и понеже като изтеглиш даденото съдържание започва автоматично да се сийдва-(поне при мен е така незнам за другите торент клиенти),а някои спират сиийда след като е завършено свалянето,обаче то е започнало да сийдва преди да го спрат и така например като направят 1000 човека и объркват донякъде потока от информация и забавят скоростта.

Надявам се да съм написал това що годе разбираемо.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Авг 2013 18:20

До поста на freeman всичко го знаех, най-просто казано въпросът беше как с Х сийдъри и Y лийчъри скоростта ту е 10 кб/с, ту 1 мб/с примерно.
А после ми се вдигна до 5 мб/с и за 2 часа се изтегли, ма много ме дразни като почне да ходи нагоре-надолу.

Thx freeman!

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Авг 2013 18:33

hyper1 написа:
До поста на freeman всичко го знаех, най-просто казано въпросът беше как с Х сийдъри и Y лийчъри скоростта ту е 10 кб/с, ту 1 мб/с примерно.
А после ми се вдигна до 5 мб/с и за 2 часа се изтегли, ма много ме дразни като почне да ходи нагоре-надолу.

Thx freeman!

Няма защо.
И аз съм имал такива проблеми.Даже ако сийдвам например някоя нова игра,когато например лийчърите са 5 пъти повече от сийдърите и докато сиийдвам и игрите започват да ми лагват,като спра да сийдвам всичко се оправя.После пускам пак 20 торента без този,който има 5 пъти по-малко сийдъри от лийчърите и всичко си върви нормално.За пръв път мисля,че ми се случи,когато излезе Блек опс.Пускам си играта докати я сийдвам и имаше някакъв огромен лаг и това на компютър на 1-2 седмици,който покрива може би няколко пъти максималните изисквания,спрях само торента на играта и кадрите се вдигнаха няколко пъти.

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Авг 2013 00:45

бате за да пуснеш такава тема треа си ебати неблагодарното копеле

имаш достъп до торенти

кво повече искаш бе

ако требва и с 2кб/с ще сваляш ма ще го имаш след известно време

хората и тва немат

треа дават десетки и стотици евраци

кат немаш евраци - седиш и мълчиш , разбра ли ?

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Авг 2013 09:35

Нали знаеш - "It's never enough". Иначе аз обичам да си трупам знание, особено за компютри. Са тука Saints Row IV едвам се влачи пак, ма си кротувам и кротко си бърникам други работи.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com