Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Футбол, ама навън
Заглавие: Ще има ли предсрочни избори?
Публикувано на: 13 Авг 2013 12:16

Ще подаде ли оставка правителството на Орешарски? И ако да, за кого ще гласувате? Кой ще спечели изборите?

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Ще има ли предсрочни избори?
Публикувано на: 13 Авг 2013 12:42

Малко им остана на червените боклуци. Бих гласувал за някой нов с ясна и точна програма за модернизация на образованието и здравеопазването.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 13 Авг 2013 13:55

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 13 Авг 2013 15:35

Няма никакъв шанс тия да се задържат 4 години. Пък до следващите избори ще са измрели пенсионерите, които са единствените избиратели на бсп и няма да ги видим на небосклона на политиката вече.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Авг 2013 18:50

Gipo написа:
Няма никакъв шанс тия да се задържат 4 години. Пък до следващите избори ще са измрели пенсионерите, които са единствените избиратели на бсп и няма да ги видим на небосклона на политиката вече.

Де да беше прав! Това, че само пенсионери гласували за БСП, не е вярно. Тази партия има най-голямата младежка партийна структура. Така че така желаната от мен (и не само) мантра: "Измрете, дъртаци, партията ви да изгние с вас!" няма да се сбъдне. Ще я има тази партия поне още едно поколение. Което значи, че и мафията ще я има.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 13 Авг 2013 19:04

Не, не. Разберете го най-накрая. Не държавната надстройка определя производствените отношения. Те определят държавната надстройка. Или казано иначе - не мафията зависи от партията. Партията зависи от мафията.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 14 Авг 2013 12:13

Не ни трябват предсрочни избори.Трябва ни революция,която да избие всички политици след 1989 година и техните покровители.На първо място Иван Костов и Ахмед Доган.След това всички от СДС,ОДС,ДСБ и подобните и партии.След това БСП И ГЕРБ.Трябва също да домъкнем "царя" обратно в България и да му конфискуваме всичките имоти,които той заграби.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 14 Авг 2013 12:25

freeman8692 написа:
Не ни трябват предсрочни избори.Трябва ни революция,която да избие всички политици след 1989 година и техните покровители.На първо място Иван Костов и Ахмед Доган.След това всички от СДС,ОДС,ДСБ и подобните и партии.След това БСП И ГЕРБ.Трябва също да домъкнем "царя" обратно в България и да му конфискуваме всичките имоти,които той заграби.

И аз така си мислех в 10-ти клас. "Тоя ша разстрелям, оня ша разтрелям и България ще се оправи!" :lol:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 14 Авг 2013 13:53

Serious Sam написа:
freeman8692 написа:

И аз така си мислех в 10-ти клас. "Тоя ша разстрелям, оня ша разтрелям и България ще се оправи!" :lol:

Не знам какво си мислел в 10 клас ама за съжаление проблема с мафиотите и олигарсите може да се реши само ако бъдат избити.В противен случай те си правят каквото си искат.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Авг 2013 14:36

Доживотен затвор. А да видим ако се проведе един референдум "Какво да правим с политиците 2013" дали няма всички да кажат "в затвора". Армията (или протестиращите) ще ги ескортира(т) и... пей сърце! Мисля, че е напълно възможно да се случи.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Авг 2013 15:04

Затвора няма да ги спре да си въртят далаверите.Мафиотите и олигарсите могат да си въртят далаверите и от затвора чрез поставени лица.Затова само куршума,ножа или въжето може да неутрализира до голяма степен мафията и олигархията.

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 14 Авг 2013 16:34

newcomer написа:
Доживотен затвор. А да видим ако се проведе един референдум "Какво да правим с политиците 2013" дали няма всички да кажат "в затвора". Армията (или протестиращите) ще ги ескортира(т) и... пей сърце! Мисля, че е напълно възможно да се случи.

Има шанса ти и приятеля reeman8692 да сте тролове, но има и шанса да сте просто малки и истински да вярвате в това което приказвате за това ще си дам труда да ви отговоря едно две неща.

1) Много важно, винаги си го спомняйте преди да призовавате към линчуване на депутатите. Политиката в дадена страна е отражение на доминиращата сред мнозинството от населението философия, разбирания и ценности. Премахването на конкретните политици няма да промени нищо, ако хората не си променят мисленето. Най-общо казано за да има една страна "правилно" управление, трябва да има критична маса от мъже и жени, които да имат "правилните" разбирания. У нас за съжаление това не е така в момента. Достатъчно е да отворите рандом новинарски сайт и да погледнете коментарите под рандом политическа новина. Повечето хора говрят пълни глупости. Факта че вече 24 години не можем да се оправим го доказва. Първо трябва да се спечели битката за сърцето и душите на хората, после за местата в парламента.

2) От както започнаха протестите нямах ясна позиция относно тях, въпреки че даже направих един клип който ги отразява. Като изключим клипа, не съм посещавал протестите. Нещо ме караше да не ги приемам като лична кауза, въпреки че са насочени към омразното управление на БСП. И чак днес успях да си дам ясен отговор защо?

А) Когато не си сигурен в основата, подбудителите, крайните цели и крайните печеливши от дадена обществена кампания/кауза/движение и т.н. е редно да се въздържаш. Най-отличителният белег на тези, а и на всички протести в последните години е че са "безпартийни". Това всъщност е негатив, а не позитив в моите очи. Политическото движение, ако може така да се нарече, няма ясни цели, не се позовава на никакви ясни принципи, които да обединяват участниците (освен голото недоволство), няма явни изразители на обществената воля, водачи, лидери и т.н. Това създава огромен риск, моето участие в подобно движение да доведе до резултати с които не съм съгласен. Всички тези хора които протестират трябва ясно да си зададат въпроса, като съборим това правителство после какво? ГЕРБ ли искаме да качим обратно? Ако е така, това може да се помисли, защото аз лично смятам че по-голямо зло от БСП няма, но нека ясно се заяви. То обаче не се заявява и всички продължават да опяват че са против политиците.

Б) Всички тези хора, които протестират всъщност трябваше да подкрепят единствената партия която евентуално би изразила волята им и това беше ДСБ (Демократи за Силна България на Иван Костов). Вместо това обаче, тази партия състояща се от единствените хора, които някога са управлявали правилно, компетентно и са защитавали националните интереси, губеше все по-голяма подкрепа, докато накрая съвсем изпадна от парламента. Това ни връща на първа точка и показва че в голямата си част протестиращите, както и повечето от останалите българи си заслужават положението в което се намират (като изключим тези 1,5% които на последните избори гласуваха ПРАВИЛНО). За тези 1,5% може да се каже, че са истинските жертви в случая, тъй като са принудени докато живеят в България да понасят последиците от чуждата глупост.

Така че въпросът не е дали ще падне правителството на Орешарски, въпросът е после какво? В най-оптимистичният вариант, ще имаме нов мандат на ГЕРБ. В по-дългосрочна перспектива се надявам да се появи автентична дясна партия, която да обедини, хората с правилни (десни) разбирания в страната и ако не друго поне да им даде представителство, защото в момента те и това нямат.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 14 Авг 2013 19:12

Андрей все бива глупости да пишеш ама това за ДСБ е най-голямата глупост,която съм виждал от теб.Точно Иван Костов е най-долния национален предател.Този предател съсипа България.Той продаде Кремиковци за 1 лев.Той съсипа авиокомпания Балкан.Той отряза пенсиите на възрастните хора,които до някаква степен заради това гласуват за БСП.Заради неговото некадърно управление България трябваше да плаща огромни глоби.За Иван Костов работеше мистър 10% Александър Бошков,с чиято помощ се приватизираха много български предприятия по много неизгоден за България начин.Когато арестуваха медицинските ни сестри в Либия той каза,че може и да са виновни и ги остави да лежат в либийски затвор.
И какъв десен е Иван Костов при положение,че е бил член на БКП,а жена му е била партиен секретар?

Профил

Latinica
Аватар
Публикувано на: 14 Авг 2013 22:47

nz za kostaka maafaka, ama ti baq lqv mi se vijdash sunshine :oops:

без книжка
съм карал без колан
чужда кола
пълна с крадена царевица
облечен като полицай

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 14 Авг 2013 23:11

freeman8692 написа:
Андрей все бива глупости да пишеш ама това за ДСБ е най-голямата глупост,която съм виждал от теб.Точно Иван Костов е най-долния национален предател.Този предател съсипа България.Той продаде Кремиковци за 1 лев.Той съсипа авиокомпания Балкан.Той отряза пенсиите на възрастните хора,които до някаква степен заради това гласуват за БСП.Заради неговото некадърно управление България трябваше да плаща огромни глоби.За Иван Костов работеше мистър 10% Александър Бошков,с чиято помощ се приватизираха много български предприятия по много неизгоден за България начин.Когато арестуваха медицинските ни сестри в Либия той каза,че може и да са виновни и ги остави да лежат в либийски затвор.
И какъв десен е Иван Костов при положение,че е бил член на БКП,а жена му е била партиен секретар?

Десен е, десен е. Въпроса е какви леви са тези в БКП, щом ни натресоха капитализъм...

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 15 Авг 2013 10:01

Винаги съм уважавал Андрей заради пространните му и аргументирани коментари, ама сега сгази лука брутално. Обясни ми кога България е видяла добро от т.нар. демокрация. Аз самият съм с десни възгледи, но у нас демокрация никога не е имало. Костов, Борисов, Станишев, Кунева служат само на една кауза - да са верни до гроб на бившето Бкп, където всички сега са мутри и престъпници. Управленията им никога не са били в полза на народа, а в тяхна полза. Какво е направил Костов, освен, че е започнал да мъчи България?

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 15 Авг 2013 10:38

Не бе, честно, тва постсоц теориите на конспирацията са нещо невероятно :lol:

Профил Skype

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 15 Авг 2013 16:19

newcomer написа:
Винаги съм уважавал Андрей заради пространните му и аргументирани коментари, ама сега сгази лука брутално. Обясни ми кога България е видяла добро от т.нар. демокрация. Аз самият съм с десни възгледи, но у нас демокрация никога не е имало. Костов, Борисов, Станишев, Кунева служат само на една кауза - да са верни до гроб на бившето Бкп, където всички сега са мутри и престъпници. Управленията им никога не са били в полза на народа, а в тяхна полза. Какво е направил Костов, освен, че е започнал да мъчи България?

Изобщо не си прав че слагаш Иван Костов в една група с останалите отрепки. Като оставим настрана митовете и легендите насаждани вече толкова много години, ако погледнем нещата в цифри и факти ще се види ясно че по време на управлението на Иван Костов през 1997-2001г. нещата са се подобрявали с темпове каквито не е имало нито преди нито след това. За да съм по-конкретен ще коментирам някои от най-често изказваните заблуди. Колегата freeman8692 доста ме улеснява в това:

Цитат:
Този предател съсипа България.

България беше съсипана непосредствено ПРЕДИ идването на власт на правителството на ОДС през 1997г. Тогава икономиката беше напълно съсипана, държавата банкрутирала, имаше хипер инфлация, явление което днешните по-млади хора не познават (благодарение на мерките предприети от И.Костов). Аз по онова време бях дете 5-ти клас и знам какво е заплатата на единия ти родител да се равнява на две кила сирене. Това беше положението преди Костов. Някак нелепо звучи при това положение да се твърди че Костов бил съсипал нещо, при положение че нямаше какво да се съсипва повече.

Цитат:
Той продаде Кремиковци за 1 лев.
Ми аз и толкова не бих платил за тях. Кремиковци и много други бяха губещи предприятия с огромни дългове. Техните купувачи поемаха огромен риск поемайки ги дори за 1 лев. Имаше и успешни приватизации, като на заводите на Соди Девин, бирената индустрия и др. При всички положения за състоянието на предприятията нямаше вина Костов, а тези които ги бяха докарали до това състояние.

Цитат:
Той отряза пенсиите на възрастните хора,които до някаква степен заради това гласуват за БСП.
Пенсиите ги оряза инфлацията за която вече споменах, а също и любимите на пенсионерите комунисти които изядоха пенсионните фондове много преди идването на Костов. Всъщност фактите са че заплатите и пенсиите само се повишаваха през мандата на Костов и то с високи темпове (при цени които стояха абсолютно стабилни. Най-ниска беше инфлацията през мандата на Костов). Развитие което беше забавено в годините на Царя и съвсем спря при тройната коалиция.

Цитат:
Заради неговото некадърно управление България трябваше да плаща огромни глоби.
Моля? Това са вече свободни съчинения. В интерес на истината по времето на Костов всички държави чието мнение си заслужава вниманието подкрепяха нашето правителство и засвидетелстваха уважението си към бързият напредък, който нашата страна постигаше. Показателно е да се каже че само тогава, ние бяхме далеч пред Румъния и в края на мандата на Костов се говореше за това как трябва да ни разделят от румънците в преговорния процес за влизане в ЕС, за да не се окаже така че да забавим членството си заради тях. За сравнение при Царя, нещата се обърнаха на 180 градуса и Румънците станаха тези които се оплакваха че може да забавят членството им заради нас.

Цитат:
Заради неговото некадърно управление България трябваше да плаща огромни глоби.За Иван Костов работеше мистър 10% Александър Бошков,с чиято помощ се приватизираха много български предприятия по много неизгоден за България начин.

Вярно е че имаше корумпирани министри. Но И.Костов направи ремонт на кабинета и ги смени на втората година от мандата си. Нещо което рядко се споменава. А после точно те се отцепиха от СДС и станаха негови най-яростни противници пригласяйки на комунистите.

Цитат:
Когато арестуваха медицинските ни сестри в Либия той каза,че може и да са виновни и ги остави да лежат в либийски затвор.
Това което той каза е че не знаем дали са невинни или не. И по това време наистина не знаехме. Чак след това (най-вече след свидетелствата на професорите Монтание и Колици) се доказа че заразата е причинена от вътреболнична инфекция. Освен това Костов не е "оставил" българските сестри да гният в затвора, тъй като това така или иначе не е в негова власт да го реши.

Цитат:
Това са пълни глупости.

Но, както и да е въпроса за Костов е отклоняване от главната тема и от основното което исках да кажа в горното си мнение. Жалко е че сте обърнали внимание само на това. Исках да кажа, че без ясна визия, ценности и правилни възгледи у една голяма част от българите няма как да очакваме да се оправим. Костов така или иначе е бита карта и едва ли някога ще се върне. На хоризонта обаче поне за момента не се вижда нищо обнадеждаващо.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 15 Авг 2013 17:53

Първо не защитавам Виденов,но е факт,че почти цялата простотия около хиперинфлацията по времето на Жан Виденов беше предизвикана от Филип Димитров,след,което той си предложи да му гласуват вот на доверие разбира се той не получи вот на доверие и слезе от властта и следващото правителство от която и партия да беше все щеше да последва съдбата на виденовото правителството просто Виденов имаше нещастието да е министър-председател на злополучното правителство и опра пешкира за всичките мафиоти и предатели във ,,властта.После кукловодите му го направиха най-лошия и замазаха очите на хората и после мафиотите от всички партии продължиха да си въртят далаверите заедно,което го правят и до днес така,че и сините и червените и жълтите и изобщо всички в българската политика си правят далаверите заедно нищо,че уж се карат в парламента и някой хора се хващат на въдицата и започват да си мислят,че едните са по-добри от другите,а всъщност всичките се отчитат на един човек-генерал Васил Гоцев,който дърпа конците на всички големи партии и престъпни групировки в България и до 1989 година се кланяше на КГБ,а сега се кланя на ЦРУ.

Относно медицинските сестри те са български гражданки и българското външно министерство е длъжно да ги защити,а Костов и Михайлова ги оставиха на мъченията на либийците.

Относно глобите Костов сам си призна за тях.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Авг 2013 18:02

Цитат:
Ще има ли предсрочни избори?

незнам

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на: