Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Форумна атака - "Окупираме България"
Публикувано на: 10 Юни 2012 14:51

http://www.facebook.com/occupybulgarianstreets?ref=ts

Това е страницата на българската форма на "Окупирай Уолстрийт" и също като по-голямата си американска сестра, и българското движение си е чист нео-комунизъм, възникнал вследствие на финансовата криза.

Прочетете някоя от страниците в сайта. Заменете думите "пряка демокрация" с "диктатура на пролетариата", "глобализъм" с "империализъм", "корпорации" с "капиталисти" и най-вероятно ще получите някоя от речите на Ленин или Троцки.

И тъй като съм на мнение, че всяко ляво движение е вредно за развитието на една държава, ви предлагам да се обединим и заедно да сложим край на новия комунизъм още в неговия зародиш.

Аз вече подех битката, но очаквам в съвсем скоро време да ми ограничат достъпа до страницата :

Борбата е безмилостно жестока.
Борбата както казват, е епична.
Аз паднах. Друг ще ме смени и...
толкоз.
Какво тук значи някаква си личност?!

Какво се иска от вас?

Call their bluff. Наречете движението с истинското му име - "комунистическо".

Защитавайте принципите на пазарната икономика и свободната конкуренция в коментарите под постовете на страницата.

Не повече от 5 минути дневно.

(освен това тия са ебати малоумниците, ще организират протест срещу Макдоналдс :lol: )

Все аркадаши сме...!

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие: Re: Форумна атака - "Окупираме България"
Публикувано на: 10 Юни 2012 15:21

дигаме лвл, от форума на Планета към Фейсбук :!:

само заради протеста им към Макдоналдс ЩЕ ГИ СЪСИПЯ :x :x

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo
Публикувано на: 10 Юни 2012 16:02

Алминаторе, падаш ми в очите.

Warbringer » 16:12 » написа:
и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Юни 2012 17:13

Значи не само аз си мисля, че тия zeitgeist простотии които станаха така популярни в нета, пропагандират чист комунизъм.

Профил

Публикувано на: 10 Юни 2012 17:26

Нали осъзнаваш, че току що прокара съобщението си, използвайки куплет на един поет, който е бил екзекутиран точно заради подкрепата му на комунистически идеали.

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Юни 2012 19:01

Drecher написа:
Нали осъзнаваш, че току що прокара съобщението си, използвайки куплет на един поет, който е бил екзекутиран точно заради подкрепата му на комунистически идеали.

Да, обаче се връзва с поста :D

Цитат:
Значи не само аз си мисля, че тия zeitgeist простотии които станаха така популярни в нета, пропагандират чист комунизъм.

Определено не :rockon:

Цитат:
Алминаторе, падаш ми в очите.

И това е, защото ..?

Все аркадаши сме...!

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 10 Юни 2012 19:07

Може би защото си...
...тъп. :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 10 Юни 2012 21:15

Кур за либерализма! Кур за демокрацията! Кур за Атинианците! Кур за Уоу Стрийт! Кур за капитализма! Кур за пазарната икономика! Кур за чорбаджиите! И кур за Макдоналц! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!

Профил

Latinica
Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2012 00:08

KYRDJAAAAALI TYP NA KUCHE SI BRAT BE, KAK V TAQ TEMA VAPCAROV BASH

без книжка
съм карал без колан
чужда кола
пълна с крадена царевица
облечен като полицай

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2012 01:03

Джони Спагети - написа:
Защитавайте принципите на пазарната икономика и свободната конкуренция в коментарите под постовете на страницата.

Объркал си адреса

Профил

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 11 Юни 2012 01:29

Пени написа:

Putko stoj si v shumenskiq i mul4i

Профил

Latinica
Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2012 01:48

MA KADE SE MESISH BE OSINOVENO ROMCHE

без книжка
съм карал без колан
чужда кола
пълна с крадена царевица
облечен като полицай

Профил

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 11 Юни 2012 03:51

kadeto i ti shumensko turche

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2012 04:44

Пени написа:

Всъщност, включването на Вапцаров в темата е оправдано.

Всички поети в българската литература, които разглеждат мотива за борбата в своето творчество, са били обвързани малко или много с комунистическата идея - Ботев, Смирненски, Вапцаров, Гео Милев, че дори Яворов в ранния си период.

В този ред на мисли - да публикувам цитат свързан с някаква борба, от който и да е български автор, би било неуместно, както вече отбелязахте.

Обаче

според новите изследвания в българската литература, точно върху тримата "баш-комунисти" (Смирненски, Вапцаров, Гео Милев) е грешно да се възприема идеологическата насоченост в тяхното творчество - позиция, най-силно застъпена в трудовете на Валери Стефанов.

Според проф. Стефанов този тип възприемане на литературата не само показва зависимост от идеологемата, но и ограничава сериозно интерпреатативния кръгозор.

Тоест, чрез включването на Вапцаровото стихотворение “Борбата е безмилостно жестока” в своя пост, аз демонстрирам още веднъж презрение към комунизма;

а вие, които сте решили да ми направите забележка за това, показвате респект към него.

05:50 е и пак бърша пода с вас :D

Милуш написа:
Джони Спагети - написа:

Объркал си адреса

Наличието на свободен пазар е един от гарантите на силната и развита икономика. Най-ясно това се вижда, като сравним положението на пост-тоталитарна България със свободна, капиталистическа Гърция.

Вярно, сега гърците са в тежка криза, но това е по-скоро в резултат от проявата на византийското у тях (сиреч, обичат да гуляйстват и слугите да им работят, като същевременно яко хитруват пред света), отколкото от провала на капитализма. То си е до ген, няма как да го променят :lol:

Колкото до конкуренцията - ами ако тя не съществуваше или нямаше необходимите условия за своето безпрепятствено развитие, днес щяхме да имаме електричество, но не и атомни електроцентрали, обикновени коли, но не и Ферари, сгради, но не и небостъргачи.

Хаха, излъгах. Съмнявам се, че дори сме щели да достигнем до огъня и сечивата без желанието да вършим нещата по-бързо и по-ефикасно от до този момент конвенционалното.

Все аркадаши сме...!

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2012 05:01

Джони Спагети - написа:
Наличието на свободен пазар е един от гарантите на силната и развита икономика. Най-ясно това се вижда, като сравним положението на пост-комунистическа България с капиталистическа Гърция.

Вярно, сега гърците са в тежка криза, но това е по-скоро в резултат от проявата на византийското у тях (сиреч, обичат да гуляйстват и слугите да им работят, като същевременно яко хитруват пред света), отколкото от провала на капитализма. То си е до ген, няма как да го променят :lol:

Колкото до конкуренцията - ами ако тя не съществуваше или нямаше необходимите условия за своето безпрепятствено развитие, днес щяхме да имаме електричество, но не и атомни електроцентрали, обикновени коли, но не и Ферари, сгради, но не и небостъргачи.

Хаха, излъгах. Съмнявам се, че дори сме щели да достигнем до огъня и сечивата без желанието да вършим нещата по-бързо и по-ефикасно от до този момент конвенционалното.

Let me put it this way, "Пазарната икономика" и "свободната конкуренция" не са ясно проявени в съвременната социо-икономическа обстановка, най-вече заради силното политическо и корпоративно влияние върху глобалната икономика, като двете често се припокриват. Съгласен съм, че occupy движението се състои предимно от малоумници, НО, то предразполага към промени в икономическия модел, които поне по мое мнение са необходими, за да бъде той балансиран. Тези малоумници създават поле за и провокират към действителни действия от реално компетентните лица. Затова не е хубаво да ги саботираме. ;)

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2012 05:06

Какви икономически промени, като това си е жив комунизъм :lol:

А при достатъчно силен обществен натиск всякакво ограничаващо икономиката корпоративно или политическо влияние може да бъде неутрализирано.

Неокомунизмът не е пътят към това.

Все аркадаши сме...!

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2012 05:17

Джони Спагети - написа:
А при достатъчно силен обществен натиск

My point exactly. Няма значение каква е идеологията в случая, важното е да е с вярната цел. Никоя крайност не е хубаво нещо, както знаем, а в случая на крайния капитализъм тази свободна конкуренция, която хвалиш се изразява в това, че на една компания и излиза по-изгодно да си направи масирана рекламна кампания, отколкото действително да повиши качеството на услугите си и това се насърчава от обстановката. Това е един пример, ама виждаш, че трябва някакво противодействие. Или ти си доволен от начина по който стоят нещата в момента? Общественият натиск се формира при опозиция, опозицията на крайния капитализъм е комунизма, в случая група заблудени хипстъри, но всяко зло за добро.
Впрочем, според мен това е по-скоро неошлайфан марксизъм.
И искам още така да вметна, че живеем в период, който предразполага към значими глобални събития, причинени от общественото мнение точно заради такива заблудени хипстъри. Не те карам да си навлечеш червените шорти и да говориш на тавариш, най-малкото, като интелигентно момче би трябвало да ти е ясно, че дотам няма да се стигне. Give the kids a chance.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2012 06:36

Пени написа:
Наличието на свободен пазар е един от гарантите на силната и развита икономика. Най-ясно това се вижда, като сравним положението на пост-тоталитарна България със свободна, капиталистическа Гърция.

Гарант за силна и развита икономика? Свободния пазар? Значи за това са Америка ще лапа дедовия на Китай.

И за Гърците излъга. Те са зле просто защото са 20% елини и 80% етиопски цигани. Те са нация от педали - Франция на балканите. Само знаят да протестират и да губят битки.

А в България защо мислиш, че всички хора над определена възраст викат, че е арен комунизъма (не съм комунист)? Когато Хан Крум унищожава държавата на аварите ги пита защо ги е победил толкова лесно и защо държавата им е пропаднала. Те му обясняват, че всички се били превърнали в търговци и всеки се опитвал да излъже другия.
Това ме води до конкуренцията. Вече е установено, че в повечето случаи конкуренцията не води до по-добри резултати. Без контрол на пазара и защита на дребния и среден бизнес, ще има да викаме след време на унуците - "А едно време хляба беше по левче", а те ще ни се смеят и ще викат, че сме комунисти, затова че 10 лева за хляб при пенсия от 200 ни се струва много.
За това във всяка просперираща съвременна държава е здраво застъпена социалната политика. За това Америка ще си изгние в лайната.

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 11 Юни 2012 09:49

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2012 10:15

Не сме казали, не сме я окупирали! :D

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по